ПЛЕВЕН - 104

• 22 875
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
Валенце, темата е страхотна! Четох я преди 3-4 дни и мисля, че е хубаво всяка една от нас да я прочете!

# 121
  • Плевен
Валенце, поздравления  Hug. Познавам Бубка, няма да я сбъркам, но не  съм видяла, че има втора страница със снимки, срам. Embarassed

# 122
нади_миши, аз за това написах, че в случая и по темата с ваксините нещата не са само черни и бели. В някой отношения те помагат, но в други вредят. За това всеки трябва да се информира внимателно и добре и да прецени за себе си.
Аз лично избрах да не слагам ваксини на Калина, има само два приема хепатит В и това е.
Виждала съм и продължавам да наблюдавам последиците от ваксините върху сестра ми. Те не са толкова страшни, колкото могат да бъдат, но въпреки всичко, когато имаш такъв "пример" пред себе си, определено се замисляш как да постъпиш.

Константина, хайде чакаме снимки на секцията с нетърпение. ))))
А във връзка с контейнерите за разделно събиране, преди месец и нещо точно пред нас подпалиха и изгориха точно 3такива контейнера. Е от това по-голяма простотия здраве му кажи. Миришеше на изгоряла пластмаса сигурно седмица след това, а по тротоара си остана разтопеното. Дойдоха и сложиха нови, за сега си стоят здрави.

# 123
Валенце,сега прочетох за двете болести и разбрах разликата.Просто като зучене церебрална парализа ми звучеше като детски паралич,затова съм се заблудила.
А темата е страхотна и наистина е нужно тези деца да учат с другите,да играят с другите,да ги опознават.Защото както за тях е добре да се учат от децата в не знам как да ги нареча - обикновените или масовите училища,така е добре и за тези здрави деца да се научат как да общуват с децата със специални нужди. Аз честно си признавам,че не знам когато срещна дете или възрастен с увреждане дали трябва да говоря за това с него,дали е хубаво да го попиташ какво се е случила,от какво е болен или трябва да замълчиш и просто да разговаряш с него като се правиш,че не забелязваш проблема му.Истината е,че ние не сме научени как да общуваме с такива хора,а трябва да научим децата си. Наистина ако те са винаги изолирани и не ги виждаме когато се срещнем с такъв човек ще си глътнем граматиката и няма да знаем как да се държим. Понякога хората не странят от хората с увреждания от нежелание,а просто защото не са научени как да се държат с тях,от неудобство да не ги наранят повече.
А иначе от мои близки знам,че колкото повече околните ги приемат като нормални въпреки заболяването или увреждането им,толкова те са по-пълноценни и щастливи. Имам предвид дядо ми,който с двата крака е инвалид и се движи с количка е издържал семейство и бил може да се каже заможен използвайки ръцете си, един наш трети братовчед също беше отписан от лекарите,че никога няма да може да проходи,проговори и т.н,а сега помага на дядо си да гледат кравите и земята си и е единствената опора на баба си и дядо си,които го отгледаха и не се отказаха от него.За разлика от него брат му е здрав и прав и не си мърда пръста за нищо и най-вероятното място,където ще попадне е в затвора.Така че понякога тези уж нормалните хора са с по-големи недъзи от другите.

# 124
Чудно време,еййй  Whistling И аз да кажа нещо  Mr. Green

# 125
Мерси Косе за линка Hug Засега поне не е повръщала, от събота сутрин е така, вчера ака много, днес два пъти дотук
Валенце  Hug

# 126

Препоръчаха ми да си направя изследвания за антифосфолипидни антитела и наследствени тромбофилии. Бихте ли ми казали дали в Плевен се правят такива изследвания, в коя клиника и ако имате информация какви са цените.
Благодаря ви предварително!

Правят се, да. Аз самата ги правих преди месец. 195 лв. платих, а изследването включваше - антифосфолипидни, тромбоцитно-левкоцитни агрегати, за наследствена и придобита тромбофилия.
Ако друго нещо те интересува, пиши ми ЛС.
Поздрави!

Валенце, браво на Бубката!  bouquet
След малко ще ви чета по-обстойно, че току що се прибирам от път и съм гладна на вълк.

# 127
Забравих да ви кажа-онзи ден за звъняли на свекърва ми измамниците, които се представят за син/внук и казват, че са катастрофирали и искат пари! #2gunfire #2gunfire #2gunfire Предупредете майки, баби и т.н.!

Големи гръмотевици, голямо нещо! Crazy

# 128
Деси,и Хриси в началото акаше много но може би Хуманата я затегна.Дано Ели се оправи бързо....
АниДани,на баба ми преди месеци са се опитали да й приложат този номер,но тя е врачанско чедо и никак не е глупава.Направила ги е на 2стотинки Mr. Green Laughing
Познайте Хриси какво прави сега?Сефтосва новия килим Joy А преди малко опита една от дръжките на секцията...
Вярно ли,че Млечна кухня е след 7ми месец в Плевен?Чудя се дали да пробвам Хриси newsm78.Купончетата за месец ли се купуват или може за седмица примерно?Знам,че искат бележка от Педито,че не е алергично детето и молба свободен текст,нещо друго?
Ей,най-накра подредихме.Вече приемам и гости.Моля който иска да заповяда.

И какво стана със срещата?Петък вечер в Мексиканска шапка?От колко часа,някой запазил ли е места вече?

# 129
Стелито съм я сложила в проходилката и и обикаля сега из целия апартамент.

# 130
Май нещо няма много желание за среща. Я да се преброим - за петък 12 Юни - Мексиканския.
И предложете нещо за час. Аз съм там, без значение по кое време ще е + Никола

1. Тина+1
2. Мирама

Вие сте на ред  Wink

Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 20:18 от Tинa

# 131
Здравейте и от мен,

аз тъкмо се прибирам от работа, в Пордим страшен дъжд се изля, гръмотевици, тока спря (добре че тъкмо бяхме приключили).

Муза Музовска, добре е да си изчакаш да направи 6-7месеца, макар че ако не те мързи можеш да си и готвиш в къщи. Яденето....абе не знам, за мен е под всякаква критика. Супа, в която плува едно парченце картоф и 2парчета фиде. Ядене, което представлява брашнян сос с някакъв цвят (червен, или бял). И крем, който има само цвят, но не и вкус.

За 12ти, аз съм на линия, мисля че 19ч е идеално, със сигурност без Калина.

# 132
Айде а съм 3та,и за мен 19 часа е добре.

Мира,тя е на 8месеца почти,искам да я пробвам дали ще яде от кухнята.По принцип всеки ден готвя вкъщи,а 3-4 пъти в седмицата и сладкиши/сега все по-рядко/.Готвенето ми е най-малкия проблем...Даже покрай нея/защото й давам от нашата храна,когато е подходяща/ не слагам почти никакви подправки.

И къде трябва да занеса документите?Долу в Млечна кухня ли?

# 133
  • Плевен
Dа, в млечна кухня се носи удостоверението за раждане. Издава се карта и в нея се попълва бройката на закупените купони. За алегия и документ от личния лекар чувам за първи път от теб. Може и така да е. Преди това го нямаше, както и молбата.

# 134
И аз се класирам за сега за срещата.

Общи условия

Активация на акаунт