Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 авг. 2019, 14:27 ч.

Хормонални изследвания - 9

  • 5 644
  • 185
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 8
Здравейте, можете ли да ми помогнете за разчитане на следните резултати
fT4       15.74       pmol/l     13.1-21    

TSH       2.01       mU/l     0.35-5    

MAT Anti-TPO       <5.00       U/L     до 34    

TAT - Anti-TG   H    321       U/L     до 115    

fT3       4.51       pmol/l     4-6,8

# 46
  • София
  • Мнения: 28 707
Здравейте, можете ли да ми помогнете
Скрит текст:
за разчитане на следните резултати
fT4       15.74       pmol/l     13.1-21    

TSH       2.01       mU/l     0.35-5    

MAT Anti-TPO       <5.00       U/L     до 34    

TAT - Anti-TG   H    321       U/L     до 115    

fT3       4.51       pmol/l     4-6,8

Здравей!
Имаш Хипофункция на ЩЖ и ТАТ са завишени, но дали е Хашимото - лекар трябва да прецени.
Консултирай се с Ендокринолог. Ще чакам да споделиш, какво е неговото мнение. Peace

# 47
  • Мнения: 8
Много благодаря Денис! В петък имам час за ендокринолог, ще пиша след консултацията.

# 48
  • Мнения: 82
Здравей Денис, ще можете ли да погледнете резултатите и да дадете коментар върху тях?

Утре ще изследвам на ново ТСХ, ТАТ и МАТ ще пусна.



# 49
  • София
  • Мнения: 28 707
Здравей Денис, ще можете ли да погледнете резултатите и да дадете коментар върху тях?
Утре ще изследвам на ново ТСХ, ТАТ и МАТ ще пусна.


Здравей!
Имаш Хипофункция на ЩЖ, макар че тялото ти, засега, добре се справя.
ТСХ трябва да се пуска с Т3 и Т4. Защото се тълкуват заедно.
Напр. при теб, ТСХ е сравнително добре, но Т4 е по-нисък и от там се прави извод за Хипофункция на ЩЖ. Т3, засега, е добре, което означава, че нямаш проблем с конвертирането, дори и на по-малко синтезиран хормон (Т4) - но, няма винаги да е така и след време, Хипофункцията ще се прояви с всичките си симптоми ( след 5-10-15 г.) и това е необратимо. Т.е желателно е още сега да се погрижиш за ЩЖ.

# 50
  • Мнения: 82
Здравей Денис, ще можете ли да погледнете резултатите и да дадете коментар върху тях?
Утре ще изследвам на ново ТСХ, ТАТ и МАТ ще пусна.


Здравей!
Имаш Хипофункция на ЩЖ, макар че тялото ти, засега, добре се справя.
ТСХ трябва да се пуска с Т3 и Т4. Защото се тълкуват заедно.
Напр. при теб, ТСХ е сравнително добре, но Т4 е по-нисък и от там се прави извод за Хипофункция на ЩЖ. Т3, засега, е добре, което означава, че нямаш проблем с конвертирането, дори и на по-малко синтезиран хормон (Т4) - но, няма винаги да е така и след време, Хипофункцията ще се прояви с всичките си симптоми ( след 5-10-15 г.) и това е необратимо. Т.е желателно е още сега да се погрижиш за ЩЖ.


Денис много ти благодаря!

# 51
  • Мнения: 418
Здравейте, коя фолиева к-на е с мета форма? Като питам в аптеката ми показват няколко да си избера ?!

# 52
  • София
  • Мнения: 9 262
Здравейте, коя фолиева к-на е с мета форма? Като питам в аптеката ми показват няколко да си избера ?!
Тази с активно вещество Л-метилфолат.
Например Неофолик мета, но със сигурност има и на другш фирми

# 53
  • Мнения: 50
Зравейте ,
бихте ли помогнали за разчитане на следните резултати
На 33 години съм .
От края на юли месец нямам цикъл. До скоро имах ужасни горещи вълни и главоболие.
Имам един спонтанен аборт в седма седмица през май месец.
Искаме бебе ,
затова подновихме опитите август месец след последна менструация края на юли.

Изследваха глюкоза и ТСХ  ( бяха в норма) след втори месец без цикъл и следните :
 

Testosterone 0.9 ( 0.4-2.0)
FSH 57.0 u/L   Shocked (3.0 - 8.0 )
LH 26.8 u/L  Shocked (1.8 - 11)
Prolactin 236 mu/L ( 109.0- 557.0)
Oestradiol <88 pmol/L

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 18:31 от Marleena

# 54
  • Мнения: 44
Здравейте,
Може ли разчитане на резултати, 5-ти ден от МЦ съм.
Пролактин : 318 MlU Референтни (Жени 102-496
FSH: 53.8 MlU Референтни (жени фол.ф. 3-20; циклов пик 4-21; лут. ф, 1-7; менопауза 25-134)
LH: 49.5 MlU Референтни (жени фол.ф. 2.4-26; циклов пик 14-95,6; лут.ф. 1-11.4, менопауза 7.7-58.5.
На 42 години съм и много искам бебче, това означава ли, че влизам в менопауза и нямам шанс?
Благодаря предварително!:hibiscus:Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 55
  • Мнения: 50
Благодаря, denis ❤

# 56
  • София
  • Мнения: 28 707
Здравейте,
Скрит текст:
Може ли разчитане на резултати, 5-ти ден от МЦ съм.
Пролактин : 318 MlU Референтни (Жени 102-496
FSH: 53.8 MlU Референтни (жени фол.ф. 3-20; циклов пик 4-21; лут. ф, 1-7; менопауза 25-134)
LH: 49.5 MlU Референтни (жени фол.ф. 2.4-26; циклов пик 14-95,6; лут.ф. 1-11.4, менопауза 7.7-58.5.
На 42 години съм и много искам бебче, това означава ли, че влизам в менопауза и нямам шанс?
Благодаря предварително!:hibiscus:Flowers HibiscusFlowers Hibiscus
Здравей!
Най-вероятно си към края на пременопаузата - след това идва менопаузата.
Провери ЯР - изследвай АМХ и Инхибин В на 3 ден от МЦ, УЗ за преброяване на антрални фоликули (на 2-3 ден от МЦ).
Консултирай се със специалист от клиника по репр. медицина.

# 57
  • Мнения: 44
Здравейте,
Скрит текст:
Може ли разчитане на резултати, 5-ти ден от МЦ съм.
Пролактин : 318 MlU Референтни (Жени 102-496
FSH: 53.8 MlU Референтни (жени фол.ф. 3-20; циклов пик 4-21; лут. ф, 1-7; менопауза 25-134)
LH: 49.5 MlU Референтни (жени фол.ф. 2.4-26; циклов пик 14-95,6; лут.ф. 1-11.4, менопауза 7.7-58.5.
На 42 години съм и много искам бебче, това означава ли, че влизам в менопауза и нямам шанс?
Благодаря предварително!:hibiscus:Flowers HibiscusFlowers Hibiscus
Здравей!
Най-вероятно си към края на пременопаузата - след това идва менопаузата.
Провери ЯР - изследвай АМХ и Инхибин В на 3 ден от МЦ, УЗ за преброяване на антрални фоликули (на 2-3 ден от МЦ).
Консултирай се със специалист от клиника по репр. медицина.

Сърдечно благодаря!

# 58
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 18 949
денис, моля те да погледнеш и моите.
с доказана ИР и опит да нормализирам инсулина без хапчета.
Sad не много успешно май.
Скрит текст:


# 59
  • Мнения: 82


Здравей, Денис ще може линотбово да ми помогнеш за разчитане на резултатите?

Благодаря ти предварително! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт