Велико Търново и региона

• 36 663
  • 304
  •   1
Отговори
# 195
  • Велико Търново
Привет!
Айде аз пак да запитам, че хич не се ориентирам с търновските медици: На Д-р Толеков (хирург) до колко мога да си поверя живота?
Предварително благодаря   bouquet
Аз много не съм в час с медиците, но специално неговото име съм го чувала да се споменава редом с фразата "голям професионалист". Дано всичко мине наред и с теб (или за когото питаш)  Praynig
Сега и аз искам едно бързо проучване да поискам: вярно ли е, че в "Слънце" (яслата, де) има категоризация така да се каже на групите, и леличките на горните етажи са по-добри. Да поясня защо питам - Радина започна от понеделник и изобщо не понася добре адаптацията (пък аз вече съвсем ще се побъркам от притеснение), всеки ден я вземам с подути очи (което значи че не плаче от време на време, а постоянно) и разни други подробности, които дори без да я питам, тя споделя и просто съм много объркана дали ще я бъде цялата работа. Не съм голяма паника и имах очаквания за реакция, ама чак пък толкова  Rolling Eyes Някакъв съвет или някой да има възможност да съдейства  Praynig Сори за "изсипването", ама нали сте дружки  Hug

# 196
  • Велико Търново
Лични впечатления за д-р Толеков нямам, но майка ми, която е медицинска сестра изпрати нейна позната при него с думите: "Аз при друг доктор не те пускам!"

# 197
Синът ми беше на 9 дни когато го поверих в ръцете на доктор Толеков.Имаше цирей(вътреболнична инфекция #2gunfire)Дано не ви се случва често да стигате до там но Толеков за мен е много добър специалист Peace.

# 198
И аз преди месец имах проблем с пръста и ходих при д-р Толеков.Пред кабинета му винаги е пълно с пациенти,свърши си перфектно работата,много бавно и внимателно "пипа" и мед.сестра е много готина.Само малко ми беше строг и нарицателен и ме наплаши според мен излишно,но като цяло мисля,че е доста добър лекар.

# 199
  • пяната на дните
Благодаря на всички за отзивите, успокоих се малко  Cry. Остава ми да си проуча и не много скъпите варианти за софийски хирурзи  Confused.
За Слънце - дъщеря ми е на горния етаж, без някакви връзки, там си я разпределиха. Ми съдра се да реве първия месец, тъкмо щях да я отписвам вече, и един ден просто си влезе без да реве. Май е нормално да поциврят поне две седмици, дано Радина свикне скоро!

# 200
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
А добър вечер!

Iman, пуснах поръчката от MyToys. Ако има още желаещи, може да сформираме още една, но в началото на юли ще отсъствам за около седмица. Така че  - или до тогава, или след това  Crazy. Може би ще започнат и по-големи намаления скоро...

Сега и аз искам едно бързо проучване да поискам: вярно ли е, че в "Слънце" (яслата, де) има категоризация така да се каже на групите, и леличките на горните етажи са по-добри.
Stop Моято дъщеря е на втори етаж. Като цяло съм доволна от лелките, с изключение на една, за която със сигурност мога да твърдя, че си позволява да пошляпва децата. Така че е до човек, не зависи на кой етаж работи.

Verte, успех в избора на специалист и дано всичко мине гладко!

Айде и аз на свой ред да попитам – нуждая се от мнения за дентален хирург. За сега съм се насочила към д-р Стоянова или д-р Драганчев. Но ще съм благодарна за впечатления от първа ръка /за щастие до сега не ми се беше налагало да ходя при такъв специалист/. Хванало ме е такова шубе, че... Rolling Eyes

# 201
  • Велико Търново
Айде и аз на свой ред да попитам – нуждая се от мнения за дентален хирург. За сега съм се насочила към д-р Стоянова или д-р Драганчев. Но ще съм благодарна за впечатления от първа ръка /за щастие до сега не ми се беше налагало да ходя при такъв специалист/. Хванало ме е такова шубе, че... Rolling Eyes

Бременна в началото д-р Стоянова ми вади мъдрец и с ръка на сърцето казвам,че нищо не усетих по време на манипулацията/въпреки упойката друг път съм усещала дърпане/ и след това.Със свито сърце я питах като мине упойката какво мога да пия,че да не ме боли и тя ми казва "Няма да те боли"V.Наистина не ме боля-виртуоз е.Да кажа,че на мен Цачев ми е зъболекар.

# 202
Serenity, в коя група сте? Ние сме във втора група, на първи етаж и никога не съм имала проблеми - лелите изглеждат много мили, а на Тарик му трябваха само ден, два за да спре да плаче сутрин ( аз имах и база за сравнение от частната градина, където повече от месец плачеше, когато го оставях  Rolling Eyes). Сега забелязах, че в нашата група има по-малки дечица, но плач не съм чувала.
verte, сигурно ще са в една група децата ни в ДГ  Hug
Лек ден на всички   bouquet

# 203
  • велико търново
Момичета върнах се снощи от София.Прие ме д-ра име прегледа на ехографа специалист е видя ми кама че в бъбрека и ми каза другата седмица ще ме приеме за два дни в болницата за лечение защото ми е запушен бъбрека от камъчето.Каза ,че не е голямо .Успокои ме .Защото тук в нашият град ме влачат докторите вече 6 месец.Записах по голямата на курс-занималня по-англ.език в у-ще Европа за начинаещи деца някакви отзвуци от това у-ще?Има ли и някое друго дете там на курс.Доволни ли сте?

# 204
Привет!
Сега и аз искам едно бързо проучване да поискам: вярно ли е, че в "Слънце" (яслата, де) има категоризация така да се каже на групите, и леличките на горните етажи са по-добри. Да поясня защо питам - Радина започна от понеделник и изобщо не понася добре адаптацията (пък аз вече съвсем ще се побъркам от притеснение), всеки ден я вземам с подути очи (което значи че не плаче от време на време, а постоянно) и разни други подробности, които дори без да я питам, тя споделя и просто съм много объркана дали ще я бъде цялата работа. Не съм голяма паника и имах очаквания за реакция, ама чак пък толкова  Rolling Eyes Някакъв съвет или някой да има възможност да съдейства  Praynig Сори за "изсипването", ама нали сте дружки  Hug
не знам да има някакво разделение-егати интригата,дето би било Rolling Eyes
аз ще те посъветвам,пък ти реши-аз не бих си пуснала детето на ясла,при положение,че ще ходи 2 седмици и ще излязат във ваканция Peaceдетето на моя приятелка е в Слънце,3 група.на 3-тия ден се разболя.оздравя и след 3 дни пак тръгна.тогава един ден те се успаха и не я заведоха.когато се обадили да кажат ,че на следващия ден ще я заведат,лелите им казали да си преценят добре,понеже има доста болни деца в групата.така че след като ходи 3 дни,детето сега пак не ходи.в понеделник пак ще я пуснат,ще изкара една седмица и вече ще я спрат,заради ваканцията.ами за каква адаптация говорим,извинете ooooh!детето изобщо не може да разбере какво се случва-един ден ходи,после пък не ходи,все едно майтап си правят с него Sickи твоето дете сега ще ти реве 2-3 седмици,ще излезнете във ваканция,ще си е пак с теб до август и после всичко започва отначало ooooh!
разбирам майчиното любопитство и донякъде желанието за лично време,ама моята приятелка е психолог и направо изумявам пред експериментите,които си прави с детето Shocked
Лили ще си тръгне през август,живот и здраве,пак в Слънце,пак в 3 група и първият ден ще остане максимум 2 часа Crossing Arms

# 205
  • пяната на дните
Деси, много уважавам мнението ти на психолог, но искам да те уверя, че ние, майките, които даваме децата си на ясла в период, несъвпадащ с възгледите ти, в никакъв случай не го правим с цел експеримент и свободно време, по-вероятно е да имаме основания някакви по-сериозни за това Simple Smile. Помисли по въпроса   bouquet

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 10:28 от verte

# 206
  • Велико Търново
Благодаря на всички за мненията и коментарите  Hug
Ради е в 1-ва група. Днес нещата се влошиха още, щом влезе в стаята и започна да повръща, лелките се нахвърлиха върху мен, че била болна и защо съм я завела, бързо да отивам на лекар. Въпреки че ми беше пределно ясно, че не е болна, а е изплашена до крайна степен, я заведох на лекар, който изказа същото мнение. Засега ще бъде вкъщи няколко дни, докато стресът отмине и ще опитаме пак.
Деси, бях планирала да започне ясла от началото на месеца, но се наложи да отложим. Вече не искам да отлагам, каквото има да се случва, ще се случва. Пък може след почивката през юли нещата да са улегнали вече в съзнанието й и да приеме порядките там вече по-спокойно. И не, не държа на свободното време, тръгвам на работа следващата седмица, яслата е наложителна. Благодаря все пак за съвета  Peace

# 207
Момичета, ей сега през терасата видях зад блока ни, пада се пред съседния блок,  една змия. Знаете ли на кой трябва да се обадя да дойдат да я махнат?

# 208
не искам да засягам никого-знам,че в днешно време много малко майки могат да си позволят да останат вкъщи с децата,ако имат желание,разбира се Peace
аз също трябва да се върна на работа-доста ме притискат вече,но с риск да си навлека гневовете шефски,си пуснах насъбралата се отпуска,пък ако искат,да ме гледат на кръв Crossing Arms
най-интересното е,че на мен директорката на Слънце ме посъветва да не пускам Лили през юни на ясла,точно заради ваканцията и адаптацията.бяхме решили,ако много се наложи да се върна на работа,да заведем Лили в Русе и всеки ден с баща и да пътуваме,но не и да и причиним стреса с яслаат Stop

# 209
Всяко дете по различен начин се адаптира в непозната среда.Аз съм доволна, че детето ми ходи на ясла и е сред връстници, нищо, че имам свободно време. Дори не е боледувал много, само тая варицела ни измъчи март месец ама то без хич не може  Rolling Eyes По мои наблюдения колкото повече се притеснява една майка, когато за първи път пуска детето си на ясла, толкова по-стресиращо е и за самото детенце.
Усмивчица, дано всичко е наред и се оправиш бързо  Praynig
Пепи, като поръчваш следващия път ще се включа и аз  Grinning
reme , какви са тези змии!?? Ужас! 
 Serenity' , дано август ви бъде по-лесно с адаптацията. Явно ти е по-чувствително момиченцето и и трябва повече време.

Общи условия

Активация на акаунт