Фимо, въздушна глина

• 128 852
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Делфина фон Ю,много интересни експерименти Hands ClapНай много ми хареса второто изделие-изчистено,стилно и елегантно.Златистото фолио специално ли е?
Тези дни работя над една нова тема,която кръстих "Мохито"(на коктейла Laughing).Помествам едно от готовите изделия.Второто е несполучлив опит за Мокуме гане.Третото  са така наречените "чечевицы" от руските сайтове.Това е мой стар експеримент в тази техника.Мисля,че урок за нея може да се намери в линковете за уроци на Делфина фон Ю.

# 166
  • Costa Rica
Защо да е несполучлив опитът? Харесва ми. А мохитото е чудно!

Златистото фолио е шлаг метал - като златен варак, но несравнимо по-евтино.

# 167
Ами несполучлив,защото на някои места се виждат линии от рязането с макетното ножче,а вече взех да обръщам внимание на такива дефекти newsm12 .Отскоро се  опитвам да ги поправям с шкурка за водна шлифовка.Продава се на листове и е около левче с различна зърнистос.След обработка изделието има по-завършен вид преди да се нанесе лака.
Делфина фон Ю,аз си помислих, че това фолио е като онези които се продават специално за работа с полимерна глина.Откъде мога да намеря този шлаг метал?smile3530.Предварително благодаря за информацията!

# 168
# 169
  • Costa Rica
[аз си помислих, че това фолио е като онези които се продават специално за работа с полимерна глина.Откъде мога да намеря този шлаг метал?
Toчно това е. Има го в магазините за художници в различни варианти - мед, сребро, злато. Ако е на книжка е около 10 лв, аз си купих насипни листчета за около 3 лв.

Упс, сега видях новите цени - двойни, че и отгоре Shocked УжасТ!

И аз се старая да шкуря моите, но специално при мокумето такива "дефекти" са по-скоро ефект.

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 12:21 от Делфина фон Ю.

# 170
Благодаря много за полезната информация  Hands Clap!Ще видя непременно в "Слънчоглед" дали имат шлаг метал.
Делфина фон Ю,права си ,че понякога дефекта(ако не е фрапиращ) е ефект,особено ако изделието е ръчна изработка.Това лято имах възможност да продавам моите неща по морето.Най-често български клиенти ме питат дали използвания материал не е гума или пластмаса.Може би такива  малки недостатъци показват,че едно изделие е направено ръчно.Особено, когато полимерната глина е малко позната у нас.Затова този форум е една стъпка към популяризирането й,което е в полза за нас,нейните любители.За да не ни задават въпроси като този дали изделието е от гума Laughing Как обяснявате на близки,приятели и клиенти какъв е материала?Задавали ли са ви куриозни въпроси за него? newsm62

# 171
  • сусурлево
Благодаря много за полезната информация  Hands Clap!Ще видя непременно в "Слънчоглед" дали имат шлаг метал.
Делфина фон Ю,права си ,че понякога дефекта(ако не е фрапиращ) е ефект,особено ако изделието е ръчна изработка.Това лято имах възможност да продавам моите неща по морето.Най-често български клиенти ме питат дали използвания материал не е гума или пластмаса.Може би такива  малки недостатъци показват,че едно изделие е направено ръчно.Особено, когато полимерната глина е малко позната у нас.Затова този форум е една стъпка към популяризирането й,което е в полза за нас,нейните любители.За да не ни задават въпроси като този дали изделието е от гума Laughing Как обяснявате на близки,приятели и клиенти какъв е материала?Задавали ли са ви куриозни въпроси за него? newsm62
мм да питат наистина дали е пластмаса , дали тежи това което нося и т.н ама как става твърдо и ред други

# 172
Vokade, лимитът на личните ти съобщения е изчерпан Wink
Ако искаш поразчисти си кутията Simple Smile

# 173
Упс,сега я оправих вече! newsm78 Мъничка е кутията  Sad

# 174
Дами, позволявам си аз да се присъединя към отбора на фимото Mr. Green От тук научих за съществуването му, но напоследък направо превъртях на тази тема. У нас се е превърнала в малка работилница:) Из цялата къща се търкалят топчета, халкички, вързалки, клещи, телчата и всякакъв друго подобен антураж Flutter Това са моите неща http://luluto.multiply.com/photos/album/74#. След като си направих дрънкулка за всяка парцалка с която разполагам, мисля да премина към разни нещица за дечурлигата. За сега съм извадила само моделчета на разни животинки, ключодържателчета и гривнички. Остава само и време да намеря....

# 175
Здравей,Лулу!Ами добре дошла в отбора Laughing,аз също отскоро съм в групата Wink Погледнах твоите изделия-СТРАХОТНИ СА!Даже си имам вече любими newsm10.Много се радвам,че се увеличават фимо творците,за да  виждаме нови и различни изделия.Чакам с нетърпение и животинките,които си замислила.
Днес завърших ето тези мънички обици,но още не съм ги лакирала.Събрах остатъците от "саламчета" в хладилника,мокуме гане и brain cane и се получиха тези неща.В последно време съм на тема обици Simple Smile

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 22:04 от vokade

# 176
Лулу, поздравления!
Страхотни са, на мен много ми харесаха, аз обичам такива живи цветове. Не се отказвай да твориш  Peace
Vokade, снимката не се вижда (или поне при мен не излиза).

# 177
Благодаря много Flutter
vokade  и аз не виждам снимката Sad
Имам въпросче. Четах че коментирате лаковете. Аз си взех "спешъл" за фимо от Слънчоглед, обаче 1) при нанасяне стои така все едно се опитваш да нанесеш вода върху намаслена повърхност. Става добре след 2- 3 четка. 2) забелязах че на някои от топчетата е тръгнал да се бели. Някой друг да е имал подобен проблем?
И още едно въпросче - някой пробвал ли е акрилни боички върхо релефна повърхност на фимо? Каква му е цаката, че аз нещо все още не постигам задоволителен резултат:( Акрилните боички изсъхват страшно бързо и боядисват цялото изделие, после няма избърсване. А в конкретния случай искам да се запълнят само вдлъбнатините и останалото да го избърша. Четах че имало някакъв медиум с който се увеличавало времето на съхнене, но като питам насам натам и ме гледат като извън земно Sad

# 178
Аз боядисвам с темперни бои, те се трият много лесно с вода Wink
Обаче съм пробвала само на въздушна глина засега, не и на фимо. Предполагам ефектът ще е същият. По принцип много обичам да дълбая и после да запълвам дупките с боя. Темперната с малко повече вода ми върши идеална работа. Като засъхне, мокря салфетка с вода и трия  Peace

# 179
  • Costa Rica
Лулу, много си добра! smile3501

И още едно въпросче - някой пробвал ли е акрилни боички върхо релефна повърхност на фимо? Каква му е цаката, че аз нещо все още не постигам задоволителен резултат:( Акрилните боички изсъхват страшно бързо и боядисват цялото изделие, после няма избърсване. А в конкретния случай искам да се запълнят само вдлъбнатините и останалото да го избърша. Четах че имало някакъв медиум с който се увеличавало времето на съхнене, но като питам насам натам и ме гледат като извън земно Sad

Има такъв медиум: http://shop.arista-bg.com/catalog/popup_image.php?pID=2436 Не съм го ползвала. Мажа с боята и веднага забърсвам с влажна кърпа. После повтарям...и пак...докато ми хареса резултата.

vokade, къде скри снимката? Wink

Общи условия

Активация на акаунт