Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-13

• 84 637
  • 1 011
  •   1
Отговори
# 930
Здравейте момичета! Радвам се , че сте тук.
          Лалева за теб :
Аз бях на костна сцинтиграфия на 01. 07. 2009 год. След като имаш този талон 3-А  няма да плащаш изследването. Ако го нямаш е 150лв. Може да ти предложат допълнителна консултация, която струва 30 лв. Тя е по желание. Не боли. Аз като ходих беше доц. Пиперкова. Много е внимателна. Денят бе много натоварен и приключих чак в 18,00 часа. На всички от провинцията ни дадоха резултатите за да можем да се приберем, ако няма къде да нощуваме. Ако има нещо - питай.
Приятен ден на всички! ЧАО !

# 931
  • у нас - на брега на морето
Sisko77, аз също задавах този въпрос преди време. Казаха ми, че се правело веднъж годишно и било по-добре да е след химиото и лъчето, дори една година след операцията. Ако са ме подвели и аз ще те подведа, затова моля и аз, ако някой знае по-добре, ще ни е от полза.
Пепито1, как стояха нещата при теб? Сигурно резултатите ти са добри, щом не си писала нищо, за което се радваме за теб!

# 932
То всъщност за какво се прави това изследване-за да се провери плътността на костите след терапиите или за възможни метастази в тях?
 newsm78

# 933
Sisko 77, на мен също ми казаха като свърших с лъчетерапията да не бързам да правя сцинтиграфия и да изчакам година след операцията.

# 934
То всъщност за какво се прави това изследване-за да се провери плътността на костите след терапиите или за възможни метастази в тях?
 newsm78
Заради второто и изобщо всички изследвания се правят с една цел -  да се види дали няма метастази. Иначе никой не го интересува какви са пораженията от химио и лъчетерапиите, защото и без това немогат да се избегнат. Тъжно и жалко, но е така.

# 935
 newsm78
Заради второто и изобщо всички изследвания се правят с една цел -  да се види дали няма метастази. Иначе никой не го интересува какви са пораженията от химио и лъчетерапиите, защото и без това немогат да се избегнат. Тъжно и жалко, но е така.

А каква е вероятността при чисти лимфни възли,да се появят мети в костите? Въобще има ли такава вероятност? newsm78
Аз поне си мисля,според моята логика,че е невъзможно да се появят метастази в други органи!
Единственото ,което ми се струва възможно, е рецидив/не дай боже/. newsm78

# 936
Слава богу нямам нищо по костите. На мен също ми казаха една година по-късно да си направя сцинтиграфия. Незнам и се опитвам да не мисля дали могат да се появят проблеми с други органи. Преди години като ми махнаха шийката на матката бях сигурна, че всичко е наред, но сега просто се надявам да е така. Хубаво е, че сме заедно и се подкрепяме в нужда. мои познати, които са преживели подобни ситуации ми казват, че трябва да мисля позитивно. Сега и аз пожелавам на всички вас позитивно мислене.

# 937
Пепи,в позитивното мислене е разковничето!
И тук много пъти е обсъждано въздействието на позитивните мисли върху състоянието на хората!
А ние сме тук за да се подкрепяме и да се настройваме позитивно!
Сега за теб Hug Hug Hug

# 938
 newsm78

А каква е вероятността при чисти лимфни възли,да се появят мети в костите? Въобще има ли такава вероятност? newsm78
Аз поне си мисля,според моята логика,че е невъзможно да се появят метастази в други органи!
Вероятност на практика съществува, колко е голяма не знам, но при съпруга ми се появиха метастази в белия, черния дроб и мозъка при чисти лимфни възли, казаха че туморът се разпространявал по кръвен път.

# 939
 Ето нещо интересно: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=201859
http://life.lafbg.com/2009/08/%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D1%89%D0 … 0%BF%D0%B8%D0%BD/

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 19:02 от Soniad

# 940
  • София
 Здравейте, момичета!
ЗА сцинтиграфията не знаех,че без талон е толкова скъпо станало.Само преди три години беше 35лв.....Аз ще си я правя защото имам една пронизваща болка в крака,на пръстите и не само за това ,а защото не съм правила досега.А рака на матката дава мети във лимфни възли и кости.
Лека вечер! Simple Smile

# 941
 newsm78

Според здравата логика е така, но моята майка е жив пример за обратното. Имаше съвсем малка бучица на гърдата, изрязаха я само нея и част от лимфните възли, за хистологично изследване. Карцинома го определиха като 1-ва степен злокач. и чисти л.възли.
Направиха й само лъчетерапия. След една година обаче - хоп подкожни метастази. Явно е имало останали злокач. клетки, които са работили през това време.
Така,че на практика всякакви развития на нещата са възможни. Както в лошия, така и в добрия аспект.

# 942
   Така е , но аз предпочитам да се съсредоточа в положителният изход !!! Wink

Кажете ми ,защо е вредно къпането в минерална вода за нас ?

# 943
Пясъче, заради високата температура, т.е. заради топлината и седенето в нея. Знам че ако е душ, може да е по-топъл, но вани, минерални бани и т.н. - желателно е да се избягват. Wink

# 944
  Кана ,отивам на почивка , басейна бил минерален/има и вътрешен/, ако не е топъл ,мога ли да се цопам Embarassed/ или няма такъв филм/?!

Общи условия

Активация на акаунт