Какво очаквате да ви кажем?Как очаквате да ви помогнем?
А на Пожар искам да кажа - днес дъщеря ми има рожден ден!Какъв съвпад, а!Да са ни живи и здрави децата, да ни радват всеки ден!

.Какво направих и какво правя,се питам аз...започват да ми пречат хората ли,какво!Тичам постоянно по Бубка-ако е на пързалката и прави задръстване постоянно я препирам да бърза,ако се натрупат много деца около нея я махам оттам.Грешка,голяма грешка.Но на момента някак не мисля.Притеснявам се,че някое детенце ще започне да и се смее,че не говори.Ще я бута....ще я гледа съжалително.И си давам сметка каква съм...айде няма да се обиждам.И така до следващия път.Искам невъзможното-искам някоя майка на здраво детенце да ми се скара на всеослушание,да извика-не си тръгвай,твоето дете ще играе тук,с нашите.Ама няма да стане,зная.Никой не е длъжен.Опитвам се да се блъскам и аз в множеството,но просто не става.

Детето заключва проблема-Ама като порастне ще си купите очила и ще ме вижда нали,а аз-Разбира се,но трябва да почакаме.Веднага след това започвам разговор с тотално притеснената майка,съвсем непринуден,обяснявайки вече проблема ,детето и вече тича навред,все едно нищо не е станало,а майката отпусната вече сяда до мен и утре вече пием заедно кафе 

- винаги съм си мислила,че децата най-добре говоят с усмивката си, жестовете. На нас възрастните ни дай думи,думи,думи зад тях обикновено нищо и удря на кухо:ooooh: Преди няколко дни майка ми разказва,че на алеята,където вечер зад нашия блок,много майки си изкарваме децата да играят,дошло 1 баба,бутаща инвалидна количка с момченце. Дъщеря ми/на 1,8год/веднага се залепила за него и му се усмихнала, а той я целунал по главичката. Ето,че децата прекрасно си комуникират - с усмивка,с прегръдка,с целувка,с жестове 
Препоръчани теми