Гърция- 21

• 33 521
  • 305
  •   1
Отговори
# 75
нека дамите от Атина, да ти кажат и за метрото, като транспорт...

За храна...ако си поитател на дюнера, или скарата като жяло, според мен нямаш проблем. Във всички γυράδικα има порции и салати...

Бе, в Гърция гладна няма да останеш.... hahaha smile3532

# 76
Елефсина е по-скоро предградие на Атина, отколкото самостоятелен град, и не е кой знае колко голямо. Тук Атина се води само центърът, а иначе мегаполисът се казва Атики. Често в града можеш да видиш табели: "към Атина", което за мен си беше странно в началото.
Такси от летището до Елефсина не би трябвало да ти излезе повече от 60 евро (имайки предвид надутите цени). Минава се по магистрала и за нея допълнително ще ти вземат 2.70, иначе в града 10 евро за 10 км максимум.
По принцип можеш да се придвижваш и с метро. Имай предвид обаче, че метрото в момента доклокото знам не ходи до летището поради ремонти, а и до Елефсина също няма да те закара. Ето ти карта:
www.athensinfoguide.com
Вземи си дебитни и кредитни карти и не толкова много пари в брой. С дебитните карти се тегли с такса 4 евро на 200 евро изтеглени, но пък няма да носиш пари в брой. С кредитната карта можеш да си пазаруваш навсякъде.
Изтегли си карта на Елефсина от Google maps и ако хотелът е близо до болницата, можеш да ходиш и пеша.
Права е veselinap Grinning

# 77
За съжаление и дебитните, и кредитната карта са ми в лева.
Затова ще нося само пари в брой.
Затова се чудя колко да са те.
От летището до хотела ще ме закарат, на тръгване също.
Въпроса е в града с колко ще се оправя.
Въобще не мога да преценя.

# 78
Но мила Hakiba, това няма никакво значение! Това, което си изтеглила от дебитната, се обръща в лева по курса на деня. Моята дебитна също е в лева и съм теглила откъде ли не...смешното е (но пък достойно за похвала), че от банката често ми звънят, за да ми кажат, че картата ми била използвана еди си къде, потвърждавам ли транзакцията Mr. Green А кредитната ти карта ако е Visa или Master card, също нямаш никакви проблеми по света.
Щом ти е осигурен и този транспорт, не ти трябват много пари в брой.

# 79
здравейте.. newsm78  chef
 моля ви дайте ми идеи за следното.
 купих си нов бански костюм(мисля че така се кaсвасе)
цвета е зелен(хаки се казва),много прост модел.
въпросът ми е следният: какво мога да направя за да не е толкова прост??мислих да зашие на сутиена нещо,ама не знам... newsm78

# 80
Аз не напразно в поста си бях написала, че може да се мине през ликсархиото и там да се впише името,както и направихме, просто по - често тази процедура се избягва и се пристъпва към кръщене. Написала съм също и че аз самата вписах името на детето в ликсархио-то, но някой не четат.

# 81
За съжаление и дебитните, и кредитната карта са ми в лева.
Затова ще нося само пари в брой.
Затова се чудя колко да са те.
От летището до хотела ще ме закарат, на тръгване също.
Въпроса е в града с колко ще се оправя.
Въобще не мога да преценя.

Зависи какво ще ядеш и какво точно ще правиш. Да кажем, че ядеш месо - примерно за един дюнер ще платиш към 3 евро, ако отидеш да хапнеш в Гудис или Макдоналдс - до към 10 евро ще ти е менюто, ако хапнеш в таверна - за салата и основно ястие и нещо за пийване - към 20 евро за сам човек, баничка за закуска - към 1,5 - 2 евро.  Можеш да си вземеш едно кисело мляко от супера за към 1 евро, да седнеш да пийнеш кафе - 3-4 евро.  Аз бих си взела поне 100 евро.
здравейте.. newsm78  chef
 моля ви дайте ми идеи за следното.
 купих си нов бански костюм(мисля че така се кaсвасе)
цвета е зелен(хаки се казва),много прост модел.
въпросът ми е следният: какво мога да направя за да не е толкова прост??мислих да зашие на сутиена нещо,ама не знам... newsm78

Най-лесното е да си вземеш някой интересен шал за плаж.
Код:

# 82
Но мила Hakiba, това няма никакво значение! Това, което си изтеглила от дебитната, се обръща в лева по курса на деня. Моята дебитна също е в лева и съм теглила откъде ли не...смешното е (но пък достойно за похвала), че от банката често ми звънят, за да ми кажат, че картата ми била използвана еди си къде, потвърждавам ли транзакцията Mr. Green А кредитната ти карта ако е Visa или Master card, също нямаш никакви проблеми по света.
Щом ти е осигурен и този транспорт, не ти трябват много пари в брой.
Мерси, това не го знаех.
Мислех, че ако е в лева, то мога да тегля само в лева.
Така ще съм по-спокойна.
Хотела ми го казаха днес- казва се ELEFSINA.
Вижда ми се сравнително наблизо.

# 83
хотела е много добър.
Пролетта бяхме на една сватба и именно там се настанихме.
Помня, че беше и не много скъп за звездите си.

Да не ти казвам в какви хотели сме престоявали / с мъжа ми пътуваме доста/ за по 100 евро на вечер.
Намира се в града, който е автономен  и еднаквото с Атина е ,че се намирт в една община.
За да стигнеш до центъра на Атина примерно ще ти трябва поне 50-60 мин. Движението е ужасно, задръстванията страшни:))
Ето ти сайта на хотела

http://www.elefsinahotel.gr/

# 84
Абсолютно точно, само едно уточнение: жълти са си, не са кремави (освен ако нямаш предвид лимонов крем:D)
Ето ти един номер за поръчка, предполагам, че говорят английски:
2105323300
Таксата за повикване е 5-6 евро, но си струва, защото работят на ниски фиксирани цени, като гледам ценоразписа, там някъде е, нямам бележка да погледна, освен това е изключено да ти направят панорамна обиколка на града с цел надуване на сметката, защото возят по най-краткия маршрут, иначе можеш да се оплачеш.

И аз да благодаря за този номер, защото и на нас ще ни трябва такси предполагам  Peace

# 85
хотела е много добър.
Пролетта бяхме на една сватба и именно там се настанихме.
Помня, че беше и не много скъп за звездите си.

Да не ти казвам в какви хотели сме престоявали / с мъжа ми пътуваме доста/ за по 100 евро на вечер.
Намира се в града, който е автономен  и еднаквото с Атина е ,че се намирт в една община.
За да стигнеш до центъра на Атина примерно ще ти трябва поне 50-60 мин. Движението е ужасно, задръстванията страшни:))
Ето ти сайта на хотела

http://www.elefsinahotel.gr/

Разгледах го вече, наистина изглежда добре.
Аз в Атина всъщност работа нямам/е, ако имам възможнос ще се поразходя естествено/.
Идеята беше да е близо до болницата, а като гледам не е много далеч.

# 86
той града не е кой знае колко голям.
Помня, че болницата я ползвахме за ориентир, търсейки нещо и е по в края на града, към планината.
Надявам се всичко да е наред .

# 87
той града не е кой знае колко голям.
Помня, че болницата я ползвахме за ориентир, търсейки нещо и е по в края на града, към планината.
Надявам се всичко да е наред .

Благодаря ти, дано.
Поводът не е приятен, пък и ще съм сама, та затова като някой идиот питам за всичко.
Надявам се да има повече англоговорящи, че в Солун и Халкидики вероятността да намеря грък, знаещ български или македонски беше по-голяма от вероятността да намеря някой знаещ английски Laughing

# 88
хотела е най-новия в района и спецално проектиран за симпозиуми и подобни.
Предполагам знаят английски.
Но английски така или иначе знаят повечето от Атина насам:))
За съжаление не познавам никой в Елефсина, а и аз съм чак в Патра.
 НО мога да ти дам номера си , евентуално ,ако се наложи нещо

# 89
хотела е най-новия в района и спецално проектиран за симпозиуми и подобни.
Предполагам знаят английски.
Но английски така или иначе знаят повечето от Атина насам:))
За съжаление не познавам никой в Елефсина, а и аз съм чак в Патра.
 НО мога да ти дам номера си , евентуално ,ако се наложи нещо

Няма нужда засега, благодаря много за предложението  bouquet.
Аз ще съм с PCто, така, че ако я закъсам много ще пиша, по форумски ще ме спасявате Wink

Общи условия

Активация на акаунт