Фимо, въздушна глина

• 128 852
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
duma-nova мерси а книжките полезни са   bouquet..и аз предполагам че в магазин за сладкари можеш да си намериш тези формички иначе никога не съм виждала такива...
vokade готини неща както винаги бая се чудя кое ми е фаворит и не мога да избера вяко си има по нещо Grinning

# 481
  • Costa Rica
Я вижте:
http://www.flickr.com/photos/shay-aaron/4288951702/in/pool-anypoly

Изобщо цялото творчество на Шай Аарон ме оставя със зяпнала уста.

# 482
О, това е пълна лудница! smile3511 За моята нервна система е немислимо  Laughing Голямо майсторство и нечовешко търпение!

# 483
Здравейте на всички! smile3525 Тъй като настана извесно затишие в темата реших да публикувам нещо.Последното ми герданче-измислица,което се казва "Семена".За известно време ще прекъсна да правя мои фантазии,за да повторя и науча по-добре някои основни техники.Какво творите вие и имате ли някакви нови идеи?

# 484
vokade толков си продуктивна браво  bouquet .толкова ми се твори, но никакво време не ми остава   Sad  ама поне книжки разглеждам

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 23:37 от jaltoto

# 485
  • Sofia
как ги печете,при мен или стават чупливи или като гумени,огъващи се...а и цвета им се променя Thinking

# 486
Цветът се променя след печенето, но като се лакират стават супер!
Моите стават гумени, когато са прекалено тънки, по тази причина се и чупят понякога. Трябва да са по-дебелички  Peace

# 487
Е, здравейте

сдобих се и аз вече с 4 кубчета фимо Mr. Green най-накрая...
сега обаче 2ра седмица ги гледам и не смея да ги разпечатам!!! Mr. Green а ме сърбят ръцете че се нетрай. Иска ми се всичко да съм прочела , видяла и разбрала.
Имам като начало 1 въпрос - машинка за макарони - от къде може да се поръча от нета?? Оказа се че тук в града нито едни домашни потреби не са чували за подобно нещо...

Аз продължавам да чета и обмислям. То при мен бързо не става... така че току виж не минало и месец и съм се похвалила...ама  Божа работа Mr. Green
Хубава вечер девойки

# 488
Джулка-добре дошла и тук.Внимавай голяма зарибявка е Joy.Машинка от миражчето.Аз чакам да се опарича и ще си взема от нея.Като за начало можеш и без нея.
Аз сега правя мартенички и джундурийки за св Валентин. За близките ми приятели и Дъщеря ми да разменя с приятелките си.Ще снимам скоро и ще покажа.

# 489
сдобих се и аз вече с 4 кубчета фимо Mr. Green най-накрая...
сега обаче 2ра седмица ги гледам и не смея да ги разпечатам!!! Mr. Green

Първо здравей и от мен   bouquet Добре дошла в групата на моделина
Давай смело и без да се притесняваш смесвай, навивай, мачкай и режи. Най-интересното е, че няма начин да не стане, винаги крайният резултат ме изненадва - положително разбира се.
За паста машината ani69 ти е казала много точно - от сайта/магазина на миражчето. Но и аз мисля, че е по-добре да изчакаш малко с тази придобивка - виж на 1во четене дали ще ти допадне идеята за работа с моделин и когато задобрееш ще я оцениш повече  Sunglasses

От мен един съвет - снабди се с една бутилка от водка/уиски/джин/вино или др. Само гледай да е гладка (без релеф), накисни я в топла вода да и свалиш етикета (за да не ти остава ресни по моделина) и си имаш "точилка". Разточи един пласт фимо (например черен), после един пласт бял, сложи ги един върхи друг, мини пак с "точилката" за да слепнат добре и ги навий на охлювче. Идва ред на разточването с ръка, направи саламче и после нарежи филийки. Няма начин да го сбъркаш, а е колкото лесно толкова и ефектно.
Чакаме с нетърпение да видим твоите първи творения  Heart Eyes

Аз изпекох още 2 комплекта, но още не съм се наканила да ги снимам. В понеделник обещавам да са ви на разположение  Hug
P.S. Най-накрая се справих с така дразнещия ме процес по полирането. От тук нататък забравям за какъвто и да е лак - само шкурка и стари дънки. Става брилянтно - гладко, лъскаво ... направо убиец - постоянно си ги милвам и не мога да им се нарадвам. А за малко да си купя и дремел в отчаянието си  Mr. Green

# 490
Добър ден от мен! kyllmg Снощи намерих една интересна книжка за сваляне за изработването на мъниста.Набързо я прегледах,но ми се стори, че има доста интересни техники и хитринки.Надявам се да ви бъде от полза Simple Smile
http://bookinist.ws/main/hobby/26427-polymer-clay-beads-techniqu … -inspiration.html
Аз отскоро правя опити да повтарям лесни моделчета,защото повтарянето ми е слабото място.Все бързам да пробвам нещо ново,а стана време да затвърждавам вече наученото.Хубав уикенд!  bouquet

# 491
Здравейте, глинени кралици. Може ли да се присламча към Вас?!

Отдавна само гледам и се уча, но днес се престраших да си купя от глиничките Фимо. Нямаше точно цветовете, които искам в Слънчогледа, но накупих други. Първоначалната ми идея бе да правя копчета, но ... се получиха бижута. Правихме ги заедно с моята дъщеря. Много забавно и приятно се оказа. Току-що свърших печенето. Някои от по-тъничките са все още мекички, но аз изключих фурната. Ето ги.  Simple Smile Не са лакирани, защото в магазина нямаше лак. Пробвахме с детето върху един от ключодържателите с топ за нокти. Стана!  Joy Но за по-нататък ще си набавя истински лак. Май утре пак ще правим интересности.  Hug

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 21:28 от big pufana

# 492
Здравейте, глинени кралици. Може ли да се присламча към Вас?!

Отдавна само гледам и се уча, но днес се престраших да си купя от глиничките Фимо. Нямаше точно цветовете, които искам в Слънчогледа, но накупих други. Първоначалната ми идея бе да правя копчета, но ... се получиха бижута. Правихме ги заедно с моята дъщеря. Много забавно и приятно се оказа. Току-що свърших печенето. Някои от по-тъничките са все още мекички, но аз изключих фурната. Ето ги.  Simple Smile Не са лакирани, защото в магазина нямаше лак. Пробвахме с детето върху един от ключодържателите с топ за нокти. Стана!  Joy Но за по-нататък ще си набавя истински лак. Май утре пак ще правим интересности.  Hug

Ще видиш като се научите да смесвате цветовете какви красоти излизат и се чудиш ти ли си го направил това  Laughing
Непостредствено след печено може все още да са гъвкави и меки някои неща, но при изстиването всичко си идва на мястото(както най-вероятно си се убедила вече Simple Smile).

# 493
Акуариус, благодаря за подкрепата.   bouquet  Днес направих три серии. Едната беше с играчки на детето, другата с мъниста за гердан, третата - плочки. Ето бижутерията и играчките. Вокаде, краднах ти идейката за луничката. Благодаря ти много!  Heart Eyes

Четох в нета, че яхтеният лак също ставал за фимо. Пробвали ли сте го? Ако не става, препоръчайте ми друг, моля.  Hug

И още едно въпросче, могат ли да се смесват глините Фимо и Чернит при печене на едно и също изделие? Не намирам желаните цветове от фимо, но от чернит има. Благодаря предварително за отговорите.   bouquet

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 20:02 от big pufana

# 494
Имам един въпрос относно глината и ще съм ви много благодарна,ако някой ме посъветва.FIMO и CERNIT са прекрасен материал за накити и малки пластики,но мен ме интересува подходящи ли са за изработка на чаша,от която да се пие-или водоустойчиви и безвредни ли са FIMO и CERNIT след изпичането им.Немога да изработя чашата от професионална глина,защото не разполагам с толкова високо температурна пещ.Благодара предварително.

Общи условия

Активация на акаунт