Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 41-ва тема

• 75 417
  • 661
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Фалафели приготвени в Tefal Actifry поднесени с типичната българска шарена сол и сос от сирене с чесън и копър. Основата е взета от форумите за арабската, турската и израелската кухня и естествено (като ме имате предвид мен де) леко модифицирана.

Кликнете върху снимките за да ги видите в по-голям формат.

И "оризови" банички (поредната ми щура идея или експеримент, която предстои да се развива) също изпечени в тази машина. Тестото е направено с грис от ориз (намерих го в един диетичен магазин, но иначе първоначалната идея беше да ги правя с оризово брашно). А плънката е известния домашен пастет от кренвирши, сирене и сварени яйца. Ето ги и тях:

Кликнете върху снимките за да ги видите в по-голям формат.

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 17:42 от дядо хаджия

# 316
Цяла седмица почти не съм писала , но ви четях редовно ! Много хубави неща видях , поздравления за всички !   bouquet
От последните страници си харесах на nordina мъфините и на dixi кексчетата !  Peace

Krische , браво на половинката ти ! Страшно вкусно изглеждат шишчетата !  Heart Eyes

Роца ,  страхотно меню !  Peace

И да не се връщам още много страници назад , но както винаги сте невероятни !   bouquet

През седмицата нямам време да готвя , а през уикенда мързелувам , така че ще се отчета пак с нещо приготвено от дъщерята -

Пилешко с чесън и магданоз и гарнитура от печени пресни картофи

# 317
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Момичета чудесни сте с тези тортички, мъфини и всякакъв вид глезотийки-вкусотийки, за което заслужавате поздравления newsm10 и цветя естествено  smile3525
 Днес за закуска содени бухти на Джемма и благодарности за рецептата, която ни стана любима. За Джемма Kissing Heart

и  пататник, два броя в различен вариант единия с картофи, а другия със зеленийки. Станаха много хубави, но вината да ги приготвя е на  подстрекателките MG 18 и   Labrex

друго не съм снимала, но пръста на Labrex отново е тук заради салатата от тиквички, която дори не успях да снимам. Като ги погледнах как набиват, тръпки ме побиха...Labrex   благодарности за рецептата  Flowers Sunflower   определено ще се прави редовно.  Останалото беше скара свински и пилешки пържоли и шишчета, салата. Но то не е интересно за да заемам място със снимки.  Приятна почивка  family на вас и семействата ви.

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 10:15 от tutulina

# 318
Всички предлагате чудни менюта,различни и много вкусни рецептички!
При нас днес все простички нещица
зеленчукова супичка
пилешки пържолки на грил-тиган
лесен сладкиш със сладко

Поздравления за всички неуморни кулинарки!!!Чудесни сте,момичета!!!   chef   bouquet

# 319
И един наистина лесен десерт , пак от дъщерята  Mr. Green
Бърза торта с череши и захарни трохи

# 320
Диди, може ли рецептата за тортичката щом е лесна?Изглежда много вкусна!!! Поздравления за дъщеря ти!!!  smile3501

# 321
Диди ти си се уредила значи hahaha шегувам се. То готвенето при мен си е краста де, но знам че ти не обичаш чак толкоз да готвиш, но пък като го пипнеш, просто чудеса правиш.
Сега, специално за дъщеря ти специален поздрав от мен. Браво Hug

# 322
Диди как я накара твоята тийнка да готви бе.Поздравления за девойката.Чевръста и домакиня ще се пръкне като майка си Hug.Личи си  Peace
Иначе и ти като мене и не само като мене де - почна работа и #Crazy.И аз само с почивни дни май май вече се отчитам Sick

# 323
Крисче, айде да не ти разправям какво ми причини твоята торта с ягоди... Laughing
Диди, тези, твоите пресни картофки... Думи нямам! Айде като е толкова лесен тоя черошов сладкиш, метни една рецептичка насам, моля, туку виж съм го вместила в натоврения си график!  Laughing  Hug

# 324
От много време не съм надничала в темата. Тук както винаги е прекрасно - толкова много вкусотии и така добре представени, че ми се иска да си взема директно от монитора  Blush  Mr. Green.

Диди - аплодисменти за твоята дъщеря, наистина неуморна в кухнята и с прекрасни идеи.  Hug
Аз лично очаквам с нетърпение рецептата на Бърза торта с череши и захарни трохи, че тези дни съм на вълна череши.

# 325
А пък аз пак съм на вечеря подготвена от Бобето, та докато аз ходих на сбирка на мами от бг мама (от друга тема, осмоклашнишка) той готви Laughing Laughing Laughing

И ето ги, хапки, със сьомга и салата от авокадо, чери домати, лук, черв чушка, корианъдр и лим сок и зехтин:

Много ми харесаха. Ама той като се е зачел в тия списания на Гуд фуд и само експериментира, а пък аз само плюскам  hahaha

# 326
Krische , като гледам и ти си се уредила !  Joy Явно лятото е сезонът за експлоатация на труда на домашните любимци - деца , съпрузи , баби , лели .....  Mr. Green

Lina dm , Бъни , yagodka , Ralfieta готвенето на дъщерята съвсем не е безкористен труд на добра воля с единствена цел да помогне на майка си.Старанието на девойчето в кухнята е подтикнато от съвсем други мераци !  newsm48

Ето рецептата за сладкиша - елементарна е и със сладолед се връзва превъзходно -
Бърза торта с череши и захарни трохи

# 327
Цяла страница от вкусни  гозби и сладки изкушения.  bouquet  bouquet  bouquet

У дома пълнени гъби с маслини в сметанов сос

# 328
Lina dm , Бъни , yagodka , Ralfieta готвенето на дъщерята съвсем не е безкористен труд на добра воля с единствена цел да помогне на майка си.Старанието на девойчето в кухнята е подтикнато от съвсем други мераци !  newsm48

важно е, че ти се урЕди от цялата работа  hahaha hahaha
Аз обаче искам рецепКа за онези пилешки чеснови хапки  Praynig може да пропуснеш магданоза  Laughing

нордина, страхотни предложения   bouquet

у нес днес задушено агнешко с бакла

пиле с ориз

пълнени чушки с кайма и сос

имаше и ягодово сладоледено мляко, неудостоено със снимка.

Хубава вечер и успешна нова седмица   bouquet

# 329
Здравейте момичета   bouquet , и днес пак навероятни вкуснотии  Crazy (и да не съм гладна когато вляза тук, огладнявам   261uu )
от мен едно измислено сладкишче http://media.snimka.bg/3328/012911099.jpg
и парче http://media.snimka.bg/3328/012911091.jpg .

Общи условия

Активация на акаунт