Бъдещи майки Август 2009 - тема №38

• 12 512
  • 302
  •   1
Отговори
# 180
Бия,дай си почивка малко,то и аз го усещам мъничкия ниско долу,но при мен случая е друг(просто е по голям).мисля,че не е притеснително,но почивай повече Peace
Ох как да си я дам тая почивка така искана,няма начин просто,кой ще ми тича по малката,то е лудница. LaughingА и аз имам чувството,че сега се смъкнало много,значи с предната си бременност и сега по принцип си нося ниско бебетата,но сега много от рано ми се смъкнал надолу,не знам чрез преглед за разкритие ще се види нещо дали има? newsm78 Или само с видеозон...ох не знам. ooooh!

И моя корем е ниско и Бобко го усещам някъде около венерения хълм  Shocked Та чак до горе  #Crazy Кви са тия стойки и разходки не знам  newsm78 Но ако можеш почивай повече или поне не вдигай малката на ръце  Hug
Да бе и аз така от ниско долу та чак до горе,ама като стана и хоп-смъква се целия надолу и ми остават 4 пръста разстояние между ребрата и бебето. Crazy

# 181
Хелоу и от мен,

И аз да си кажа, че и моето бебче последните 2 дни изобщо не ме ритка. Чак се притеснявам. Преди малката беше толкова активна по цял ден ми напомняше за себе си, а сега хич не я усещам. Отвреме навреме да похлъцне, но не ме е ритала от онзи ден.
Дали е нормално? Thinking

Янче, дано да ти се размине болницата, че аз като лежах хич не ми беше хубаво. Горката Нев, дано да се оправи по-скоро Praynig. Тя наистина е герой. От друга  страна за лежането в болницата аз си намирам положителната страна- че се запознах с условията, с изискванията и знам кое как в родилното. Мисля, че това ще ми е от помощ като му дойде времето.

Ирина, да ти кажа за този повивалник, че и аз си го бях харесала, но като го видях на живо ми се стори много тежък и неудобен за разнасяне, а и също така си е доста скъпичък. Аз си купих от обикновения, дето се закрепя отгоре на кошарката.
Момичета, аз вече съм подготвила всичко за бебчето, само количката ни остава да вземем и сме горе долу готови. Купих дори прах за пране бебешки и мисля тези дни да изпера нещата от първа необходимост-като чаршафи, обиколници, дрешки, за да не се притеснявам като заминем на морето.Малко заминаването ни се отложи заради кофти времето, но се надявам другата седмица вече да тръгнем. Май ни се разваля срещата с Геринелка на Сл. бряг.
А да кажа, че вече и багажа за родилното си приготвих основните неща,но дано бебка не ни изненада по-рано.
Да ви питам какво мислите за коланите за след раждане? Дали да се сдобия с такъв или да не бързам? newsm78

# 182
  • На плажа
Споко,мами и моя корем вече е надоло и мисля,че е нормално вече бебето да слезе ,защото започва интензивно да расте и тъка си прави място,това по моята логика,надявам се да съм права Praynig

# 183
Благодаря за съветите момичета  Hug! Пих кола следобяд и наистина по-късно ме ритна няколко пъти  Joy Crazy!

И на мен ми се струва от една седмица, че коремът ми се е смъкнал, не само че има движения по-ниско, но и видимо е по-надолу... Не знам все си мисля че е рано, но знае ли човек, може смъкванет на корема да продължава 2 месеца  Confused

# 184
  • София
Привет и от мен на всички!
Биа - На мен в петък на консултацията ми казаха, че бебо вече се е обърнал надолу с главата. Даже с молива докторът ми показа кое как му е разположено. Оказа се, че главичката му е доста ниско и предполагам, че затова така ти се струва, че е слязло. Дупето му беше малко над пъпа ми.
Тъй като гледав доста мами вече сте се накупила неща за бебчовците, а други поне са се ориентирали - какво мислите за количките на Мак Ингланд? Аз за сега съм се спряла на една такава с кошница за кола - модел Принцес Дуо. Ако някой има отзиви за нея, моля, да сподели. Аз много сържа дръжката да се превърта и да не се налага смяна на кошовете. Благодаря!

# 185
Как сте мамчета?
Нев, честит рожден ден, да устискаш до август и да гушнеш едно прекрасно бебче  Hug

За коритце нищо не мога да кажа, защото съм си ползвала обикновенно, къпала съм си бебка в стаята, защото беше и зимно бебе, и слагахме коритото на леглото. Но за стойките наистина внимавайте, една мама и се счупи коритото с бебето вътре и добре, че някак се е пързулнало с водата, та на е паднало лошо. Така, че мислете като купувате. Аз след 6-тия месец, като започна да седи криво-ляво ползвах столче за вана и ми беше адски удобно, надявам се и сега така да процедираме, защото с душа ми е супер удобно.

И аз напоследък усещам долу ниско бебчо, дори едни боксерки сега ме стягат доста, че са с ниска талия, а ми бяха много удобни. Колан след раждане не съм носила. Дори на доста майчета докторите им препоръчваха да не носят, защото по-добре естественно да се прибере корема, отколкото да се пристяга с нещо, че така по-вече увисва после. Но това само съм го чувала, дали е така не знам, но според мен си трябва време да се прибере коремчето, а после с малко упражнения и диетка мисля, че ще си върнем формата  Peace
Биа, направо ти завидях за кг. Аз също винаги съм била мн слаба, но като започнах да работя, после си намерих и мъж дето се вика и почнах да качвам. Когато се запознахме с мъжа ми преди около няма 4г. бях 48кг, за мен бяха страшно мн (1.66см съм), а той ми викаше, че съм мн кльощава и трябва малко да напълнея. Като станах 54 вече ми викаше, че трябва да отслабвам. Е, да ама забременях и влязох да раждам 77кг, прибрах се 67, свалих до 62 и не мръднах повече. Почнах диетка за 1м свалих до 58 и пак забременях. За сега съм 65кг, надявам се да не мина 70 като вляза да раждам, и този път поне до 53-54кг ако мога да сваля мн ще се радвам (макар, че на 58 се харесвах  Crazy). Така, че се радвай, че не надебеляваш, щото май доста дето сме били слаби, после ставаме слончета, но се надявам аз да не съм от тях де Simple Smile

# 186
Ирина, така е трябвало да стане. Спокойно, ще се видиш и с любимите хора, скоро.

Нев, Честит рожден ден, мила! Много здраве, пази се, почивай активно, заради теб и бебчо, много щастие и сладки мигове Hug

Сега четохме книжката за колите и бебока беше много активен, сигурно му харесва, като си четем с Даниел.
Днес бяхме с племенничките-голяяяма игра, прегръщане, целувки падна. Измориха се, като къпани спаха. Дани много добре се справя с педалите на едно голямо колело с помощни колела-ще му взимаме такова вече, след триколката,която в момента кара.

Биа, сутринта усетих, че ме рита все едно иска да излиза-отдолу, странно е, иначе корема ми е доста високо.Дано при теб като го виждаш смъкнат, да няма проблеми Hug

Цветенце - относно Маг Ингланд, това беше първата ни количка, не този модел които казваш, а по-стар - удобна, широка, има място за багаж, обръща се дръжката newsm10

# 187
   Tzvetche, тази количка преди време я видях в двора на училището и се влюбих в нея... голямо търсене я търсих в нета, страшно ми хареса!
 Nev   bouquet ЧРД! стискам палции всичко да е наред!
 За корема, на мен също много ми е пораснал, ама не се е смъкнал, напротив подпира ми в ребрата и ми е трудно като седна.

# 188
Tzvetche чувала съм много добри озиви от мами с опит за количките на Маг Ингланд, казват че са много здрави и удобни, аз също мислех да търся такъв модел  Peace

Тук открих мнения на мами от форума: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=83709

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 09:58 от napetia

# 189
  • София
Добро утро на всички.
Нашата малка бебка вчера направо уплаши баба си,така се извъртя в корема ми,като едър шаран за никулден, че жената ококори очи и каза да питам АГ-то нормално ли е?
Аз също се притеснявам като не я усещам,някак се свиква с постоянното движение в корема и после някак ми липсва.
Вчера изпих едно бяло фрапе и хлапето откачи,та се наложи да пия и вода, да му разредя кофеиновата доза. Повече няма да го тормозя така.
Лек и спорен ден н авсички, аз още съм на работа Sad

# 190
  • Sofia
Здравейте, момичета!   bouquet

Честит празник на всички дечица! Живи и здрави да са ни и само радост да ни носят!   bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet Hug

На мене също ми се струва, че корема ми е ниско, а пък в същото време е рано. Дано не е нещо притеснително де.

# 191
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ МАЛЧОВЦИ   bouquet Hug

Аз имам едно питане и днес и аз съм притеснена  Confused
Снощи се изкъпах с нормална вода(не гореща), както винаги. След това, докато се подсушавам с хавлията и усещам как нещо ми потича отдолу  Embarassed Реакцията ми беше да стисна крака и после взех тоалетна хартия да се забърша и да видя какво е. Беше бяла- почти прозрачна слузеста "течност", без цвят и мирис. При положение, че не съм ползвала никакви вагинални глобули, какво ли може да е?! Много ме хвана шубето и се замислих за "ТАПАТА" Вие как мислите (тези, които са я виждали), дали е възможно да изтича и да бягам ли на лекар?
Извинявам се за подробното описание, но...  Confused Embarassed

# 192
Данче,за съжаление аз тапата не съм я виждала с първата си бременност и не знам какво трябва да е.Ама това кото описваш ми напомня на моето течение тия дни-и то е едно такова по-слузесто и почти прозрачно.Утре съм на консултация и ще питам докторката.На мен това ми  се е случвало 2-3 пъти,ама мисля че е заради самото течение.Но чак пък да изтича както си написала не съм усещала.По-скоро като се избърша с хратията.иъче имаш ли бяло течение?Щото аз си мисля, че при мен е о него, ама знам ли... newsm78

# 193
Ами течение имам, но то е много различно като консистенция. Бих го описала като вода и толкова. До сега и 2те микробиологии бяха чисти. Странното беше, че го усетих как падна, като голяма капка. И след душ, обикновено като се изкъпя, не усещам "течовете"....  Embarassed Embarassed Embarassed
Оф, много извинявайте пак, че така се обяснявам, но утре ще ходя до болницата и ще попитам и там. Ясно е, че няма как вие да знаете  Confused Просто ми мина тая мисъл през главата, за тапата и не спах цяла нощ  Tired

# 194
Не се притеснявай!Сигурна съм ,че всичко ще бъде наред! Hug

Общи условия

Активация на акаунт