Какви плодове обичат децата ви

• 7 358
  • 194
  •   1
Отговори
Какви плодчета хапват ваще малчугани и често ли им се случва или предпочитат вафли и шоколад за десерт?
Мойта сладурана за мое щастие обожава- банани, пъпеш, череши, ягоди... Ябълките много не са й по вкуса, но зимата и тях ги хрупа.

# 1
Диня-на първо място,можеда изкара цяло лято само на това,след това са бананите,ябълките и всичко останало.шоколад не обича много,но е луда по сладоледа-които яде от малка ,,дори и през зимата.Знам ,че това няма да се хареса на много майки-но давам сладолед на децата от малки-рядко боледуват,сладоледа не им се отразява.Гледала съм и големите така-излезнаха здрави, калени деца-за последните няколко години нямат отцъствия от училище по болест.

# 2
Диня, грозде, череши, портокал, сливи, круши, ябълки. Само тези за съжаление.

# 3
  • някъде другаде
Малкото само ябълки. Голямото - ябълка , мандарина и пъпеш

# 4
Обича: ябълки, круши, диня, череши, ягоди, киви, портокали, мандарини, кайсии, праскови
Не обича: банани, пъпеши, ананас, грейпфрут, грозде

Консумира ежедневно. Най-често ги яде директно, но също така под формата на плодова салата със сладолед или смесени с кисело мляко.

# 5
Моите деца обичат всякакви плодове Peace Май само кивито и грейпфурта не са им много по вкуса и на двамата Rolling Eyes, но пък дъщеря ми каза преди няколко дни, че е яла киви в яслата, може би покрай децата.

# 6
Детето ми също обича всякакви плодове. А благодарение на "Мързел град" изяжда поне по 3-4 ябълки на ден, няколко моркова и един банан.
Сега набляга предимно на ягоди и череши.

# 7
Няма плод, който да ми е отказал, обича всички.  Simple Smile Плодове яде няколко пъти през деня, а готови десерти (от рода на вафли), пържени мечета, близалка и т.н. не купувам съзнателно.  Peace Обича шоколад - купувам му чат-пат шоколадово яйце или детски шоколад, а напоследък предпочита сладолед.

... грейпфурта не са им много по вкуса и на двамата...

Правя го на сок заедно с портокал и много му хареса. Ако се получи много кисел, слагам малко мед.  Simple Smile

# 8
  • Разград
Ние все още не сме опитали много плодове, но с удоволствие си хапва ябълки и банани, сега давам ягоди и череши, харесва портокали, мандарини, диня и пъпеш е ял миналата година и се надявам да яде и сега.
Вафли и пасти не предлагам, единствено домашни бисквити и кекс, но не много често.

# 9
Радвам се,че малката за десерт и за заслаждане яде само плодове.Шоколади,вафли и тем подобни не са й разрешени и смятам така да я възпитаваме и занапред.Много обича банани,ябълка,мандарина,портокал,череши ,диня,пъпеш (много го обича),ягоди й дадохме за пръв път да опита това лято...Изобщо..обича плодовете.Не знам дали има нещо общо ,но през бременността си аз хапвах всеки ден поне по половин кг плодове. Crazy

# 10
банани, пъпеш и ябълки. Сладкото обаче го предпочита - вафли, шоколади, пасти. За плодовете аз настоявам, рядко той се сеща да поиска.

# 11
Няма плод, който да не харесва, но най-любимите са ягоди, киви, манго, череши, ананас и банани. Не предлагам десерт, плодовете ги хапва между храненията. Вафли е ял само по изключение, непредложени от мен.

# 12
Ябълки, банани, череши, диня, праскови, кайсии, грозде/без семки/, пъпеш,а малката си хапва и ягоди, брат и-не.Ако оставя на тях, обаче, ще изберат сладките "боклуци".

# 13
Иво е на моменти с плодовете. Като цяло обича банани, ябълки, портокали, диня, грозде. По сладкото не си пада много, от време на време яде вафли, шоколадово яйце или , бонбони ментос.  Сладоледа му е любим обаче, ще го предпочете пред всичко изброено по-горе.

# 14
Синът ми пък въобще не обича плодове   Sad
Ако не го накарам - въобще няма да се сети да поиска....
Иначе плодовете, които яде с "охота" /по мое настояване/ са круши, банан, диня и ябълки /благодарение на "Мързел град" Wink/
А портокалите - само под формата на фреш /но пък и това е нещо!/
На останалите плодове все се муси, мръщи ....... голям зор е да го накарам да ги вкуси  Tired

Що се отнася до сладките неща - също си има предпочитания и не всички го блазнят.....
но пък за тях се сеща, без да му се напомня .....  Wink

Общи условия

Активация на акаунт