Слънце грее, дъжд вали - Цветарки се радват на красоти. Тема 42

• 35 750
  • 482
  •   1
Отговори
# 315

Това масово цъфтене не е от климата, ами си е от хубавата почва в саксиите, с торове и всичкото, плюс всякаквите подхранващи добавки след това. Иначе климатът не е кой-знае колко по-различен от българския. Дори в България има повече слънце, може и водата да е по-евтина за поливането  Laughing

# 316
Ами моите са в немска почва, специална за всякакъв вид гераниуми, торя ги с немска тор, специална за сакъзчета, но не стават такива  Naughty. Може би има някаква друга причина. Но е факт, че там на всеки прозорец има такива водопади от цветове, а тук рядко се виждат.

# 317
Добро утро.
 Не се карайте за цветята. И моите са с хубава почва, торя ги всяка седмица, но нямат достатъчно слънце. Наистина са много добре в момента ( като лисна маса) , но цветове има тук там. Говорих миналата седмица с една баба. Точно това нещо каза и тя -тор, вода и слънце. Тези които стоят по моста и по парапетите никой не им слага тор но са превъзходни. Heart Eyes Моите са коренчета от миналата година. Климата определено е много по различен от БГ. Тук почти няма слънце. За сведение в момента е 11 градуса, а дневна дават 16.
mariqnka , честити ти придобивки. Много хубави цветенца.   bouquet
vesi_nn , хоята е невероятна. Това е другото цвете с което ме зарибихте тук.  Hug
Goody, отново невероятни цветенца. Втората снимка е божествена.   bouquet
За камъчетата. В нас има едно на малката, но още не съм го пресаждала. Малко го забравям да го поливам, че е в къщи.  Embarassed  Не знам кога го купихме, но видимо е дръпнало на височина. Специални грижи не съм полагала.
И едно оплакване- теменужката ми и тя е с въшки.  #2gunfire

# 318
  • Варна
Точно това е, че тук в БГ е прекалено горещо. Според мен по-хладно време с повече слънце е оптималният вариант. Моите цветя изглеждаха по-добре преди да почнат жегите. И аз торя и почвата ми уж е хубава, ама мога само да мечтая за такъв цъфтеж Wink

# 319
Момичета благодаря много за хубавите думи  Blush Тайната е ,че тя ги гледа от повече от 3 год. Зимата са в стая с Т. 10-12градуса и от април /май са на навън. Яко слънце и вода. Не ги е разсаждала от поне 3 г. и каквато и невероятна пръст да е ползвала тогава ,вече не е останало нищо от качествата й Tired
Пък да си призная, някои друго съм донесла от Виена  Mr. Green
Ето част от кактусите ми
http://sunnynes.multiply.com/photos/album/13/Kaktosi
 а тук малко стайни цветя.

vesi_nn  хоята е  Crazy
аничка орхидейте ти са номер едно.Такива хубави не съм виждала  Flutter
За камъчетата - ами уморих досега 3 вида  Embarassed и ми е мъчно да взимам повече. Много ли поливах през зимата, а те не искат 3-4 м. и грам вода. Но вкъщи е 22 до 24 гр и нямам как да не ги поливам  Crossing Arms

# 320
Здравейте!Бихте ли ме посъветвали какво цвете би виряло в северна стая,доста мрачна при това.Имам едно висящо от тавана макраме,в което до скоро държах висящо растение(добре се развиваше при тези условия),но ми казаха че висящите не били удачни за дома.И го изхвърлих.В цветарските магазините има много неща,които ми харесват,но едва ли всяко ще се чувства добре в това помещение.Затова ви моля за съвет-какво цвете да си купя?

# 321
Съни, прекрасна колекция от кактуси и страхотни сакъзчета. поздравления! Кактусчетата на вън ли ги гледаш, ториш ли ги или други чалъми някакви? такава радост за очите са  Heart Eyes
Вики Хриса и аз изхвърлих няколко теменужки, заради тия гадини   #Cussing out
Аничка, честита ти орхидея , а старата е мммм Heart Eyes Моите са в застой. Пускат само листа.  Само на една, която бях отписала, защото живее на магия, след като корените и изгниха и имаше само 2 голи листенца, тя пуска 2 цветоноса. Това беше първата орхидея, която си купихме в мини вариант.

Не пиша толкова често, защото нямам качени нови снимки, но ви чета с удоволствие и разгледам вашите красоти. Иначе в градинката вече цъфнаха маргаритките и 4 гладиола, далиите. Незабравките/не знам дали точно така се казват-от които после се правят сухи букети/ също започнаха да отварят цветчета. Надявам се скоро да направя снимки и да ги споделя с вас.
Хубав ден на всички  Hug
А, Марида, освен за спатифилум или папрати друго не се сещам за северна, при това мрачна стая. Иначе на самия прозорец можеш теменужки да гледаш, асплениум. На уличката на път за нас на такъв прозорец едно бабе от години успешно отглежда фуксии и грудкова бегония /дама и кавалер/ /цъфтят като луди в момента.

# 322
Milenk@,благодаря за съветите.А искам да те попитам(явно разбираш от цветя) следното:сега като рових из нета,прочетох,че Импатиенс(циганчето) се чувства добре на сянка(ама за градини ставаше дума де).То е много красиво като цъфти.Мислиш ли,че в моя случай ще расте добре?

# 323
Марида, циганчето е топло и светлолюбиво цвете. Моето е на южната тераса. Но като се замисля, преди години имах такова, което гледах на северния прозорец и цъфтеше непрекъснато. Имаше и толкова разклонения, че раздавах и на съседките . После обаче го нападна паяче и от това си отиде. Така, че ако е на самия прозорец, можеш и това красиво цвете да си отглеждаш. Иска обаче да го подновяваш, защото бързо израства, а е по- хубаво, когато е мъничко и кипричко  Heart Eyes

# 324
  Hug Hug Hug
Имам един въпрос - защо петуниите ми се чувстват по-добре на сянка отколкото на слънце на прозореца?

# 325
Здравейте.
Sunny.., страхотни кактуси.  Hug Другите красоти и те не остават по назад.  bouquet
Milenk@ , и аз май вървя по стъпките ти. Уж бях изчистила каменото цвете, но явно не съм успяла. Сега има на една драцена и на теменужката.
Изкам да ви покажа моята 9 годишна котка как е уморена от кърмене.   Joy  И най важното какво чете.

Сега ви показвам две петунии. http://media.snimka.bg/3440/013134862-big.jpg
Една четирилисна детелина http://media.snimka.bg/3439/013134287.jpg
и един отбор латинки  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=354754&pid=13134334
Тук вече са двете напълно цъфнали рози
http://media.snimka.bg/3440/013134458-big.jpg
http://media.snimka.bg/3439/013134220-big.jpg
котенце десси-г , мисля че трябва да са на шарена сянка.
Вчера си купих една грудка на бегония. Не знам какво ще стане защото е направо с листа.  ooooh!  Хората зада не ги изхвърлят ги намалят и аз не можах да устоя.  Grinning

# 326
В бъдещото ми жилище едната ми тераса/по-голямата и от страната на дневната/ е западна.
Имам доста цветя,без претенции,че съм кой знае каква цветарка.Една приятелка ме поля със студен душ,като ми каза,че на западна тераса НИЩО не вирее.
Ако някоя от вас отглежда нещо на западна тераса,моля да сподели.Ако нямам такова  цвете,да започвам да го отглеждам Laughing

# 327
Съни, много са хубави кактусите ти, с красиви цветове. Heart Eyes
За сакъзчетата е така, когато са на няколко години и са пуснали много разклонения, цъфтят чудно, не е нужно яко торене.Ако помните, преди писах за цветята на 2 жени при които ходих - имаха прекрасни цветя, а не ги торят, трябва си да пораснат, да имат много стъбла и съответно цветове.Аз кога ли ще постигна това?
marida , не се лъжи, че пълзящите растения са на лош късмет и си отглеждай и им се радвай.Аз ти предлагам хлорофитум - зеленият вид е подходящ за по-тъмни места:

Вики, много хубави цветенца и котета. Heart Eyes
На първата снимка едното е петуния, а второто е циганче / импатиенс /.Има и петунии със същата багра, но това е циганче.
Котенце, може би слънцето е силно и не могат хубаво да цъфтят петуниите, знам ли, моите едните са на слънце, другите повече на сянка, но са добре всички. Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 18:26 от К@ми

# 328
Вики, много хубави цветенца и котета. Heart Eyes
На първата снимка едното е петуния, а второто е циганче / импатиенс /.Има и петунии със същата бягра, но това е циганче.
Kами ами кой да гледа.  Embarassed  Grinning Аз от бързане, да не ме види някой че снимам даже не съм видяла какво е. Помислих че е петуния в първия момент и не съм се заглеждала повече.  ooooh!
Хлорофитум и аз съм имала. Той става дори и за бани. Маранта дали няма също да стане.  newsm78
W, на западна тераса съм гледала доста цветенца. Няма ли козирка отгоре която поне малко да пази.

# 329
Ох, имам грешка, вместо багра съм написала бягра /поправих се/. Wink
И друго сгреших, написах Вики, а ти си Хриса, нали?Да не объркам пак. newsm78
Иначе циганчето е много красиво, аз имам малки, кога ли ще цъфнат? Rolling Eyes
Всички растения, които нямат багра по листата, могат да издържат на по-неосветено място, иначе другите си губят баграта като са на по-тъмно.

Общи условия

Активация на акаунт