Вярвате ли в "Има госопд и всичко се връща на този свят"?

• 30 964
  • 320
  •   1
Отговори
# 210
Подобна гадост не бях чела в този форум, откакто Лиорена беше публикувала едно ЛС, отправено към нея.
Такава омраза в душата на един човек е много възможно в най-скоро време да го разболее или погуби.
И да, всичко се връща, всичко си идва по местата, ще го види онзи, който умее да чака.

# 211
В това дали има Господ или някаква висша сила, всеки има право да вярва и да го нарича различно.
Остатъка на изречението обаче "всичко се връща" - аз казвам Да, и то тройно. Това е закона на Кармата, и ако понякога нямаш наблюдения на кого как му се е върнало, знай че нерядко се случва след много време (дори в следващ живот), но във вселената нищо не се губи. Всяко действие има обратно по посока и равно по сила противодействие, тя госпожата по физика така каза  Laughing

# 212
Аз наистина съм твърдо убедена, че всичко се връща... Имам поне 3-4 примера на хора, които са ми направили нещо лошо и после им се връща 1 към 1.
Последното е начина по който завърши връзката ми с едно бивше гадже. Сега сме страшни приятели и си споделяме много. Та останах така  Shocked Shocked Shocked когато ми каза как е приключила неговата връзка след мен. Абсолютно на 100% като нашата, само дето този път той беше слабата страна... От мен, ако зависеше - да не му се връща. Но не зависи от нас.
Та според мен - да - всичко се връща
 Peace

# 213
mom -- ще ти отговоря. Дълго време се опитвах да забременея. На края срещнах мъж в който се влюбих. На първия месец от нашата връзка разбрах за чудото, т.е че съм бременна.До третия месец бременността ми беше критична. След това поради стечения на обстоятелствата и изживяване на остри стресови емоционални ситуации , получих хипотрофия на плода.Детето се роди преждевременно с опасност за неговия и моя живот. Докторите не даваха никаква гаранция за него. 15 дена беше в ковипз, интубирана, с 3 сърфектанта за отваряне на белите дробове за да започне да диша самостоятелно. През тези 15 дена не ме пускаха да си видя детето. То беше на долния, а аз на горния етаж и не знаех какво става с него. На 16 ден ми позволиха да я видя. Когато слязох и я видя в ковиоза, толкова малка и безпомощна с сума ти тръби по нея и системи си казах. Боже, ти ми я дари, и моля те я запази.Сега всичко е наред, тя е добре, пълна с енергия. Много хора посегнаха срещу нея да ми я вземат, свекърва ми се кълнеше в нея и др. такива. На всичките им казвах едно " Дъщеря ми е божие чедо, ТОЙ ми я дари, и всеки който посегне над нея ще бъде с божия воля наказан."От там повярвай ми, не ми се влиза в подробности, БОГ им го върна двойно.
И за това казвам - Господ има. По някога бави, но никога не забравя и връща с двойна сила.
    И аз ще ти отговоря, понеже си писала до мен. Радвам се за радостния изход.  Simple SmileПожелавам го и на себе си, понеже очаквам дете и имам някои оплаквания.  PraynigРазбирам те напълно, както и вярата ти.
    Единственото, с което не съм съгласна е да се принизява тази личност, в която вярваме, до собствените ни емоции и разбирания. Ако тази личност ни слушаше, когато сме най-ядосани и постъпваше според желанията и емоциите ни, нямаше тя да е Господ, а ние щяхме да сме й господари, което е безумие да си го мисли някой. Искам само да кажа, че тази съдба, която се извършва и спрямо нас и спрямо "враговете ни" е слава богу независима и безпристрастна. Иначе, повтарям се, но нямаше изобщо да сме живи.  Grinning

# 214
  • на Земята
Вярвам! Peace

# 215
И още нещо исках да допълня, че с думите, които изговаря, човек може да осъди само себе си. Всякакви бабички, кълнящи свекърви и др. такива осъждат единствено и онеправдават само себе си и собствената си душа.
Аз наскоро се запознах с няколко турски семейства и тяхната култура. Нека не се засяга никой, не слагам хората под общ знаменател. Но поради патриархалният характер на културата им, станах за пръв път свидетел на подобни самозабравили се баби и свекърви, които имат глупостта да изричат тези клетви. Понеже нещо снахите не угодили на представите им...Такива клетви, че тръпки те побиват.
Е, Бог да не е някоя послушна тяхна внучка, че да ги изпълнява? Тези изглупели и озлобели баби ли ще определят живота на внуците и децата си с гнусните си приказки? Имат ли и кой им е дал власт? Абсурд!!!
Според мен детето ти е пострадало не заради чужда злоба, просто ти си понесла собствената си съдба. Сега да не си помислиш, че искам да кажа, че си го заслужила или нещо такова! Не! Просто всеки човек минава и през подобни тежки моменти...
И ако вярата ти те е избавила, това е само доказателство за това "Кой кара влака", преобразно казано.  Grinning

# 216
Вярвам,че всяко дело,добро или лошо се връща, понякога с двойна сила. Вярвам също,че начина по който си настроен към живота и хората около теб влияе до голяма степен.

# 217
Например някои ти направи нещо лошо,и приятелите ви успокояват с "Има господ и всичко се връща"Вие вярвате ли че наистина е така........Аз лично нямам още наблюдения.Затова питам хора,които са повярвали в тези думи и са се убедили ,че са верни.Ако не ви притеснява може и с примери да ги потвърдите.
  Мдаа,това ми звучи като един друг въпрос"Вярвате ли,че желанията\мечтите се сбъдват?"Аз вярвам,че Да и на двата въпроса.Също така вярвам и в Господ.Вярвам,че всичко във Вселената е просто енергия,от която сме изградени ние и заобикалящият ни свят.Изхождайки от това,и понеже не бихме съществували ако бяхме хаотично движещи се елемети,т.е има си закономерности,мисля че няма нищо чудно.Много се говори за Закона на привличането,то не е литература,то не бяха филми,та може и да има голям процент истина в това.Защото ако погледнем наистина на човека като магнит,който обаче привлича не противоположни а сходни енергии,така би се обяснила логиката за осъществ.на стремежите ни и съотв.наказанията за провинилите се(е тука малко се намесва и теорията за кармата Mr. Green).В смисъл,че ако си позитивен,привличаш позитивното и обратно.Не може да правиш всякакви гадости и извращения примерно и  да не понесеш отговорност.Все някъде,все някога ще си платиш  LaughingИначе,би се обезмислило цялото ни съществуване.Познавам жена(комшийка) която към момента е в ужасно състояние и най- вече здравословно,а и в личен план.Децата и я зарязаха.не остана човек който да и говори на ул.Тя е към 50-те г.и не може да работи,защото има артрит,диабет.пердета.бъбреци.3 зъба останали.2 косъма.прегърбена до земята,а мъжът и се беше спасил преди 20-ина г.Никога не е работила,познайте как се изхранваше Mr. Greenи на дърти години,при това.продаваше и дъщеря си(и др.лоши и неприятни работи има за сем.живот но няма да ги описвам,заради децата и.Синът и е особено свестно момче)тя крадеше на поразия,и майка си беше готова да продаде за пари,намаше никакви скрупули.в тях аврамов дом,само и само да има ядене,пиене,тока да се плати и , т.н.(що да работи,да не е луда Mr. Green)или ако се хаване някъде за много малко краде колкото може докато не я хванат и после пак сума ти време си" лежи" в къщи Mr. Green.Няма,човек на който да не е изковала интрига,да не е завлекла с пари,смятайте поиска пари от най-добрата си приятелка за да не я издаде пред мъжът и че му е изневерила ShockedИ после наистина го беше направила #CrazyТа тази жена към момента е пълна развалина,разруха,цялата се е изкривила,а няма кой и една дума да и каже,нито да я погледне а да не говорим за храна и лекарства.Децата и я зарязаха напулно от няколко год)Ако умре може да минат и месеци никой няма да я потърси.Как мислите дали си има Господ дето гледа а newsm78?Стана малко дългичко,ама мисля че това е много нагледен пример  Blush

# 218
Ненужно дълго, според мен, а и не доказва нищо.
Има нацистки военнопрестъпници, автори на нечовешки зверства, които са доживели до дълбока старост, живеейки охолно и в добри отношения със семействата си.
Вземи за пример и диктатори като Кастро, които очевидно не са застигнати от възмездие в сегашния си живот.
Нещата не са толкова прости и далеч не винаги са ясни на нас, простосмъртните, кое защо , кога и как става.
Достатъчно е, че има някой над нас, който да се грижи за това всеки да получи според заслугите и делата си, дали на тоя или на оня свят. Няма какво да му мислим толкова.

# 219
Аз лично вярвам ,случвало ми се е много пъти ,макар и със закъснение  Peace

# 220
Ненужно дълго, според мен, а и не доказва нищо.
Има нацистки военнопрестъпници, автори на нечовешки зверства, които са доживели до дълбока старост, живеейки охолно и в добри отношения със семействата си.
Вземи за пример и диктатори като Кастро, които очевидно не са застигнати от възмездие в сегашния си живот.
Нещата не са толкова прости и далеч не винаги са ясни на нас, простосмъртните, кое защо , кога и как става.
Достатъчно е, че има някой над нас, който да се грижи за това всеки да получи според заслугите и делата си, дали на тоя или на оня свят. Няма какво да му мислим толкова.
Ми на диктаторите като Кастро,ако не в този,то в следващият живот няма да им се размине Mr. Greenа отделно не мисля чe този който е над нас и гледа,ни наказва за каквото и да било GrinningПросто такива са законите.сходните неща се привличат.Всеки си получава заслуженото,дори и много пъти да не го проумяваме.Ти какво си мислиш,че Господ си седи някъде горе,и само ни чака да сгафим,че да ни накаже?Не мисля че става точно така. Simple Smile

# 221
Не, не мисля, че Господ седи горе и чака да сгафим, за да ни накаже. Поначало много внимавам какво мисля за Господ, защото Той не е нещо, което зависи от нашите мисли и определения за Него и единственият начин да го опознаем, е чрез вярата.
Съгласна съм, че в закона за кармата не присъства понятието за наказание, съществуват само причини и следствия. Затова и казах, че всеки си получава заслуженото - това, което сам си е изработил. Понякога получаваме и последици от изработеното от нашите родители, но това е защото всички сме едно цяло на по-висше равнище.

# 222
Вероятно и по-скоро да,поне аз имам такива наблюденияот моя опит.Конкретно връща се същото,което си направил лошо или са ти направили....

# 223
  • ул. "Мечтание"
Не знам Господ има ли, но определено всичко се връща. Вселената не търпи липсата на равновесие и "празно". Това поне е показал моя опит до сега!

# 224
Например някои ти направи нещо лошо,и приятелите ви успокояват с "Има господ и всичко се връща"Вие вярвате ли че наистина е така........Аз лично нямам още наблюдения.Затова питам хора,които са повярвали в тези думи и са се убедили ,че са верни.Ако не ви притеснява може и с примери да ги потвърдите.
Да, връща се! В смисъл няма нищо ненаказано, на този свят! Хората казват и друго: Бога забавя, но не забравя!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт