Отговори
# 225
С риск да раздразня някой пускам линк към речта на Обама в Кайро. По скоро бих получила бан отколкото да изневеря на принципите и вярата си в това, че толерантността и уважението към другостта са пътят към разбирателството...на всяко ниво  Peace

http://thelede.blogs.nytimes.com/2009/06/04/full-video-of-obamas-cairo-speech/

Шукран (както каза Обама) за линка..И Салам Алейкум се чу в речта  Heart Eyes

Дуа-приятно стягане на багаж!Супер коплетче,какво повече да се каже?

Рейн-интересно въпроси Thinking
През бременностите:камилско месо,обсебване на тема кисело плодово мляко и течен шоколад(веднъж купен в 3 ноща поради спешност)  Crazy

# 226
Не е само до власт...идеята ми беше за толерантността...нали тук всички сме такива  Peace

# 227
Не е само до власт...идеята ми беше за толерантността...нали тук всички сме такива  Peace

хайде сега  Mr. Green

# 228
  • Varna
DUA Hug Hug Hug Благодаря тиии Hug Ти със българска машина ли ще пътуваш? Че то останаха ли такива newsm78. Последните два пъти пътувах със Боинг а дестинацията не беше чак толкова далече, така, че споко хубави са машинките и ще пристигнете благополучно. Нервничко е да но като се сетиш за онази хубава къщичка която ни прати тука да видим и аз и се каня със момичетата да я посетиииииим но само мир да има........мир да има. На добър час, Дуа, всичко ще е наред!!!

# 229
  • по пътеката
дуа лек път!   bouquet Peace
на мене линка не  ми се отваря,но приказките не хранят, нито дават спокойствие!  Praynig
много умряло тук, народът е  по пътищата  ли? newsm78 ваканция   bouquet-за някои, за други дела и документи!  #Cussing out #2gunfire

# 230
Делтичке, благодаря за закуската, ма не ми стигна. Шъ има ли дупълнителну? Аз имам голяма вместимост, нали си ме знайте....

Ох за инцидента не ми се говори, че ми пречерня тогава без да преувеличавам. Чух някакво изпукване, и реших, че му се счупиха пръстите (и то на дясната ръка) и така се вцепених, че загубих способност да разсъждавам и без малко да сторя глупост, с която да направя положението още по-лошо...добре, че мъжо се появи светкавично....Ако трябва да дам оценка на испанските дофтори, заслужиха си отличен...

Виж, за битовите проблеми с удоволствие ще разкажа и ще разпратя благословии по адрес на алчни майстори и застрахователни компании. Първия майстор дал много висока цена на хазяйката, отгоре на всичко диагнозата му беше грешна...щаха да разбият теракотата на пода, а проблема бил в стената зад мивката. Та хазяйката не се съгласила на голямата цена и изпрати хора от застраховатлната компания, които само повтаряха маняна, маняна (утре), ма тая маняна вече 4 дни не се осъществи....а първо трябва да дойде дърводелец и чак тогава водопроводчик. Междувременно се усъвършенствам в изгребването на вода (макар след 5 минути да е същото), а малкият пада 3 пъти в локвата, един път я нацели и съседчето, падна и се омокри цялото. Абе нямам думи.

# 231
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Здравейте и днес. За всички  Heart Eyes
Дуа-благодаря,имах нужда от малко одобрение. Пожелавам ти лек  и безпроблемен път. То не винаги стават катастрофи със самолетите, по пътищата умират много повече хора.А стихчето е страхотно , с много рими и истини.  bouquet
За речта на Обама, какво да кажа-имам си едно наум да не се окажат големи,празни думи.То определени кръгове в Ливан направиха изказване в тази насока и аз съм много съгласна.Дано да не съм права, но сме ги виждали и друг път такива решени да променят нещо, но като срещнат спънки, накрая се отказват.Има ги и по света, и у нас .
А за странности по време на бременността- с първота дете страшно много ми се ядяха вафли , пушеше ми се и най-вече ми се пиеше джин с тоник.Сигурно съм предизвиквала недоволство с големия корем и чашата с алкохол, но не прекалявах де.Да не мислите ч е се
напивах като казак. С второто дете нямах странности, а с третото нямах време за странности-изкарах си бременността в болницата.то ми се случиха всички възможни проблеми. Да е жив и здрав доктора ми-спаси ми детенцето и то се роди една красавица.Ако нямате нищо против да ми дадете парола(това ми е 6-та тема) ще ви кача снимки.
Приятен уикенд, мили арабелки!!!

# 232
  • Costa Rica
Здравейте и от мен!
Аз изкарах цяла бременност на банички и компот от сливи. И оттогава спрях да ям месо - гадеше ми се само от мисълта за него. И имах абсолютна непоносимост към кърпички за нос - онези ароматизираните. Бляк! Но пък тогава се научих да ям (и да готвя) безумно люти индийски манджи - една приятелка от Шри Ланка ме беше зачислила на котлова храна. Дребната обожава люто още от малка - ми то, горкото с това е закърмено!

За Обама - кефи ме този човек (но то след БейбиБуш всеки друг би ме кефил), дано не са само празни приказки!

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 17:09 от Делфина фон Ю

# 233
Като задала въпроса редно е да отговоря самата аз.

Та да започна малко по-отдалече, като бях в началното училище много обичах да дъвча найлоновите облекла на учебниците и тетрадките си, всичките ми бяха наръфани за раздразнение на родителското тяло. В средата на бременността ми тази ми страст се възвърна, почнах да чуствам неустоимо желание да дъвча всякакви найлонови калъфчета на документи, транспортни карти и др. Като надъвках всичко налично се зачудих какво ще правя и открих, че мъжо си е купил цял пакет найлонови пликчета за си-дитата си. Бяха 50 или сто в пакетчето, не се сещам, до края няа бременността се справих с тях.

За Обама не ми се задълбочава, само искам да кажа, че определено много се дразнех на изборите как всички масово се увличат по външния му вид - симпатяга бил, много му мязал костюм и прочие пи-арски истории и изграждане на имидж...Все пак той не е манекен, а президент, и за малкото си президентстване до сега вече наруши доста от предизборните си обещания, затова хич и няма да му слушам речите, ами ще чакам да му видя делата...Относно римите, не е честно Дуа е дала цели 3 рими, а едната от тях беше моята. Но че е по-малко дразнещ от Буш е неоспорим факт.

П.С. дуа, ще можеш ли да се включващ от Ливан? Не разбрах новата къща (която и мен много ме впечатли) завършена ли е вече?

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 17:30 от Monsoon_rain

# 234
  • София
Ние пък със сина ми днес и утре щяхме да си бъдем уж ергени. Дамите (барбар с внучката) заминаха вчера у тъстовете на гости. Та нали сме ергени и го ударихме на мързел и живот.

Да ама не ...

Значи много ги обичам тия изпълнения на моите роднини. Бе тръгнали сте от майна си за София с влак и то с малко дете (все пак 400 км не са малко разстояние), знаете, че ще идвате у нас - ми обадете се бе хора, хем да дойда да ви посрещна, хем да се подготвя (отлично ме знаят, че няма да ги върна или да не приема). А те ... миии не искахме да те притесняваме. Е така като ми дойдете от някъде 5 човека наведнъж без никакво предупреждение хич даже не ме притеснявате нали.

Та хайде от бакалията две тарелки с готови кюфтета (сурови де, само уж оформени - ама за всеки случай си ги оформих), и извъртях в TEFAL ACTIFRY едни кюфтета лук яхния със сини сливи и домати (за 45 минути яденето стана готово). Сина и братовчеда му извъртяха таратора - та разгеле гладни хората не ги оставихме де.

Сега по живо и по здраво роднините отидоха да спят при брата на съпруга на братовчедката ми, че утре ще ходят да гледат някакви водопади у Свогенско и ние със сина пак сме ергениии (до утре де).  newsm47

Да живеят техниката и бакалиите -  така и ние мъжете можем да посрещаме гости и да не се излагаме пред тях.  smile3521

Дуа разбирам, че скоро ще има сбъднати мечти. Бог е милостив ! Там искам да чувам само, че живеете много щастливо и от време на време да се обаждате хей, че нал ни знаиш кви сме откачалки - отма на самолета и на инспекция.

# 235
тук съм  Hug
andi tom тук съм мила ма верно се изгубихме по трасето ма много работа ей стопиха ме тия хора и в новия апартамент се нанесохме а там колко работа оф   #Cussing out лепих тапети латекс килими абе основно всичко за капак от доло комшото вика има теч ааааааааааааааа стига вече сега съм купила 1 червено винце и 1 бутилка бира направих едни крилца убииственни бутчета и разни глезотиики и сядаме с мъжо па да се почерпим  и да заспиваме Mr. Green Mr. Green Mr. Green     хахахаах ми така де така съм изморена че две не виждам  Hug
обещавам да ви прочета обстойно  утре Mr. Green

# 236
дядко те май от някъде са прихванали арабски навик твоите гости  Mr. Green

дуа лек полет ако  не се засечем  Praynig

момичета Алвера поиска паролата-ако до утре вечер нямам откази ще и я дам

Ние преди малко се прибрахме от 9,30 сме навън.Този път имахме среща с новият ни консул ,още пресен на около няма 10 дена.Нападнахме го с  въпроси-най важният отговор беше,че вече новите пасопрти ще се издават с биометрични данни,но от посолството ще започнат да ги издават през октомври,така,че Снежнаразан ако ще сменяте паспорти ,ако можете изчакайте до тогава.

# 237
Като сте започнали с въпросите да попитам  и аз нещо,че темата много опустя  Laughing
Коя мелодия сте си сложили на телефона  newsm78

Аз съм си сложила химна  и днес докато говорих с консула ми звъни телефона и всички за момент забравиха за какво сме дошли-та го разпращах масово  Laughing,освен това имам и една българска роза която също беше присъдена по мобилните  Laughing

# 238
  • София
Ето ме и мен най-накрая, много пропуснах Mr. Green
Чакам с нетърпение приключването на учебната година и за каката.После смятам да ги завещая на баба и тати да се гледат по гръцко.Аз отпуска чак в края на август ще помириша. SadТа нека постоят малко и там.Да ама нали съм карък, хич не съм и забелязала, че паспортите на близначките са изтекли през март, нали оттогава не сме ходили до Атина. Сега и този товар ми дойде на главата ooooh! Накарах таткото скоростно да ми направи пълномощно в посолството в Атина, за да се занимавам с въпроса от понеделник.Оказа се обаче, че изискват и някаква  адресна регистрация от общината.Пратих майка ми в nетък, ама я върнали, ставало само лично, т.e в присъствието на поне на един от родителите...Луда работа....Някой знае ли сегашните цени за детските паспорти -  за нормална, бърза и съответно експресна поръчка? newsm78
Да ви се похваля и аз с нашите миниматури Mr. Green - две грешки по български, една по математика и без грешки по английски.До 4 допуснати грешки според скалата на МОН матурата се оценява за  шестица.На теория остават още 3 изпита, но за нея са два - освободили са я от този по история, тъй като ще представя училището в някаква радионадпревара във вторник.Въпросното чудо съвпада с началния час на матурата по история  и тя е на върха на щастието по този повод.После остават географията и биологията, след което  финитооооооооооо  Party В тази връзка, ако съм забравила, сега поздравявам всички абитуриенти тук и техните родители за  страхотните резултати от матурите!  bouquet
Дуа,желая ви лек път!
Ди,питаш за особености по време на бремеността...Що се отнася до яденето, имам чувството, че към момента ям в количествено отношение много повече от периодите, когато бяx бременна...Явно е  не само от лакомия, ами и на нервна основа.В това лудо ежедневие,  хапването ми дава нужното спокойствие Mr. Green
По повод телефоните, служебният ми звъни със стандартния сигнал на Нокиа, а личният - с изпълнявана от каката песен.... Grinning
Много се отнесох, ама нали няколко дни никаква ме нямаше, та реших подобаващо да се отчета.
Утре ще гласувате ли, скъпи дами и уважаеми господине?

# 239
  • Costa Rica
НСЕ, без грешка по инглиш - уау, браво на детенцето! И за другите резултати браво, де, но аз от английски разбирам и знам, колко е трудно да си перфектен там. smile3501

Моят телефон свири главно със "Сиях гедже" на Кърач, което неизменно поражда коментари "Ауууу, каква хубава мелодия!". Никой не вярва, че е турска. Тъй де, тук като се каже турско и народът- Sick Shocked, явно само зурни и тъпани очакват да чуят. Мнооого още имаме да се учим! Ето, ако ви се слуша http://www.youtube.com/watch?v=A5tSIo560Sg

И не ми се гласува, ама трябва!

Общи условия

Активация на акаунт