101-ва лятна тема САЩ

• 18 024
  • 308
  •   1
Отговори
# 165
Ванхорн[/b]...имам абсолютно същата тенджера под налягане   Simple Smile и аз готвя в нея но напоследък не толкова , хубаво си  е когато си сложиш една манджа да си къкри ,колкото по слаб огъня толкова по се запазват нютришънъл стойности.  Който за каквото има време нали знаеш Wink.Но пък слоу кукъра е супер защото може вечер да си сложиш нещата в нея и цяла нощ да си се готви бавно и на другия ден имаш готова манджа,та по тази логика пак е бързо.Тя Анет знае повече за него,аз и нея я чакам да каже.

Така е и е по- вкусно, но от къде това време.

Анет аз  не мога без тази тенджара под налягане. Примерно телешко варено отнема часове при обикновено варене. С прешър кукара отнема 15 минути на мах. и още едно вдигане на половина за 2 мин. за картофите.
Вкусно е. Не зная за витамините и полезността, но за такива като мен (липса на време) е супер.

# 166
като сме отворили въпроси за 4истене и готвене, да попитам-
Кажете ми килим тип 4ерга(като тъкан), може ли да се 4исти с препаратите за мокети? Препоръки?

Аз съм използвала Окси Клийн на мокет преди, но ме е страх да пробвам на килима, 4е е пове4е в 4ерно, да не остане петно. Мерси.

# 167
Не съм се включвала отдавна, че напоследък много работа имам на работа, а май само от там мога да пиша и чета, в къщи все не остава среме  Rolling Eyes
Та гледам последно си говорите за почивки и реших да питам и аз. Ние мислим да ходим до Пуерто Рико началото на септември. Има ли ходили до там? Какви са отзивите ви?
Колегите ми ходеха в командировка там и всеки имаше различно мнение. Природата била страхотна, но казваха, че доста трябва да внимаваш в кой квартал ще се подвизаваш, защото били опасни. Зависи и вие как и къде ще ходите (с пакет или самостоятелно). В самото Пуерто Рико със сигурност трябва да проучите къде е хотела и т.н. Моята колежка задължително си оставяше златото като ходеше на там- става въпрос за самата столица, за курортите не знам.  Peace

# 168
  Примерно телешко варено отнема часове при обикновено варене. С прешър кукара отнема 15 минути на мах. и още едно вдигане на половина за 2 мин. за картофите.

Оооо да,каквото и месо да приготвям минава през прешъра и после ако искам продължавам с готвенето по стандартния начин ,до сега само  варено съм готвила само в прешъра.Телешкото за 10 мин после прибавям картофи ,лук...... и още 2-3 мин  и готова манджата.Даже мисля утре това да готвя за обед. Simple Smile

хитруша...В Пуерто Рико само на летището съм се подвизавала и беше такава мръсотия  Sick ,нямаше и климатик вътре.Ако ще ходиш на ол инклузив ще сте ОК но все пак си зависи от резорта .

# 169
bързо докладвайте марки на прешър кукърс плс че манжда за 10 мин много ми харесва..ако е наистина така може да сменя схемата с готвене уикенда,10 мин вечер се намират Laughing

# 170
  • САЩ

хитруша...В Пуерто Рико само на летището съм се подвизавала и беше такава мръсотия  Sick ,нямаше и климатик вътре.Ако ще ходиш на ол инклузив ще сте ОК но все пак си зависи от резорта .

[/quote]

Мен по скоро ме интересува например как се стига от летището до хотела ако не се наема кола? Такси? Сигурни ли са? Дали трябва да внимаваме какво точно такси да хванем, например като в София?
След това пътищата им как са? Ако наемем кола за ден, два, може ли да обиколим острова или ще ни се одрусат бъбреците от дупки?
Знам че плажове имат, гладни и жадни няма да останем, престъпност си имат не по малка или по голяма от на други места, просто исках да знам от ходили хора как е положението извън хотела. Разните сайтове в интернет сипят суперлативи за природа и история, но си е друго да се чуе от първа ръка.

# 171
анет ...тя Ванхорн пусна линк  вчера каква и е тенджерата     и моята е като нейната,вече 3та година  нямам проблем с нея.Аз от ибей си я взех на супер цена!

хитруша...питай в общата чужбинска тема "родители в чужбина"  ,помня че питах преди време за ваканция и някои мами бяха ходили по  тези места.

# 172
Аз ходих до Пуерто Рико, но доста отдавна, 2000-та трябва да е било  Crazy Спомням си, че беше прекрасна ваканция, добре си починахме. Хем си е Америка, хем не е  Simple Smile. Стояхме в хотел близо до Сан Хуан, имахме кола под наем (която аз карах, така че не е било кой знае колко сложно). Поразходихме се, стигнахме до Понс (което не ни хареса), и големия национален парк/джунглата, беше много интересно. Старият град на Сан Хуан е много романтичен. Прочети из Трипадвайзър за коментари, там винаги има какво да се научи; ето и от Нешънъл Джиографик едно статийче:
http://www.nationalgeographic.com/traveler/articles/1056puerto_rico.html

# 173
Кажете ми килим тип 4ерга(като тъкан), може ли да се 4исти с препаратите за мокети? Препоръки?

Аз съм използвала Окси Клийн на мокет преди, но ме е страх да пробвам на килима, 4е е пове4е в 4ерно, да не остане петно. Мерси.

Бенс на черен килим е рисковано. Струва ми се, че цялостно почистване е най- добре. Мисля, че ще ти остане петно.
Не съм специалистка  Wink, но ако искаш пробвай и после ни кажи да знаем да не го правим  Laughing

Анет Аз моята я купих от Самс Клъб. Беше, около $70 преди 4 години. Работи безотказно, един път смених гуеното уплътнение (купих го директно от сайта на Фагор). http://www.fagoramerica.com/cookware/pressure_cookers/rapida_line/rapida

# 174

Бенсън защо не пробваш с тези "прахосмукачки"където перат.Моят килим ,децата като полеят с нещо така го чистя. Simple Smile

# 175
  • WA, USA
Хитруша, имам колежка пуерториканка, тя казава че не се излиза навън след 7 часа. Туристите се набиват много на очи и са лесни мишени. Не се разхождаш сам, а винаги в група. И пак зависи къде точно си, по-големите градове е по-опасно, в селцата - е по-нормално. Тя казваше че все още се намирали малки девствени островчета, където хората са нормални и много приветливи. С таксита по-внимателно трябва да се подхожда знам. Най-добре прегледай някой от травъл сайтовете, там ще прочетеш опит от първа ръка.
Моето маймунче пак се разболя, вирус някакъв - коксаки, но при него се разви само в устата с афтички, нещо като ангина, ама вирусна. Имаше температура 5 дни и най-после падна днес. но се почна с кашлица. Не знам дали остана вирус дето не го е изкарал. Най-интересното е, че няма единодушно мнение дали е опасно за бременни, на места казват, че няма страшно, на други пишат за едни работи дето главата ме заболя от тях ooooh! ама какво да се прави, ще почакаме и ща видим как ще се отрази при мен.
За тенджерите под налягане, мъжът ми се е навил да си търси някоя голяма, щял да вари ракия в нея Joy Луд умора няма.
А и за капак, вчера в най-големият проливен дъжд ми се счупи колата, едвам докретах до работа, карала съм с 30 около 1 час. Мъжъ май я оправи днес, но прогнозите не са добри, ще трябва да се търси друга, а така ми е мъчно за нея, никога не ме оставяла на пътя...   

# 176
Benson, Thanks за барзия отговор! За чергите - имаме черги от Икеа и ги пуснахме в пералнята .. голяма грешка! Следващия път съм намислила да ги намачкам във ваната, но после къде ще ги суша нямам идея  newsm78

Навихте ме и мене да търся тенджера под налягане. После ще пуснем тема в готвраския да обменяме рецепти   chef  Party

# 177
имаме черги от Икеа и ги пуснахме в пералнята .. голяма грешка!

Нашата оживя.

Как по принцип се чисти килимм, освен да си викнеш хора или да ползваш прахосмукачка дете пере? Да го търкам с нещо и да го оставя да си се суши сам?!

# 178
  • Boston, MA
На двора с маркуча лятото.  Grinning Ако нямаш двор (като мен), отиваш при близки приятели някой уикенд, носиш бира и привикваш и децата да шляпат по килима.

Наемала съм прахосмукачка, дето уж пере, никаква работа не ми свърши. Чергите пера в пералнята, моите не се разпадат (има и Икейски).

# 179
На двора с маркуча лятото. 

Двор има. Но ако ме видят от асоциацията на собствениците, ще ме ритат през девет планини в десета. Мазен и гнусен грил + пършиви анорексични цветя пред всяка врата може, килим  - не.

Общи условия

Активация на акаунт