Отговори
# 270
Ето ме, след един ужасен ден с моят компютър в работата- нищо не можах да свърша, само преинсталирах инатливият AutoCAD. #Cussing out Скапана съм, пък и съвсем забравих че и сбирка на сдружението-кооперация имаме, но поне там новините бяха добри. И отново съм пред любимият ми лаптоп, с любимият ми форум и незабравимите му членове.

Леле re_ge колко време ти отне да напишеш всичко това и така интересно и пълно да организираш отговора си. Е много ти се възхищавам.

А сега идва едно Голямо и Мощно Благодаря за посрещането към:Quasimodo.,  re_ge, Lennyh, caritas, Рея, na_ga, roslem, Danito, .:.Demi.:., Mileto, Margaritka, Мишанка, Бъни, mimi_23, Yoskrek, Pippi_M, if-73, papolinoр Zazolinka, и на всички тези които евентуално съм пропуснала.  ooooh! Е направих го, не беше лесно ама copy-paste действа добре.

Но ето това вече ме поласка и в същото време притесни:
[/quote]
Всъщност нали знаеш, че интернет е едно малко село, в което всеки преди да влезе все едно си е събул гащите и няма скрито покрито  Mr. Green Та в този ред на мисли - истинското ти име е изключително красиво, според мен  Hug Heart Eyes Hug
Детективче съм аз  smile3530

[/quote]
 Ами сега, още какво ли можеш да откриеш за скромната ми особа... абе галям детектив си, признавам ти, ако не блъфираш нещо... newsm78. Заинтригуваха ме способностите ти и професията ти момко, но няма да бъда нагла още от самото начало. Определено ще си имам едно наум с теб...  smile3506  Hug

А за срещичката ви завиждам благородно, но ние отвъдграницата ще сме виртуално с вас и само да сте си забравили лаптопите!!! Дано имате прекрасно време и най-вълнуващата среща с много веселба. Пък и може на някой и   ylinfant  тава да донесе! Ах как ми липсват планините и морето български....

Ама няма да се оплаквам. За всичко като му дойде времето.
Между другото кога спите бе хора, пишете по нощите, рано сутри, денем?

Сега ви пожелавам лека нощ и добро утро на тези в противоположните часови зони!
 Hug

# 271
Ама защо не ми действат опциите за цитат. Кажете как да отстраня този проблем... Ах как мряза когато компютрите изглеждат по-умни от мен... #Cussing out

# 272
Добро утро  Hug Heart Eyes Hug
Гадна работа си е това ранното ставане, но като нямам търпение да ви пожелая усмихнат ден, така ще е  Hug
Тъмен балкански субект съм аз DeSten, но ти няма да се плашиш  Naughty Отдай се на чувството на обреченост и ще ти е по-спокойничко  Mr. Green Иначе и аз работя за строителна компания и съм инженерче, но не сме колеги - друго инженерче съм аз. По-близка ти е професияята с тази на papolino и момък.
Цитатите не ти се получават, защото не ги пускаш правилно. Едва ли научаваш нещо ново до тук  Blush
Подозирам, че пишеш таговете  [/quote] на ръка  Crazy Погледни сега към горния десен ъгъл на всяко съобщение. Има едно бутонче "ЦИТАТ". Това е като вълшебното копче на Дарко, но прави само правилни цитати. Докато си пишеш мнението също можеш да го използваш, за да цитираш част от мнения на разни мутрички писали преди теб, но там въпреки че се намира на същото място, бутончето вече се казва Вмъкни Цитат. Някой явно е проявил въображение при разработката на "форумната среда"  Crazy и се  е погрижил да ни е интересничко.

Лек и усмихнат ден на всички  Hug Heart Eyes Hug

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 07:49 от Quasimodo.

# 273
Добро утро!
Е не съм първа пак, но...
Благодаря за съвета, Квази но нищо не пиша на ръка  Naughty. А за с тези CAD-системи вече съм отвикнала да пиши, то не са команди, бутони и готови менюта.
Вчера стана след като написах, въпроса и сега ще ти докажа, но сървара на форума ми се закучи и изобщо не ме пускаше до тази сутрин.
Добро утро  Hug Heart Eyes Hug
Гадна работа си е това ранното ставане, но като нямам търпение да ви пожелая усмихнат ден, така ще е  Hug
Тъмен балкански субект съм аз DeSten, но ти няма да се плашиш  Naughty Отдай се на чувството на обреченост и ще ти е по-спокойничко  Mr. Green Иначе и аз работя за строителна компания и съм инженерче, но не сме колеги - друго инженерче съм аз. По-близка ти е професияята с тази на papolino и момък.

А бе човек откъде знаеш и каква точно ми е професията? А дали работя по-професията си оставям на теб да откриеш   Mr. Green

Сега да тичам към офиса и да видим днес кой е по-по АЗ или компютъра  Laughing

Приятен ден и ще ви надзърна през деня!
 Hug

# 274
Здравейте, банда!  Hug
Регенце, благодаря още веднъж за полезната статия!  bouquet В тази връзка ще си вземе забележка и няма да „бягам по фланга” и коментирайки я ще споделя нещо за себе си. Та в общи линии доста от нещата ми бяха известни. Но направо се отчаях по някои точки: първо не знам как да спра кафето -  пия поне по 3 на ден, разсъждавам да го намаля на 1-сутрешно /с ниско кръвно съм/, но от инфото излиза, че и едно е много, особено натрупано с години; другото важно мъжът ми честичко пие хапченца за язва и гастрит; години наред хапваме риба поне веднъж седмично /знам ли може да е доста живачна/... За малко да забравя, тук някой спомена, че мъжа му пиел фолиева киселина и нали аз я спрях и почнах да давам на любимия, а то какво се оказва сега, че убива сперматозоидите....ааааууу – давам на мъжа си противозачатъчни.  newsm78 #Crazy
Какво друго за себе си мога да кажа още, другата седмица е първия изпит на малката, съответно подготовката е засилена, каката е републикански шампион по карате и също и предстои изпит за колан. В службата още не сме организирали графика за отпуските, това ме изнервя допълнително, признавам си... #Cussing out Жегата не я усещам още – моря я с климатик в офиса, колата и в къщи и с на Камъчето прохладните свежи постове.

...Между другото кога спите бе хора, пишете по нощите, рано сутри, денем?
А аз се чудя кога работят по темата ни?!?  luvbed
Пускам и едно кафенце за последно  Sad

# 275
А аз се чудя кога работят по темата ни?!?  luvbed
А приказка на място Peace Peace Peace.Много вярна при това.Ако не няма тука да знаете на тръстиката съм hahaha hahaha hahaha.
Сега ха здравейте Hug.
Квазимодо стига си я дъвкал Камъчето, че горкото вече има чуството,че се телепортираш и едното ти око е в шведско Joy
Регенце изчетох статията.Много полезна Hug Hug Hug.А това за бебчо и пиш - чесно да ти кажа като те чета едно такова мило ми става.Миличкото детенце като животинчета са Hug.Душичка ще се научи ама търпение си трябва Hug
 newsm78 кво беше сега другото дето исках да кажа.Днеска съм без ТеФтеро ooooh! и вижте до къде се докарах ooooh! hahaha hahaha

# 276
  • 42.016399,23.101179
Добро утро,
Регенце страхотна статия, благодаря ти и аз!!! Тази част със сутрешнното кафе най-трудна и на мен ми се вижда. newsm78Ама и аз четох че освен че пречи на забременяване отлично подпомага развитието и множенето на гъбички, така че май наистина трябва да се разделяс него поне за известно време.  Cry
Маргаритка още веднъж и тук ти благодаря за диетата, която ми прати. Wink
DeSten-KamacheQuasimodo какви са тези дедективски разследвания при вас.  Wink Чудех се вчера, кой е този маскираният Шерлок Холмс, а то нашият Quasimodo бил. Joy

# 277
  • Варна
Добър ден! Колкооооо много сте изписиали, че едва ви изчетох. Та първо добре дошла на Камъчето. Hug Hug
Регенце мила не пиша, защото не съм се спряла вкъщи. Опитвам се да мисля позитивно и нещата ще се наредят.
Много ми се иска да дойда на срещата, но имам гости от Пловдив. Вие ще си прекарате супер надявам се.
Квазимодо добре дошъл с новия ник. Дано ви донесе много късмет на теб и Пилето ти. Hug Hug
Лек ден ва всички останали ,че имам доста работа да върша.

# 278
Пак съм аз. Simple Smile Днес не сте много активни, за сметка на мен. Радвам се, че Николчето се появи.
Хвърли ни в размисъл това Регенце. Аз продължавам да умувам  - та да попитам, някой знае ли дали се среща в нашата аптечна мрежа този Овулекс???  newsm78
Реге, забравих да кажа, че и аз нямам пердета /и килими нямам за ужас на моята свекърва/ и обичам отражението на луната и звездите в спалнята. Еее, нашата луна не е като тази на морето де, там всичко е по-различно...  Heart Eyes
Пфууу...размечтах се!  Whistling  ooooh!

# 279
Хаааааааа добро утро и от мен! Много съм озадачена от статията - съвсем се обърках вече. Ре-ге много е интересна, но се заплетох в противоречиви мнения съвсем. Разбира се не смятай, че те обвинявам - не си я писала ти, но разбуди тук съмненията ми. Аз с кафето нямам проблем - спрях го преди няколко години, но тази история с фолиевата киселина за мъжете ме пообърка, а да не говорим като казах на мъжа ми - "С какво ме тъпчеш? - знаеш ли въобще какво правиш?"  smile3516нещо такова беше реакцията. Той и без това без никакъв ентусиазъм се съгласи да взима каквото и да е. Седнах тук и започнах да се ровя из нета, за да намеря някакъв отговор.

Ето какво казват в Калифорнийският университет в Бъркли -
http://www.pharmacy-bg.com/article.php?cmd=list&id=376

Ето нещо от сайта Тялото -
http://mujko-zdrave.tialoto.bg/article.php?id=1811

Ето пък какво казват група съветски учени както ги наричахме до скоро -
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2022851

Ее, на кого да се доверя? За сега спираме фолиевата киселина пък ще опитам да я заместя с храните които се изреждат като богати, да ама и това не е отговор - защо да ги ядеш ако състава им ти вреди????????
 newsm78 #Crazy

Виждам, че и милата Деми е изпаднала в размисъл Hug погледни тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=326187.0

# 280
С риска да се повтарям и вече да сте чели тази информация ще я кача, защото някои неща ме впечатлиха - като например сиропа за кашлица. 

План за забременяване

Този план е главно за жени, които вече са били бременни веднъж и за които се предполага, че нямат някакъв определен проблем със зачеването, който е нужно да бъде диагностициран и лекуван. Стратегията е добра също и за жени, които се опитват да заченат за първи път и желаят да направят нещо, което сериозно да увеличи шансовете им за забременяване преди да се е наложило да посетят специалист по стерилитет.
Дори и да сте забременели лесно предишния път, всяка бременност променя хормоналния баланс и често нещата не са като преди. Тази стратегия ще направи така, че сперматозоидите наистина да стигнат до яйцеклетката. Дали резултатът ще е жизнеспособна бременност обаче е изцяло в ръцете на природата (шансовете са 1 към 4, дори и да сте изчислили перфектно времето).
Пригответе се за месец на сериозен секс!

ПЛАНЪТ
Кратка версия:

“Опитвайте” през ден,като започнете от осмия ден (за първи ден се брои първия ден на менструацията).
 Купете си 10 теста за овулация.
Започнете да правите тестовете за овулация на десетия ден.
Когато тестът даде положителен резултат, правете секс същия ден и двата следващи дена.
Пропуснете един ден и направете един последен “опит”.
Ако теcтовете за овулация не дадат положителен резултат,продължете да “опитвате” през ден до 35-тия ден и тогава направете тест за бременност,ако мензисът не е дошъл.
Версия в детайли:

На 8-мия ден от цикъла, стартирайки броенето от първия ден на кървене, започнете да опитвате през ден. Правете тестове за овулация, като започнете от 10-тия ден. Купете си направо десет броя, за да не се наложи да прекъснете твърде рано. За да сте сигурни, че тестовете ще си свършат работата, ги правете следобед след прибиране от работа и не пийте течност и не ходете до тоалетна през 4-те часа преди тестуването. (Сутрин не е подходящото време да се правят тестове за овулация, защото рязкото повишаване нивото на лутеинизиращия хормон,к оето се изследва с тях, се случва по някое време през деня, а не рано сутрин). Прочетете внимателно упътването за тестовете, защото бледата линия НЕ означава положителен тест, необходима ви е линия, която е по-тъмна от тестовата линийка. Лутеинизиращият хормон се произвежда по време на целия цикъл и предсказва овулация само когато внезапно се отдели в голямо количество.

Когато тестът стане положителен, правете секс три последователни дни, пропуснете четвъртия ден и го направете още веднъж на следващия ден. После спрете! Оттук започва чакането.

Направете си домашен тест за бременност 15 – 16 дена след като тестът за овулация е станал положителен, ако още не е започнал мензиса. Не използвайте тестове, които твърдят, че дават резултат още преди да ви закъснее менструацията (моя бележка - аз лично не съм виждала други тестове – в България на всичките пише, че отчитат още на седмия ден от зачеването, което от опит твърдя, че не е вярно). Тези тестове не са добре направени и не може да се разчита на точността им. И ще ви причинят още повече безпокойство, отколкото изпитвате в желанието си да разберете дали сте бременна. Опитайте се да устоите и на желанието да ви направят кръвен тест в лаборатория, освен ако няма сериозна медицинска причина да разберете рано. Оплодени яйцеклетки, които не се развиват, са ужасно, но нормално явление и се случват в около 75% от случаите, а да видите слаб положителен резултат и после да ви дойде ще ви причини ужасни емоционални проблеми. До времето, в което нормалният домашен тест за бремнност става положителен, оплодената яйцеклетка се е имплантирала сигурно в стената на матката и вероятността за аборт е спаднала до нормалните 10%.

Ако тестовете за овулация не дадат положителен резултат, продължете да опитвате през ден до 35-тия ден. Тогава направете тест за бременност, ако менструацията не е започнала, но дори да е отрицателен, може да поискате и лабораторен кръвен тест. Запомнете, че не всяка жена овулира всеки месец!

Докато опитвате да забременеете, се старайте да “подновявате” спермата на партньора си и през промеждутъка от време между овулацията и 8-мия ден от следващия цикъл, така че да не минават повече от 10 дена без да е произведена нова сперма. Спермата също е една от причините за генетични дефекти ,така че я поддържайте прясна! Ако нямате резултат още първия месец, това не е защото спермата не е достигнала до яйцеклетката. 75% от яйцеклетките се губят в резултат на нормални генетични дефекти или на невъзможност да бъдат оплодени. Просто не спирайте да опитвате!

Ето и някои факти,които може да ви изненадат:

В много книги пише, че спермата оцелява в продължение на 5 дни, а яйцеклетката – 24 часа. Технически погледнато е вярно (и е нещо, с което трябва да се съобразявате ако НЕ желаете да забременеете), но в действителност повечето сперматозоиди ще загинат само след 2 часа, ако няма благоприятстваща оплождането цервикална слуз, в която да плуват. Те ще се опитат да се изкачат до матката, изчерпвайки всичките си сили, и няма да успеят. Яйцеклетката пък живее само около 12 часа, така че не може да чака дълго. Сега разбирате колко е важна цервикалната слуз! Никога няма да успеете да забременеете със сперма, която преживява само 2 часа и яйцеклетка,к оято издържа само 12 часа. Тази информация е наистина само за да ви накара да се почувствате по-добре, ако опитвате да забременеете отдавна и всичките ви изследвания за стерилитет са нормални. Ако този план не подейства в продължение на 3 месеца и наистина сте го спазвали стриктно, си купете обикновен сироп за кашлица (например Мукосолвaн или който и да е друг, на който пише, че е ОТХРАЧВАЩ) и взимайте по една доза всеки ден, за предпочитане няколко часа преди секс, като започнете от 10-ти ден до деня след като тестът за овулация стане положителен. Сиропът ще помогне всички секрети в тялото ви да станат по-течни, в това число и цервикалната слуз (наистина, не са ли ужасни някои от подробностите, свързани с правенето на бебе). А по-течната цервикална слуз ще позволи на сперматозоидите да преживеят около два дни и да се изкачат до матката, където ще са готови да посрещнат яйцеклетката по време на 12-часовия й живот.
Забележка относно CLOMID (Clomiphene) – това лекарство, давано на жените с проблеми в зачеването, предизвиква изсъхване на цервикалния секрет в 25% от случаите. Ако забележите такъв ефект, започнете да взимате сиропа за кашлица и се консултирайте отново с лекаря си да се уверите дали наистина е необходимо да го пиете. Ако овулирате по естествен път и нямате документиран дефект в лутеалната фаза, най-вероятно изобщо нямате нужда от CLOMID.
 Да правите секс твърде често в действителност може да причини повече вреда, отколкото полза. Не опитвайте всеки ден! Ще се изтощите и претриете, и слузестите секрети – и този за овлажняване, и цервикалния – ще пресъхнат и е възможно да спрете с опитите твърде рано или да пропуснете точно важния ден. През ден е абсолютно достатъчно и три дена поред по време на пиковя момент.
 Не се притеснявайте от стреса! Обичайните тревоги относно забременяването и дали някога ще имате деца са съвършено нормални и НЕ оказват въздействие върху способността за зачеване. Игнорирайте хората, които ви казват да се успокоите и да спрете да мислите за това. Това не е техен проблем! Единственото, което би могло да ви повлияе е сериозен стрес, например пренасяне в ново жилище, загубата на работа, смърт в семейството и други подобни неща, които ви карат да се чувствате физически болни и депресирани. Това може да забави овулацията, понеже се отделя стрес-хормона пролактин. Но той няма да ви засегне за продължителен период и следващият месец би трябвало отново всичко да е нормално.
 Подранилият мензис не е признак на ранен аборт,дори и да мислите,че перфектно сте определили фертилните дни. Обикновено това просто означава,че яйцеклетката не е можело да бъде оплодена и съответно не е било произведено необходимото количество прогестерон. Това прави цикъла по-кратък. Понякога яйцеклетките просто не се развиват нормално по време на процеса на овулация,но това най-често е еднократен проблем. Но ако редовно виждате,че минават по-малко от 10 дни между овулацията и менструацията,трябва да се обърнете към лекар и да се направят изследвания за дефект в лутеалната фаза.

# 281
  • София
Здравейте, банда!  Hug

Регенце, много си наблюдателна. Наистина в последно време не съм писала особено... Ама щом даваш карт бланш да не е по темата, супер!  Hug

За гърнето - на колко е малкия бандит? Начинът, по който реагира, е описан в литературата. Не се притеснявай. Спри за малко с това гърне, за седмица - две и после - пак. Много е важно ти да си спокойна и уверена, и той да не усеща колко много държиш да се научи и как се ядосваш, че не се получава... Аве, въобще, ние, майките на психолозите хляба изземаме със сигурност...  hahaha

Зазолинка, имам положително усещане за теб, дано!  Praynig Praynig Praynig

Фиорче, ще ти пиша на лични, мило!  Hug

Квазимодо, късмет ви желая с Пилето!  Praynig

Йоси, аз не пия фолиева по мои си причини. Просто установих, че никак не ми понася в синтетичен вид.  Съвсем друго е, когато си я приема човек в естествена форма от храна. (Поне при мен е така.)

Хубав ден на всички!   bouquet

# 282

newsm62 newsm62 newsm62 newsm62 ... Ама не мога  Joy Joy Joy Представяте ли си двете катерици, като истински джентълмени проявяват уважение и понасят Lennyh на ръце  Shocked Shocked Shocked
"Хайде сега проявете уважение и пренесете мама от кухнята в спалнята, че вече и се спи".
Горките деца  Crazy Ще им се отще от уважение, още преди да са се влюбили тайно в иначе съвсем кльощавото комшийче от шестия етаж  Mr. Green

smile3506 smile3506 Гледай сега приказки от свой човек значи - пък уж казваше, че не съм хипопотам  newsm03 newsm03 newsm03, а сега тук съзирам някакви намеци за иначе стройната ми снагичка  Joy hahaha Joy hahaha
И в случая изобщо не ставаше дума за носене, а за отпушване на уши защото се оказа, че в един момент докато  smile3540 smile3540 newsm52 newsm52 си тече купона един вид и изведнъж забравят да чуват.
Та се наложи рязко да прилагам манипулации, целящи да опреснят функциите на въпросните органи посредством прилагане на силови методи върху други  органи намиращисе в долната част на гърба  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Хубав ден на всички от мен, нещо ми е супер горещо и се чудя как да се разхлаждам вече  Tired

# 283
Виж сега Деми – за статията и кафето. Я не се връзвай много. Статията си я бива, но дали се отнася до твоят случай изобщо незнаеш. Ние всички сме различни, дори смея да твърдя уникални и немогат да се напишат общи правила и изводи. Авторите са си водили своите проучвания и са стигнали до изводите в статията – но дали и вие сте в тази група никой незнае. И аз пия по мин. 3 кафета на ден (а трябва да ги спра, че мойто кръвно нещо почна да подскача ту нагоре-ту надолу)). Познавах една жена преди време която пиеше по 3-4 кафета на ден, дори когато беше бременна. Забременя и роди едно сладко момченце на 33 години. За ФК незнам, но съм чела много противоречиви неща. Аз лично я почнах чисто профилактично и видях, че се отразява много доре на кожата ми (може и да си внушавам), и затова си я продължавам сега.

Я не се задълбавайте толкова, обичайте се и правете любов и всичко ще си дойде на мястото. Йоскрек и ти не се стряскай, то само това ако стигаше за да се забременее...

Привет nikol7972Hug

Хубав ден на всички от мен, нещо ми е супер горещо и се чудя как да се разхлаждам вече  Tired

Хубаво лято си имате, а не като тук. Днес съм с къс ръкав и лятна рокля, та един колега пита дали си мисля че е лято (около 10-15 градуса са последните дни температурите)  Sad

# 284
Хубаво лято си имате, а не като тук. Днес съм с къс ръкав и лятна рокля, та един колега пита дали си мисля че е лято (около 10-15 градуса са последните дни температурите)  Sad

Точно в момента дУшА давам за едно шведско лято,  Tired Wink.
Едно време много се смях, когато един македонец ми обясняваше как като стане 20 градуса и шведите започват да се чувстват като италианци - свалят покривите на колите и тръгват по къси гащи  Laughing Mr. Green Laughing
Още малко и при вас ще се постопли  Hug, зависи в коя част си де. Аз бях в централната част - дори по-скоро на юг и лятото ми харесваше там 20-22 градуса - мечтаааа  Flutter Crazy
За кафетата да се изкажа. По време на бебеправенето съм си пила поне по кафе на ден / рядко пиех повече от 2/ и аз принципно пия - капучино, лате, фрапе - рядко чисто.
Като бременна общо взето и трите пъти особено в началото ми беше много гадно дори от миризмата на кафето и не пиех, но сега от време на време си позволявам на ден по едно фрапе с мляко.
Изобщо не приемайте всички статии на 100% - то ако спазваме всичко трябва да спрем да дишаме. Когато човек е умерен смятам, че нито кафетата, нито алкохола, нито нещо друго могат да попречат на зачеването, ако няма сериозна медицинска причина естествено.
ФК пиех почти година преди да забременея, не съм забелязала кой знае какъв ефект нито положителен, нито отрицателен при мен. Продължих да я пия до към 4-ти месец по съвет на гинеколога. Сега вече не пия.

Общи условия

Активация на акаунт