Не го повтарям, защото няма какво друго да кажа ... винаги има ... но част от толерантността е да знаеш кога да замълчиш ...
днес един ще "прогледне", утре друг ... и така малко по малко ... а такива "баби", незабелязващи ... ами винаги ще има ... но за тях ще има "Правила на добро поведение" и "порицание" за неспазването им ...
и аз обяснявах какво е Даун и защо брат ми е различен ... някой знае ли какво е да си дете и да ти се налага да обясняваш ... някой каза нещо за тинейджърите ... ами, обяснявах, с думи, с юмруци ... обяснявах ... след това се оказа, че не е само брат ми, че има и други като него, че не е заразно ... и хората се "научиха" как да се държат с него ...
ето защо е необходима тази тема ... за да се научат Човеците ... да не се налага някой да обяснява като мен, с юмруци, защото някой не са го научили да разбира от дума ...
и моите деца, уж нормални, а все им се налага да обясняват някому нещо ... сигурно защото се опитвам да ги направя "различни", да спазват правилата (примерно, че едно дете до 12 години не може да бъде оставяно само и не може да търчи по улиците за да си купува закуска, че децата се возят в столче в колата и т.н.) и никога де не обясняват с юмруци ... някой каза нещо за слабите ... ами и моите ги мислят за такива, но само в началото ... после, когато нищо друго не помага "усещат" удара ... на думата ...
и да, отнема време, на дъщеря ми й отне години да "научи" съучениците си да я уважават, но го постигна ... само с думи ...
та така, малко по малко, може би след години ... никой няма да се "вторачва" в различните деца и ВСИЧКИ родители на ДОБРЕ ВЪЗПИТАНИ деца ще вървят с гордо вдигната глава ... и единственото делене на децата ще бъде на възпитани и невъзпитани ... защото няма добри и лоши деца, а такива, каквито НИЕ ги възпитаме ...
. Това е мечтата на всеки родител на дете с увреждане

).Не с всяка майка става този съвет, защото ако се сбият децата, и ние се намесим с майките - крайният резултат е скарани родители и играещи си деца.Но с майки които си седят и си пафкат отстрани - резултата от боя беше шамар, шамар,рев........смях и отново игра.