Гърция- 21

• 33 157
  • 305
  •   1
Отговори
# 45
Казва, че има проблем със страницата и те пита дали искаш да продължиш. Това е същото съобщение за error, което излиза и на англоезичния експлорър.

# 46
veselinap, информацията ти за съжаление, е вярна  Rolling Eyes Току-що говорих с Костас, и той надълго и нашироко ми обясни как са се променили нещата, нищо чудно, че няма официално инфо на страницата на уни-то.

Тази година няма нито един кипърец, приет първи курс в МА в София. Приемат главно граждани на трети страни, от Турция, Иран, Ирак. Номерът е да се закачиш за езиково обучение от една година, а и там тази година не е можело да се види лице от ЕС  Peace Единствено братът на негов приятел кипърец, който вече учи в МА, се е възползвал от иранското гражданство на баща им, пътувал дотам, за да си вземе удостоверение за иранско гражданство и така го приели платена поръчка за 6000 Е.

Навярно същото е положението с гръцките студенти.

Друг вариант е да се запише в Пловдив, и след това да се прехвърли в София, пак с пълна такса, а не 1/2, каквато плащат българите с двойно гражданство (така и така ги водят чужденци по този казус).

Ако успее да се закачи за езиково обучение, след това има шанс без прехвърляне.  Peace Peace Peace

И накрая ми напомни, че все пак конкуренцията при момичетата е много по-голяма  Whistling

Ако имате нужда от каквато и да било друга информация, само казвайте   bouquet Стискаме палци да уредите нещата по най-удачния начин  Peace

# 47

bouquet  bouquet  bouquet
Мда... Някъде четох и търся де, че за тези които са с А профишънси Кембридж, и чужденци, могат да кандидатстват за стипендии в колежите в Англия. Да видим...
Да, и аз така разбрах, ако си от трета страна, не ЕС, няма никакъв проблем с платеното обучение...

# 48
Да, и аз така разбрах, ако си от трета страна, не ЕС, няма никакъв проблем с платеното обучение...
Като чух се вбесих, започнах да цъкам като баба  newsm66

Мда... Някъде четох и търся де, че за тези които са с А профишънси Кембридж, и чужденци, могат да кандидатстват за стипендии в колежите в Англия. Да видим...
  superuu  superuu  superuu

# 49
след като той завършва следващата година, проверете какви са точно условията по приемане в англия, да не се окаже, че искат да е профилиран за медицина в гърция и да има тоя минимален брой точки, изискващи се за тая специалност, както е тук...иначе таксите в англия не са чак толкова високи в държавните унита... пак към 2000? както и тук  Peace

Като чух се вбесих, започнах да цъкам като баба  newsm66
била ли си в колозеума преди приемането ни в ЕС? ...таксите бяха 2 вида: за посетители от страни от ЕС и южната част на бразилия-точно 3 определени града, в които се предполага, че има италиански имигранти и за всякакви други посетители- двойна такса  Laughing

# 50

Чувала съм, че много гръцки студенти се записвали да учат в Италия медицина. Ако можеш провери и това.

# 51
Може ли да ви задам един страничен въпрос? Как се спасявате от комарите? Изпохапали са ми детето! Ходих днес да купя РАЙД, но като прочетох упътването се отказах... Знаете ли някой ефикасен и не толкова отровен метод?

# 52
Може ли да ви задам един страничен въпрос? Как се спасявате от комарите? Изпохапали са ми детето! Ходих днес да купя РАЙД, но като прочетох упътването се отказах... Знаете ли някой ефикасен и не толкова отровен метод?

Има в аптеките едно кремче на билкова основа.  Бяла тубичка със зелени надписи... Име обачев момента тц  Embarassed
Подходящо за бебета и деца... Препоръчано ми бе от педиатърката
Ползвала съм го и има ефект...

# 53
И аз съм виждала едно кремче за деца, продават ги в бебешките магазини. При нас в момента има огромни комари и не мога да ползвам нищо, много ме дразни миризмата. Сутрин преди да тръгна за работа ако случайно има комар в къщи пръскаме с Райд и следобед когато се върнем вече не мирише, но оставам прозорците отворени като имам сита на всички прозорци. Преди да забременея съм си вземала дори от супермаркета един репелентпод формата на спрей, като се напръскаш с него и не те хапят, но не знам дали става за деца.

# 54
Аз купувам от шишенцата за контакт, не са някаква известна марка, но вършат работа, ще погледна марката и ще я напиша довечера. Не миришат силно.

Относно парламентарните избори на 5-ти Юли, да знаете, че заявленията (Приложение 10) се изпраща до края на тази седмица (14-ти Юни е крайният срок) по мейл или факс на посолството.

# 55
...таксите бяха 2 вида: за посетители от страни от ЕС и южната част на бразилия-точно 3 определени града, в които се предполага, че има италиански имигранти Laughing

Joy Joy Joy Още си пазя комбинирания билет за Акропола и целия комплекс от забележителности, като ги посещавах за първи път през 2004  Grinning Бях се информирала още от БГ за таксите и намаленията, и най-важният документ, с който тръгнах, беше студентската ми книжка - навсякъде я размахвах и обяснявах на развален гръцки, че съм студентка (то и без това в жегите провлачвам  Joy).

# 56
За комарите ползваме мрежа за комари и устройство срещу комари на Чико. Включва се в контакт и уж ги пъди с някакви нискочестотни шумове. Има ефект, но не е 100%
По отношение на българското гражданство- след като кръстите детето и от църквата издадат кръщелно свидетелство го пращате да му сложат апостил, след което се превежда на български и се отива с него в агенция ГРАО с това свидетелство и копие от паспорта на бащата. Плаща се такса и издават акт за раждане на детето.

# 57
Струмфаки, каква връзка има кръщенето на детето. Вече не е задължително да е кръстено, за да се регистрира

# 58
... Бях се информирала още от БГ за таксите и намаленията, и най-важният документ, с който тръгнах, беше студентската ми книжка - навсякъде я размахвах и обяснявах на развален гръцки, че съм студентка .
и аз така.... даже си взех билет за ферибота до миконос с 50% намаление... и ползвах билетчетата за градския транспорт от 25цента вместо 50  Laughing

аз ходих да гласувам тук в посолството за еводепутати и ми казаха, че за изборите на 5. юли също без предварително записване става... на място се попълват 2 бланки...
обаче ако нямате консулство или посолство наблизо, то за да отворят избирателна секция, трябвало да се съберат подписи/ заявления от поне 100 желаещи.

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 18:40 от Azalee

# 59
Оф да, в сайта на Външно, в един и същи документ пише две противоположни твърдения.
"Изворът":

http://www.mfa.bg/bg/index.php?option=com_content&task=view& … 85&Itemid=569

Такаааа, в началото пише:

3. Избирателните списъци на българските граждани, живеещи постоянно или пребиваващи в чужбина, се съставят въз основа на заявено лично желание за участие най- късно до деня на изборите (чл. 37, ал. 1 от ЗИНП).
Избирател, който не е включен в избирателния списък до изборния ден, се вписва в списъка от секционната избирателна комисия (чл. 37, ал. 2 от ЗИНП) в деня на изборите.

Обааачеее по-надолу четем:

6. Заявлението ( Приложение № 10 от изборните книжа) трябва да е в писмена форма и да е подписано саморъчно (лично) и да съдържа ясно изразено желание за гласуване и се подава с писмо или в електронна форма (по факс или чрез електронна поща на сканирано саморъчно подписано заявление) до посолството на Република България или консулската служба за съответната държава. Заявлението (Приложение № 10 от изборните книжа) се подава не по-късно от 14 юни 2009 г., неделя включително (20 дни преди изборния ден).

И какво сега, трябва ли да се пише заявление или зявлението е само за да си направят списъците и да те премахнат от списъците в България? newsm78 Луда работа! Документът явно го е писал секретарят  Mr. Green Mr. Green Mr. Green На предните избори помня, пак не бях в България, тогава от посолството ни уведомиха предварително да подадем заявления и да им ги пуснем на мейла.

За комарите ползвам Baygon, той пък бил на Johnson, сега проверих. Не мирише силно.

Общи условия

Активация на акаунт