Майски бебенца засмени, местят се вече в "Родени".Тема 1

• 14 625
  • 292
  •   1
Отговори
# 15
  • София/Варна
  Мерси за новата темичка  Simple Smile
  Катринка, излизаме на разходка като се върна ще пиша. Проблема какъв е не успяваш да се настаниш удобно или е проблем, че после връща?

Много приятна разходка! Simple Smile
Проблема е че връща. По принцип и при други пози се случва понякога, но много рядко. Направо му излиза през носа като сме легнали - понякога в началото, понякога след 10-тина минути. Но нямаме кърмене в легнало без сериозно връщане. Sad

На фонтан ли връща или просто се стича кърма?
Понякога, при кърмене в легнала позиция гравитацията помага и кърмата се стича по-лесно. Бебче, което не е свикнало с това има проблеми. Днес на моята дебеланка и се стичаше мляко от устата, но не и от носа.

# 16
Запис и от мен в новата темичка:)
По въпроса за конците-при мен са явно вътрешни шевовете,защото ми казаха,че сами щели да паднат..Ама нещо шева не ми харесва-стои м някак си подуто отдолу,по-точно от едната страна, освен това малко ме щипе като ходя по малка нужда-уж се подмивам редовно със смрадлика,пръскам се с панадол,нооо нещата не ми харесват...
Dendri,видях ,че ще ходиш на преглед в Оркъжна-при лекарката,която те изражда или при друга? Питам защото нали имаме право на беплатни прегледи в рамките на месец след раждането,ама моята лекарка е толкова заета ,а и излизала в отпуск и не знам дали може да се отиде при друг..И как става отиването-записваш се предварително или... ?
Не знам при вас как е ,ама при мен тия лохии,вместо да намаляват,те все е едно че се увеличават-не мога да мина на по-леки превръзки,още си кретам с тия за родилки, вече трети пакет свършвам..А вие и секс обсъждате..И на мен ми се иска,за татито да не говорим,ама докато не се изчистя и докато не съм сигурна ,че шевът долу е зараснал никакви ласки..на диета:))
При нас май още няма колики или ако има не различавам промяна в поведението..Педиатърката каза,че те се появявали след 20-тия ден и сега съм на тръни да не цъфнат по-рано..Давам Биогая-та с надеждата с това да се реши проблема,юнакът яко пръцка, дано всичкия въздух да излиза ,че не ми се мисли..то няма да се променят много нещата,аз от сега си дежуря целодневно с носене,гушкане и т.н нали съм тъпа и упорита и искам да уморя детето от глад,само и само да е на кърма,но във вторник педиатърката да ни прав някакъв там режим,нещо смесено между АМ и кърма,че детето не спало нормално откакто се родило..То гладен спи ли се.. Sad
Много дълъг пост-сори,ама аз нали рядко пиша и като почна се забравям:)

# 17
Здравейте аз съм от Мартенките.

Добре дошли в родени  bouquet

Пожелавам ви по леки колики, по малко плачкане и повече сън Wink

ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ БОНБОНЧЕТА Hug

# 18
Здравейте!Аз съм от априлските мами,да са ви живи и здрави дечицата и много да ви слушкат!

# 19
Добре дошли в родени МАЙски мамчета!!!  Hug  ...пожелавам ви по-малко безсънни нощи с малките съкровища!!!  Mr. Green  Heart Eyes

# 20
  • Бургас
здравейте моми4ета да ви попитам и ние имаме пьп4ици по лицето но са като гнойни 3-4 на брой дали това е нормално и да из4акам да минат или да се консултирам с кожен лекар Sad

# 21
Хайде и ние тук  bouquet
И ние сме с пъпчици.Доки ми изписа цинкова паста, а от вчера и ЛИНОЛАФЕТ.Май има ефект, вече са по-добре, не толкова зачервени.

# 22
Здравейте,
Най-после и аз да стигана да прочета темата от началото до края, останалите съм ги чела отгоре отгоре.
Много готино, че вече сме в родени Simple Smile
Да кажа малко инфо за бебка Алекс:
Днес докато я кърмих и и се радвах, че яде 15мин и  Sickповърна на фонтан. СУпер мн се стреснах...
Май е от лакомията и. На следващото хранене я спирах, оригвах и пак и давах.
От притеснения с тези повръщания почнах да я храня на поискване, резултата е 8 хранения и за 2 седмици, от които се е родила е качила 500г. Това много ли е? Според хомеопатката ми, която е педиатър каза, че е много, имайки предвид кг, от които стартира.Сега не се е будила от 3ч, мисля да я оставям да плачка колкото и да ми е трудно и да се храним на 3ч, но да се изцеждам ли? Гърдите ми са огромни и като се изцеждах след нейно хранене изкарвам по 120мл.
Да се оплача, че нощно време все се будя обляна в пот, ужасно е. Сигурно е от кърмата, на някой случва ли се?
И бебка е с пъпчици по лицето, аз реших, че е от слънцезащитния крем, който и слагах онзи ден, но може да е и от претопляне.

# 23
Здравейте момичета!

Дендри, да се включа и аз за шевовете - и аз съм с мноооого голяма ЕПЗ и много ме мъчи. Имам 2 места, които са твърди на пипане, но си мисля, че това е нормално. Имам чувството, че там свършва самия шев или нещо такова и затова е така (но това си е мое обяснение де). Имам и разни други "релефи", но от ден-два усещам, че са започнали да се позаглаждат, така че явно търпение му е майката Sick А пък за секс изобщо не смея да мисля, хич не я виждам тая работа да се случи в скоро време.

За пъпчиците - и нашия младеж има, само че той пък по коремчето. Педиатърката каза, че в първите месеци бебетата се чистят и това е причина за обриви и по тялото и по личицето. Минавали от само себе си и не било нищо страшно.

Айла
, и аз имам въпрос към теб, дано да успееш да ми помогнеш. Така се случи, че не успях да започна с кърменето веднага след раждането (бях на антибиотици, наложи се кръвопреливане и т.н.). Това т.нар. "слизане" на кърмата при мен така и не дойде, тя тръгна малко по малко след като се прибрахме вкъщи, т.е. на 5-6 ден и беше много малко. Сега успявам да изцедя между 20 и 50 мл от всяка гърда по няколко пъти на ден и съответно сме на смесено хранене. С цедене, течности, компреси се надявам да успея да я стимулирам и увелича още, но дойде друг проблем - Михайл уж суче, а всъщност май само ме ползва за биберон и нищо не изяжда. Смятам, че го слагам правилно, той уж си суче доста активно, но след 20-30 мин на всяка гърда се оказва пак гладен, изяжда си цялата добавка, а и правих 2-3 пъти пробни кърмения (вкъщи) - резултатът беше 20 гр. Sad Как да го приуча да суче достатъчно или може би това, че е малко кърмата ми го затруднява и той не успява?

# 24
Да се запиша тук и дано поне тази тема мога да следя ... ами, то не остава време за пред компа  Crazy
Дните минават сякаш са някакви си часове ...
Мернах само, че последно за Инфакол-а нещо сте писали.
Ние даваме на Максо Инфакол преди всяко ядене, т.е. по 7-8 пъти на денонощие. Татито е мн стриктен. Аз понякога, през малките часове, пропускам  Rolling Eyes
Едно ГОЛЯЯЯМО чукане на дърво - засега колики нямаме ... ох, дано и така да продължава да му действа това чудничко лекарство ...  Praynig Praynig Praynig

А, и искам да ви питам ...може да сте го обсъждали в някоя тема напред, но съм пропуснала ... по колко минути кърмите??? Вярно, че при всеки е различно и зависи с каква интензивност гълта бебчето, но все пак ...  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 19:37 от Maria-Chiara

# 25
  • София
Бани, и аз съм така през нощта! Сигурно под душа не съм толкова мокра, колкото през нощта като се събудя, под мен на чаршафа даже има мокри петна (не са от кърма), пробвала съм и с малко и с много дрехи да спя, и на топло и на студено - не става и не става!  #Crazy

Гърдите ми са вече съвсем несъразмерни. От едната изцеждам по 120 на всеки 3 часа и е огромна, а другата е почти като преди бременността! Сигурно 2 пъти по-малка вече и изцеждам до 50 от нея..  Shocked А се цеди по-лесно от другата, не изглежда запушена, не знам вече..

Jeeny при мен бяха спрели лохиите, а сега от време на време прокървявам много, текат съсиреци обилно  Shocked после 2 дни нищо и после пак.. Утре сигурно ще ходя на лекар и ако при теб е подобно нещо ще ти пиша на лични какво са ми казали..

# 26
  • Sofia
Ех, доживях да съм в "Родени"  Hug
Момичета, които храните с шише - независимо дали кърма или АМ - споделете по колко давате и колко често. От 10 дни и повече може би минах незабелязано на 6 хранения през 3-4 часа, въпреки, че като гледам препоръчват по 7 за нашата възраст. Яде по 110 мл. предимно кърма, но като не успея да изцедя достатъчно се случва по 1-2 пъти на ден да дохраня с АМ. Тези дни нещо все огладнява по-рано от очакваното и реших, че иска повече. Започнах да давам по 120 мл. Сега обаче върна на три пъти и явно му дойде повече. ЧУдя се вече по колко да давам. Иначе наддава.

# 27
Здравейте, мами, аз съм от януарките, ДОБРЕ ДОШЛИ В РОДЕНИ- нека бебчетата ви бъдат здрави, а всичко останало ще мине  Hug
Погледнах, че едно момиче пита за млечницата как се лекува- лекарството се нарича "Дактарин" маже се в устата на бебо и гърдите на мама, както всички продукти като биберони и шишета се изваряват понеже е заразно. Най- добре да се предпазите от млечница е след всяко кърмене да измивате устичката на бебо с преварена вода или глюкоза. Но за всичко това е най- добре да се консултирате с педиатър.

За повръщането не се притеснявайте, кърмените бебета може да повръщаъ повече, понеже незнаят колко да хапват и обикновенно поемат повече кърма отколкото им е необходимо. Ние се кърмим 4 месеца и 15 дни и до скоро си повръщааше, вече по-малко и по-рядко. Легнало положение практикуваме от месец, в началото и на на не се получаваше.

Дано съм ви била полезна, надявам се всичко да е наред с вас и бебчетата ви и да се наслаждавате на всеки момент на кърмене, защото по-приятно чувство от това за бебето и майката НЯМА !!!!  Hug

# 28
Здравейте,майчета  Grinning

Не съм писала от доста време,но по цял дена ходя на очни заниятия и просто вече незнам къде съм  Crazy

Честити бебчета на Лято и Мадленка  newsm51 Те толкова си ги чакаха и толкова ги разиграваха,но ето че вече всичко е наред  newsm03 Пожелавам им много здраве,щастие и усмихнато детство  newsm51  smile3525

Аз днес мисля да откривам секс парада,тъй като вече от доста време се чувствам добре и не усещам нищо нередно "там долу" ,но аз нямам ЕПЗ ,а само малко разкъсване и то по-отвътре.Надявам се да се получи. Предният път имах ЕПЗ с 3 шева и се получи на 30-тия ден ,не виждам защо сега да не стане,предвид,че нямам разрез  Blush Но по-късно ще докладвам  Embarassed

Ех, доживях да съм в "Родени"  Hug
Момичета, които храните с шише - независимо дали кърма или АМ - споделете по колко давате и колко често. От 10 дни и повече може би минах незабелязано на 6 хранения през 3-4 часа, въпреки, че като гледам препоръчват по 7 за нашата възраст. Яде по 110 мл. предимно кърма, но като не успея да изцедя достатъчно се случва по 1-2 пъти на ден да дохраня с АМ. Тези дни нещо все огладнява по-рано от очакваното и реших, че иска повече. Започнах да давам по 120 мл. Сега обаче върна на три пъти и явно му дойде повече. ЧУдя се вече по колко да давам. Иначе наддава.

Моето мъниче яде по 120 мл и то от доста време на сам,откакто е на 15 дена  Rolling Eyes Даже онзи ден от лакомия изяде 160 мл  Rolling Eyes  За 10 дена е качил 500 гр,което било много.Сега тежи 3.500.Но аз се радвам,че наддава,защото се роди мъничък-2850.И сега си наваксва.Но лекарката каза не повече от 120 мл,дори и да реве.Да му давам вода след това,ако толкова иска.Но той се укроти вече и си яде само по 120 мл. А иначе е ужасно слабичък и не виждам къде са тези 500 гр,но е дръпнал и с 2 санта де  Laughing

# 29
Здравейте майски мами  Hug
Добре дошли в "родени"- да се пълнят темичките само с добри новини за здрави и усмихнати бебки   bouquet

Мама февруарка

Общи условия

Активация на акаунт