Италия 100!

• 20 983
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
  • Italia
добре, а ако тя каже " ами аз нямам българско гражданство" какво става?
в италианския паспорт никъде не пише че си с двойно гражданство, нали?
аааа, или те по техните компютри ще видят по името ...

Лейди, уелкъм бек:)

Именно  Peace

# 121
Ще ти въведат данните в системата и Ще им излезе цялата ти биография, споко

Милена, това, което пиШеШ доказва именно,4е трябва да имаШ бг документи, освен ако не раз4итаШ, 4е на полицая не му се занимава .... има си закон за това

# 122
Ани, аз писах на г-жа Консулката преди малко за изборит и тя ми отговори няколко мин. по-късно.
Т.е аз ще подам молба, но ако не отворят наблизо, ще пишете аут моя глас..
Ако се подадат поне 100 молби ще се отвори секция, което ще стане ясно на 14 юни.
Т.е да се надяваме, че ще има още 99 души.

'Засега се очаква СИК да бъдат открити в Рим в посолството и в ГК в Милано, при подадени повече от 100 молби за гласуване е възможно да бъдат открити избирателни секции и в други населени места в Италия. Това ще стане известно до 14 юни т.г.

Информация можете да получите от линка “Избори за НС” на сайта на Министерството на външните работи.

Поздрави

Марияна Бояджиева - Консул'

# 123
  • Italia
Ще ти въведат данните в системата и Ще им излезе цялата ти биография, споко

Милена, това, което пиШеШ доказва именно,4е трябва да имаШ бг документи, освен ако не раз4итаШ, 4е на полицая не му се занимава .... има си закон за това

О,то уж за вси4ко си има закони,но друг е въпроса как и колко се прилагат/тълкуват от служителите,нали знаеШ Twisted Evil

# 124
Ленка,такива поли се продават масово тук  Peace Има и едноцветни и многоцветни.Последно са измислили и такива,които можеш да носиш като дълга пола,НО...ако и прика4иш презрамки / като сутиените/ и вдигнеш нагоре се полу4ава рокли4ка  Wink Аз много оби4ам дълги,развени поли и винаги съм имала.Тук като дойдох,наистина в на4алото нямаше,масата са с безсрамно къси поли и панталонки  Rolling Eyes Сега ве4е не съм сама  Laughing
Относно ботушите,тук една 4аст от женския свят ги обува на 1ви септември и събува на 30 Юни.Та няма да се за4удя ако заносят и по върла жега.Аз при тукашните температури спокойно карам с маратонки зимата.Имам и полуботушки ама само за ефект са май  Rolling Eyes

# 125
за вси4ко си има закони,но друг е въпроса как и колко се прилагат/тълкуват от служителите,нали знаеШ Twisted Evil

и таман решиш, че всичко е ОК и леко се разочароваш:)))
дойдоха на свекър ми приспособленията - нищо не е както трябва да бъде, въпреки новите опаковки.

# 126
Цитат
масата са с безсрамно къси поли и панталонки  

Това изобщо не е верно, може в Рим да преодоляват късите полички и панталонки, но в Милано едва ли. Аз по-скоро по Българско съм виждала подобни сладуранки с 'безсрамно къси поли и панталонки', разгърдени отвсякъде. Тук подобни са повечето румънки, албанки рускинки и тн ... Италианските Дами (масата) са винаги облечени  елегантно. Wink

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 18:44 от Лейди

# 127
  • Italia
Цитат

Това изобщо не е верно, може в Рим да преодоляват късите полички и панталонки, но в Милано едва ли. Аз по-скоро по Българско съм виждала подобни сладуранки с 'безрамно къси поли и панталонки', разгърдени отвсякъде. Тук подобни са повечето румънки, албанки рускинки и тн ... Италианските Дами (масата) са винаги облечени  елегантно. Wink

Аз бих сложила едно "по4ти винаги",4е така неЩо не ми зву4и много. Wink

# 128
Цитат

Това изобщо не е верно, може в Рим да преодоляват късите полички и панталонки, но в Милано едва ли. Аз по-скоро по Българско съм виждала подобни сладуранки с 'безрамно къси поли и панталонки', разгърдени отвсякъде. Тук подобни са повечето румънки, албанки рускинки и тн ... Италианските Дами (масата) са винаги облечени  елегантно. Wink

така е, да
освен това тук мъжете така открито си те зяпат, 4е направо ти става неудобно в неЩо над коляното (не казвам 4ак мини)

# 129
Макдирокче има изключения, именно почти - правилно ме коригира  Laughing Sunglasses

# 130
Лени, на онези избори, за които се записах в Милано, получавах някакви ъпдейтващи бюлетини от консулството и посолството и си спомням, че имаше няколко секции и извън Рим и Милано. Не бяха много, 5-6 други града за цяла Италия. Но не губи кураж, Болония е голям град все пак, университетски, много е възможно да има секция. Организирай и Алекс да подаде молба. Simple Smile

Джоя, не бих си жертвала правото за БГ глас с лека ръка, но в името на това да се спрат автбусните гласоподаватели, и аз бих. Twisted Evil

По въпроса за пътуването и паспортите, да кажа, че Андреа има само ИТ гражданство и има собствен паспорт, обаче никъде в паспорта му не са записани нашите имена с баща му. Когато вадихме паспорта в куестура ди Комо, ни убедиха, че няма нужда да ни вписват изрично имената, понеже в бар-кода на паспорта били кодирани всички нужни данни. Outta Joint
Да, ама сега летяхме към БГ само аз и Андреа и още на чек-ин ми обърнаха внимание, че ми няма името в паспорта на детето, та показах карта бианка, където на гърба ме пише. Същото и на паспортен контрол, където човекът хич не беше доволен, че в паспорта не детето няма имена на родители и все пак ме пусна след ссверката с карта бианка, но каза, когато се върнем да идем до куестурата и да ни попълнят всичко. Crossing Arms Та така. Пътуващите да си знаят.

# 131
Това с разликите Рим-Милано-и т.н. се знае и е във всяка една сфера  Peace
Тук девойките/разбирай до 25-30/ са с поли с които е невъзможно да се наведат.По-горната възрастова граница сваля полата с 10-15см.Коремите са масово навън,без зна4ение дали е плосък или се виждат 3 ката мазнинки.Определеносъм виждала дами и над 50 обле4ени като 15 год. тийнейджърки.Млади дами на по 20 тежащи поне 90-100 с клинове опънати до скъсване.Много е важно да си по модата,как изглеждат не е от голямо зна4ение.От друга страна никой на никого не обръща внимание.Не съм видяла мъже да се заглеждат,не съм 4ула подмятания,подсвирквания или други коментари от мъжката 4аст.Това е тука положението,може да е от географската ширина,от климата или от близостта ми с Cinecittà  Sunglasses

# 132
В Милано е нормално да има стилни хора, едва ли са около околовръстното, но Милано е моден център, няма начин. Мечта ми е модната седмица, някои ревюта да посетя ...
Аз харесвам много градски стил, много 'Кари Брадшоу', тук такива жени има мноооого малко, повечето ходят семпло и работно облечени - панталон, блузка.. малко поле за фантазията. Да не кажа, че вкуса е селски, но гледам и какво се купува. Така че една разходка из Милано ще ми напълни душата, блазе ви:))

# 133
  • Italia
Италинке, картинката,която описваШ е подобна на тукаШната. Peace
Масово преливат сланини над ниските талии на поли4ки и панталони. Много дами и девойки са на принципа "какво като имам дефекти,важното е да се покажа" в стремежа си да привлекат вниманието. И на мен 4естно казано не ми се е слу4вало никога да ми подсвиркват или да ме зяпат,по-скоро това го имам за бг.патент. Thinking

Лени,Ще трябва да те сваля малко от облаците. Confused
Да,в Милано и провинцията му се движат много стилно и изискано обле4ени хора,и в делови и в кежуал стил.Но това не зна4и,4е няма и големи безумия наоколо ( и то не поради липса на възможности )  Peace

# 134
Leni, eла и в Лугано (пък и от кога те каня? Twisted Evil). Има жени, след които с всички сили си напъвам възпитанието, за да не се обърна и да не ги огледам едно хууубаво. Laughing То стил, то класа (и пари, де. предполагам)...

Общи условия

Активация на акаунт