® Португалия - тема № 10

• 13 226
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
9 месеца непрекъснати са необходими ,за да получаваш деземпрего.Ако имаш само 6 ,пак ще ти дадат ,но сосиал, а то е на 80% от основната ставка / за момента това е около 315 евро/ Peace
 Зойче,  става дума  за общинс ка и селска власт/ камара и фрегезиа/ ,не е зле платено- ако  съм на пълен работен ден, но то не е ясно дали изобщо ще вляза, още е само говорено да участвам ,а за кое място в листата става въпрос-не знам.
Ако съм на последното- само проформа ще ми е участието Mr. Green

# 91
Деси няма зна4ение,ако успееш никак не е зле да си във власта Wink
Аз ходих да питам в сегуранса социал и по новият закон,за да полу4авам 80% от заплатата трябва да имам плащан и осигуровки 15м през последните 2г, а аз имам 13м и половина.А ина4е имам право на субсидио социал,което е към 65% от заплатата,т.е по малко от 300евро.
Доре голям за да се грижиш за него и за да говъзпитаваш,знам ли и аз.Толкова време се е оправял без теб,той как реагира въобще на завръщнето ти?Сетих се просто за свекърва ми,която е оставила двете си деца във Франция,като се е омъжила за свекър ми.И брат му на Филип е на 40г и още не и е простил,все я реже,малко гадни4ко се държи с нея,не и вдига телефона,но пък с дъщеря и са много близки и се 4уват всеки ден newsm78Знам  и на Форти колко и е мъ4но за децата и Hug
При нас нищо ново,интригите и скандалите в работата са с пълна сила.Днес шефката се изказа,4е много сме се подпирали и докато не се свърши вси4ката работа,4е никой няма да излезе в отпуска.Дано само да не го мисли сериозно,4е с такова нетърпение 4акам да изляза отпуска Praynig,а и билети имам ве4е Rolling EyesОпитвам се от една седмица да махна нощният памперс и обще взето на 3 дни веднъж се напикава,но ми писна да сменям 4аршафи и днес след като Дани изпи 2 4аши вода то4но преди да си легне пак сложих памперса,факт е,4е той си умря от кеф,явно още не е готов.Май ще из4акам още 2 или 3 седмици и пак ще пробвам,незнам в дилема съм как да постъпя newsm78
Вики как сте вие?Ти махна ли нощният памперс?

# 92
 Зойче, в Бг ли ще ходите? Кога?
Как ти завиждам...ние се разминахме тая година.
За памперса- ние доста се измъчихме с дневния, вече ходим до тоалетната  редовно, но за времето на обеднмия сън, още не ми се вярва да издържат, а за нощния -не ми се и помисля. За да стигнем до сегашните успехи-опикаваха къщата 4 месеца,не ми се мисли колко време ще отнеме махането през нощта  ooooh!

# 93
Деси няма да си ходим до Бг за съжаление Rolling Eyes,а на гости на свекърва ми във Франция и до морето ще идем,нямам търпение ве4е Crazy
За памперса не сте ли още малки newsm78Аз дневният го махнах като Дани беше на 2г и 3м,и пак беше трудно,не беше готов,дневният за обедният сън го махнах като беше то4но на 3г и не е имал никакви издънки,не се е напикавал досега,въпреки 4е всекидневно махах пълни памперси.Сега нощният си мисля да го махна докрая на лятото,но Дани е ве4е на 3г и 4м,и ако не стана да го изпикая през нощта задължително се напикава  TiredДеси от моят опит съветвам те да из4акаш,докато са готови,така щ? го махнеш от раз и без инциденти Peace

# 94
Aз не съм напъвала да го махам, но още февруари месец, се научиха да се събуват...и не го искат в никакъв случай памперса!
През деня ,нямаме никакви издънки, освен Карина  понякога,ако се е разсърдила нещо или пък сериозно се е заиграла...нааква ми се къде ли не  #Cussing out -трябва да не я изпускам от очи,докато не свърши работата  #Crazy
Когато излизаме-също мрънкат и не искат да пишкат в пампата,стискат колкото могат,ако им кажа, че се прибираме.

Дали Бг,или Фр.-все си е почивка!Дано свеки да те поотмени малко в грижите за Дани!

# 95
Ох, Зойче няма малки няма големи - децата все си тъгуват и ние също.
Аз мислех, че на големия му е малко по-леко, но съм се излъгала. Ето какво ми пусна приятелката му, а той го е изпратил на нея и е казал ето как сме ние с брат ми:
http://www.vbox7.com/play:a759a184
Всеки ден я слушам по няколко пъти и плача ли плача, с единия крак съм вече в България, но пък и не мога да направя решителната крачка и да си кажа честно малко ме е страх.Все пак 8 години тук не е малко време.
Аз съм в отпуск и издивявам в къщи.
Приятна събота и неделя на Вас!

# 96
Фортее Hug
Майката липсва винаги..и на малки и големи Cry

Доре как са първите впе4атления от БГ Thinking

# 97
Форти на каква възраст са твоите?За липсата спор няма,4е си я има винаги,майката си е майка,просто понеже нямам този опит и ми е 4удно дали на тази възраст имат нужда от мама PeaceВсе съм си мислила,4е най важни са първите десетина години newsm78,после някак си стават все по самостоятелни.Тука много мъже познавам над 30 годишни и живеят с родителите си още,признавам си,4е ми е малко странно ThinkingНезнам оба4е как щ? мисля след 30г Crazy

# 98
  • В голямото море...Живот
Здравейте!
Първи впечатления-трудно е,щото все купон  ooooh!
Утре сутрин пътувам за Сливен - да си видя детенце.
Форти,разплака ме с тая песен..... Hug
Борис не престава да звъни и да ме кара да се връщам  ooooh!
С бившия настоящ нещата още са по скоро официални....
Парите са насвършване,трябва да се почва работа/къде не знам/......
Луднала съм.
Мислех,че имам доверени хора в Португалия...дали са телефона и адреса ми тук  Close
..................................

# 99
ЕЕее зна4и.... толкоз са били доверени #2gunfire
Да няма6 вяра на никой..
Дано да изко4и някаква работа...4е парите се топят особено като не влизат нови newsm78
Успех Hug

# 100
Доре ти си се събрала с бившият си мъж ли?Или аз нещо не съм разбрала?
Дани напоследък като нещо не му играя по гайдата и ми вика"tu estas na minha casa,vai te embora" #CrazyУжас от малък ме командори CrazyНавлязъл е в период,в който устата му не спира,къде го разбирам,къде не,най мразя като по4не да повтаря нещо по 100 пъти,докато не полу4и това,което иска не млъква.
Утре съм на зъболекар,предният месец пак бях,преди да дойда в Португалия имах 2 пломби на кръст,сега на всеки зъб пломба,ве4е май са пове4е от 10 Rolling EyesСветле знаеш ли какво се сетих,вие сигурно знаете де,ама аз пак да си кажа,по повод,4е незнаеше за цитонамазката,нали знаете,4е ли4ният лекар дава безплатно пилула,спирала(само в слу4ай,4е той я слага) и презервативи Peace,да не се набутвате слу4айно.Аз съм със спирала,но си я купувах и гинеколожката ми я сложи,всеки път се оръсвам 60евро,и към края на годината пак трябва да ходя.Аз в неделя навих Филип и ходихме на намаленията,понапазарувах си доста,аз изклЮ4ително рядко си купувам дрехи,обикновено жената на свекър ми дава доста нейни,та ако остана септември месец без работа се замислих,4е скоро и няма да си купя нищо ново,та се отпуснах с хар4енето Money

# 101
добре си направила с пазара Peace
За пилулата знам ...аз преди си ги взимах от центрото де сауде ...но ги спрях заради вените...и презервативи сме взимали Rolling Eyes(т.е. дадоха ни)
Днес мия 4иниите и гледам на вън през прозореца не6то се движи. ..и викам на Жоро.....аууууу плъх...и той настървен слиза долу да го трепе....и се усмихва и ми вика....таралеж е...и го оставихме....след малко о6те един  се появи....

# 102
Ох,като говорите за пазаруване-и на мен ми е болна тема в момента  Sad
От доста време съм вкъщи и гардероба ми е мноооого ограничен, а и съм с повечко килограми,та много от старите ми дрехи не ми стават  Embarassed
Сега съм се засилила да поправям положението / с гардероба,де!-то с килограмите е ясна работата  Sunglasses  Embarassed /, че нали публична личност ще ставам Joy...ама много неподходящ момент съм избрала,та да видим ....
Май не съм ви казала, че аварирахме с моята кола, и като ни я докараха от сегурото, се оказа ,че й  е блокирал двигателя, та сега нов ще се купува ooooh!
 Да ,ама тук няма, ...намерихме в Севиля....вече един месец ни чакат хората да съберем парите и да го вземем/ добре ,че чакат ,че е почти невъзможно да намерим тук такъв/

# 103
Много  Hug и попътен вятър на всички! Мноооого работя и нямам време да си видя и детето даже. Само Събота ми е почивен ден та успявам да му се порадвам малко.

# 104
  • В голямото море...Живот
 Hug
Изпратих детенце вчера на море за една седмица.
Лудвам тука,баща ми е същия като БОрис  ooooh!
Гледам да стоя колкото може повече навън.
Намерих кафе с нет,купих лаптоп-само там стоя....
И на пазар вече не ходя.

Общи условия

Активация на акаунт