Италия 100!

• 20 933
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
Пред però се слага запетайка, да.
И мен не ме поправяше никой в началото, а смея да твърдя, че говорех много зле, тоест знаех, че бъркам, но не знаех как е правилно. Нещо от сорта на Аз казвам, Деси глад  Laughing (е добре де, малко по-добре). Даже се питам как успях да вържа 3 и нещо на изпита в университета. Ама като влезнах много се стегнах да уча, много музика, разни филми постоянно си теглех, много упражнения, преводи,  та сега ползвам често и конюктив, което си е постижение според мен.

# 166
Леле колко сте изписали.

Лени тук около лагото ,навсякаде се носят ,но същто така и роклите,с ластик около гърдите и с връзки,а надолу на волани.Аз имам и рокля и пола 4е и корковите обувки,ама тях си ги имах още от 90 години. Grinning

Тук ще си използвам правото на глас,но за Бг не.Макар 4е ми се иска да стане Бат Боико. Grinning

Деси питах моито М дали знае какво е Синтасси дел периодо ,измрънка 4е е "някаква си форма от граматиката" и до там,не можа да обясни що е то.И страшно много се гордея пред него ,4е има българки като Деси да ги навира в ....а те самите да не си я знаят. Grinning Аз пък за път 4увам за такова нещо (засрамвам се).

# 167
Джуфке, ти не си баш в Бреша, ама си спомням, че в Бреша по улиците никой не говореше италиански и по табелките на паркингите имаше разлепени някакви пояснителни бележки на арабски. На главната улица рускини люпеха семки и плюеха на земята и си подвикваха една на друга от 10-15 метра разстояние. Laughing

# 168
Пред però се слага запетайка, да.
И мен не ме поправяше никой в началото, а смея да твърдя, че говорех много зле, тоест знаех, че бъркам, но не знаех как е правилно. Нещо от сорта на Аз казвам, Деси глад  Laughing (е добре де, малко по-добре). Даже се питам как успях да вържа 3 и нещо на изпита в университета. Ама като влезнах много се стегнах да уча, много музика, разни филми постоянно си теглех, много упражнения, преводи,  та сега ползвам често и конюктив, което си е постижение според мен.

Едно време тоя изпит беше много тежък. От моят клас 2-3ма решиха да се насочат към ит. филология. И си спомням, че в моята година се беше паднало нещо да превод с думата 'бакла'. Ами имаше хора, които на български не знаеха какво е бакла, камо ли на италиански... голяма драма беше с тази дума.
Иначе в училище мисля, че в 11 клас учихме конкорданца дей темпи и конджунтиво ( моя кукла да поправи), но аз много бягах в 11 клас, така че италианският ми не напредна до съгласувания на времена и т.н.

# 169
какво е  бакла, за пръв път чувам  Shocked  А мен след като завърших училище не ме приеха първата година, тоест имах си 2, ама тогава бях наблегнала да кандидатствам с история. Чак после реших, че искам филология.
да не е бакала?

# 170
какво е  бакла, за пръв път чувам  Shocked  А мен след като завърших училище не ме приеха първата година, тоест имах си 2, ама тогава бях наблегнала да кандидатствам с история. Чак после реших, че искам филология.

бакла е на български,  зеленчук, нещо като фава може би... виждала съм сигурно 3 пъти в живота си бакла ( баба ми готвеше)
и аз първата година ( но медицина) имах 6 по химия и 2 по биология:)))

# 171
ааа да не нещо като бамя? Погледнах в речника, няма такава дума  Laughing

# 172
Милано в тази си част прилича много на перифериите на Ливърпул,  мизерия и чувство за безизходица.

доста преувели4ено (не, 4е съм била в ливърпул де)
ама не си правете прибързани заклЮ4ения от бегли посеЩения

ей много ми е смеШно как разглеждате хората: там така били обле4ени а там еди как си  newsm78  аз май не обръЩам внимание на тази подробности....

# 173
А, като ходиш по улиците, 'вътрешната красота' на хората ли забелязваш? Laughing

# 174
Според мен, начинът на обличане на човек малко или много отразява характера му. (не говоря за марки)

# 175
То4но бакла е фава.Тук я ядат сурова с пекорино  Peace

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 11:22 от Italina

# 176
не бе, джоя, аз само по тази линия съм била в милано, казах, че не се брои за посещение....
а аз се интересувам от мода и хората, облекло, излъчване са ми интересни.
определено откривам разлики в стайлинга  хората във форли от този на болоня  Mr. Green

# 177
И qво сега - Милано диаментения град, останалите градове цигански. Мда, кой го тресат комплекси да си признава.

# 178
И qво сега - Милано диаментения град, останалите градове цигански. Мда, кой го тресат комплекси да си признава.

че това кой го е казал!??  Shocked
Цял следобед тука вися и уж всичко чета ...
Диамант е, та. Моден диамант за мен, дизайнерски също:) Нищо че го обожавам от разстояние)))

# 179
Аз писах онзи ден, че Карбовски нарече Неапол "най-циганският град на планетата". Но аз принципно се дистанцирам от 99% от мненията на Карбовски, и, ако някой не е разбрал, моля да ме извини. Simple Smile Никога не съм била в Неапол и нямам никакво категорично мнение за този град... Ако става въпрос за това.

Общи условия

Активация на акаунт