ЮЛЧЕТА се готвят да пътуват, заедно да полудуват(тема 106)

• 9 979
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
Пластмасата, вкоято сипват храната от кухнята в Плевен, Русе и Търново е полипропилен, супер много ме е яд, само заради това още не съм записала Елена на кухня  #Cussing out водят я уж безопасна пластмаса, всъщност не знам, по-мека е от тази на шишетата с бисфенол например
Търсих търсих инфо  и така и не намерих наистина ли е безопасна, все пак сипват гореща храна вътре, едно детенце на познати отказа да я яде, то си замирисва на гадно
Да не говорим колко би ми било гадно да изхвърлям по три кутийки на ден, а снабдяват и яслите с тази храна, представям си пък те как ги мият и изхвърлят разделно  #2gunfire

Не знам калко пъти във форумския си живот съм използвала такива емотикони, не са подходящи ато за добро утро, ама така се чувствам на тая тема  Crazy

# 106
Честит рожден ден на първите бебета! newsm59 Шмили, да ти растат здрави, добри и умни! nbirthday
Честит ден на детето на всички деца!

# 107
Честит рожден ден на Симона и Яница!!!
Много весели игри им желая!

Честит празник на всички малки и големи момичета и момчета!!!

Тити
ама сега децата ти в две различни стаи ли спят не разбрах?

# 108
Стъклото пък е съмнително чисто  Confused

Ели научи къде стои чантата, когато количката е горе и редовно ходи да си търси храна  Mr. Green Обикновено намира солетки и тайничко си измъква, явно майка и не я храни достатъчно  Laughing

# 109
Честит Първи Рожден Ден на Яница и Симона! Да растат здрави, весели и щастливи! Шмили, честит празник  bouquet!

Честит 1-ви юни на всички малки, големи и още по-големи деца! Слънчево и щастливо детство Hug!

# 110
Стъклото не е съмнително чисто, стерилизира се

Ето какво са ми отговорили в една Зелена тема в Нашият дом по повод кутийките

Полипропиленът се смята да за уж една от най-безвредните пластмаси. Няма фталати и бисфенол. Преди него са #1 PET (само еднократно), #2 HDPE, и #4 LPDE. Но лично аз съм скептична към ползването на каквато и да е пластмаса за топла храна.

"As a rule of thumb, do not subject even the most durable plastic containers to high temperatures (microwave or dishwasher; radiators; hot food or drink; direct sun on hot days). "Microwave-safe" and "microwavable" mean a container probably won't melt in the microwave, but there's no promise that it won't leach chemicals into your food."

http://www.thegreenguide.com/food/safety-storage/safest-plastics

Възможно е и по-евтино да излизат, защото не се стерилизират, а и вътрешното гумено покритие на капачките на стъклените бурканчета бързо се разваля. По тази причина много детски кунхи предпочитат еднократните чашки, особено #6 Полистирен, който в нашето законодателство, обаче, е разрешен за ползване за храни.

Иначе се рециклира всяка означена пластмаса, да.

# 111
  • Бургас
здравейте мами,

ве4е сме на наша земя...беше страхотно.нямам забележки към нищо ...просто прекрасно е вси4ко- само шопинг не можах да направя,4е менттета дънки и тениски бебешки бяха от 30 Е нагоре в Анталия ooooh!

Ани много е слушала баба и дядо и страшно много ни се зарадва....с много тен сме и приятни спомени,отпо4инали...Мъжо пак е на ба4 днес, ние с Ани запо4ваме да миткаме улиците Mr. Green

4ЕСТИТ ПЪРВИ ПРАЗНИК НА ВСИ4КИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ И ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ ДЕЦА...ЖИВИ И ЗДРАВИ МНОГО ЩАСТЛИВО И БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО...  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

кА4ВАМ СНИМКИ В АЛБУМ И ПУСКАМ ЛИНК Peace

# 112
В сладкарницата до офиса често пиех мокачино, понякога си го взимах в пластмасова чашка, понякога остравах там да го пия. После започнаха да ми го дават и за офиса в тяхна чаша, защото в пластмасовата вкусът ставаше съвсем различен. Хем не пия кафе и не мога да различавам кое е хубаво и т.н., това ужасно се набиваше на очи(език Laughing ).

Стъклото го стерилизират, пуска се често и за това искат 30 бурканчета.

Маймунка, добре дошла, чакаме снимките Hug

# 113
Детска кухня съм ползвала с Алекс на Джуниър меню. Там също искат бележка от педиатъра дали детето е с алергия или не. Мисля, че всички детски кухни, без значение дали частни или държавни изискват такава бележка. Храната беше в пластмасови купички, от тази пластмаса, която се огъва и е матирана, не знам как точно се нарича. Не съм се замисляла тогава колко е вредно за Алекс или за природата, но ми беше удобно. Вземала съм и една седмица от държавната кухня, когато една приятелка ми даде купоните си, защото заминаваха на почивка и нямаше да ги ползва. Беше ми ужасно гадно да отворя десерта, който "ухае" на супа Sick (и това всеки ден). Алекс изобщо не я помирисваше. Да не говорим, че по консистенция не можеше да се различи кое е първото и кое основното.

# 114
На Ози май са в стиропор, като на Макдоналдс чашките. Или не бяха те? Виждала съм детска кухня в такива съдове, но кои бяха newsm78 Или Ян бибиян Thinking

# 115
  • София
Маймунка браво, че сте си изкарали добре. Аз пък мислих, че с детето сте ходили ...

# 116
На Ози май са в стиропор, като на Макдоналдс чашките. Или не бяха те? Виждала съм детска кухня в такива съдове, но кои бяха newsm78 Или Ян бибиян Thinking

Точно на Ози са, едни мънички купички, засичала съм ги в магазина, от който си купувах пюрета.

# 117
Стъклото го стерилизират, пуска се често и за това искат 30 бурканчета.
Вероятно се стерилизират, но често има остатъци от друга храна (особено си личи по десерта). Това не е чисто за мен. И повечето капачки са наранени и пускат ръжда.

# 118
Ми при нас нямаше, даже ги оглеждаха дали са добре измити и пред мен са връщали хора да си ги домиват и да си изчистят етикетите.

Започна да вали, ега ти, май ще отпадне протеста Rolling Eyes

# 119
  • Бургас
Офф тич снимки сто 4аса се ка4ват... Whistling

Нин4ее с дете на море в самолет- малее през целия път се деряха от рев в тоз самолет...ту едните ту другите...имаше много деца...но 4ак като нашите толкова малки не видях в нашия самолет,а там в самия хотел имаше и по-малки..Големи ревове падаха...едното рева от летище София като по4асовник до летище Анталия... Rolling Eyes  Накрая целия самолет се втурна да помага на майката да го изнесе ,4е от рев цялото беше по4ервеняло горкото ,потно,изнервено...

Ли4но за мен не е  място за толкова малки деца на такива жеги...просто нито родителите,нито децата се 4увстваха добре...за разлика от по-големи4ките около 3-4-5 годишни,които купонясваха в клубовете на хотела като издивели...наистина си прекарваха много добре де4урлигата-цял ден ги занимаваха,рисуваха по тях,играха...4ак и детска гимнастика имаше..но за големи4ки....Наистина не съжалявам,4е не взехме Ани...макар 4е много се 4удихме...но щеше да се измъ4и детето... Peace

Ей сега и снимки пускам...егати ка4ването Shocked

Общи условия

Активация на акаунт