Фимо, въздушна глина

• 128 260
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • сусурлево
mikrovalnovata oste mirishe (izwinqwam se 4e pisha na latinica , no nesto mi se precaka) , a stom kato gi izvadish stoqt leko gavkavi , zna4i moeto se izpe4e . a za mirovalnova gledah v njkakav sajt klip4e i tam go pahnaha v mirovalnova i zatova reshih da probvam

# 91
  • сусурлево
ето от тук може да прочете как се пече http://community.livejournal.com/polymerclayfimo/180891.html#cutid1    от това което разбирам може и да се пусне в кипяща вода , което ако става е супер , няма да мирише
http://www.art-rukodelie.com/fimo/vse-o-fimo-uroki.html#laki   малко  техники   
Успех !
Аз лично ще порбвам с кипяща вода

# 92
 juliana_p, какво стана - свари ли фимото? Аз много не разбрах от руската страничка, но доколкото виждам се варят в кипяща вода в микровълновата....Обаче аз не смея да го сторя. Аз още не съм ги изпекла, събират ми прах само готови, горките.... Но скоро, скоро...
Е?

# 93
  • сусурлево
още не съм . евентуално утре ако ми остане вяреме , някъде по руските сайтове показваха как ги слагат в тези еднократните чинийки ( като на готовите баници) и после слагат фолио отгоре и така се пече , но зависи от големина и дебелина на фигурката определно. А руснаците си знаят работата , склонна съм да им вярвам

# 94
Tъпото е, че не мога да преценя колко да пека по-тънките, след като били гъвкави и меки след изпичане... И едва като изстинат се втвърдявали. А ти колко време ги пече, че така изгоряха? Под "изгоряха" разбираме буквално, нали Simple Smile

# 95
  • сусурлево
първия път 30 мин на 110 градуса , но впоследствие разбрах че новата фурна ни е много силна . А и първо я оставих малк ода се нагрее и после пъхнах , изгоряха - бяха се разтекли после запекли и въобще гадост , а втория път  с топчето 3 или 5  мин в микровълновата непомня вече и беше се втвърдило , но леко гъвкаво , но аз незнаех че като изтине се втвърдява и го изхвърлих , но понеже беше и запушило единия край беше опушен . Определено ще пробвам във вода , така мисля че ще е най - добре .
А ако нямам от спец. лак (защото в Слънчоглед мин.седмица нямаше то и фимо не беше останало) и не ми се търка , с какво мога да го лакирам ?
Ако не се втвърдят като изтинат слагай пак във фурната
Пробвай първо с едно . Май само с опити ще се научим как става  печенето

# 96
.... Май само с опити ще се научим как става  печенето
Точно!
Ами в сайта на Eberhard Faber май четох, че става и с акрилен лак, но с никаквуи други, защото лепнели... Обаче! не съм сигурна, да кажат по-опитните. Няма смисъл да даваш пари за 40-50мл лак, който струва колкото 1л акрилен, примерно...

# 97
  • сусурлево
С акрилен ми казаха и на Шипка в магазините за художници , но не бяха много сигурни , там има чернт почти във всяко магазинче и си мисля ,че щом не предлагат лак за него той май си е лъскав като се изпече , защото не бяха чували за лак за него  А чернита е 3.40 толкова колкото и фимото макар ,че в сайта на ариста е 2.80 в магазина им на Шипка е 3.40 .

# 98
  • сусурлево
С варене става и то много бързо,но губи малко цвета

# 99
Я покажи Simple Smile
 Еми губи цвят сигурно от термичната обработка, ама сигурно след изстиване и излъскване ще са ок!

# 100
  • сусурлево
др.седмица ще покажа , като и изпека нещо , за съжеление през седмицата нямам време , а и нещата сега не са в мен
Нямам и лак  само пробанаправих

# 101
По-добре без лак, както са извадени от купичката/фурната, за да се види разликата и да се сравнят Wink
Когато имаш възможност - няма проблем. Аз си мисля тази вечер да ги изпека ...

# 102
Изпекох ги аз. Втвърдиха се, ама ме е страх да напъна, та да не се счупят. И сега е сигурно, че са водоустойчиви, така ли? Аз имам две-три тънички, от онова уж прозрачното фимо, дето си останаха гъвкави  Shocked А по-дебелите, за същото време и градуси, се бяха втвърдили, много странно. Това гъвкавото само се чудя как да го лакирам.. Инак ще експериментирам с акрилен лак, та да видим Wink

# 103
  • сусурлево
А ЦВЕТА запазиха ли си го като ги изпече . Покажи РАЛ
цяла стр.само наши постове Wink къде са останалите ? в творческа почивка най- вероятно

# 104
Май-май Grinning
Ами запазиха си цвета, абсолютно същите са си Wink Ще видя кога ще ги щракна, че честно казано сега ме мързи, но пак казвам - според мен са си същите( а пък дали съм ги изпекла достатъчно един Господ знае Wink)

Общи условия

Активация на акаунт