Различният първи юни

• 41 464
  • 795
  •   1
Отговори
# 465
  • София
... Има нужда да се говори повече за това...
ами ... какво да кажа ... то освен да се говори, трябва и да се чуе ... във www.bg-mamma.com има: Форум за родители на деца със заболявания и увреждания, изискващи специални грижи ... колко от вас са се "отбивали" там ... а някой да е бил на сбирки на тези деца ... не упреквам  bouquet, просто питам ... та в този форум даже има: Подфоруми: Интеграция на деца с увреждания

Аз се отбивам, често чета там. Но на сбирки не съм ходила, просто защото не знам, как ще бъда възприета и дали няма по някакъв начин да бъда нежелана.

# 466
  • Пловдив
Аз днес бях в центъра за младежи в Пловдив и изкарах чудесно, бяха всички усмихнати, даже едното момче ми написа стихотворение, което е с рима и без правописни грешки, бях много приятно изненадана  Crazy

Пожелавам на момичетата от София приятно изкарване на срещата  Hug  bouquet

# 467
Усещам ,че съм научила нещо много важно,-"прогледнала" съм за неща ,които винаги са били около мен.Казват ,че истинското е невидимо за очите...е да ,аз усетих нещата написани тук със сърцето си. .
Изчетох всичко от началото до край в темата,наречена  и с друго име -живот в борба за рожбичките до нас!!!
Имам две деца "в норма" /ако може така в калъп да се слага човешкото същество/.Щастлива съм ,че са до мен  и още по щастлива ще съм ако /щом ги науча да възприемат света в неговото разнообразие,различие ,многоцветност.
Признавам ,че сега при всяка разходка ,наред с всички обикновенности  търся с поглед и нещо ,което би ми подсказало ,че някое дете/майка дирят контакт,нуждаят се само от един приятелски поглед за да си подадем ръка....Кой друг ,ако не майките биха хвърлили мост ,по който децата им да преминат щастливи  и ЗАЕДНО bowuu
С удоволствие бих дошлй на срещата ,но километрите от морето до София ми идват множко в момента.
И не мисля ,че темата и посланията в нея са "всяко чудо за три дни"...Поне за мен това"чудо" се запечата завинаги и ще науча децата си да приемат хората първо със сърцето си ,а след това с очите си!!!!

Мисля, че точно това е целта на темата, да стигне до сърцата ни. И невероятно си права, кой, ако не ние Майките, които най-добре чувстваме любовта и болката по децата си, бихме могли първи да хвърлим мост помежду си.  bouquet

...има: Форум за родители на деца със заболявания и увреждания, изискващи специални грижи ... колко от вас са се "отбивали" там ... а някой да е бил на сбирки на тези деца ... не упреквам  bouquet, просто питам ... та в този форум даже има: Подфоруми: Интеграция на деца с увреждания

Да, има, много от нас са чели, аз също, но това да четеш отстрани, не може да се сравни с прекия контакт, разговор като приятели, споделянето помежду ни. И не бива да се забравя, че всички сме хора и се притесняваме. Един, два пъти ми се наложи да пиша там, много бях притеснена, че се натрапвам в свят, непознат за мен, свят, за който не знам почти нищо, и ще съм като слон в стъкларски магазин. Така че, нещата наистина са сложни за всички ни, и се изисква толерантност от всички ни.

# 468
Тъй като виждам,че желаещите са от цялата страна какво ще кажете всички по места да се организираме и после ще се похвалим тук как са минали срещите ни?
Последно за София остава -10,30 в Борисовата градина до езерото с лилиите,така ли?

# 469
Хубаво е че четете  Hug но се пресрамете и пишете  Hug Няма да ви пропъдим ще ни е приятно  Hug

На 21.03- е международния ден на хората със Синдром на Даун. Имаше закована тема за поздрави и честитки . Знаете ли темата беше повече посещавана и много малко писано  newsm78
Няма нудобни въпроси , по-неудобно е (от личен опит) да се правиш че разбираш и знаеш ... а всъщност ..

# 470
Ако има срещи във Варна, с удволствие ще бъда там.

# 471
Копирам постът си и тук, за да покажа на какво е способно обществото ни...  Confused

Maцки, подхванали сте ценни теми и моят пост ще е малко като спам, но ми се ще да споделя, а и да попитам.
Преди известно време споделих с вас за една майка, която изпитва ужас от това, че моето дете може да се падне в класа на нейното. Оказа се, че човешката глупост може да стигне и по-далече. Майката вече не е само една, а няколко. И вече не се касае само за недоволство, а за цяла подписка, която се подготвя зад гърба ми и срещу детето ми.   Как се чувствам аз и какво е психическото ми състояние в момента, няма да коментирам, защото самата аз престанах да обръщам внимание. Детето ми е важно! Какво да предприема в случая? Ако се изплаша и запиша детето в друго училище, каква е гаранцията, че историята няма да се повтори? И колко училища трябва да сменя, за да срещнем разбиране? И ще срещнем ли изобщо? И кога държавата ще вземе адекватни мерки спрямо нашите деца?
Бях решила на първата родителска среща по класове да поканя психоложката ни, за да ми помогне да обясним адекватно на родителите ситуацията и да поговорим открито за страховете им. Но тя ще е чак на есен...

# 472
  • София
Последно за София остава -10,30 в Борисовата градина до езерото с лилиите,така ли?

Така.

# 473
Calathea,тази групичка родители каза ли защо не искат твоето дете?
И какво значи не искат-това да не е концерт по желание?

# 474
Не, pogar, всичко се върши зад гърба ми. На мен самата ми е като гръм от ясно небе и още се опитвам да събера мислите си...

# 475
  • София
Искам да кажа, че след тази тема влязох в специализираните подфоруми и изчетох доста неща. Продължавам да чета.
Не пиша, защото не зная какво да кажа, но се адаптирам и може скоро да се включа. Идеята за среща е прекрасна. Синът ми е в контакт с варицела и кашля, но предполагам, че ще има редовни срещи и ще се видим.
Добре е да кажа, че моето дете е дивак. Добър е, но е кипи от енергия, непрестанно се движи, говори и е адски любопитен, та ще задава множество въпроси. Най-вероятно ще ги задава директно на децата. Crazy
Мисля, че ще трябва да проведа някакъв разговор преди срещата, за да се държи по-адекватно, защото така и не успях засега да го убедя, че не е нужно да плаче за децата в количка, примерно. А той го прави съвсем искрено. Става му тъжно. Обяснявам аз, че тези деца са щастливи по свой начин, но той не схваща, решава, че са тъжни, защото не могат да тичат, да ритат, да карат колело.
Вероятно, като ги види как се смеят и има възможност за контакт с тях, би разбрал, досега само преминаващи е виждал.

Изобщо, крайно време е децата ни да почнат да общуват, защото каквито и проблеми да имат, те са деца. И не е страшно някой да има физически или ментални проблеми, важно е да не осакати душата си, защото в живота ни има много физически и умствено здрави инвалиди. А това е страшно.

# 476
  • София
Не, pogar, всичко се върши зад гърба ми. На мен самата ми е като гръм от ясно небе и още се опитвам да събера мислите си...
Не само че сме неграмотни по тези проблеми, ние сме и жестоки.

Нужни са години на това общество, за да оздравее. И е крайно време да се почне терапия, защото отлагането й вече е фатално.

# 477
Преди известно време споделих с вас за една майка, която изпитва ужас от това, че моето дете може да се падне в класа на нейното. Оказа се, че човешката глупост може да стигне и по-далече. Майката вече не е само една, а няколко. И вече не се касае само за недоволство, а за цяла подписка, която се подготвя зад гърба ми и срещу детето ми.
Ами можеш да поговориш с директорката и с тези майки и ако не помогне, можем да направим и ние една подписка срещу нетолерантното отношение на такива родители!  Peace Ако имаш някаква друга идея, сподели я! Зависи от кой град си, но родители от форума може да се организираме и да се съберем пред училището в подкрепа на детето ти. Друго за сега не ми идва на ум.
А и някъде имаше нещо в Конституцията, ще потърся и пак ще се включа.

# 478
  • София
Преди известно време споделих с вас за една майка, която изпитва ужас от това, че моето дете може да се падне в класа на нейното. Оказа се, че човешката глупост може да стигне и по-далече. Майката вече не е само една, а няколко. И вече не се касае само за недоволство, а за цяла подписка, която се подготвя зад гърба ми и срещу детето ми.

Няма ли начин да заведеш срещу тях жалба за дискриминация?

# 479

Moже ли да пуснеш линк към темата, където си описала по-подробно случая, за да прочетем повече подробности. Какви са точно мотивите на тези родители, не че не мога да си ги представя горе-долу, но все пак какъв е конкретния случай? Да, Пасифлора е права, много можем да направим заедно, затова е добре да знаем повече. Пожар ще извади веднага всякакви законови и подзаконови текстове.

Няма ли начин да заведеш срещу тях жалба за дискриминация?

Съвсем спокойно може да го направи.

Общи условия

Активация на акаунт