Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 авг. 2019, 14:27 ч.

Хормонални изследвания - 9

  • 4 853
  • 156
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 28 658
Хормонални изследвания  


Полови хормони  
LH -  Лутеинизиращ хормон  - 3 ден от МЦ
FSH - Фоликуло-стимулиращ хормон - 3 ден от МЦ
E2 - Естрадиол -3 ден от МЦ

Prolactin /PROL/ - Пролактин - в дните около О. до 7-ми ден след нея.

Testosterone /Ts/  - Тестостерон - няма значение деня от МЦ
4 Androstenedione - Aндростендион - няма значение деня от МЦ

Progesterone /PROG/  - Прогестерон  -  само на 7 ден след доказана Овулация

Хормони на ЩЖ:
TSH ( Тиреотропен Хормон )  - на чист ден от МЦ
FT 3 ( свободен Т3 )  - на чист ден от МЦ
FT 4 ( свободен Т4 )  - на чист ден от МЦ

Антитела на ЩЖ:
ТАТ анти тиреоглобл. антитела / anti-Tg /  - няма значение деня от МЦ
МАТ анти микрозом.антитела / anti TPO /  - няма значение деня от МЦ

Хормони на НбЖ:
DHEA-S  -  Дехидроепиандростерон -сулфат   - няма значение деня от МЦ
17-OH Progesterone  -   17-OH Прогестерон - на 3 ден от МЦ

Хормони на панкреаса
Insulin / Серумен Инсулин / - няма значение деня от МЦ

Показатели за ЯР:
Inhibin-B / Инхибин Б / - 3 ден от МЦ
AMH  / Анти-Мюлеров хормон / - 3 ден от МЦ, заедно с Inhibin-B или самостоятелно - няма значение деня от МЦ
- желателно е да се пускат заедно, защото се тълкуват заедно


Справка за Изследванията - по договор с НЗОК, 2012г

Лабораторни тестове - промо пакети

Старата тема

# 1
  • София
  • Мнения: 615
Да се запиша в новата тема, Денис благодарение на теб всички получаваме адекватни отговори в моменти когато имаме нужда. Благодаря ти за твоята всеотдайност.

# 2
  • Мнения: 38
Здравей Денис, може ли коментар на тези изследвания? Правени са на 3-ти ден от МЦ. Момичето е на 31 г.
Тестостерон        1.1nmol/L
жени20-50г.0.120-1.78
FSH         5.3        mlU/ml      жени фол.ф. 3,0-20,0; циклов пик4,0-21,0; лут.ф. 1,0-7,0; менопауза 25-134; мъже 4,6-12,4
LH         7.0        mlU/ml      ж. фол.ф. 2.4-26.0; циклов пик14.0-95.6; лут.ф. 1.0-11.4; менопауза 7.7-58.5; м. 2.4-12.6
DHEA-S         4.9        mkmol/L      10-24г.0.92-11.00 25-44г.2.68-9.15 45-74г.0.96-6.7
Благодаря!

# 3
  • София
  • Мнения: 28 658
Здравей Денис, може ли коментар на тези изследвания?
Скрит текст:
Правени са на 3-ти ден от МЦ. Момичето е на 31 г.
Тестостерон 1.1nmol/L жени 20-50г.0.120-1.78
FSH 5.3 mlU/ml      жени фол.ф. 3,0-20,0; циклов пик4,0-21,0; лут.ф. 1,0-7,0; менопауза 25-134; мъже 4,6-12,4
LH  7.0 mlU/ml    ж. фол.ф. 2.4-26.0; циклов пик14.0-95.6; лут.ф. 1.0-11.4; менопауза 7.7-58.5; м. 2.4-12.6
DHEA-S    4.9mkmol/L 10-24г.0.92-11.00 25-44г.2.68-9.15 45-74г.0.96-6.7
Благодаря!
Здравей!
Няма ли Е2?
ЛХ е висок и показва ПКЯ. Другите са добре

# 4
  • Мнения: 38
Благодаря за бързия отговор! Няма Е2, докторката не го е пуснала него.

# 5
  • Мнения: 54
Здравей, Денис Simple Smile Дали мога да те помоля да коментираш резултатите ми от хормоналните изследвания направени в 3 ден от МЦ ?

# 6
  • София
  • Мнения: 28 658
Здравей, Денис Simple Smile Дали мога да те помоля да коментираш резултатите ми от хормоналните изследвания направени в 3 ден от МЦ ?
Скрит текст:
Здравей!
Няма ли Е2? Трябва да се пускат и трите хормона, защото се тълкуват заедно.
ЛХ е висок и показва ПКЯ ... или ЗФ ( но без Е2, това няма как да се разбере). ФСХ също е висок.
Тестостеронът е на горна граница, Пролактинът е висок.
Провери ТСХ, Т3 и Т4, Андростендион и направи тест за ИР - може причината за тези отклонения да е при тях.
И трябва да се консултираш с Ендокринолог.
Ще чакам да пишеш какво е неговото мнение ... и не се притеснявай, тези неща се коригират/контролират.

# 7
  • Мнения: 54




Здравей, Денис Simple Smile Дали мога да те помоля да коментираш резултатите ми от хормоналните изследвания направени в 3 ден от МЦ ?
Скрит текст:
Здравей!
Няма ли Е2? Трябва да се пускат и трите хормона, защото се тълкуват заедно.
ЛХ е висок и показва ПКЯ ... или ЗФ ( но без Е2, това няма как да се разбере). ФСХ също е висок.
Тестостеронът е на горна граница, Пролактинът е висок.
Провери ТСХ, Т3 и Т4, Андростендион и направи тест за ИР - може причината за тези отклонения да е при тях.
И трябва да се консултираш с Ендокринолог.
Ще чакам да пишеш какво е неговото мнение ... и не се притеснявай, тези неща се коригират/контролират.



Все още съм “боса” в тези неща (нищо не ми е ясно) като цяло гинекологът ми ми пусна тези изследвания и каза,че всичко е наред според това което вижда  нямало причина да не “станат нещата” и според него трябвало да се действа и до три месеца(които вече минаха),ако няма бебче ще ме изпрати на цветна снимка 🤔 И нищо други не ми е казвал... Инъче си напрявих сама изследване (с ваучер) на щитовидна жлеза

# 8
  • София
  • Мнения: 28 658
Mini~
ТСХ е добре, провери другите хормони.

# 9
  • Мнения: 54
Mini~
ТСХ е добре, провери другите хормони.

Имаш в предвид Е2 и Т3 ?

# 10
  • София
  • Мнения: 28 658
Скрит текст:
Mini~
ТСХ е добре, провери другите хормони.
Имаш в предвид Е2 и Т3 ?
Не. 
Андростендион и теста за ИР  Peace

# 11
  • Мнения: 54

Скрит текст:
Mini~
ТСХ е добре, провери другите хормони.
Имаш в предвид Е2 и Т3 ?
Не. 
Андростендион и теста за ИР  Peace

Добре,благодаря ти много ☺

# 12
  • Мнения: 54
Здравей,Денис Simple Smile След съвета ти вчера реших да си направя изследване днес сутринтта, и имам разминаване в границите на амдростемдиона! Консултирах се с личната лекарка дали да отида на Ендокринолг,но тя ми каза да отида директно при Гинеколога си!?!? Как би коментирала тези стойности на изследването ?

# 13
  • София
  • Мнения: 28 658
Здравей,Денис Simple Smile След съвета ти вчера реших да си направя изследване днес сутринтта, и имам разминаване в границите на амдростемдиона! Консултирах се с личната лекарка дали да отида на Ендокринолг,но тя ми каза да отида директно при Гинеколога си!?!? Как би коментирала тези стойности на изследването ?
Здравей!
Да, Андростендионът е висок.
НОМА индексът е добре, но той не винаги е показателен за ИР. Ако искаш напълно да изключиш вероятността да си с ИР, трябва да направиш обременяване с глюкоза ( трикратно изследване на Инсулин и КЗ (глюкоза), на 0, 60 и 120 мин.)
Трябва да се консултираш с Ендокринолог. 

# 14
  • Мнения: 16
Ще помоля за коментар и на моите изследвания. Само по тях ми поставиха диагноза "задържан фоликул" и ми предписаха регулон за 20 дни. Притесняват ме лекарствата,  да не ми разбъркат и така обърканите хормони и организъм. Нужно ли е да поискам и преглед, за да съм сигурна, че наистина е задържан фоликул. Правени са на 3 ден от обилен цикъл? Който е точен всеки месец на 28 дни. Моля за мнение.

Общи условия

Активация на акаунт