КГО2008 - 3

• 15 245
  • 402
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, мами! Успях най-после на няколко пъти да ви изчета.
Днес беше много кофти времето и бяхме само за малко навън, дано не съм я простудила малката. Днес цял ден е ужасно кисела, направо ме изнерви до краен предел.
Клото, Дано скоро се оправи малката! Тогава и ще започне отново да ти се пише. Wink
trixy и Мишето понякога успява да се освободи от колана на количката  Confused Дано да няма инциденти.

Относно клипчето в своя защита ще кажа, че преди да я сложа в столчето около 3-4 пъти се опитах да я приспя, че мрънкаше, ама тя категорично ми отказа. И като я сложих в столчето и взех да я храня тя тогава взе да задремва  Mr. Green

Ние май няма да случим на време при нашите, дано поне да не вали, за да можем да се разхождаме на чист въздух.

Чао за сега, като мога ще пиша и от Кюстендил  Hug Hug Hug

--------------------------------------------

Лека пръст на загиналите в нелепия инцидент!

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 22:42 от Severinka

# 46
Успях за 3 дни да дам по около 30-70мл пюре съответно от грах, круша и сини сливи на госпожицата и вече 4 дни нямаме "голяма" работа... Аз май я и дозапекох с един кафяв ориз, който ядох онзи ден... сега се наливам със сливов сок, малката пърди сухо и нищо не излиза... да се шашкам ли или да почакам?  newsm78 Rolling Eyes Whistling Confused??
Между другото сутринта изкара едно меко топче с формата на бисквитка, ама от граха няма и следа... сорри за подробностите  Peace...

# 47
Софко, пробва ли над леген със свити крачета? Да не те шашкам, но 2 месеца след захранването така ми акаше Макси - сухо, топчесто и трудно - само над леген/памперс  Rolling Eyes Сега през последната седмица се разхлаби, даже прекалено от едно агнешко, но как ще е от тук, нататък... не знам...

П.С. Виждам, че пишеш "меко топче", не сухо... Пръцка, изкарала е нещо все пак, меко е... аз не бих се притеснявала Peace

Въпрос към Алис... пореден...

Колко време могат да издържат замразени във форми за лед кубчета зеленчуци (сварени и пасирани) и замразено на кубчета месо (направено с бульона), съхранявани във фризерно отделение на хладилник?
Питам, че виждам, че съм надценила възможностите на стерилизирането с обръщане надолу на буркани с еднократни капачки  ooooh! И то с месо... Embarassed

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 23:13 от feel_u

# 48
  • София
Здравейте, мами! Успях най-после на няколко пъти да ви изчета.
Днес беше много кофти времето и бяхме само за малко навън, дано не съм я простудила малката. Днес цял ден е ужасно кисела, направо ме изнерви до краен предел.
--------------------------------------------

Севи, а може би тази киселост се дължи на  някаква чувствителност на бебешорчетата към климата -> до вчера времето топло, та чак горещо, а днес 14 градуса и студен вятър. Усещат бебчетата.
Ето днес джедайчето не щя да спи навън, удари му един рев на студения вятър, взех че го прибрах набързо и заспа блажено за почти 2 часа!

Софко, Фийлката е права, пробвай над легенче да го подържиш слънчицето. Може би е от тази "фатка", не знам, но джедайчето никога до сега не е имал проблем с голямата нужда. Като е над легенче със свити колене се получава по-голямо налягане

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 23:07 от shivani

# 49
  • София
Момичета, на кого да пратя линк от моята галерия в Пикаса?

# 50
На Капучино мисля. Wink
Софко, аз понеже онзи ден излязох от този проблем да кажа, че 3 дни не са проблем по принцип. Според мен продължавай с крушата и сливите, и сгъване на краченцата /при Ева не помогна/, както и със сокчетата за теб. Ако до два дни не успее да се изходи, може би тогава да се прилагат някакви чудесии като клизми или разхлабващи илачи. Дано не се стига до там де. Момо на Госпойцата се изхождаше веднъж на 14 дни с клизма... Оправи се човекът.
Та, не се шашкай, а изчакай.

# 51
  • София
Разглеждах аз сайт Little owl и разбрах, че имат магазин в София, където могат да се видят част от тези красиви играчки и какво да видя: нашатаМама Барба и сие Joy http://www.littleowl.bg/bg/product/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%B … D1%81%D0%BC..html

# 52
Софи, и Мира изкара онзиден 2-3 меки топченца колкото грах. Попритесних се, но на следващия ден излезе и голямото количество. Не знам дали съм права като си разсъждавам, че ако след захранването с количества твърда храна се появи запек или опити за такъв трябва да направим крачка назад в захранването, например да минем само на кърма за известно време или да понамалим количествата пюрета/каши. Не е ли запека сигнал от стомахчето, че сме го попренатоварили с непознати агенти?  Thinking
Колко време могат да издържат замразени във форми за лед кубчета зеленчуци (сварени и пасирани) и замразено на кубчета месо (направено с бульона), съхранявани във фризерно отделение на хладилник?
Трудно ми е да бъда категорична, хладилната техника и технологии не са ми тясна специалност и познанията ми не са чак толкова задълбочени. И все пак дълбоко замразени могат да издържат години. Понеже говорим за хранене на бебета не е зле да сме по-предпазливи - до 1 година мисля е разумен срок.
Питам, че виждам, че съм надценила възможностите на стерилизирането с обръщане надолу на буркани с еднократни капачки  ooooh! И то с месо... Embarassed
Това по принцип не се брои за стерилизация, а е само помощен предварителен етап при стерилизацията. Затова и срока за съхранение е много по-малък. Ако трайността на стерилизираните пюрета е 12-24 мес., на тези с горещото разливане е няколко дни. Но пък няма от какво да се притесняваш. Всички цифри са с включена голяма доза предпазливост, не е казано, че на следващия ден след като изтече срока за съхранение задължително ще започне развала на храната. Един чувствителен нос отлично би могъл да отсее развалената от добрата храна и това да е най-добрия ориентир за безопасност при съхранение  Wink
И аз се интересувам.

Утре сутрин заминаваме цялата фамилия за Самоков. Нашият баскетболист се класира за финалите 5-8 място и отиваме да го подкрепяме. Жалко, имаха сили за призовата четворка.
Приятен уикенд на всички!  Hug

# 53
Алис, и аз тъй си помислих... че май я позасилих много бързо с новите неща...
Почти цял ден я напинях да сгъва краката нагоре към корема... при брат и по- работеше тая тактика... Масажирах и корема по часовниковата...
Имаме още 2 меки топчета следобяда... граховото пюре все още не го виждам, но се успокоявам, че все ще излезе накрая... не е класически запек слава богу, явно...
Капучино знае какво прави с пикасата, то и аз понаучих, на нея и пратете линкове за вашите галерии... тя ще ви аддне... но и аз мога, де... вече Wink Simple Smile... ако искате...
Фийл, в моето книжле за замразяване на бебешка храна пише: да се поставят формичките с храната в найлоново пликче в камерата, докато замръзне, после да се извади храната от формичките и кубчетата да се сложат в добре затворен найлонов плик с надписана дата, да се съхранява до 3 месеца.
Пиша като неграмотна, ама тука е един непрекъснат форсмажор около мене  smile3511

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 04:09 от [sfkbfk]

# 54
  • София
Добро утро в тоз гаден мрачен ден  Close
Моя човек днес закусва АМ с плазмонки, ама май вече няма да процедирам така, че хем цели 6 бисквитки натроших в 50гр. мляко, хем рядко стана. Едва го нахраних, омазахме всичко с бисквити и в крайна сметка си се донаяде с останалото 100гр АМ. По този повод, как я правите попарата да става по-гъста? Колко гр. давате? Аз си мисля, че ако трябва да докарам някаква нормална гъстота за около 150гр (толкова му е закуската), трябва да сложа 5-6 сухара, пък множко ми се виждат с нашите 9 кила сигурно  newsm78

Софко, пратих си линка на Капучино, ти сигурно спинкаш  Hug Гледам Фльор е правила първата страничка, ще го пусна и тук, ако може да го добави http://picasaweb.google.com/silviastaycova

За акането да кажа: захраних на 4 месеца и половина и сега се сещам, че около месец след това и Дени почна да изкарва едни топчета  ooooh! С баща му се майтапехме, че ще става стрелец и си произвежда сачмите самичък  Joy Мина от самосебе си, явно има такъв период. Опитвах доста неща, давах му едно хомеопатично, предписано от педката, дуфалак пробвах( ама не много сериозно), разхлабващи пюрета - нищо не помогна. Лека полека се оправиха нещата.

Алис, успех на вашия отбор и да докладваш после  Hug

Друго още щях да пиша  newsm78 ама какво....

# 55
shivani, да не предизвикваме съдбата. Засега един Барбарон ми е повече от достатъчен  Wink
alliss3, успех на момчетата!

Да се включа и аз в дрисливата тема.
След захранването и при моя герой имаше около 1.5-2 месечен период на трудно изакване. Сините сливи бяха станали редовна част от менюто. Сега, слава Богу, нещата се нормализираха. Всъщност, до вчера следобяд, когато ме изненада с разстройство. Тъкмо бях почнала да си мисля, че много го спеших с глутена и сиренето наведнъж, и му видях зачервените бузки. Меря температурата - 38,6 С Дадох му веднага панадол, вързах мокри кърпички на китките... Цяла нощ се е въртял, много неспокойно спа. Не е дрискал повече, няма температура. Сега го следя изкъсо... Давах му оризова водичка, днес обедното меню ще е картоф с морков, но малко ме е страх да не го запека пак. Не знам дали беше някой летен вирус, поне повръщане нямаше... дано сме се разминали само с толкова.

За съхраняването на замразени храни, не помня къде бях чела до 2 месеца. Значи ще коригирам периода на "между 2 и 3 месеца". Иначе процедирам точно както е писала Софко.

# 56
Здравейте момичета Simple Smile
Ние вчера бяхме на гости на приятели и те са с бебе, но то е 3 месеца по-голямо... голямо е шило малкото Рали и е на път да проходи... Та тези ни приятели са нощни птици и като включиха Playstation на една забавна игра, все едно играеш нещо като стани богат ама с много участници и трябва всеки да натисне пръв верния отговор...абе голяма зарибявка... малката заспа в тяхната стая, а тяхната девойка си седи с нас... На нас ни стана кофти за малката и почнахме да даваме зор да си ходим, те не та не.... Рали заспа към 2.30, а ние накрая успяхме да ги убедим към 3.30, че е време да си ходим  Whistling
Та сутринта Алекс доволна се събуди в 6.30 и въобще не й пукаше в колко съм си легнала, а таткото отиде на бач, че то днес работен ден било  ooooh!
Алис мерси за предните разяснения  Heart Eyes и пак недоразбрала да питам  Blush Embarassed... А в контейнерчетата на Авент мога ли да замразявам пюрета или няма смисъл.... по-добре да замразявам само месото? Защото ми се струва, че при замразяването се губят разни качества на храната, нали  newsm78 А дали контейнерчетата стават за "топлото изсипване" (предварителнта обработка преди стерелизацията)? Те са с хубава винтова капачка, ама май не "дръпват", че си е пласмасово, а и не стават да се обръщат върху капачката, защото ми се струва, че така нищо няма да постигна...
Извинявайте са тъпия въпрос, но какво да направя като съм съвсем боса по въпроса  ooooh!
Благодаря на Фльор за новата темичка  Hug
А как се замечтах за моренцетооооо, Шики, Нев, Барба, наистина ви завидях  Blush
Да Гери и аз искам да знам за дом. зехтин  Peace
Кло малката бързо да оздравява и да ти идва музата за писане  Hug  bouquet
Хедо ама Спас наистина е голямо момчее Simple Smile да го нацелуваш!
Сев, Мишето е голяма сладурана на този клип... и май с всеки ден заприличва все повече на мъжа ти (е аз само по снимки съдя де)  Hug
Съниии не те ли беше срам да кажеш на всички как не съм видяла, че Алекс е заспала в движение Simple Smile Толкова съм свикнала, че тя в парка не спи, та съм отвикнала да я проверявам  Blush  Joy
Честито на озъбилите се   Mr. Green
Госпойце успех с майсторите  Peace
Арианка и малката така се клати Simple Smile Казаха ми, че така се започвало, скоро щяла да пролази...
аз напоследък пускам малката да си стои сама... тоест държа я за ръчичките докато е права и я пускам да я видя колко ще издържи... има моменти, в които издържа повече от 10 секунди и чак като види, че съм я пуснала и залита в дадена посока  Crazy
Бистра ама Дидко, малкия бандитко ще го изпапкам Simple Smile
Нелка, и Алекс се опитва да си избяга от количката... едва я удържат коланите...
Стана километрично извинете ме  Praynig

# 57
  • в здрача
Към дрисливата тема, аз спрях черешите, че се отчиташе на ден по 2-3 пъти, а не както обикновено по един. Тези дни нещо кофти е все времето. Вчера излязохме само до зъболекарката да сложим пломбата на каката. Росинка гледаше с голям интерес как бъркат на кака й в устата. Днес като гледам какво е облачно и мъгливо ще пропуснем излизането. Дано утре времето да се пооправи, че да отидем до конната база.
Severinka споко, поне си хапна детенцето. Не е като да ти заспи гладно в коритото докато го къпеш. Имах такъв случай с каката. Не се събуди докато я обличах и слагах в леглото, но в полунощ глада си каза думата и наду гайдата. Rolling Eyes
Параход за да предпазиш матрака под протектора може да сложиш и найлон, но имай предвид, че топли дори и над него да има памучни чаршафи.

# 58
  • София
Алис, успех на баткото!

По въпроса с "голямата нужда" - ние около месец два преди захранването (5,5,месеца) изобщо не акахме без клизма. Нищо не помагаше, ни масаж на корема, ни аз да ям разхлабващи храни. Като захраних почна да си върши работата, но докато не почнахме да ползваме гърнето ми изкарваше по едно топче на час. Още с първото сядане на гърнето се изака за пръв път както трябва. И така до сега. Като гледам и ние колко празни памперси имаме вече Шивани е права, че на децата им харесва да не си вършат работата в гащите. Само дето аз не мога да разпозная сигналите още и я слагам на гърне след ядене и след сън. Сутрин се буди в 7ч. и първата ми работа е да я сложа на гърнето и си върши и двете работи веднага, а памперса сух. Явно позата много ги улеснява. Миналата седмица две "кукли" решиха, че съм тормозела детето толкова малко да ходи на гърне. Щото не са видели колко е доволна на него и си пляска като свърши работа  Mr. Green нека техните нетормозени деца да си серат в гащите докато тръгнат на градина.   Mr. Green

Ани, аз нямам опит с пишкащо детенце, Мишето не съм я виждала така да пишка откакто беше на месец-два. Но от една позната видях такива пикливки за еднократна употреба, които изглеждат да попиват много. Ако не се лъжа са постелки за възрастни хора и се продават в аптеките. Мисля, че ще ти свършат работа.

Сев, много е сладка малката, как дреме само  Simple Smile

Тази сутрин се събуждам от нещо, поглеждам към кошарата....нашата мома се хванала за решетката, главата над нея и подвиква към нас "Айде, айде, айде де"  Joy Ние се правим че спим, а тя още по енергично и така около 30 мин.

Искам да споделя малко експириънс - нали ви се оплаках, че Мишето както спря нощните хранения още в края на 1-вия месец си ги върна и двете като влезе в 5-тия. Чудих се какво му става на това дете, педката вдига рамене. И случайно се зачетох в една книга за отглеждане на деца (Софко я беше похвалила още като бременеехме и помня, че я четеше тогава в 00  Wink ). Та там прочетох, че всъщност може би не става въпрос за глад, а детето се разбужда и понеже не може да заспи лесно само търси утеха. А на майката първата й работа била да предлага храна, както направих и аз  Crazy . Съветът беше при разбуждане да се приспи детето без да му даваме да яде (разбира се ако става въпрос за будене не от глад). Реших да пробвам. Първата вечер даже се наложи да ставам да я гушкам да заспи и все пак се получи, въпреки че клепах на парцали.  Tired С всяка изминала вечер Мишето имаше все по-малко нужда от асистенция, само мушкам бибата като се размрънка и тя се унася. За една седмица спря с изпълненията. Явно изобщо не е било гладно детето, а мама го е утешавала с цица и то не отказва. Сега спи много по-спокойно. А иначе ако е гладна такъв вой наддава, че не мога да я баламосам с нищо друго. Че не ми се мисли ако до 2-3 годишна възраст трябва да го играя сервитьорка посред нощите, а на сутринта да съм на работа. Сори за многословността, но дано това помогне и на някой друг  Peace  

# 59
 Добро утро !

Хайде и аз да се включа ,че вече ме досрамя! Simple Smile

Да ви кажа ,че юнака  на 7 мес . беше 9.730 и 72 см.Имаме си два зъба -излязоха наведнъж  след 5 безсънни нощи и ежедневно киселене и мрънкане . Иначе  нищо ново ...
Нещо не му допада попарата -за сега я пропускаме ,хапва си различни видове зел .и месни пюрета ,каши също .
Много обича да стои  прав , макар че все още не седи стабилно -не ми останаха ръчички  вече ,а то  какво още предстои  Shocked

Ще гледам да ви прочета и да взема по -лично отношение по въпросите .За сега толкова - липсвате ми , но такова е положението ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт