Рейки - тема 2

• 77 917
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
val_di16, отговарям за последно и ще те помоля да не плюеш зад гърба ми, без да ме познаваш, а правиш изводи от някакви твои въображаеми измислици, защото ще бъда принудена да повикам модератор. Ти или не четеш какво ти се пише, или го разбираш както ти изнася. В по-предния си пост казах точно това: "От години общувам и с много руски мастери точно по руските форуми, така че не приемай всичко за чиста монета там." Интересно защо ли ме срещаш по руските форуми?! Явно не за да раздавам правосъдие, както ти се опитваш да правиш тук и да обвиняваш другите в манипулация само защото участват в други форуми. Не съм длъжна да ти се обяснявам, но ще кажа. Точно в чистите руски форуми, в които няма манипулация, общуваме едно съобщество от мастери и други рейкисти, с които взаимно си помагаме и участваме в кръг рейки, ако изобщо знаеш какво е това.

Въпросният Занко не го познавам. Така че занапред си мери приказките. Вместо ти да се извиниш за нападките, призоваваш мен за това. Нещо от сорта "Крадецът вика: "Дръжте крадеца".

# 556
ВЕЧЕ НАПРАВИХ ПРЕДЛОЖЕНИЕ да сформираме група която периодично да осъществява срещи, а за организатора да плащаме за съответните функции.
И второ, не ми се иска да се опорочава форума, нито да се превръща в поредния клюкарник. Нека има поне едно местенце, където всички интересуващи се от Рейки енергиите бъдат насърчавани, а начинаещите да се подкрепят с аргументи и факти, смело да продължат. Всяко нещо изразено и забулено с недомлъвки, хората го възприемат като магьосничество или подобно.
Съгласете се, че доста мошеници гледачи/баячи и лечители се навъдиха. Хората се обезвериха и точно сега когато наистина има нещо което работи в тяхна полза, те не могат да повярват в съществуването му. Така както подаваме Рейки на Замята и др. нуждаещи се, нека се поеме иниациативата да се извади РЕЙКИ ЕНЕРГИЯТА на показ с цялата и същност и възможност. А това може да стане /поне така мисля/, като се събуди интерес. И как да се събуди интереса - точно там е "формулата" - като се изложи с факти как работи Рейки със символите, какви техники и за какво се използват и т.н.
Не случайно в други форуми /чуждите/ се коменира, че функцията на мастерите се свежда до инициациите и сформиране групи за медитации и други мероприятия. Така ще стане и при нас. Да не забравяме, че вибрациите непрекъснато се променят и навън вече се работи изцяло с намерение и визуализация. Имам много познати мастери от други страни с които редовно подържам връзка и виждам колко са наред с материала. Ами новите енергии за които дори много не са чули за тях, как ще наваксаме пропуснатото време през което сме "тъпчели на едно място".
Това също са теми за дискусии на които трябва също да се наблегне

# 557
Момичета да вземем да се организираме да активираме енергия и за пострадалите в Хаити. Да дадем най-доброто от себе си.

Имам предложение да го направим в деня, в който работим за Земята- всяка сряда в 12,00. . Разбира се всеки може да работи в свое време, както писа  eldivine , и тъй като всичко е ТУк и Сега енергията достига до точното място..
Други предложения.....? Simple Smile

# 558
# 559
Val di, това което правиш е грозно и не отива на един духовен човек.Духовните хора си стоят кротко в ъгъла и не осъждат останалите.Сигурна съм че го правиш с добри намерения, но пътят към ада също е постлан с такива...
Аз се иницийрах в РейКи благодарение на позитивизма в тази тема, моя приятелка го направи също.Не съм забелязала някой да афишира и предлага услугите си...
Има още нещо-човек не намира мастера си случайно-аз съм убедена, че моята мастерка е точно за мен и се доверявам само на нейната/и моята/ преценка за нещата...Приятелката ми си намери мастерката, която пък е подходяща за нея и макар че обучението ни минава по-доста различен начин, и двете сме сигурни в хората до нас....И по този начин нямаме нужда да търсим под вола теле...РейКи е свещенна, моля да не я опорочаваме със спорове как е най-добре да я прилагаме.
Ако съм те обидила с острия си тон-извинявам се искренно....Единствената ми цел с този пост е да поддържаме добрият тон в темата и те моля да се съобразиш с това.

# 560
val_di16 Peace, добре че няма да ставаш Мастер... Един  Мастер трябва да е толерантен и балансиран, да не натрапва възгледите и методите си!!!
Разкарай този интригантско-менторски тон от темата - тя е за РейКи, т.е. за Хармония и Баланс! Като не ти харесва тук си направи тема за копи/пейст от руски, американски, испански, френски... и марсиански сайтове. Само че  копи/пейст темите рядко имат дълъг живот, ако изобщо тръгнат. Простено да ти е, с твоите 25 поста, няма откъде да имаш достатъчно наблюдения. Да сплетничиш, замесвайки трети страни, които нямат отношение пряко към темата като въпросния Занко, е... Без коментар! Стига рева и плю публично по Мастерката си, случва се понякога хората да не си паснат, дори брачни партньори Mr. Green, може да не си "уцелиш" от първия път джипи-то, стоматолога, просто ги сменяш и толкова Peace Въпрос на енергетика. На мен ми провървя на Мастер, "подушихме" се енергийно от далече Hug, може би защото не я търсих по-сайтове и обяви, а си я "привлякох" - с Любов и Благодарност, когато бях ГОТОВА.
Кофти е да си натрапваш възгледите, не се пъни толкова да се разпореждаш кой къде, какво да чете, да споделя, да организира и пр. Изключително рядко СПОДЕЛЯМ своите възгледи (без да ги налагам на когото и да било), този път го правя, защото може на някой да му е от полза в темата… Според мен, РейКи не е пенкилер, а състояние на Духа. Ако вътрешният ти глас ти е пошепнал, че си готов за Рейки, че Рейки е твоето нещо (духовна практика или енергийна система или както го почувства човек) то просто ти се случва – намираш си Мастера, общността за колективна практика (ако имаш потребност от такава!), своите техники за прилагане… Ако имаш съмнения и колебания – не го прави на всяка цена – може да не си готов, може духовната ти практика да е друга и още да не го знаеш, или нещо друго. Дай му време да изкристализира… Когато почувстваш, че РейКи е за теб, никакви аргументи, писания, доказателства, оплювания и пр. не ти влияят – ТИ ЗНАЕШ!!! Е, понякога „аргументи” и зловредни писания влияят на близките ти, но това е първия ти урок, приложи им Рейки – със сигурност ще повярват повече на резултата, отколкото на аргументи от сайт…
Относно Новите енергии – след като е достатъчно да се работи с НАМЕРЕНИЕ и ВИЗУАЛИЗАЦИЯ – защо е нужно да се нищят сложни техники и варианти по сайтове. Моята Мастерка първо това ме научи – да проумея какво точно значи „Енергията следва мисълта!” и да се освободя от ограниченията на „линейното време” и „тримерното пространство”. След като мога да изпратя Енергия на предстояща ситуация и на другия край на Света дистанционно за какво наваксване напропуснато време ми говориш?!? Всичко е ТУК и СЕГА!!! Това, че тъпчеш на едно място не означава, че и другите го правят. Откакто имам Второ ниво работя само с намерение и визиуализация – тук , в България и сега, дори докато си пиша поста!

Eldivine, остани в темата, моля Praynig.   И друг път сме коментирали колко енергия се отдава, когато пишеш във форум, за да споделиш опит, знания, инфо, любов… Пиши за нас, тези, които го оценяват и четат постове ти с благодарност и интерес, а не които търсят да прочетат в тях нещо, което не си „казала”

Само да уточня, аз не съм Мастер и за сега не смятам да ставам. Открих, че имам друга мисия в живота. Живея с Рейки всеки ден (и нощ Wink), даже вече се чудя как преди съм живяла без Рейки инициация… Ако на някой предния ми пост се е сторил патетичен… да промених живота си към по-добро, чувам СЕБЕ СИ, Рейки ми даде тази вътрешна тишина и баланс, в която можеш да се чуеш, да укротиш „мислобъркачката”, да овладееш претенциите на егото и поне за малко да го сложиш на „задната седалка”.
Благодаря ти, РейКи!!! Благодаря ти, Мастер!!!
 newsm51 newsm51

# 561
  newsm03СТРАНИЧНИТЕ НАБЛЮДАТЕЛИ САМИ ДА ПРЕЦЕНЯТ ПРАВОТАТА НА НАПИСАНОТО ОТ МЕН.
mimina   Naughtyтвоя цитат///////Това, че тъпчеш на едно място не означава, че и другите го правят. /////////// Naughty - не ме познаваш и нямаш право да даваш такова становище за мен - /само като информация - ПОВЕЧЕТО КУРСОВЕ СЪМ ИЗКАРАЛА ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ, а през матр съм на поредния в Индонезия/. Що се отнася до призванията - за мен по голяма отплата е искрата на благодарност в очите на хората и тя не може да се сравни с никаква друга материална или финансова.
 И в други теми сте проявявали  bash агресия към новодошлите, една от които е"подсъзнанието може всичко", но това малодушие си е ваш и само ваш проблем. Две години следя неотлъчно форумите, понякога съм одобрявала тона, друг път - не, но не съм давала никакво мнение.
 smile3529ТУК И СЕГА се опитах да пораздвижа в положителна насока и коментари темата РЕЙКИ, но виждам, че поведението на "ощипана мома", взема връх над ........................
Всеки носи своя кръст - не страдам от комплекси за незнание, така, че оценките ти badcomp mimina, dontknow не ме впечатляват. Що се отнася до мастери в България - има много добри /върни се и прочети за един такъв/, но те не дефилират из форумите, не са достояние на медиини изяви и не щадят критики към заслужаващите такива /независимо дали са курсисти/. Flowers Bouquet На тях нищо човешко не им е чуждо и са съпричастни към цялата Вселена, но не афишитат това - ето на такива се възхищавам и боготворя - хора които допускат в своите кръгове непознати и с лекота приобщават към своята среда.
И ако същите тези мастери бяха участници тук, по съвсем друг начин щяха да походят и приобщят много хора, но както  вече казаха някои - "този форум се е превърнал в махленска седянка, където нищо няма да научиш", нито ще ти позволят в него да споделиш дори елементарното, защото едни ще те изкарат задръстена, а други - че се изтъкваш.
Да така е и за пореден път се убеждавам, връщайки се назад - колко от вас са дали своето мнение относно конкретности - по скоро с недомлъвки и уклончивост ги подминават.
Защо е всичко това ...................? newsm12

# 562
И ако същите тези мастери бяха участници тук, по съвсем друг начин щяха да походят и приобщят много хора, но както  вече казаха някои - "този форум се е превърнал в махленска седянка, където нищо няма да научиш", нито ще ти позволят в него да споделиш дори елементарното, защото едни ще те изкарат задръстена, а други - че се изтъкваш.
Да така е и за пореден път се убеждавам, връщайки се назад - колко от вас са дали своето мнение относно конкретности - по скоро с недомлъвки и уклончивост ги подминават.
Защо е всичко това ...................?

Val di, това което казваш сигурно е вярно и съм сигурна, че искаш темата да се обогати с по-различна информация...Аз също съм на мнение, че много много не се споделя тук, но не можем и нямаме право да караме другите да споделят нещо, което не искат или не са готови да споделят.Хората около мен /повечето/ си нямат и идея че се занимавам с РейКи, и това е така защото съм убедена че не са на етап за това и не биха ме разбрали. Но ако искаш да споделиш информация-направи го, който има очи да види-ще види....Но не нападай...Всеки който чете си прави изводи и преценява...

# 563
Благодаря на всички, които участваха днес в сеанса за Земята и Хаити!  bouquet

# 564
  • в резерват
Но ако искаш да споделиш информация-направи го, който има очи да види-ще види....Но не нападай...

Peace

# 565
Тук се споделя, ако някой попита нещо. Досега не съм забелязала да е откзана подкрепа или обяснения. Друг е въпросът, че много не се пита... Това е така, защото всеки си има мастър, с който си общува. Аз например, редовно чета, но ако имам въпроси, обръщам се към мастъра си. Чувствам я близка, пък тя ме познава. Засега не съм изпитвала желание да събера различни мнения по разни въпроси и затова не съм ги поставяла във форума. Предполагам, че и с други е така...

val_di16, не виждам как с негативни коментари и опит за интриги ще получиш положителен резултат. Явно за теб, на този етап, е важно да си права и другите да го признават. Ако не ти се струва смислена тази тема, помисли какво лично ти би могла да направиш. Направи го. Без очаквания. Който му хареса, ще те последва. Може и да се променят нещата. Но това не е задължително...

# 566
val_di16, исках да ти пратя лично съобщене, но ти е пълна кутията. Някак си ти симпатизирам на това което искаш да направиш. Мисля че имаш чисто желание. Продължавай да слушаш накъде те води сърцето ти.  Hug

# 567
sarabia, БЛАГОДАРЯ ТИ,   Flowers Four Leaf Clover    bouquet
.....ДА, точно това имам желание да стане - да се обогати и раздвижи една така прекрасна тема.
 За споделянето - никой няма право да иска такова нещо от никого. Всеки си има свои лични пространства и сам преценява........ Друго би било да се дискутира за Рейки енергиите като цяло. Като се започне да вземем като пример второ ниво - какво представлява всеки символ сам за себе си и кой с кого в какви случаи се комбинира. Това го казвам, защото /извинявам се предварително/ - има пишман мастери и  неговите курсисти, вместо да напреднат - излизат съвсем объркани. На подобен случай лично съм била свидетел. Човекът насмалко да се откаже да продължи и трябваше да повтори при друг мастер.
Поне моето мнение е че тук, чрез мастерите съфорумци може да се помага именно за подобни. Мисля, че няма нищо срамно този на когото не са му ясни неща, да попита, да потърси чрез форума възможност да отхвърли появилите се съмнения. А и нали тук всички са АНОНИМНИ.  
 БЛАГОДАРЯ и та теб sv_harmony,   Flowers Rose    bouquet

Two HeartsКъм никого не изпитвам каквото и да било лошо чувство. Просто така се стичат обстоятелствата в стремежа си. Благодаря, че виждаш какво се опитвам да разбудя в участниците. Не го правя за своя полза и желанието ми е чисто сърдечно. Ако аз и други като мене имат всички възможности да следват пътя на сърцето си, то има също други желаещи, но за съзжаление нямат необходимите................. Ето точно, те се нуждаят от нужното внимание, подкрепа и каквото и да било др......... Знам, че в самото начало някои плахо ще пристъпят, но трябва да има други, които смело да им подадат ръка и това сте ВИЕ МАСТЕРИ, това е ваше право, дори задължение.  smile3529

smile3523Може би се поразпалих повече, но съм убедена в това и го отстоявам. Искам колкото се може повече да се убедят каква полза ще им донесе РЕЙКИ  ЕНЕРГИЯТА, а за това нали все някъде трябва да видат, да се убедят. Рейки не е мистично и порочно понятие, за да се загатва за нея,  - напротив, всеки докоснал се до нея, знае нейните прекрасни възможности и заслужава достойно отношение към нея newsm51
 sarabia   Confused:- И аз като теб не излагам на обществен показ уменията си, но по инерция протягам ръце на "всеки нуждаещ" и не един път съм изпадала в комфузна ситуация в обясненията какво правя. Боли ме от хорското невежество, но докато съществува тази загадъчна потайност и мистично поведение, всички за жалост ще сме принудени да съблюдаваме наложените догми . bishop

Two Hearts newsm03Дано има повече хора и смело да погледнат действителноста. Далече съм от мисълта  да се налагам, но това са фактите и чувствам необходимост да ги изложа на показ, па макар и враждебно да настроя някой от вас...................
 clean

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 01:35 от val_di16

# 568
val_di16 Peace, нещо не си ме разбрала, това не е мой цитат, а коментар върху този твой цитат:

... Ами новите енергии за които дори много не са чули за тях, как ще наваксаме пропуснатото време през което сме "тъпчели на едно място".
Това също са теми за дискусии на които трябва също да се наблегне

Така, че не аз ти давам оценка, а ти си позволяваш да даваш оценка на всички останали... Ходи си по курсове бе жена, кой ти пречи, само не се разпореждай другите какво трябва да правим. Последното нещо което искам е да ти давам оценка, настоявам ти да се въздържаш да даваш оценки... Както вече беше отбелязано от agneshka Peace
...
val_di16, не виждам как с негативни коментари и опит за интриги ще получиш положителен резултат. Явно за теб, на този етап, е важно да си права и другите да го признават. Ако не ти се струва смислена тази тема, помисли какво лично ти би могла да направиш. Направи го. Без очаквания. Който му хареса, ще те последва. Може и да се променят нещата. Но това не е задължително...

така че клишето ти за "ощипана мома" е неуместно... както и коментара ти за малодушието. А ти колко от нас познаваш та ни лепиш етикети, че сме агресивни, малодушни и пр. Определяш Мастерите от темата като дефилиращи печалбарки, на какво основание бълваш цялата тази помия в темата. Аз пък не искам да имам Мастер - критикарка и това си е мое право! Моите почитания на всички Мастери!

И ако същите тези мастери бяха участници тук, по съвсем друг начин щяха да походят и приобщят много хора...

Ако бяха, ама не са... и това са само предположения. Да припомня Третото споразумение:

3. НЕ ПРАВИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ

Намери смелост да задаваш въпроси и да изразяваш желанията си. Никой освен теб не знае твоите мисли, затова - изразявай ги максимално точно, за да избегнеш недоразуменията.
Ти не знаеш мислите на другите, затова не прави предположения, а задавай въпроси, за да избегнеш недоразуменията.
Общувай с другите възможно най-ясно, за да избегнеш недоразумения, тъга и нещастия.

val_di16, след всичките гадости, които избълва последните два-три дни срещу Мастерите, с какви очи ги призоваваш в последния си пост... Те са духовно подготвени хора и това едва ли им е повлияло, но твоето лицемерие е ... нещо не ти вярвам - като ти прочете човек двата поста един след друг... От кога пък темата стана прекрасна, нали беше "махленска седянка", клюкарник, в който от никой нищо полезно не можеше да се научи.  И на тюхкането ти за Рейки също не вярвам... Рейки си съществува от милиарди години, достъпна е за хората от няколко десетки, справила се е и без теб досега. Разбира се, че няма нищо срамно да попита всеки, който има съмнения или колебания за нещо, и сега много хора питат, само че предпочитат да го правят на лични, но от това не следва, че не им се помага, и аз питам на лични. Бих посъветвала хората, които по-някаква причина не са си паснали с Мастера, е по-добре да се ориентират към друг, особено ако са в началото, вместо да разчитат на теми във форуми, те не могат да запълнят тази празнина, може би само частично или временно. Разбира се това е само мое мнение и никой не е длъжен да се съобразява с него. И за каква потайност говориш, нета е пълен с инфо, с клипчета, издават се купища книги, дават репортажи по телевизията със сеанси... Невежеството на определени хора си е техен избор, всеки има право на избор!

sv_harmony Peace, уважавам правото ти на мнение и симпатии, но покажи ми, моля те, къде го видя това чисто желание и най-вече - желание за какво?!?
Ако желанието е темата да стане по-практична или информативна - това ли е начина?!?
За мен тази дискусия приключи. Кой разбрал... разбрал!

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 02:43 от mimina

# 569
sv_harmony Peace, уважавам правото ти на мнение и симпатии, но покажи ми, моля те, къде го видя това чисто желание и най-вече - желание за какво?!?
Ако желанието е темата да стане по-практична или информативна - това ли е начина?!?

mimina, желанието се усеща. Не може да се покаже. Дали метода, който е използван е правилен или не - не искам да съдя. Според мен val_di16 е по-емоционална натура, затова пише така, но това не значи че заслужава това, което получи в тази тема. Наложи се да пиша в темата, само защото кутията със съобящения на val_di16 беше пълна. Иначе нямаше да пиша. И нямаше да пиша, защото знаех че и срещу мен ще се хвърлят нападки просто защото изразявам различна позиция от вашата.

Повече няма да пиша в темата. Успех пак на val_di16 в нейните начинания. Вярвам че ще постигне каквото иска, но може би не и в тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт