Търся идея за солени пълнежи за еклери.

  • 10 643
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 655
Билянка,айде да те помоля за рецептата,по която правиш солените еклери  Grinning

# 16
  • UK/София
  • Мнения: 7 681


 Сега се прибрах и приятно се изненадах от многобройните предложения.Благодаря! HugПо-късно ще чета подробно и ще избирам.

    nahodkata , еклерите ги правя по рецепта на Хонда, но без ванилията:

   
     Ето и рецепта за еклери
100гр масло
300 мл пр.мляко
130 гр брашно
щипка сол
4 яйца
няколко капки ванилия


Маслото и млякото се слагат в тиган и се разстапят на слаб огън, докато се разтопи маслото. Сместта леко се оставя да заври. Добавя се брашното като сместта е оттеглена от котлона и се бърка, докато започне да се отлепя от стените на тигана. Оставя се да се поохлади и се добавят добре разбитите предварително яйца. После се гребе с лъжичка и се изспива или върху намаслена тава или върху оризова хартия (готварска) и се пекат на 180 градуса около 25-30 минути.


   

# 17
  • Мнения: 503
Предлагам ти една рецепта за"Пълнени солени топки".Навремето се продаваха едни комплекти картички с рецепти и снимки,та рецептата е от там.

ПЪЛНЕНИ СОЛЕНИ ТОПКИ/еклери/

Пълнеж за 5 порции:
200гр.сирене
250 мл. прясно мляко;
2 с.л брашно;
50 гр. масло;
50 гр кашкавал;
1 к. ч запечени орехови ядки;
200гр.стерилизирани краставички;
2 червени пресни или мариновани пиперки;
10 маслини;
1/2 връзка магданоз;
1/2 връзка копър.

От парено тесто с помощта на лъжичка или щприц се оформят малки топки /диаметър от 3 до 4 см./върху тавичка , предварително намазана с мазнина и поръсена с брашно.Топките се пекат първоначално при висока температура,след това при умерена и накрая при ниска температура до пълното им изпичане /около 20 мин.На готовите топки се изрязват капачки.След това се пълнят със солен крем-Маслото се сгорещява.Към него се добавя брашното, като се бърка непрекъснато.Когата цветът му стане златист,към него се прибавя натрошеното сирене.Бъркането продължава до разтопяванетона сиренето, след което сместа се разрежда с млякото и отново енергично се бърка, за да се получи еднородна маса.Към нея се добавят ситно нарязаните копър и две трети от краставичките.

Напълнените топки се покриват с настърган кашкавал.Върху тях се поставят капачките, които се гарнират с с малко от заделения крем, ,маслини, парче от краставичка, пиперки, магданоз, запечени орехови ядки.


# 18
  • Мнения: 655
И за Биляна и за Ива   bouquet   bouquet   bouquet -благодаря много за рецептите, ще се пробвам да ги направя  Grinning

# 19
  • Мнения: 1 085
С тия ваши еклери, цяла нощ ги сънувам и преглъщам. Ще взема днес да направя. Особено ми се яде с мус от сьомга /каквото и да значи това/. Като пуснах да търся в Гугъл ми излязоха оферти на кетъринг - фирми: с мус от опашка от раци, сьомга и авокадо ит.н. Направо не съм спала  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт