Наистина ли са такива цените на зъболекарските услуги???

• 121 476
  • 536
  •   1
Отговори
# 45
  • Burgas
Трябва да насочим децата да учат за стоматолози,не е много отговорно,а е много доходоносно Money

# 46
  • София / Пловдив
Напротив, отговорно е!
Трудна, изключително отговорна, но благодатна и доходоносна професия за добрите стоматолози, както се оказва  Wink

# 47
  • Варна
Имаше 1 виц, май габровски беше, в който бащата съветваше сина си, който искаше да стане лекар,  да избере професията на стоматолог, защото човек има 32 зъба и само 1 сърце.  Mr. Green

И дава ли се някаква гаранция за пломба да речем? Ако нещо се счупе или падне? Не трябва ли в рамките на определено време от поставянето й да има безплатна поправка, рекламация?

Над 300 % им е печалбата, ако не крадат материалите.
...

И ако не издават касови бележки. На вас издават ли ви такива?

На мен за предния зъб, който ми излезе над 100 лв, само първия път ми чукна бележка, и то само за 15 лв - за първото посещение. Може би защото част от лечението мина по ЗК.

# 48
  • Абсурдистан
На мен за предния зъб, който ми излезе над 100 лв, само първия път ми чукна бележка, и то само за 15 лв - за първото посещение. Може би защото част от лечението мина по ЗК.

Да, точно заради това! Peace

Виновните обаче не са те,
а тези които им го позволяват.

# 49
[Много ми е интересно какъв процент им е чистата печалба на зъболекарите.
Щом за едно и също нещо разликите в цените са такива  ooooh!

Ако ги крадат е много повече.

Ако беше 300% и аз щях да стана стоматолог, заради печалбата. Като отидох на зъболекар и чух цените се изумих и питах мойте зъболекарки как я калкулират тая цена. Според техните обяснения печалбата е 15 %. Цената, в реномираните в кабинети, се калкулира от цената на консумативите + цената на труда + печалбата. Интересно ми стана от къде се крадат материалите? Ако имаш отговор, моля да ми разясниш.
Виждам, че питате за гаранция, моята е 3 години. Касова бележка са ми издавали всеки път, дори и фактура ми дадоха, като си я поисках.
Има постове с интересни цени за керамични корони. Да питам за керамични ли говорим или за металокерамични?

# 50
Говорят за металокерамични!! Няма начин чиста керамична корона да струва 200лв! Joy Joy
 Лала, това, което описа с гумата се нарича кофердам. Правилно си обяснила, че изолира зъба от влагата и не само това. Направили са ти адхезивно възстановяване, което значи, че стоматолога работи по съвременните методи.  Peace

# 51
  • София / Пловдив
...

...

И ако не издават касови бележки. На вас издават ли ви такива?...

Не, моята зъболекарка не ми дава касова бележка.
Зъболекарката на дъщеря ми обаче дава. Само че при нея цените са  #Crazy

# 52
  • след Околовръстното
Напротив, отговорно е!
Трудна, изключително отговорна, но благодатна и доходоносна професия за добрите стоматолози, както се оказва  Wink
Отговорна, ама само за някой. Още не съм ги намерила. Всеки гледа да ти вземе парите, да си остави ръцете и да се оправдава с лошата изработка на някой друг.
А относно печалбата твърдят, че работят на 30% ама ако му предложиш 60-70% на ръка, да не минава през касовия апарат се дърпат. Значи работят за повече.

# 53
Говорят за металокерамични!! Няма начин чиста керамична корона да струва 200лв! Joy Joy

Няма да се учудя и ако е чиста керамика, то с тия нелегитимни лаборатории...

...

...

И ако не издават касови бележки. На вас издават ли ви такива?...

Не, моята зъболекарка не ми дава касова бележка.
Зъболекарката на дъщеря ми обаче дава. Само че при нея цените са  #Crazy

Ама вие хем искате качествена работа, хем касови бележки, хем ниски цени. Е, няма как да стане. Правете си евтини пломби, които падат след 2 седмици и после пак си ги плащайте, подкрепяйте сивата икономика и нискобюджетните практики, ама после недейте рева. Понятие като високо качество и ниска цена няма. Ако държите на качество, изисквайте го и го търсете. Ама на съответната цена. Иначе си говорим не за Долче и Габана, а за Данчо и Гергана.

Напротив, отговорно е!
Отговорна, ама само за някой. Още не съм ги намерила. Всеки гледа да ти вземе парите, да си остави ръцете и да се оправдава с лошата изработка на някой друг.
А относно печалбата твърдят, че работят на 30% ама ако му предложиш 60-70% на ръка, да не минава през касовия апарат се дърпат. Значи работят за повече.

Объркала си кабинета в такъв случай. Ходиш при измекяри.

# 54
  • Абсурдистан
Ако беше 300% и аз щях да стана стоматолог, заради печалбата. Като отидох на зъболекар и чух цените се изумих и питах мойте зъболекарки как я калкулират тая цена. Според техните обяснения печалбата е 15 %. Цената, в реномираните в кабинети, се калкулира от цената на консумативите + цената на труда + печалбата.

Е ти очакваш да ти каже колко й е реалната печалба ли?

# 55
  • Абсурдистан

Ама вие хем искате качествена работа, хем касови бележки, хем ниски цени. Е, няма как да стане. Правете си евтини пломби, които падат след 2 седмици и после пак си ги плащайте, подкрепяйте сивата икономика и нискобюджетните практики, ама после недейте рева. Понятие като високо качество и ниска цена няма. Ако държите на качество, изисквайте го и го търсете. Ама на съответната цена. Иначе си говорим не за Долче и Габана, а за Данчо и Гергана.

Не разбрах качествената работа изключва ли касовите бележки и реалните ниски цени. ooooh! ooooh! ooooh!
Или за да работя качествено трябва да съдирам 10 кожи и да печеля максимално, като укривам доходи.
В противен случай ще правя пломби, които да падат на 2-рия месец или такива, под които зъбът продължава да бъде неизлекуван.

# 56
Стига сте се дрънкали!! Laughing Качествената работа изисква съвременно обучение! Ходене по лекции, курсове, литература и т.н.
 Като ходите да си купувате мебели за вкъщи, обикаляте всички магазини, за да добиете някаква представа. Но, когато става въпрос за здраве- влизате в първия кабинет, без да се интересувате, как и с какви материали работи дадения зъболекар.  Peace
 Цените на качествената стоматология са скъпи, но това е здраве!
 П.П. Гери, касата не заплаща качествена пломба. Качествените фотополимери струват над 600-700лв, някои стигат и до 1500лв. Касата доплаща, за скапаната амалгама или в най-добрия случай химио-полимер. Вече пациента е този, който ще избира и най-вече да намери съответния професионалист, който знае да работи с тези материали. Joy

# 57
Не разбрах качествената работа изключва ли касовите бележки и реалните ниски цени. ooooh! ooooh! ooooh!
Или за да работя качествено трябва да съдирам 10 кожи и да печеля максимално, като укривам доходи.
В противен случай ще правя пломби, които да падат на 2-рия месец или такива, под които зъбът продължава да бъде неизлекуван.

Точно това казвам, качествената работа е свързана с високата цена и издаването на касови бележки, конкретно. Не разбирам защо свързваш "съдирането на 10 кожи" с укриването на доходи. Не мисля че са пропорционални. Качествената работа изисква знания, умения и качествен материал. Ти не отиваш да си купиш материалите, а да ти излекуват зъба, което не включва само материали, а основно знания за поставяне на точна диагноза и умения за съответното изпълнение. Аз когато търсех качествена работа попаднах на няколко имена: д-р Венелинов, д-р Тянков, които участват във форума, д-р Николова, д-р Рускова, д-р Дучев и д-р Йовчев. Цените на изброените доктори за наистина много високи, в сравнение с масовката, но качеството и начина на работа са на световно ниво. Аз за първи път чух за работа с кофердам, за художествена реставрация, за кореново лечение, което трае 2-3 часа на зъб. Въобще не коментирам интериора на кабинетите и техниката вътре. Нямаш си на идея за колко и какви сертификати иде реч, не само български курсове, а и чужбински. Преди лечението се запознах с един куп документи, обяснения кое как и защо. Цялата тая документация беше на ега ти нивото. Накрая получих и документ с всичко, което ми е правено зъб по зъб и съответната гаранция, както и касовата бележка. Но да подчертая, че този начин на обслужване го видях в кабинет с фантастични цени. Питах колко струват материалите, казаха ми и ми показаха и съответната фактура за материалите. Да, точно 15 % е печалбата. Няма нужда някой да ми го казва, споменах че съм икономист, а дори и да не бях, мога да сметна колко струва една реставрация. Не си мисли, че консуматив е само материала за пломбата, консуматив е всичко, което се използва за един пациент, включаем клиничен асистент (сестра), амортизация на машините, калцуни, лигавници, маски, шапки и какво ли още не. Предполагаме, че никога не си се радвала на такова обслужване и си озлобяла от кофти зъболекари. И аз съм така, беше ми писнало от кретени и от смрадливи кабинети на ниски цени, а някои не бяха и толкова ниски. Като започнах да чета и да се информирам за стоматологията, разбрах какви неща се правят по света и съм имала не един и два скандала със "зъболекари" и за упойки, и за пломби, дори, не се смейте, и за ръкавици. Е, да, накрая платих доста, но смятам, че си заслужиха всяка стотинка.

# 58
  • Linz
70 лева ми излезе на мен лечение на пулпит преди месец.
Не ми слагаха арсен, с упойка директно ми махнаха нерва и запълниха каналите, процедурата ми струваше 30лв.
След два - три дни се сдобих и с пломба срещу още 40 лева.
Нищо не са ми приспадали по касата.
Става дума за частна клиника в Пловдив.
И при мен така миналия месец. С тази разлика, че стоматолога каза, че цената е 70 лв., но нещо пусна и през здравната каса, та ми взе 50 лв. Ходих 6 пъти докато ми го затвори. Ретрогарднен пулпит беше.

# 59
70 лева ми излезе на мен лечение на пулпит преди месец.
Не ми слагаха арсен, с упойка директно ми махнаха нерва и запълниха каналите, процедурата ми струваше 30лв.
След два - три дни се сдобих и с пломба срещу още 40 лева.
Нищо не са ми приспадали по касата.
Става дума за частна клиника в Пловдив.
И при мен така миналия месец. С тази разлика, че стоматолога каза, че цената е 70 лв., но нещо пусна и през здравната каса, та ми взе 50 лв. Ходих 6 пъти докато ми го затвори. Ретрогарднен пулпит беше.
...че  работата е отговорна ,отговорна е-  зависи обаче доколко е отговорен и специалиста !

Цените  в различните градове са различни - най-скъпо е в София и Варна  Mr. Green 

Обикновено  качеството си има цена -всеки сам избира до колко да отдели .Има кабинети и кабинети с различни цени .Качествата на  зъболекаря,неговата квалификация , качеството на материалите  определят цените . Не мога да си  представя пломба  от 5 лв  например как изглежда и от какъв материал е - това е невъзможно (ако  не е по  здравна каса )Това не е реална цена .Чудя се къде може да е врътката ?

...и печалбата  не е 300% - за съжаление  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт