изчисляване на майчинство

• 89 148
  • 794
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте ,
искам да запитам дали 15-те дни полагащи се на бащата при раждането могат да се взимат на части или е задъжително да се ползва целия отпуск наведнъж?
Предварително благодаря   bouquet !

# 631
  • Пловдив
задъжително e да се ползва целия отпуск наведнъж

Peace

от деня на изписването се взима целия

# 632
  • София
Изпращам ви отговора на въпроса за здравните осигуровки.
Здравейте,
Въпросът, който задавете от компетенциите на Национална агенция по приходите, но аз ще ви отговоря на него. Здравните осигуровки се внасят от всеки един от работодателите на всяко от основанията т.е. ако имате двама работодатели тя се внася при всеки един рабо Simple Smile тодател.

Елфита, в такъв случай мога ли да прекратя фиктивния трудов договор преди 45 дневния или да го оставя поне за времето до когато ми изтекат болничните? И да плащам здравните осигуровки по него. Така оставам на другия ми 4 часов договор, върху които ще ми тече майчинството. Как е най-добре за мен и какво да направя?

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 03:43 от AnMary

# 633
  • Пловдив
значи кратуната ми не е съвсем празна  Mr. Green

може да прекратиш единия ти договор/няма значение кой преди 45 дневния ти/-най-добре е така да стане

# 634
  • София
Да, мерси! Е, защо да е празна? Wink

# 635
Здравейте! Осигуряват ме на 450 лв. основна заплата. От 3-я месец. излизам в болнични, най-вероятно до раждането. Имам и граждански договор (10.09 г.- 05.10 г.) за около 50 лв. Какво майчинство да очаквам? Ако имам прекъсване на болничния ще се отрази ли на размера на майчинството?
Благодаря предварителнно!

# 636
а няма ли някъде "калкулатор" да си въведеш сумите (различни са всеки месец) и да ти изчисли, колко ще получава бъдещата майка?

# 637
  • Пловдив
Здравейте момичета.Четох,четох и реших да изнахалствами аз.По принцип съм от четящите и по-малко питам ,но наистинаимам нужда от съвет.Може и на лични.Предварително благодаря!   bouquet
Терминът ми е на 27.01.,т.е в 20 г.с. съм.
До май 2010 получавах и ме осигуряваха на 600 лв.От май насам съм на 800 лв.Има възможност да ми повишат заплатата,с цел да си увелича базата за майчинство и да компенсирам периода до май.
Въпросът ми е, какво увеличение има смисъл,тъй като разликата в осигуровката ще я доплащам аз.Голяма фирма с сме ,с огромен счетоводен отдел иняма койда се занимава да ми обясни,а аз трябва да дам предложение.
Моля ви за мнение!  Praynig

# 638
  • Пловдив
Здравейте! Осигуряват ме на 450 лв. основна заплата. От 3-я месец. излизам в болнични, най-вероятно до раждането. Имам и граждански договор (10.09 г.- 05.10 г.) за около 50 лв.-гражданския дог не се зачита за майчинството Какво майчинство да очаквам?-350-370 лв Ако имам прекъсване на болничния ще се отрази ли на размера на майчинството?-неБлагодаря предварителнно!

а няма ли някъде "калкулатор" да си въведеш сумите (различни са всеки месец) и да ти изчисли, колко ще получава бъдещата майка?

http://docstore.odit.info/?s=4&rid=3273

Здравейте момичета.Четох,четох и реших да изнахалствами аз.По принцип съм от четящите и по-малко питам ,но наистинаимам нужда от съвет.Може и на лични.Предварително благодаря!   bouquet
Терминът ми е на 27.01.,т.е в 20 г.с. съм.-базата ти е декември09-ноември10

До май 2010 получавах и ме осигуряваха на 600 лв.От май насам съм на 800 лв.Има възможност да ми повишат заплатата,с цел да си увелича базата за майчинство и да компенсирам периода до май.
Въпросът ми е, какво увеличение има смисъл,тъй като разликата в осигуровката ще я доплащам аз.Голяма фирма с сме ,с огромен счетоводен отдел иняма койда се занимава да ми обясни,а аз трябва да дам предложение.-ако си останеш така,обезщетението ще ти е 550 лв,ако от септември вдигнеш на 1500 лв-670.тъй като са ти останали само 3 месеца,увеличението на осиг трябва да е голямо,за да повлияе.като си махнеш разходите от увеличениято до 1500лв,ще спечелиш 800 лв-не си струва
Моля ви за мнение!  Praynig

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 12:34 от Elfita

# 639

http://docstore.odit.info/?s=4&rid=3273

Много ти благодаря

# 640
Elfita,здравей
Преди много ми помогна с информацията си,за което ти благодаря много Hug
Сега искам да те помоля пак да ме"светнеш" защото моята счетка ,пак е в пълна тъма...нищо не знае горката..Значи ,от 26-11-09 се водя в отпуск по майчинство за разликата от 135 до 410-тия ден-всеки месец ми превеждаха парите на 3-то число,всеки месец-различна сума.Но сега немога да сметна кога свършва това нещо и какво пак трябва да подам-нова молба за отпуск ли,абе волпще не съм наясно ,само ми се струва,че през септември ,ако нищо не подам,октомври нищо няма да получа newsm78
Много ще съм ти благодарна,отново  bouquet

# 641
  • Пловдив
ивета81 ,от първия ти ден на 45 дневния ти болничен преди термин броиш 410 календарни дни.ако имаш пик го пише и на сайта
подаваш
Малко преди да  изтекат 410 те календарни  дни броят се от началото на 45 дневния болничен

1. МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 от КСО - (Приложения 3 изтегли от тук http://www.bgstuff.net/content/view/1296/523/

2. Копие от акта за раждане на детето

3. Заявление, че желаете да получавате обезщетение за отглеждане на малко дете

4.Молба за отпуск до работодателят-свободен текст

5. Декларация по чл. 46 ал. 1 от НРВПО –не е задължителна,само ако ти я поискат

Ето един примерен текст за заявлението:

З А Я В Л Е Н И Е

От ................................., ЕГН: ................. , на длъжност .....................

На основание чл.164, ал.1. КТ и чл.46, ал.1, НРВПО,

Заявявам, че ще ползвам отпуск за отглеждане дете до 2г., считано от ............... до .............. г.

Прилагам:
1. Декларация по чл.46, ал.1 НРВПО за обстоятелствата, свързани с правото ми да ползвам отпуска
2. Акт за раждане на детето. – за справка

С уважение:

..........................

Дата: ................
гр. Пловдив

Ето и молбата за отпуск до работодателя

До Изпълнителния Директор
                                                                          на фирма ………………

М О Л Б А-ЗАЯВЛЕНИЕ

От  …………………………………………………………………………………………..
/трите имена на служителя/
на длъжност  ……………………………………., отдел …………………….., дирекция ………………..   /длъжност и място на работа/

Уважаеми Господин ………………,

Моля да ми бъде разрешено да ползвам :
отпуск според чл. 164, ал. 1 от КТ за отглеждане на дете до 2 г. възраст
за детето ми ...
                      /трите имена на детето/
родено на ......................................, в размер на ......................................... календарни
дни за периода от ............................ г. до ............................... г. включително.

Декларирам, че детето ми не е настанено в детско заведение и не съм прехвърлила правото си на отпуск за отглеждане на дете на друг правоимащ член на семейството ми.   

Надявам се молбата ми да бъде удовлетворена.

С уважение:
гр.  ..................                          /................................./

Ето я и декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ
по чл. 46, ал. 2 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските

Долуподписаната ……………………………………………………………… с ЕГН ………………..……… с постоянен адрес : ……………………………… л.карта № ……………………… , издадена на …….……….... от ……………….
на длъжност ………………………………….

ДЕКЛАРИРАМ

1. Детето ми, ……………….,родено на …….………... г., с ЕГН ……….……………. не е настанено в детско заведение.
2. Не съм дала съгласието си платения отпуск за отглеждане на дете по чл.164, ал.1 от Кодекса на труда да се ползва от бащата /осиновителя/ или от някой от моите или неговите родители,работещи по трудово правоотношение, съгласно чл.164, ал.3 от Кодекса на труда.
3. Детето ми не се отглежда от безработно лице по програмата в „Подкрепа на майчинството”.

Известна ми е предвидената по чл.313 от Наказателния кодекс отговорност за деклариране на неверни данни.

дата: ………………….                                                                     ДЕКЛАРАТОР: ............

град:Пловдив

# 642
ивета81 ,от първия ти ден на 45 дневния ти болничен преди термин броиш 410 календарни дни.ако имаш пик го пише и на сайта
подаваш
Малко преди да  изтекат 410 те календарни  дни броят се от началото на 45 дневния болничен

1. МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 от КСО - (Приложения 3 изтегли от тук http://www.bgstuff.net/content/view/1296/523/

2. Копие от акта за раждане на детето

3. Заявление, че желаете да получавате обезщетение за отглеждане на малко дете

4.Молба за отпуск до работодателят-свободен текст

5. Декларация по чл. 46 ал. 1 от НРВПО –не е задължителна,само ако ти я поискат

Ето един примерен текст за заявлението:

З А Я В Л Е Н И Е

От ................................., ЕГН: ................. , на длъжност .....................

На основание чл.164, ал.1. КТ и чл.46, ал.1, НРВПО,

Заявявам, че ще ползвам отпуск за отглеждане дете до 2г., считано от ............... до .............. г.

Прилагам:
1. Декларация по чл.46, ал.1 НРВПО за обстоятелствата, свързани с правото ми да ползвам отпуска
2. Акт за раждане на детето. – за справка

С уважение:

..........................

Дата: ................
гр. Пловдив

Ето и молбата за отпуск до работодателя

До Изпълнителния Директор
                                                                          на фирма ………………

М О Л Б А-ЗАЯВЛЕНИЕ

От  …………………………………………………………………………………………..
/трите имена на служителя/
на длъжност  ……………………………………., отдел …………………….., дирекция ………………..   /длъжност и място на работа/

Уважаеми Господин ………………,

Моля да ми бъде разрешено да ползвам :
отпуск според чл. 164, ал. 1 от КТ за отглеждане на дете до 2 г. възраст
за детето ми ...
                      /трите имена на детето/
родено на ......................................, в размер на ......................................... календарни
дни за периода от ............................ г. до ............................... г. включително.

Декларирам, че детето ми не е настанено в детско заведение и не съм прехвърлила правото си на отпуск за отглеждане на дете на друг правоимащ член на семейството ми.   

Надявам се молбата ми да бъде удовлетворена.

С уважение:
гр.  ..................                          /................................./

Ето я и декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ
по чл. 46, ал. 2 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските

Долуподписаната ……………………………………………………………… с ЕГН ………………..……… с постоянен адрес : ……………………………… л.карта № ……………………… , издадена на …….……….... от ……………….
на длъжност ………………………………….

ДЕКЛАРИРАМ

1. Детето ми, ……………….,родено на …….………... г., с ЕГН ……….……………. не е настанено в детско заведение.
2. Не съм дала съгласието си платения отпуск за отглеждане на дете по чл.164, ал.1 от Кодекса на труда да се ползва от бащата /осиновителя/ или от някой от моите или неговите родители,работещи по трудово правоотношение, съгласно чл.164, ал.3 от Кодекса на труда.
3. Детето ми не се отглежда от безработно лице по програмата в „Подкрепа на майчинството”.

Известна ми е предвидената по чл.313 от Наказателния кодекс отговорност за деклариране на неверни данни.

дата: ………………….                                                                     ДЕКЛАРАТОР: ............

град:Пловдив

Благодаря ти за пореден път!!!От това ,което си писала-понеже не мога в момента да открия точната дата-но едно ми стама ясно-щом детето стане на годинка-значи 410 дни са минали-малко тъпо размишлявам-но 365 календарни дни и 45 преди термин си правя 410-значи мине ли годинката на детето ,влезе ли се в следващия месец,би трябвало да не е късно да подам,всичко ,което си ми пратила Hug
благодаря отново Hug

# 643
  • Пловдив
ивета81 ,да,правилно разсъждаваш,но ще ти трябва точна дата за документите.Ще трябва да броиш  Peace

# 644
ивета81 ,да,правилно разсъждаваш,но ще ти трябва точна дата за документите.Ще трябва да броиш  Peace
#Cussing out знаех си....
но все пак ...  bouquet  bouquet  bouquet за "горчивата истина" Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт