Лющещ се скалп

• 26 223
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
Върви на кожен лекар. Тук никой няма да ти постави диагноза.  От 'тоз каза така, другия - така' проблема ти може да се влоши, вместо да ти помогне....
Peace Може да става дума и за гъбички.

# 16
Извинявам се  че  подновявам  темата  но  от  няколко  дни  съм  със  същия  проблем.Една  приятелка  ми  спомена  че си  излекувала  пърхота  със  катранен сапун .Вие  как  мислите  дали  помага.Ще  се  помъча  в  най скоро  време  да  посетя дерматолог.

# 17
  • В къЩи.
Да се запиша и аз в темата. От месец някъде ползвам бебешки шампоан,но май няма кой знае какъв ефект. На края на месеца имам среща с дерматолог ,ако има желаеЩи Ще споделя какво ме е посъветвал.

# 18
И аз имам този проблем.
Шампоана на Дюкри /за сух пърхут/ действа, но само докато го ползвам.
Последния път фризьорката ми препоръча някакъв флуид на Шварцкопф /или там както се пише/ и само след първото намазване беленето спря на половина. Та си го купих. На въпросния флуид пише, че е добре да се ползва заедно с шампоана им против пърхут, купих го, но още нямам впечатления, тъй като не съм го ползвала.
Но флуида определено подейства, спря да ме сърби и беленето почти се махна.

# 19
Каква  му е  цената  на  този  флуид.Не  че  има  значение.Важното  е  да  помага.

# 20
Аз вече използвах и шампоана към флуида и има много добър ефект още след първото ползване.
Скалпа ми почти не се бели т.е. вече много малко.
Та от професионалната серия на Шваркоф са, шампоана /води се против пърхут/ е 13лв, а флуида 18лв.
Купувала съм от фриз. салон, незнам дали в различните салони няма да слагат различни надценки.

Успех на всички в борбата.

# 21
  • плевен
И аз имам същият проблем и ходих на кожен лекар,изписа ми Неовал.Доволна съм от него,но проблема е че като спра да се къпя с него проблема се появява отново.Използвала съм какви ли не шампоани и пак и пак  ooooh!

# 22
Оффф ужасна работа--и аз съм така-ползвах шампоана п/в пърхот на Kerastase--ефект никакъв,защото явно не е това проблема--когато ходих преди около месец в Арлет,мацката там ми разясни именно това-ситното лющене било признак за чувствителен скалп--та се чудя сега какъв шампоан да взема--Kerastase  имат вече такова чудо, но пък ми писна вече и не ми се дават пак около 40лв за шампоан и пак не се знае колко ефективен ще е newsm78-чета има доволни от  Phyto-ще пробвам и ще пиша--но все пак си мисля че този вид проблем е израз и на състоянието на организма--липса на витамини, минерали и бля бля #Crazy #Crazy

# 23
  • В къЩи.
Аз днес имах среща с дерматолог,по друг проблем,но използвах да попитам и за това. Каза ми ,че това е защото скалпа се изсушава,при мен е от един продукт за коса,който ползвам.Но не ми препоръча нищо,увери ме,че след време само Ще отшуми. Така че се опитайте да помислите кога започна проблема и някаква нова козметика започната по това време,може пък това да е решението  Peace

# 24
  • София
При мен се получава от боята. Когато се боядисам всичко е ок, но след една седмица става ужас. Направо като змия си сменям кожата на главата. На големи люспи ми пада скалпа и ме сърби ужасно. Скоро си купих шампоан за чувствителен скалп  на Виталитис и съм доволна. Поне не ме сърби толкова.

# 25
  • Там където е семейството ми
От около месец и нещо,аз имам същият проблем.Никога до сега не съм имала пърхут,нито пък ми се е получавало такова лющене.
Връщайки времето назад,появата на това лющене започна от както започнах да си слагам кристали едни на косата.
Много ми се иска да вярвам,че ще е от това.Препоръчаха ми шампоан на CLEAR.Та ще спра временно кристалите и ще почна да си мия косата с този шампоан,да видим дали ще има ефект. ooooh!

# 26
  • София
И аз съм се сблъсквала с подобен проблем. Мислех си, че е пърхот, но дерматолог ми каза, че не е. Получава се от стрес, липса на витамини и още хиляда причини.
Пробвала съм различни шампоани, но нямаше особен ефект.
Доволна съм единствено от Rene Furterer - Komplexe 5. Би трябвало да се използва един път седмично, но аз го изполвам по-рядко.
След като лющенето спря, продължавам да го използвам, заради подхранващото действие.

# 27
Здравейте и аз съм с такъв проблем на главата,искам да попитам някой може ли да ме насичи към добър дерматолог в Варна?

# 28
При ползване на неподходящ шампоан и при смяна на сезоните се появява при мен.

# 29
От известно време имам подобен проблем. Сърбежи и пърхут, който почти с нищо не може да се премахне. При мен Клиър има обратен ефект- започва да ми се лющи още повече главата. Купувах на Дюкре, Ла Рош- за пърхут. Уж са мед. шампоани, ама- тц...После купих Нютроджена- катранен шампоан, като че ли имаше леееко подобрение, после Клоран за пърхут, последно позлвах Селсън Блу- намаля сърбежа и май не се лющи толкова. Ха, дано се оправи вече, че ми омръзна.
Ще взема да пробвам и Неуробекс  Peace

Общи условия

Активация на акаунт