Мнения за адаптирано мляко Лактана Био

• 150 036
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
Ава, не, няма проблем. Може да си минеш директно на двойката и да захранваш  Peace

# 661
  • София
Ава, не, няма проблем. Може да си минеш директно на двойката и да захранваш  Peace

Peace И аз мисля, че няма проблем едновременно да захраниш и да минеш на двойка.
Ако се притесняваш все пак от връщане на коликите, не пречи да дадеш първо двойката, после да захраниш или изобщо както си прецениш. Няма строго правило - захранване от шестия месец, смяна на 1-ца с двойка от шестия месец и нито ден по-рано или по-късно.
ПП Имай едно наум като дойде време да сменяш двойката с тройка - по-различна е и конкретно моето дете не я хареса хич, та я пропуснахме и минахме направо на Киндер след годинката.

# 662
Да наистина тройката е различна. Моят бебок си я пие, но мен ме тормози този портокал, който са сложили. Защо не е чисто мляко и защо са сложили цитрус, не мога да се начудя.

# 663
Нека върна темата към Лактана 1. Ние сме на 41 дена и от самото начало сме на Лактана 1. До скоро приемахме количество точно като схемата посочена на опаковката, но от началото на втория месец вече според схемата трябва да приемаме около 120мл на хранене. В началото малката правеше по 2.5-3 часа паузи между храненията и нощно време по 5-6 часа, но от 2 седмици насам вече едва дочакваме да минат 2 - 2.5 часа и започва рев... В момента все още сме на 90мл Лактана 1 и пауза от 2-2.5 часа между храненията и едва изяждаме и това количество (бебка заспива та се налага да я пробуждам с пощипване по бузката). Притеснява ме този малък интервал на хранене ! Дали пък не компенсира така по-голямото количество, което се налага да приема вече ? Нека някой с опит с Лактана 1 да каже как е било при него ? Благодаря !!!

# 664
А защо не и даваш това, което пише за нейната възраст?

По принцип много майки споделиха, че сякаш по-бързо огладнява детето, но мисля, че и това си е строго индивидуално.

# 665
  • София
Ама какво значи "налага се"? Дозите и интервалите, написани на кутиите, са ориентировъчни, не задължителни! Ако искате съвет от мен - не се водете педантично от милилитри и интервали. Колкото му се яде на бебето, толкова. И зарежете тези глупости от сорта на "ще му се разшири стомахчето" или "на толкова месеца трябва да яде еди колко си". Няма нищо по-лошо да държиш едно бебе гладно или да го тъпчеш, защото "така трябва". И да си гледаш часовника, чакайки да минат определените часове, а детето да се дере от глад. Или да го буташ с шишето да яде насила.
wik_wik, синът ми е на Лактана от самото си раждане, та и досега. За твоето бебе около 120-130 мл. на интервал около 3 часа мисля, че е добре. Води се по детето - ако не дочаква да минат 3 часа, или увеличи дозата, или скъси интервала.
ПП Като си спомня каква овца бях навремето и водейки се по това "какво пише" си държах бебето гладно, сакън да не стане дебело, щото "така трябва", в резултат на което все гладно си стоеше, милото, все ревеше и почти не наддаваше, докато не се усетих. Направо ми иде да се върна назад и да се самонабия  Rolling Eyes

# 666
Ами аз изобщо нямам и намерение да правя нещо против нейната воля... не и предлагам повече от 100 мл, защото тя и това не изяжда... винаги и остават по 10-20мл от 100-те и заспива или избутва биберона и така... но в момента в който поиска повече от 100-те ще и направя допълнително разбира се... пък за краткия интервал на хранене... не знам само това ме притеснява... 2-та часа интервал... може пък и да си е такова детето да си огладнява... доста си е лакома Simple Smile

# 667
Ами пробвай един ден да и угодиш и да и дадеш през два часа и виж, може пък след 2 хранения през 2 часа да направи по-дълга пауза. Те дечицата не са еднакво гладни през всяка част от денонощието. Simple Smile

# 668
Да наистина тройката е различна. Моят бебок си я пие, но мен ме тормози този портокал, който са сложили. Защо не е чисто мляко и защо са сложили цитрус, не мога да се начудя.

А, ти пък, мислиш ли, че е истински цитрус това, което пие? Само аромат е  Peace

# 669
Не е само аромат портокалът в Лактана 3, а изсушени портокалови люспички от биопроизводство. Нямат право да слагат аромати, предвид директивите, а ако има такива, то задължително е те да са естествени - например естествена ванилия, а не ванилин.

# 670
Да попитам  : няколко приятелки сме с Лактана 1 и Лактана ХА 1, на всички децата ни са с течни изпражнения излизащи извън памперса.

Има ли други такива или нещо имат проблем нашите деца ?

# 671
Бебетат папкат много и затова и акото е много. Не е притеснително, а напълно нормално.
Другото - ако всичките ползвате един размер и марка пелени - сменете марката или размера.
Ластичетата на гръбчето са от особено значение, акото да остане в пелената, а да не отиде по гръбчето.

# 672
Ползваме Памперс Премиум... явно това течното отива в памперса... нашето ако изглежда като гъста каша... от самото начало сме на Лактана 1.

# 673
Да, ние също сме с тях.

# 674
Другото - ако всичките ползвате един размер и марка пелени - сменете марката или размера.
Ластичетата на гръбчето са от особено значение, акото да остане в пелената, а да не отиде по гръбчето.

Съгласна с това мнение. Защо не пробвате друга марка памперси? Вземете различни марки определени бройки и си преценете

Общи условия

Активация на акаунт