Различният първи юни

• 41 470
  • 795
  •   1
Отговори
# 300
Passiflora, проблема е че ВСИЧКИ аутисти които си тестват децата нямат метали нито в кръвта, нито в урината НИТО в костната система, нито в косата.

Затова има и теория, че металите са отишли в мозъка и не излизат от там. За Изследвания - ДАН! докторите точно с това се занимават. Децата минават през процес на хелиране, след което те започват да изхвърлят металите - т.е. вече могат да се засекат в урината, в косата и т.н.
Хелиране в БГ не се прави - НЯМА КОЙ ДА ГО ПРАВИ. По света има места където е забранено. Проблема при хелирането е че процедурата е скъпоструваща и животозастрашаваща, освен това има ефект ако детето се подлага на постоянна терапия. Резултата никога не се знае какъв е - дали от терапията идва подобрението или от самото хелиране. Има много в нета - можеш да четеш колкото искаш. http://www.defeatautismnow.com/
Родителите на които децата са се подобрили след него го богословят. Обаче не е така с родителите които са си загубили децата след хелиране... 

# 301
  • ул. "Мечтание"
[desi], може ли накратичко (доколкото е възможно) да обясниш какво представлява това хелиране?

# 302
Да и за хелирането ни обясниха, че при него може да се наруши нещо в кръвта, но в момента не си спомням точно какво. За това и е опасно да се прилага на деца. Изчистването на тежки метали е много труден процес  Sad !

# 303
приемаш "лекарства", които се съединяват със металите в организма ти и после се изхвърлят като техни съединения. Проблема е че заедно с металите от организма се изхвърлят и всички витамини и минерали, желязото от кръвта/което трябва да си е там/,пада кръвното, предизвиква хипокалцемия, намаляване на броя на кръвните клетки, повръщане и т.н и т.н... Т.е. това неможе да става без сериозно лекарско наблюдение и един куп вливания на витамини, минерали и така нататъка. Да не говорим, че ако преминеш хелация без да имаш тежки метали в организма това може да остави много опасни последици за здравето.... А при аутистите тежките метали не ги засичат...и затова правят хелация. А дали има? В децата които са се подобрили и са изхвърляли метали -да. При смъртните случаи които са настъпили при аутистите не са открити да има метали никъде....
Аз не бих си подложила детето на това, защото ме е страх. Защото той напредва с много труд и терапии от моя страна и от тази на специалистите. И докато върви напред моята надежда,че ще бъде пълноценен човек и ще се социализира няма да умре.

# 304
  • ул. "Мечтание"
Леле, това много зловещо звучи!  Sad

# 305
...

Една от вас - съветвам те да хвърлиш всичките си усилия, концентрирай  всичките си мисли  върху това, което е на дневен ред, а именно как да помогнеш на детето си.Как е станало вече не те интересува - то просто е станало.Съпруга ти не е виновен, нито ти - няма виновни - виновни ще бъдете само, ако сега не хвърлите усилия да преборите проблема.И изобщо не ми изпадай в паника - не можеш да си я позволиш, защото ако го направиш - ще се удавиш и ще завлечеш детето си с теб.Това не са празни приказки

Катина, благодаря за милите думи и грижата.Момента, с отчаянието и паниката мина отдавна. В момента, в който реших, че диагнози не ме инетерсуват и хвърлих всички  усилия в терапии, четене и събиране на информация. Аз с това си дете нямам проблем. Работим, напредваме и той само ме радва. Но искам второ.., ето за това нямам сили. Защото не знам как е станало и пак нищо не зависи от мен - ваксини ли, гени ли, майка-хладилник /О Боже!!!/, консерванти, тежки метали, стрес.... А трябва да стискам очи и да си казвам, еми то нещата не се повтарят...Ето това не го мога. Но това е един друг въпрос.

# 306
  • густо майна Филибето
Родители, които са подложили децата си на безказеинова и безглутенова диета с последващо хелиране, правят задължителни и непрекъснати изследвания, и действително при хелиране детето започва да изхвърля голямо количество тежки метали, като че ли дошли от нищото.  Виждала съм дори сканирани изследванията в един рускоезичен форум , но достъпът до много неща е само за регестрирани потребители, а регистрация се получава вече много трудно. Факт е също, че има деца, които не се променят особено и при този вид терапия.

# 307
  • ул. "Мечтание"
Изправена си пред тежко решение, една от вас. Не знам как можеш да се справиш със страховете си, но съм сигурна, че начини има. Имам разни идеи, но не съм сигурна колко би била отворена към тях. Ние никога не сме се сблъксвали с този проблем. По едно време бяхме решили да правим различни изследвания за да разберем какво е отключило аномалията при сина ни. Но бързо се отказахме и единственото, което парвим по въпроса с второто дете е да се опитаме максимално да покачим качеството си на живот - храна, работа, стрес, среда, здраве и прочие... Реално аз не виждам друго, което мога да сторя. Естествено, най-сигурния вариант за здраво дете е... да нямаш друго дете и да не помеше тези рискове... Но на мен лично този вариант никак, ама никак не ми се нрави...

Живота ни е изтъкан от избори, от поемане на рискове. Непрекъснато трябва да правим оценка на рисковете, за да вземем решение... В случая въпроса е с кой избор можеш да живееш... Дали ще поемеш отговорността или ще избягаш от нея... Дали ще поемеш риска и дали можеш да живееш с последствията... Тежко е... Независимо дали става въпрос за аутизъм (както е при вас), дали за други здравословни проблеми (като при нас) или просто за един 4обикновен" живот...

# 308
...
има хора, и хора.
...

Всъщност се оказва точно така, има хора и хора.

Моят Криси също има проблеми от аутистичния спектър. Стоматоложката, която посещавам, има дете на същата възраст. С нея често обсъждаме проблемите на децата. Когато стана ясно, че Криси не се развива в норма и когато ни поставиха диагнозата, тя с болка ми сподели, че нейни близки приятели имат момченце-аутист. Момченцето е изпратено при баба и дядо на село. За неговото развитие не се полагат никакви специални грижи, то просто се отглежда там - нахранено, облечено,прибрано под покрив. Също ми каза, че родителите са интелигентни и образовани хора, с добро материално положение. Имат и дъщеря. Нея си я гледат, но не желаят да си обременяват живота с грижи по другото дете Sad
Тъжно е, много е тъжно, но има и такива хора.

Shocked  Shocked  Shocked Чета темата от няколко дни..........! И не знам какво да пиша, пиша и бриша! Но тези хора са........а бе нямам думи  Embarassed  Embarassed  #2gunfire

# 309
Не съдете само по това какво сте чули....за моето дете - ако  мога да го заведа да го отглеждам на село съм сигурна, че би имал много по-голям прогрес отколкото в шумния град....пък било то и със Н терапии.... Освен това не знаете конкретния проблем на детето. Нито на родителите.

# 310
desi, благодаря ти за отговорите и изчерпателната информация!  Hug
Сега разглеждам "Майчина терапия за щастие". Една майка ми сподели, че при тях работела, искрено се надявам и при племенницата ми да даде резултати.

една от вас  Hug като стане дума за такива "специални" деца, в България майките са едни от най-големите специалисти (за съжаление  Sad )! (За това и тази тема ми е изключително полезна!) Сигурна съм, че ще намерите сили и ще вземете правилното решение!  Heart Eyes

Единственият въпрос, който ме вълнува е: дали детето се чувства щастливо? Зная, че много ще ми отговорят "Сега е малко и не осъзнава, но като порасне..." Но нали всички искаме едно и също за децата си, просто да бъдат щастливи!

# 311
Като стана дума... Извинете ме за любопитството, но ми стана интересно - има ли случаи на повече от едно дете-аутист в семейството? Виждам, че вие сте най-запознати с евентуалните причини и затова питам...
Ако се ражда само едно такова дете, може би някои от причините биха отпаднали като хипотеза.

# 312
аз знам за едно момиче което беше в предаването Пьлна промяна .и двете и деца са аутисти .

# 313
  • София
Като стана дума... Извинете ме за любопитството, но ми стана интересно - има ли случаи на повече от едно дете-аутист в семейството? Виждам, че вие сте най-запознати с евентуалните причини и затова питам...
Ако се ражда само едно такова дете, може би някои от причините биха отпаднали като хипотеза.
Има  Sad, дори има и братовчеди аутисти.

Маматерапия работи при аутистите - аз съм обаче единствената майка на аутист прилагала я пълни три месеца както се препоръчва.Интересното е, че маматерапия не я отрече нито един психолог, психиатър или логопед с когото споделих (  говоря за сериозни имена в тази област), за разлика от диетата примерно  Wink

# 314
Катина, какво е "маматерапия"?

Общи условия

Активация на акаунт