Машина за хляб - 17 част

• 101 305
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Ivodoc,така изглежда хляба по рецептата от книжката на Мулинекс която вчера ти написах.Някой с Мулинекс няма ли да ми отговори на коя програма да приготвя хлебчето на Ердинч?Моля ви се.http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12734476

# 166
Иво добре дошъл сред нас.
Изчетох ти проблемацията и да ти кажа всичко е май до това да усетиш тестото ето така

Цитирам Ердинч - много полезно инфо
-упътване за по добро тесто:

прекалено сухo        прекалено мокрo                  OK

Та тестото трябва да е с консистенция като на третата снимка.
Аз карам на око.Но ВИНАГИ следя гъстотата на тестото.Това е ключа към бараката.
Казваш мериш с везна.Ама не спазвай точно до грам щото брашната са различни.Пробвай така както ти казвам.
Тестото след омесването и втасването наистина се отпуска.Никога обаче не добавям брашно на този етап.Гледам да оцеля още в началото.
И освен това давай смело със сухата мая един път.Само да видим какво ще стане.Ако се получи и искаш пак да си караш със жива мая то имаше и инфо за съотвествието на сухата и прясната ама сега не го открих с толкова ровене newsm78.
На мен като стана топло два пъти ми хлътна хляба.Намалих маята - общо взето на хляб с тегло 1 кг - не повече от 1 мерителна лъжичка от тия дето е дал на снимка Ердинч.
Дано да съм била полезна.
Пък Френския хляб на Танита е супеер.Това е един от първите хлябове които съм правила.Добре, че ми го припомни Peace
Ердинч радвам се, че си се оправил и дано никога повече да нямаш такива проблеми Praynig Praynig Praynig.
Записах хляба с лимонов сок и може би ще го направя Hug

# 167
Ще следя темата.
Аз сладка и мармалади не правя, но ме заинтригува заглавието.

# 168
землячката ми, благодаря за пожеланията  smile3525
много точно си описала всичко  Peace

-преди малко пуснах хляба, за да хвана консистенцията на тестото се наложи да добавя 15мл(1tablespoon вода)

рецептата ми се оформи така:
вода  ..................380ml + 1tablespoon .............(Erikli)
олио ...................3 teaspoons ...........................(Зехтиново)
сол......................1 + 1/2 teaspoons ..................(морска)
захар ..................2 teaspoons ..........................(бяла)
брашно ..............649g ......................................(мишмаш)
лимонов сок.......3/4 teaspoon...........................(пресен)
мая(inst.)............2½ teaspoons ........................(dr.Oetker)

програма: .........................................................бърза(Nо:2)
кора: .................................................................светла
хлебопекарна: .................................................Cеверин 3986

-----------------------8<-------------------------------------------------------8<---------------------------------------------

-предлагам следващата ни "игра" да е с рецептата Френския хляб на Танита, какво ще кажете?

-и едно от главните условия на играта да бъде спазванe вида и количество на продуктите(може да се промени само добавка на течност или брашно поради консистенцията на тестото)

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 15:40 от Ердинч

# 169
Докладвам-много вкусен и пухкав  хляб.До преди малко изконсумиран вече.Снимка нямам,затова и повече няма да пиша докато не се сдобия с фото.Само ще ви чета. smile3509

# 170
Ivodoc,така изглежда хляба по рецептата от книжката на Мулинекс която вчера ти написах.Някой с Мулинекс няма ли да ми отговори на коя програма да приготвя хлебчето на Ердинч?Моля ви се.http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12734476

newsm78 проверих в книжката на 5000 / 10.страница , изглежда че ще си на 5а програма.

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 15:42 от Ердинч

# 171
  • Стара Загора
Aз правих в Аляската на свеки  Mr. Green мармалад от праскови мисля. Имаше рецепта в книжката към машината.
Спазих си точно рецептата и се получи супер сладко.
Обаче четох мнения, че не било хубаво да се вари сладко, защото ако попадне захар извън контейнера се прецаквали уплътненията.

# 172
  • България
Aз правих в Аляската на свеки  Mr. Green мармалад от праскови мисля. Имаше рецепта в книжката към машината.
Спазих си точно рецептата и се получи супер сладко.
Обаче четох мнения, че не било хубаво да се вари сладко, защото ако попадне захар извън контейнера се прецаквали уплътненията.

Да в книжката има рецепти. Но пише захарен пектин,какво е това?

# 173
  • Стара Загора
Ябълков не е ли?  Laughing
Аз го купих от аптеката. Ама за какво се слага  newsm78
Май вместо лимонтозу.

# 174
  • София
здравейте, домашните искат утре за задушницата хлебчета, ама се чудя  newsm78 някоя рецепта за хляб ли да ползвам, или специална за хлебчета Thinking
моля помогнете с рецепта, ама да не е много претенциозна - прясно мляко нямам, само кисело Confused

# 175
  • София
Като разредиш киселото с малко вода, за да не е толкова гъсто става прекрасен хляб. Правиш го на топчици, мажеш с яйце, втасва и печеш във фурната.

# 176
  • София
здравейте, домашните искат утре за задушницата хлебчета, ама се чудя  newsm78 някоя рецепта за хляб ли да ползвам, или специална за хлебчета Thinking
моля помогнете с рецепта, ама да не е много претенциозна - прясно мляко нямам, само кисело Confused

Това е единствената задушница, която не е постна. Така, че спокойно можеш да направиш и малко по луксозен хляб с яйца и мляко например.

# 177
землячката ми, благодаря за пожеланията  smile3525
много точно си описала всичко  Peace

-преди малко пуснах хляба, за да хвана консистенцията на тестото се наложи да добавя 15мл(1tablespoon вода)

рецептата ми се оформи така:
вода  ..................380ml + 1tablespoon .............(Erikli)
олио ...................3 teaspoons ...........................(Зехтиново)
сол......................1 + 1/2 teaspoons ..................(морска)
захар ..................2 teaspoons ..........................(бяла)
брашно ..............649g ......................................(мишмаш)
лимонов сок.......3/4 teaspoon...........................(пресен)
мая(inst.)............2½ teaspoons ........................(dr.Oetker)

програма: .........................................................бърза(Nо:2)
кора: .................................................................светла
хлебопекарна: .................................................Cеверин 3986

-----------------------8<-------------------------------------------------------8<---------------------------------------------

ето го моя резултат:

# 178
  • Русе
Да в книжката има рецепти. Но пише захарен пектин,какво е това?
За захарен пектин чувам за пръв път.
Пектина се извлича предимно от ябълки и задачата му е  катото на желатина, но желатина е от животински произход.
Използва се за сгъстяване или глазиране.
Пектинът е  със силни абсорбиращи свойства и набъбва, понеже поема много вода.
В най голямо количество се намира в ябълките, дюлите, крушите и то около семките и в кората, в ягодите и морковите.
Класифицира се към така наречените баластни вещества , заедно с целулозата и е съставна част в много от диетичните рецепти и тези за отслабване.
За разлика от целулозата обаче, пектина се разлага.
Използва се и за сваляне на лошия холестерол.
Ердинч, да си жив и здрав и дано всичко е вече зад гърба ти. Надявам се всичко да е наред.
За съжаление преди малко се прибрах и сега влизам, а вчерашния хляб още не е изяден. Пропуснах, но ще го направя в някой от следващите дни.
Още веднъж, жив и здрав бъди.

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 19:22 от ivodoc

# 179
 Rolling Eyes На друг дали му се е случвало да пусне машината да меси и чак тогава да разбере, че не е сложил перката? Или само аз съм толкова завеяна днес...

Общи условия

Активация на акаунт