Вярвате ли в "Има госопд и всичко се връща на този свят"?

• 30 971
  • 320
  •   1
Отговори
# 120
  • на брега на морето
Ако господ съществува и това са му методите, трябва да e e*ати перверзния и зъл тип.

Не е, спокойно  Laughing
Хората сами си причиняват всичкото зло,
достатъчно е само да се озърнеш и ще
се увериш в това.

# 121
С две ръце подкрепям последният пост!!!  Hug

# 122
Не ни наказва господ с катастрофи,виновни са отговорните за пътищата,виновни са самозабравилите се шофьори,виновна е съдебната система и ......За природните бедствия пак ние сме си виновни,че екплоатираме природата зверски.За вас майки герои,господ е решил,че сте благородни,състрадателни,мили и ;човеци;,в най-висшия смисъл на тази дума.Поклон пред вас.

# 123
Аз нали казах:"Каквото повикало,такова се обадило!" и " Кой каквото прави за себе си го прави!"...
Няма случайни неща в този свят!За всяко следствие си има причина.Трябва първо да познаваме добре причините ,за да предотвратим следствията...  Peace

# 124
  • Пловдив
По темата: "Каквото повикало-такова се обадило!"..."Това,което си надробиш сам,това ще си ядеш"...
"Кой каквото прави за себе си го прави!","Който нож вади,от нож умира!","Господ забавя,но не забравя!"....
Не мисля,че са случайни,тези фразички...
Вярвам и съм убедена! Peace
И не ти го връща Бог,а човек сам си го връща...по законите на физиката....всяко действие....и т.н.
Това за дечицата и т.н....много е сложно.Знаете ли какво е казала Ванга/лека и пръст/,като са я питали,защо си отиват невинни дечица...Било заради греховете на родителите им...и защо не родителите ,ами точно децата?А тя отговаря:"За да боли повеке!"...

Мислила съм и върху това. Ако боли повече, отколкото си залужил- значи пак няма равновесие ? Thinking

# 125
Аз нали казах:"Каквото повикало,такова се обадило!" и " Кой каквото прави за себе си го прави!"...
Няма случайни неща в този свят!За всяко следствие си има причина.Трябва първо да познаваме добре причините ,за да предотвратим следствията...  Peace
И каква е точно ролята на господ?Всичко-и добро и зло идва от хората.А господ ли ги е направил такива?

# 126
  • някъде другаде
Да и аз вярвам , че всичко се връща. "Няма ненаказано добро"

# 127
абе ен знам кой тоно кога и как връща и дали има изобщо някой там горе...но всичко се връща.

# 128
Такива са законите на Природата,колкото и да не ни харесват.А Бог или силата или каквото искате го наречете/всеки вярва в нещо все пак/,е направил така,че да си носим последствията от постъпките...И за това казват хората,че това е негово наказание,но той не ни наказва,а ние сами се наказваме.Той ни показва правилният път,но когато ние тръгнем по грешния идва наказанието...то обаче не е от Бог-от него е само правилната посока. .Има и кармична обремененост и на някои хора им се случват неща,за които нямат вина...Много е сложно по принцип...и ако тръгнем да го "разнищваме",ще стигнем твърде далеч...Но казват,че последните,могат да променят това чрез пост и молитва-/това поне съм чела/...
А иначе наистина това,което си надробим,това си сърбаме.Това е така,защото трябва все някога да осъзнаем грешките си,а това става,едва тогава когато "противодействието" ни застигне!Демек да се покаем за постъпките си...от там идва и опрощението...

# 129
# 130
Вярвам в Закона за кармата, който най-общо е: "Каквото посееш, това ще пожънеш".

# 131
И аз вярвам, че "Всеки кръстник си има кръстник".

С две думи по темата: ДА ВЯРВАМ!

# 132
Понякога вярвам, друг път не. Случвало се е да ми се връща за някоя направена от мен глупост. Но до сега не съм разбрала на някой да му се е случило същото, защото ме е сринал в даден момент. Колкото и лоши неща да ми са се случвали заради друг, този друг до сега не го е застигнало нищо. Не знам newsm78

# 133
Понякога вярвам, друг път не. Случвало се е да ми се връща за някоя направена от мен глупост. Но до сега не съм разбрала на някой да му се е случило същото, защото ме е сринал в даден момент. Колкото и лоши неща да ми са се случвали заради друг, този друг до сега не го е застигнало нищо. Не знам newsm78
Ами при мен пък се е случвало - на човек, който постъпи непочтено към мен - бивш работодател.  След две години от принудителното ми напускане, свързано с много интриги и тормоз на мой гръб, се срина тотално и сега е почти фалирал. Всъщност "на раздяла" последните ми думи към него бяха: "Жалко, че си сложил тая икона тук /в кабинета му/ и се правиш на християнин. Има Бог и всичко ще ти се върне." Нещо такова, перифразирам по памет.

# 134
Да ,вярвам. Рано или късно се връща. Дори казват ,че понякога се връща на децата ,за да боли повече!

Общи условия

Активация на акаунт