Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Имам приятелка бременна с близначета - разнояйчни. В 4-ти месец е, но радостта им е помрачена понеже едното от бебетата може би ще умре. Лекарите не и казват нищо. Просто изчакват, а тя се притеснява и незнае какво ще и се случи.
Ако на някоя от вас се е случило нещо подобно, или на нейна позната се е случило,  моля, напишете за да се успокои момичето. Не е наясно ще изхвърли ли единия плод? все пак са си в отделни плаценти. Защо никой от лекарите неиска да коментира случая и всички изчакват? Какво чакат?

# 1
# 2
  • Мнения: 4 966
Мога само да ти кажа защо изчакват. Просто нищо не е сигурно, докато наистина не бъде изхвърлен единият плод.
При мен също в края на 3-тия месец се съмняваха, че може едното бебе да спре да се развива (беше много по-дребничко). Биха ми "Прогестерон" и не ми даваха да ставам, а точно 2 седмици по-късно бебчо вече беше пораснал и сега бебите са с почти еднакви размери.
Възможно е и при нея в момента бебетата да са доста различни по размери и за това докторите да си вадят такъв извод, но наистина е често явление и т.нар. "изчезнал близнак".
Дано и при твоята приятелка нещата стоят както при мен и скоро да можеш да ни съобщиш добри новини. Знам какво й е, но по-добре да се успокои и да изчака. Стискам палци.

# 3
Благодаря! Да са ти живи и здрави бебчетата!! Леко раждане и да пишеш тук като се запознаеш с тях Simple Smile

# 4
  • Мнения: 3 570
При нас пък отначало беше едно бебоче. В средата на 1вия месец се появи второ, имаше и сърдечна дейност. Сега сме в 4-и месец и 3-та седмица, но с едно бебоче. Второто спря своето развитие, но си седи там. Има си отделно "гаражче" където си стои. Лекаря каза, че има случаи , в които си остава до края (9-и месец), а друг път просто се изхвърля от организма на майчето. Лошото на такива случаи ( синдром на изчезващия близнак )  е, че тръгвайки да си ходи от корема на мамчето, може да засегне и здравия бебок. Да чукам на дърво при нас всичко е наред. Малко се бях уплашил в интерес на истината. Все пак едно е да имаш бебе, друго е да имаш близнаци Simple Smile Щяхме да луднеме....
Здраве на всички.

# 5
  • Мнения: 4 242
И аз бях с близнаци, но в края на третия месец единия започна да чезне и спря развитието си( синдром на изчезващия близнак), доктора ми не направи нищо да помогне, даже не ми обясни защо и какво точно се случва, добре че тук има повече инфо. Сега не знам къде е второто бебе,не се вижда на ехографа, само голямата плацента напомня за него. Не съм прокървявала, значи не е изхвърлен, все още съм в недоумение по въпроса. Тук четох че се мумуфицира и се изхвърля след раждането на втория близнак:(  Да ми е живо и здраво поне второто бебче, моля се да стигнем до края!

Общи условия

Активация на акаунт