Торта с готови блатове-СПЕШНО

• 7 715
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,
Във вторник ще ми се наложи да правя торта за една приятелка.Тя не обича тортите да са много сладки и затова мисля да взема готови блатове и да ги намажа с маскарпоне,а отгоре да има ягоди.  Heart Eyes
Как ви звучи???
Ако някой от вас има идеи за вкусна торта с готови блатове и да не е много сладка,ще се радвам да сподели! smile3510 щом я направя очаквайте снимки Simple Smile

# 1
Купуваш готови блатове. В купа с миксер разбъркваш 2 високи кофички заквасена сметана /НЕ Мегле/, 2 супени лъжици кисело мляко /гъсто да е обаче/, 1 чаена чаша пудра захар, 1 ванилия. Редиш блат - крем - блат.....Украсата нека е плод на твоята фантазия  PeaceДа ви и вкусно!   bouquet

П.П. НЕ слагай повече от 2 с.л кисело мляко!

# 2
Здр аз пак правя една с бисквити закуска става и с бишкоти.ето рецепта ако ти харесва пробваи я. готварска сметана малка,коф,кисело мляко на баба,желатин 1пак.захар 1 ч,чаша,украса с плодове каквито разполагаш
Разбиваме сметаната с захарта,прибавяме млякото и продалжаваме барканетоСлед това на водна баня разтопяваме Желатина и прибавяме кам сместа,Втава или формичказа торта налагаме бисквити ред,редсметана и така докато сваршат бисквитите наи отгоре пак сметана и украса с плодове слагаме в хладилник за 1,2,и готовоооооо,ПРЕКРАСНА Е И ВКУСНА

# 3
  • София
  Кое му е спешното, като е чак за вторник?Имаш си време да питаш и в готварския и в тортената тема.

# 4
Купуваш готови блатове. В купа с миксер разбъркваш 2 високи кофички заквасена сметана /НЕ Мегле/, 2 супени лъжици кисело мляко /гъсто да е обаче/, 1 чаена чаша пудра захар, 1 ванилия. Редиш блат - крем - блат.....Украсата нека е плод на твоята фантазия  PeaceДа ви и вкусно!   bouquet

П.П. НЕ слагай повече от 2 с.л кисело мляко!

Тази торта, предложена от nefertari33 е много добър вариант.
Аз бих ти предложила и още една със заквасена сметана - 600 г. заквасена сметана се смесва с 1 бурканче конфитюр или сладко от череши, вишни, ягоди или смокини(желателно е плодовете да са смлени или нарязани на дребни парченца) и около 200 г. смлени орехи. Редиш блатовете и между тях разпределяш получения крем. Отгоре украсяваш по свой избор с пръчици, орехи или цветни кокосови стърготини. Тортата е лека, не особено сладка, но пък много вкусна.

# 5
  • Ямбол
 Кое му е спешното, като е чак за вторник?Имаш си време да питаш и в готварския и в тортената тема.
Такива са 90% от новорегистрираните, които са доведени тук от Гугъл.
Не може да се ориентира къде и как да попита и разчита на думичката "СПЕШНО", все едно е животоспасяваща тази обикновена торта.

# 6
  • София
Не може да се ориентира къде и как да попита и разчита на думичката "СПЕШНО", все едно е животоспасяваща тази обикновена торта.
Заглавия ПОМОЩ!!! и СПЕШНО! не бяха ли забранени, освен в случаите когато наистина се отнася за нещо спешно и животоспасяващо?

# 7
  • Ямбол
Заглавия ПОМОЩ!!! и СПЕШНО! не бяха ли забранени, освен в случаите когато наистина се отнася за нещо спешно и животоспасяващо?
Забранении са, обаче сега ще ни изтрият, защото всъщност ние не помагаме в тази тема и се държим лошо с новорегистрираните. Преди малко ми се случи точно това - изтриха ми мнение от тема, в която, освен въпроса на потребителя, поставих и аз въпрос.
Така е и сега, няма нужда от такива като нас, които си знаем правилата и не питаме където и както не трябва.

# 8
Maскарпоне разбиваш с заквасена сметана и пудра захар. Купуваш италиански бишкоти . Един компот от праскова. В една тава редиш плодовете от компота , бишкотите топиш в сока от компота и редиш отгоре. Най отгоре заливаш с крема , за завършек настъргваш шоколад малко . Да преседи една вечер и сте готови.

# 9
Благодаря на всички за рецептите и се извинявам за заглавието...да,нова съм и още не съм свикнала.

# 10
Maскарпоне разбиваш с заквасена сметана и пудра захар. Купуваш италиански бишкоти . Един компот от праскова. В една тава редиш плодовете от компота , бишкотите топиш в сока от компота и редиш отгоре. Най отгоре заливаш с крема , за завършек настъргваш шоколад малко . Да преседи една вечер и сте готови.

А колко грама пудра захар? newsm78

# 11
Аз наскоро правих такъв крем от една рецепта за торта от тук - една консерва подсладено кондензирано мляко http://hermesfoods.com/dlady_02.php - варих я три часа (трябва да се внимава консервата да не остане на сухо и се отваря когато е напълно изтинала), и я обърках с една кутия маскарпоне, без да слагам допълнително захар, получи се много хубав крем. За моя вкус не стана много сладък, но все пак имай в предвид, че си е сладичко.

В тортената може и да и отговорят догодина  Mr. Green. Първо ще я пратят да чете библиотеката, после последните сто теми, ще я скастрят, че ги занимава там майсторките с тъпи въпроси, ще се скарат, че новите чакали на готово, да не говорим, че наскоро едно момиче беше качило снимка на първата си торта и взеха, че и се скараха, че им загрозява темата. Въобще много са отзивчиви и позитивни.  Grinning

# 12

А колко грама пудра захар? newsm78

125 или 6 суп. лъжици , но колкото сладко обичаш да ти е.

Общи условия

Активация на акаунт