Мнения за адаптирано мляко Лактана Био

• 150 025
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
Според мен от смяната на храната е нормално да има запек, но зеленото ако е от настиване на бебето.

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 15:06 от Michael@

# 676
...но зеленото ако е от настиване на бебето.

Това е бабешки мит.
Зеленият цвят е от 2 неща единствено - или по-богата на желязо млечна формула, или по-дълго задържане на фекалната маса в червата.

И не, не е нормално едно бебе да има запек. Ако има, то значи има проблем с формулата, която трябва да се смени.

# 677
Аз пък знам, че от задържането на акото в червата със сигурност не става зелено  Grinning Може да стане по-дехидратирано, но не зелено.

Много кърмени бебета акат на 4-5 дни, понякога даже и повече и акото им си е съвсем жълто (при Камелия е така). Факт е, че се беше простудила и имаше хрема и тогава се изходи в доста зелено  Crazy Други промени не е имало, т.е. причината за зеленото беше със сигурност от настинката  Hug

Течно ако никое ластиче не може да задържи, когато е обилно  hahaha

# 678
Е, добре Hug. Аз имам опит само с дете на формула - акото ставаше зелено, когато не акаше по 2-3 дни и формулата за съвсем кратко беше Фризолак. Когато мина на Аптамил, първите пъти пак не акаше по 2-3 дни и акото беше зелено. Говорих с педиатъра тогава и тя се смя на моите предположения за зеленото. А тогава майка ми изпадна в ужас, че бебето било "настинало" и затова акало зелено.
Факт е, че акото на бебе само на мляко е редно да бъде жълто и да не е твърдо.

# 679
Факт е, че акото на бебе само на мляко е редно да бъде жълто и да не е твърдо.[/i]

Така е  Hug

При кърмените може да е леко зеленикаво, ама не силно и тъмно зелено.
На формула не би трябвало изобщо. Обикновено зеленото си е индикация за някакъв проблем, зависи от отенъка  Crazy

# 680
Малкия е на лактана био и съм много доволана, препоръчвам го.

# 681
Доволна съм също от Лактана. Колкото до акото - ако бебето не ака повече от 24 часа става зеленикаво, но не тъмно зелено а по-скоро като пюре от спанак и сметана Wink , а ако ака два пъти за деня първото е по-тъмно зеленикаво а второто по-жълтеникаво със зелен оттенък. Е, заиграх се с цветовете, но искам само да успокоя, че не е за тревога зеленикавото ако, поне при нас е така. Искам обаче да попитам - ние сме на 4.5 месеца и от време на време - примерно през ден или през ако ни се случва да имаме все още от топченцата несмляно мляко и от слузта (под формата на по-тъмно зеленикави нишки желе)... при вас как е ?

# 682
  • София
Здравейте, малката яде Лактана ХА, доволна съм, ака 1 път на 1-2-3 дни (това до колкото знам е нормално за АМ), но се чудех да продължавам ли да давам Биогая или просто няма смисъл?

# 683
...но се чудех да продължавам ли да давам Биогая или просто няма смисъл?

Има смисъл, продължавай да даваш.

# 684
  • София
Ами добре, ще давам... но до кога?

# 685
До пролетта.

# 686
Здравейте, малката яде Лактана ХА, доволна съм, ака 1 път на 1-2-3 дни (това до колкото знам е нормално за АМ)

Не съм сигурна, че акане на 2-3 дни е нормално за бебета на АМ. Нормално е за кърмените.

А защо даваш Биогая, при положение, че Лактана е фрашкана с бактерии?  Thinking

# 687
  • София
Ами вече месец и половина е на Лактана. Първоначално акаше по 1-2 пъти на ден всеки ден, но един път преди 3 седмици направи пауза от 3 дни без да ака, нищо реално не се е сменяло и от тогава след като се изака, ака през ден. Дори днес се бях отчаяла, че няма да ака, но преди малко го направи. Вече 2 седмици ака през ден и знам кой ден е за акане, дори ака в един и същ час на деня...
Биогая давам още от първата седмица по препоръка на педиатърката... За малко инфо - аз смених НАН с лактана, защото от нана акото й беше черно и акаше не всеки ден...
Сега акото е нормално на цвят но пак не е всеки ден... Просто от един път спря да ака всеки ден.
Според мен проблема дойде от това, че един ден ака 3 пъти и после на ака 3 дни и от тогава така се случва... Но в деня на акане толкова много се изхожда, че направо памперса прелива... Но ми прави впечатление, че все пак коремчето не омеква много... има промяна но не много...
В деня за акане е малко по-нервна, тя има все още и малко колики и газове, но след като се изходи си става пак щастлива и спокойна. В деня, в който не се изхожда си е добре, дори коликите не са й тежки... Аз за това си мисля, че щом не й е зле, значи не е голям проблем че ака през ден... Когато не се изходи 3 дни, на 3-тия ден беше ад... ревеше нон стоп, напъваше се да пръцка... ужас... но после се нормализираха нещата...

Бебето е на 2 месеца и половина почти, яде най-често 6 пъти на ден по 80-100мл, някой път има и 7-мо хранене... Наддава добре - за 40 дена 960гр, което е супер за дете на АМ (като се има предвид че от някои млека наддават по 1.5кг и нагоре...) Рядко яде по-малко от 80 и само 2 пъти е яла повече от 100... За инфо преди месец пак толкова ядеше, аз държа тя да яде колкото й се яде и когато й се яде... През деня яде на 3 часа, а през нощта прави по-големи паузи 4-5 часа...

Тъй като знам, че лактана има много пробиотици и за това питах тук според вас дали да й давам биогая или други допълнителни... Според педи трябва да давам, но тя и ми призна, че не е запозната с Лактана...

# 688
Бих продължила да давам Биогая до захранването.
И без това бебето не е от често изхождащите се.
Много харесвам Лактана, с него си хранех и детето, но някак не могат да ме убедят, че бубите в млякото са досущ като в медикамент с живи пробиотици. Освен ако не влагат от Тьопфер 4-то поколение, но не е така.

# 689
Бубите в млякото  Joy Joy Сърч, ще ме умориш  hahaha

Брайда, а защо даваш ХА? Извинявай, ако си писала, но не чета всичко редовно. Аз лично, без да ангажирам никого, смятам, че толкова засилен прием на пробиотици не е нужен или желателен.
Акането ще се нормализира лека-полека, през ден е допустимо, щом не й създава дискомфорт.  Hug

Какъв е тоз Тьопфер 4-то поколение?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт