Перник-17

• 22 412
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
  • Перник
Виктоалия, много полезна информация. Всъщност, това за залъгалките може и да е остаряло схващане - сега нали има "ортодонтски" биберони  newsm78

# 151
Eхо, здравейте Simple Smile
Гледам за килограмите си говорите, аз съм от първенците Laughing Първият път качих 20 кг, вторият път - 24. Сега, като родих Косето, бях свалила 20кг два месеца след раждането, другите 4, след още 2. Но пък имам доста да свалям от преди забременяването Rolling Eyes

За залъгалките, палците и прочее вредни навици - всяко от тях не е страшно през първата година на детето. Наистина бебетата се раждат с така наречената прогения - долната челюст е по-слабо развита и със сученето се развива. След като навърши една година обаче започват да вредят и да правят поразии и трябва да се махнат възможно по-скоро. И да ви кажа, някои от поразиите може и да не се виждат с просто око. Wink Михаела никога не си е смукала нито палеца, нито залъгалка, но след годинката пиеше млякото си от шише и така до две години и половина. А пиеше много често и продължително. Един ден мъжът ми я погледна и каза, че има леки проблеми в захапката в следствие на шишетата. Махнахме ги и се оправи, но аз никога не бих забелязала подоббно нещо.  Peace

За хомеопат ще попитам и ще ви пиша, ако има резултат Simple Smile

# 152
Още не съм му взела гелче, защото мисля, че не го боли, но ще взема някакво да има.
За залъгалките, изчетох много за и против и реших, че детето ми ще си смуче залъгалка. Лошото е, че от както си откри ръчичките си я маха и лапа палеца. Сега гледам постоянно да държи някаква играчка в ръчичките и ще видим кой ще се окаже по-упорит.

# 153
  • от Луната
Аз също след много четене и мислене реших, че залъгалката е по-малкото зло  Naughty. Даже като четох методите за отказване един от тях беше да се резне върха на залъгалката и така преставала да е интересна и желана, а палеца няма как да го резнеш или изхвърлиш на кучето като залъгалката Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Аз все още на съм я махнала защото и никнат всички кучешки на веднъж от 3 месеца и още не са пробили. Щом се покажат "биба" отива при котето Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Фаяри ти къде се изгуби? Я бързо един доклад Naughty Joy

# 154
Аз преди десет години със синът ми качих 52 кг та ме е срам да си кажа само .Ама тогава не хапвах много а качвах много и не знаех защо се случва.Сега обаче си ям и понеже тогава ги свалих си викам и сега ще да е  така ама знам ли newsm78.Притеснява ме и кръвното не зная вие как сте но преди години съм била с високо а сега преди да забременея бях със около 100(60 а в момента 90(50  и дори и още ми пада понякога.Мои познати казват ,че било нормално при бременност така да се случва  и ,че е по добре от колкото да е високо. Hug

# 155
абезнам ли дали е по-добре. на мен през бременността често ми падаше и то до степен,че ми прималяваше, започваха да ми пищят ушите и за малко да припадна - но за това помагаха и хапчетата против повръщане,които го сваляхо допълнително. още повече че първите ми месеци,когато е най гадно бяха точно в разгара на миналото лято. така че особено сега през летните горещини недей да излизаш без шише вода в теб - не се знае кога глътка вода ще ти помогне да се почувстваш по-добре. а пък ако капнеш и малко лимон в нея...

# 156
  • Перник
Aз по принцип съм с ниско кръвно - 90/60. Задържах си го такова и през бременността. Но веднъж, вече на финала ми се допи кафе - иначе ми ставаше гадно от него. И си направих хубаво силно кафе, каквото месеци не бях пила. Е като се разтреперих, като ми се разтупка сърцето, чак се стреснах. Накарах милото да ми премери кръвното - 120/80  Shocked Звъннах веднага на докторката. Акушерката ми се смя и ме успокои, че това си е нормално кръвно и че от кафето не се качвало кръвното - то само повишавало активността, което можело да доведе до повишаване на кръвното налягане. Полежах си и ми мина  Grinning

# 157
аз пък всеки ден си пиех по едно 3 в 1. ммммм така добре ми ставаше от него  Embarassed- иначе бях като парцал. Peace

# 158
  • Перник
Аз пиех мляко с нес. С 3в1 се разлигавих после, като почнах да излизам на разходки с Калоян  Crazy По принцип не го харесвам - много ми е сладко  Sick

# 159
ами на мен точно това ми харесва в него - че е сладичко  Heart Eyes

# 160
S_apple, аз също съм с ниско кръвно 90/60. Гледам че докато ми мери кръвното Лазов гледа само горната граница. С други думи високото кръвно е по-опасно от ниското. Иначе по време на бременност е нормално да е по-високо, но при мен не е така. Даже в болницата като бях за задържане често не ми го мереха изобщо, нямала съм проблем казваха. Ако все пак се притесняваш питай  гинеколога си, ти при кого ходиш? Иначе аз си хапвам доста шоколад, и кафе пия, но по малко. Най-много ми помага като ми се разтреперат ръцете и ми прилошее един десерт Марс, има много захар в него. Къде учи сина ти?

# 161
Аз също съм с ниско кръвно и по време на бременността ми е стигало 50/70 и всеки ден си пиех по чаша кафе.
Нормално черно силно или 3в1 или фрапе.В зависимост от това как се чувствам като стана.Знам само,че не трябва да е на гладно и поради тази причина хапвах кроасан преди кафето.
Така знам и че по едно кафе е благоприятно и за двама ви.

# 162
Моето кръвно преди да зебременея беше 120/80, а сега е 100/60. Всеки ден си пия по едно 3 в 1 без да ми тежи на съвестта Mr. Green Преди не ми харесваше, че е много сладко, а и пиех кафето без захар, но сега ми идва идеално. Още повече че го разтварям в 200мл вода Crazy След кафето малкия става малко по-активен, но не мисля, че това е проблем Peace

# 163

Мишка не е на градина сега в летните месеци и аз съм си вкъщи с двете камикадзета. Колкото и да са кротки и разбрани и двамата, трудно ми остава време да се добера до компютъра, та само ви чета, по-рядко успявам да пиша Simple Smile

На мен през цялата бременност кръвното ми ковеше 120/80, като по учебник Laughing
Иначе за ниско кръвно най-добрият, ефикасен и безвреден начин за повдигането му е солен айран. Peace

# 164

Иначе за ниско кръвно най-добрият, ефикасен и безвреден начин за повдигането му е солен айран. Peace
или срещичка със свекито  Laughing Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт