Бъдещи майки Август 2009 - тема №39

• 15 779
  • 300
  •   1
Отговори
# 240
poly_zoe незнам  какво е, но ще полежа ден, два и сигурно ще се оправи.

Момичета вие как сте с апетита? Аз нещо напоследък хич нямам. Храня се максимум 2 пъти на ден - сутрин и вечер, а през деня ако има плод, а ако не - на глад я карам.  Нещо взех да се притеснявам да не се отрази на беба, макар че доки каза, че липсата на апетит е от ниския хемоглобин, ама знам ли. Как мислите да се тъпча ли насила или да си ям когато огладнея?

# 241
Диде, радвам се, че всичко е наред!! КАзах ли ти?  Hug Само продължавай да следиш коремката и да си пиеш хаповете, да почиваш както док е казал и вс ще е наред!  Praynig

Поли, тази марка и аз не съм я чувала, заприлича ми на една друга, но и нея не помня как се казваше... Както и да е! Супер си е, изглежда скъпа, но с много плюсове, така че вече не гледай назад  Peace До колкото помня доки каза, че от 30 до 34 седмица се ходи на 2 седмици на преглед, а после всяка седмица до термина... Не знам защо твоят док така процедира, но нали знаеш, че всички лекари практикуват по различен начин. Може би за твое успокоение попитай го, кажи му, че си чувала че сега се ходи по-често и така  Hug

Аз с апетита съм си ок. Странното е, че до преди моренцето не бях наддала нито килограм за около 3 седмици и много се радвах,тъй като преди това вече бях наддала 12 Sad Сега на морето за седмица съм качила 1 кг, но какво да се прави, вероятно ми е било време Simple Smile Диде хапвай когато ти се яде, но и не забравяй, че беба има нужда от мнооого повече от теб в момента и единственият начин да го получи е чрез теб! Така че и да не ти се хапва много може би трябва да се понасилваш по малко за някои неща и редовно да се храниш Heart Eyes

С риск да ядосам някой, ще кажа за среща на софийските мами в Южния парк в четвъртък 11.30 на входа от към страничната уличка (Нишава ли беше??) Плииийс този път без извинения от типа 'живея далеч, топло ми е, нямам транспорт до там', щото и аз живея на майната си от Борисовата градина, но отидох на среща там  Mr. Green Хайде вече е време повече да се съберем и запознаем!!!  Peace Очаквам специално включване по въпроса и от Данчето, Ани (Terpsyhora), Руми, Петя, Тони (Италиана), Гери (нела), Мъник, които или преди са идвали или са обещали за следващия път  hahaha

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 09:42 от yana-sladurana

# 242
slavena80 сушени сини сливи има в почти всички големи хипермаркети ако са ти много твърди за дъвкане си ги кисни във вода така действат и по-бързо. Аз току що изядох 2-3 преди около 3 месеца има същия проблем и си купих един килограм и мъжът ми отвреме навреме прибягва до тях

# 243
Аз да кажа за контракциите, че втвърдяването е на целия корем, не само на определено място. Когато имате съмнение опипайте целия корем, ако е твърд като камък, това е контракция. Иначе долу ниско, ако вече се е обърнало бебчето и е с главата на долу, може нея да усещате, защото там е по-тясно, а главичката си е твърда Simple Smile
Аз в петък съм на преглед, ама не помня от колко часа, а нещо не мога да си намеря бележката. Иначе за срещата, много искам да дойда, и си мислех с повече обикаляне, ама с 1-цата ще стигнем след около час, час и половина. Да, ама не, вече не е 1-ца, а 17-ка и ходи до Борово Sad Та трябва да ида с метрото и после 1-цата. Мисля да се опитам да дойда, ама искам някое тел, защото ще си вземем 1-во кухнята в 12ч и после ще дойдем, което значи, че няма да е преди 13ч, ама пък ако вали  newsm78

А за прегледите, интересно ми е как ще е сега, защото предния път както някой каза в 34 седмица ме гледаха последно, и ако не бях родила до термин, казаха да ида пак. Та така, може би и сега ще е така.

# 244
Ми Янче де да ги знам защо така правят тук, и с преданата ми бременност пак така беше, въпреки че тогава бяхме в друга страна, съответно съвсем друг лекар и последно бях в 35тата и после пак ходих в 41та защото още не бях родила и той ме викна на другия ден да предизвика раждане.

poly_zoe незнам  какво е, но ще полежа ден, два и сигурно ще се оправи.

Момичета вие как сте с апетита? Аз нещо напоследък хич нямам. Храня се максимум 2 пъти на ден - сутрин и вечер, а през деня ако има плод, а ако не - на глад я карам.  Нещо взех да се притеснявам да не се отрази на беба, макар че доки каза, че липсата на апетит е от ниския хемоглобин, ама знам ли. Как мислите да се тъпча ли насила или да си ям когато огладнея?

Диди, ако пиеш желязо заради хемоглобина, едно от страничните действия е проблеми със стомаха и червата - тежест, болки, спазми, запек...И аз съм така откакто почнах да пия желязото, нямам проблеми с ходенето до тоалетната, обаче всичко останало си го имам, особено ако съм яла марули, броколи и разни такива където по принцип са си дразнители. И пак заради хемоглобина не е много хубаво да караш само на плодове през деня, не знам на бебата дали ще се отрази или не, но на теб почти със сигурност - поне мюсли с кисело мляко и малко сушени плодове няма да е лошо (особено ако са сушени праскови - имат един куп желязо вътре  Simple Smile).

Лека нощ!

Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 23:59 от poly_zoe

# 245
Янче аз се записвам за срещата в четвъртък, но ако я направим в 11.30ч., че след това ще съм на доктор.

# 246
Tsvetito: Мисля,че 74 е рейса,който ходи от метростанция Опълченска-Мол София до ул. Нишава-Южния парк. Ти с малката ли ще ходиш?

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 08:56 от Zvezditza Uranova

# 247
  • София
Добро утро мами! Най-накрая се добрах до компа,от както съм в къщи не можем да си го поделим с мъжо. Явно не само две ТВ са ни нужни,но и два компа.
 Искрено съчуствам на пловдивските мамчета-голяма жега,голямо нещо! ooooh! Бяхме си за почивните дни и си припомних какво значи жега,да си седите в къщи по топлите часове,че е страшно навън,щях да пукна и ветрило си купих,но нямаше кой знае какъв ефект да си подухвам нажежен въздух!
Нашата неродена дъщеря вчера полудя,то бе ритане,то бе въртене,даже баща и ме обвини ,че я тормозя и тя затова е буйна. Останах легнала,без да и говоря,без да си галя корема и тя продължи да подскача. Явно двете вечери,в които си лягах към полунощ и не съм и обръщала внимание,не са и се понравили и си ми го връщаше калпазанката!
Поли честита количка,изглежда страхотно и аз съм се ориентирала към модел три в едно. А как успявате да балансирате триколкоте,по принцип се водят доста стабилни,но аз нещо не успявам да се справя!?
Янааааа, къде са ти морските снимки?
Славенче пробва ли съветите на момичетата? Дати дам още малко: добре озрели кайсии
,студено прясно мляко-само да не те пререже , сутрешно кафенце с мед  и чашка сок,кисело мляко задължително, плодове и пак плодове! За хапченца-нещо на хомеопатична основа и ли чай от майчин лист,питай в аптеката.
Мар.джиро честно казано и при мен апетита е отслабнал,топло ми е ,как да се тъпча,плодовете са ми любима храна. Ако ми сложат на масата ям,ама аз сама да се сетя,наистина трябва да ми стържи корема и пак не се храня правилно,отварям хладилника,харесвам си нещо,лапвам два залъка и готово!

# 248
Добро утро момичета  Hug Радвам се, като чета, че ще има повече хора на срещата ДАНО!

Цветито: ще бъде супре, ако успееш да ни хванеш, ама то ние повече от 2 часа вероятно няма да седим Sad Но все пак опитай! Моят тел ще ти го пратя на лични Simple Smile Иначе за контракциите аз само казвах АЗ по какво си ги разпознавам, много ясно, че знам, че е втвърдяване на целия корем, но имах предвид че по някой път, жена с първа бременност не умее да различава веднага контракциите и й се струва, че коремът и е твърд постоянно, а то всъщност това си е от подуването отдолу на бебчо. Някой път може да мислим, че ето сега е твърд, но това да не е контракция, а преяждане примерно  Peace Аз лично като си пипна долу ниско корема така разбирам, но естествено, че при всеки е различно  Peace

Звездица: ти няма ли да се включиш?

Гери: ама аз написах 11.30 сладурке, ще те чакаме Hug

Джулииии, ама аз написах, че няма да сложа снимки от морето, че да не ви дразняяя, пък и са много смешни и ме е срам  Mr. Green  Heart Eyes

# 249
  • София
mar_gito, и при мен го има това от време на време.
Много е неприятно като усещане, но ми се случва много рядко, дано и на теб така. Кажи какво ти е казал доки, че аз в понеделник съм при него, в петък живот и здраве при доц. Томова.

Поли-Зо, много е хубава количката, недей да съжаляваш. Ако ти се вижда скъпа, после може да я продадеш.
Аз като гледам в продавалника какво изобилие има се чудя дали да си купувам нова, казано честно.
Кой ти каза, че 34-та седмица и после направо на раждането? Не може да е така. В деветия месец се ходи всяка седмица за тонове.
Аз не помня кога се ходеше през 2 седмици, но трябва по принцип по-често да се следи бебето, защото сега много расте.
Сега видях, че ти май не си в БГ? Къде си?

Desy_Stz, не го приемам като реклама, предложението ти е много добро, но аз лично бих искала да пробвам как се движи преди да купя.

Възглавницата - за тези подковевестите за пътуване ли имате предвид?

Диди, не мисля, че ще се отрази на бебето, по-скоро ще се отрази на теб, защото бебето ще изсмуче всичко от теб. Аз апетит от самото начало си имам умерен, но напоследък вечер ми се вечерят таратор, салата, плодове.

Ех, тоя Южен парк. Така ми се идва и на мен на срещи, обаче не мога да кръшна от работа и да отида до южния парк, уви.
Ако някой път се навиете за Градската градинка (ние с Януш там се видяхме), ще е супер. Приятна среща ви желая.

И аз мисля като Цвети за контракциите, но като се напълня с храна също се повтвърдява  Mr. Green. Цвети, добре че се появи, вече щях да питам дали някой знае да не сте отишли някъде, че ти пишеш редовно.

# 250
Аз лично за сега не мисля да взимам възглавница с форма на подкова, нещо не я разбирам как ще ми е удобно като се облегна, а жената като кърми трябва да е облегната и да й е удобно... Мисля да изчакам и да пробвам да си подлагам обикновени възглавници Simple Smile

И аз така знам, че след 34та г.с. се ходи всяка седмица за тонове, това е критично време все пак, не знам защо така са й казалаи на Поли-зо Sad но аз й казах да пита и настоява пред лекаря за по-чести срещи!! А между 30 и 34г.с. се ходи на 2 седмици!

Сънчооо, ами може като излезеш в майчинство да дойдеш на обща среща? Кога беше датата за това??  Hug

# 251
Добро утро и от мен!
Отдавна не съм писала,че имах малък проблем с лявото око и още съм малко недоскив  Wink
Както повечето мацки във форума и аз вече започнах да се дразня от тия уговорки за срещи,с кото се изписват поне 2 страници  Confused
Момичета-съобразете се малко и се уговаряйте за срещи в темата,която сами си пуснахте специално за това  Peace

# 252
Здравейте  Hug!
Да ви се похваля, вчера си купих 3 страхотни книжки, които препоръчвам горещо!
"Грижи за бебето и малкото дете" на Д-р Христо Михов
"Голямата книга на мама и татко - отглеждане на детето до 7 години" на Д-р Калина Дичева
"Изкуството да бъдеш родител" на Д-р Фрицхю Додсън
Нали не съм излизала последните 2 дни, та се порових, открих ги и си ги поръчах. Вчера следобяд ми ги донесоха и само успях да ги поразгледам по диагонал, но и трите ми се видяха доста полезни и интересни и реших да споделя радостта си с вас!

За срещата в четвъртък, за момента се въздържам, че съм отслабнала (-3кг.) и не знам дали ще имам сили да стигна до Южния парк, пък и то от 11:30 започват жегите... Ако все пак реша, ще ви се обадя.

Днес ще се опитам да стигна до Шейново за курса за бременни, дано не е много топло Sick

# 253
4о4о - за минимум 16ти път се проявяваш като дуднеща! Е и аз за 16ти път пък да ти кажа, като не ти се чете не чети, щотото и мен и други хора ни дразнят някои твои писаници, ама кво да се прави, просто не четем или не коментираме!!!???? Освен това ти нямаше ли демонстративно да се отписваш от тази тема в момент в който никой нищо лошо не ти беше казал??? То излиза, че и хубаво и лошо да говорим тук, ти все си недоволна! АААААААААААААман вече от глупави забележки!

Петенце
честити книжки!! А защо така си отслабнала??? Sad Дано се оправиш най-бързо  Hug

# 254
А как успявате да балансирате триколкоте,по принцип се водят доста стабилни,но аз нещо не успявам да се справя!?

Giuli, zащо да не можеш да се справиш, то няма кой zнае какво да им се балансира, обръщат ти се настрани ли какво!? А, между другото, zа койото не е полzвал триколки досега, да има предвид, че ако сложите много тежка торба да виси отzад на дръжката, може да се събори количката наzад, поне мойта старта беше така.

Сънчо, в Австрия съм аz и тук zдравната каса плаща само 5 прегледа, които са и zадължителни, zа цялата бременност, аz по принцип си плащам да ходя по редовно, така че предполагам докорката няма да има нищо против да ходя по често. Ще я попитам следващия път като съм на преглед, той и беz това е след две седмици.

Янче, сложи снимки де, няма да ти се смеем много   Wink!

Днес докато го приготвях Емо zа градина си говорехме zа бебето и той явно най накрая му присветна zаветния въпрос как тончно се оzовават сперматоzоидите в майката, та ме попита "Мамо, а как са отишли на тати сперматоzоидчетата в корема при яцеклетката ти, ти глътна ли ги?". Ние с баща му му бяхме обяснили как се обраzуват бебета, че майката има яцеклклетки, а бащата сперматоzоиди и че като се срещнат двете в корема на майката и става бебе, но не бяхме споменали нищо по въпроса как се стига то таzи среща, чакахме той сам да попита  Simple Smile.

Янче, не се нервирай Wink!

Общи условия

Активация на акаунт