Тема на дечицата, родени през февруари 2007

• 10 591
  • 286
  •   1
Отговори
# 1
  • offshore & overseas
Ако на някой не му се нрави заглавието, да свирка, да мислим друго...

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 17:03 от Мяуче

# 2
Супер си е заглавието! Simple Smile
Аз по принцип леко недолюбвам римуваните заглавия! Wink

# 3
  • София
И на мен ми харесва заглавието  Peace
А колкото до ясла/градина, аз пак ще си намилам мойта песен... Нашата тайна за много лесна адаптация беше, в това че не се притеснявах предварително, а само си повтарях как всичко ще е наред и гледах ведро на това, така и Марти се чувства по уверен, пък и знае, че дори и да прави сцени ефект няма.

# 4
ЦОП...
Аз, не че с голям опит, ама да кажа за адаптацията. И аз като Грийн не съм се притеснявала за адаптация, това за мен винаги е било крачак напред, естествена и положителна. Явно има значение, Марто се дереше в началото, тази седмица беше много спокоен, дори казва, че "ихка ганинка"  Wink Обаче е, го е, пак хремясал. Та съм на трънки за следващото тръгване, но...ще мине. Ще стискаме дружно палци на всички дечица, които "на есен", ще тръгнат с песен. Скай, а това дето си го писала за Ник, все едно аз съм го писала за Мартуш...Еми, ще си ги дондуркаме и така... Laughing
На изследванията на Мартин е излязла алергия...сега се започва ходенето по разни изследвания...пфу...Ще съм благодарна да споделите опит, ако имате такъв.
В програмата на Б.Борисов е задължителното тръгване на децата на у-ще на 6г.  Naughty

# 5
Б.Б ме е загубил като избирател, от както се е появил  hahaha
Аз да попитам как успяхте да се уредите за градина, на мен ми казаха че няма шанс, след като е родена 2007, си върви с набора, а пък и в 4-те градини където кандидатствахме нямахме шанс. Вече съм се отчаяла. Хич не ми се иска да я давам на частна Sad

# 6
  • offshore & overseas
Ми, не сме се уредили, просто кандидатствах с набор 2006, защото прецених, че шансът на Халя с тях е ни повече ни по-малко от двоен, поне в нашия случай, защото ми даде възможност да кандидатствам и за ЦДГ, а при нас ОДЗ-та няма.

(Джоя, и ти можеше и все още можеш, но чак септември, ако вече си избрала с набор 2007 да тръгнеш).

Имахме и малко късметец в лотарията и я класираха за първото й желание, което не е кой знае колко чудно, защото за него дават 3 допълнителни точки, а аз добре прецених къде шансовете ни са най-големи.

Та така, речено-сторено, струва ми се, обаче, че "кандидатстването" само по себе си е по-лесното, защото Калина реално не участва. Thinking

# 7
добре де Мяуче, мен системата не ме допусна, за градина, а само за ясла.
Пробвах се с някаква опция, предварително кандидатстване, ама и там нищо. Или не съм много ориентирана, явно Sad

# 8
  • offshore & overseas
Ами, явно не си се ориентирала, ако знаех, че искаш, щях да ти помогна, ма, на, отде да знам. Confused

По принцип още преди кандидатстването трябваше да посочиш, че искаш да кандидатстваш с набор 2006. А после те преместват кандидатурата ти към този набор и тогава вече ЦДГ стават активни.

От системата изпратиха съобщения на всички, чиито деца са родени през януари 2007, с които ги инструктираха какво да правят. Имаше доста чакане и нерви, но в крайна сметка се получи.

Иначе това за шансовете ти е било за избраните ОДЗ-та при кандидатстване с набор 2007.

Не знам дали се изказах ясно, но то няма и голямо значение вече май. Освен ако не се пробваш наесен.

# 9
  • София
Мяу, мерси за темата  bouquet
Алекс тази година не е сред късметлиите в ДГ Rolling Eyes Миналата година имаше входящи номера 1 и 2 Crazy Ама не съм се впрегнала. Засега съм доволна, че мога да си позволя да си я гледам Grinning
Ще видим какво ще стане, като обявят местата за тази, в която беше приета преди. Засега там е нулев прием, докато им направят пристройката...

# 10
Мисля че не ме разбрахте.. много съм позитивна към градината.. само позитивизъм лъха от мен.. но това което очите ми виждат сърцето няма как да не чуе.. мисля че сте имали късмет просто да ви се адаптират лесно децата.. може и аз да имам, а може и да не.. не се знае още.. просто споделих как се държа Ники при първото стъпване в градината..

# 11
Ей, най накрая успях да ви изчета  Whistling,една седмица се мъча да ви настигна  Grinning
 Гледам за градини ги готвите децата, пък ние Стоян го отписахме. Голяма грешка, защото от септември градината става безплатна и как ще го класираме незнам. Пък си и мислех че ще ни е много далече от новия квартал да пътуваме всяка сутрин, а то се оказа по бързо от преди като ходехме пеша, отгоре на всичко съвсем близо до нас има страхотен филиал на същата детска градина и можеше просто да го прехвърлим ама на - иде ми да си изям ушите от яд.
За адаптацията си е голямо според зависи. Стоян за всичките седем месеца които ходи му се случва през месец два да се адаптира отначало  Laughing кажи-речи три месеца са му минали в адаптация, а най зле беше сега последния, нали бяхме за доста време в БГ и там така свикна да е център на внимание и да разбира всички - страшно много проговори и то от веднъж и като дойдохме само първия ден тичаше към стаята, обаче едно че лелките му ги бяха сменили (нали е отпускарски период) после явно и е усетил че не разбира и не го разбират като го взимах следобяда плака и от другия ден едно тръшкане на вратата да не ви описвам. Късаше ми се сърцето,обаче казаха че бързо му минавало и аз се криех до закачалите да подслушвам дали е вярно Mr. Green и наистина за има няма три минути и му минаваше ама цял месец така и като си лягаме вечер си шушукаше като песничка "Мама комт шпииити" (в превод мама ще дойде по късно).  Последната седмица няма рев няма нищо, вярно че и едната му учителка се върна ама разбрах й че му казвали че вече няма да ходи, че само три дни още и той пък взе да говори все за децата и градината. В четвъртък баща му едва го накарал да си тръгне, не давал да го обува тръшкал се абе картинка. Сега се наложи да го излъжа че градината е ваканция за през лятото Outta Joint
 Отплеснах се извинете Blush
Искам да питам майките на момчета има ли на някой да не му се е забелило пишлето още newsm78 че на нас не се е и се чудя дали да не го водя на доктор.

За думичките ми беше мнбого забавно да ви чета, при нас има съвсем малко грешни думи като
кракон- дракон
бодуда - пеперуда
тодот - октопод
и на мотора много смешно беше но сега ми изкочи, а вчера цяла вечер го повтаря ,ааа сетих се "морора"
Играеха си с едно момченце в градинката и накрая се оказа че то имало от тези електрическите мотори, като си тръгваха Стоян го видя и за малко да се прибере у тях hahaha голям рев падна та му обещах за коледа ако слуша да му донесе дядо прас мотор, нищо че аз не съм им фен - предпочитам колело без педали и без помошни колела ама да видим.
Обаче много говори и повтря като папагал и Р-то казва почти винаги но в някои думи слага по едно К отпред за по лесно, обаче изречения няма само отделни думи и много трудно разбирам какво иска да каже, особено ако разказва за нещо на което не съм присъствала си е направо оригами.
 ПО едно време взе да се хваща за корема и да повтаря "леля боли" първо реших че го боли корема, ама той го каже и до там заиграва се , сумати време се чудих какво иска да каже и го разпитвам да не го е ударил някой да не е паднал, къде е паднал къде го боли, а тои само повтаря след мен ама точно като папагал - ходи разбери нещо. Накрая след няколко дни разпитване го каза точно като го прибирах от детската и то три пъти за три минути та насред улицата го разсъблякох да го проверявам къде точно го боли и загрях- лелятя му стягала много памперса с лепките  горкото ooooh!
 Малиии пак се олях и по тая тема  #Crazy Е, ще ме извините ама от толкова време не съм писала, особено на спокойствие,че не мога да се спра  Heart Eyes

# 12
  • София
хоп запис в новата тема. bowuu

# 13
Здравейте и от мен.Ние с адаптацията имахме проблеми,но бяха 1 месец,сега ходи с желание.Говорите за градини и малко ме объркахте.Не трябва ли догодина юни да тръгват или  сега само ги записвате?

# 14
  • София
Не, сега за Септември Grinning
Родените Януари имат възможност да кандидатстват с предходният набор 2006, за градина. Това миналата година го нямаше, въпреки че от край време е така в София.

Пожелавам бърза адаптация на всички приети дечица Hug

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 11:01 от Anim

Общи условия

Активация на акаунт