Фимо, въздушна глина

• 128 837
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
има ли прозрачно ФИМО newsm78  сега ми хрумна,може да е глупаво,но знае ли човек....преди време бях взела фосфорециращо/сина ми си направи няколко фигурки и много се забавлява,з-то светят в тъмното/,сиво с мраморен ефект и няколко блестящи/с ламе/...така,че защо да няма и прозрачно...Напоследък давам на детето ми в у-ще вместо пластелин да твори с ФИМО,след това изпичаме изделието и остава за спомен....

# 541
Има - транспарентно, но не съм купувала от него още.

# 542
Здравейте и от мен момичета Simple Smile
вчера направих първия си опит с фимо. Не предполагах,че ще ми бъде токова забавно. А усещането да се докоснеш до собственото си творение е.... нямам думи. Ще си следя темичката Simple Smile
Doli на мен ми подариха празрачно фимо, но още не съм го използвала - едно много приятно жълтичко
http://anixi.snimka.bg/arts/fimo.476694

# 543
vokade свалям ти шапка, страхотен творец си!!!!

# 544
Внесли са най -накрая и прозрачно течно фимо и аз си закупих , сега се чудя какво да правя с него ! То е подходящо за трансфер на картинки ,но къде да търся подходящи -някой да помага!

# 545
Ааа, Дума-нова светни ни за трансфера, моля те. Откъде го купи.

Добре дошла на Аникси, превъзходно ти е началото да знаеш. Всички се учим в движение.

# 546
Здравейте на всички!Doli,полупрозрачният полимер е много интересен и може да бъде доста ефектен.Особено ако се реже тънко като в този случай
http://radikal.ru/F/s003.radikal.ru/i202/1001/31/12efa24b5532.jpg.html
Различните марки имат различна прозрачност.Моята не е толкова,докато Фимо е с по-прозрачен ефект.
anixi,добре дошла в творческото ни форумче HugКато за първи опит си е много добре герданчето и е лакирано като завършено изделие.Надявам се да ни показваш и другите неща,които ще направиш.Благодаря и за добрите думи Blush,аз продължавам да експериментирам и да ми е както казваш забавно Grinning
duma-nova ,да те попитам откъде си купи течното Фимо?Аз картинки си избирам от търсачката на  google Само гледам да няма подписи за авторство по тях.После ги обработвам до желания размер във Фотошоп.Освен това си правя картинки пак във тая програма като ползвам готови шарки и четки.

# 547
Купих го от фирмата която е вносител на Фимо , би трябвало да го има и в Слънчоглед. Скоро фирмата си е сменила собствениците и сега са заредили с повече продукти .
За картинките - благодаря за идеята - и аз търсих там , но все не мога да си харесам нещо .

# 548
Внесли са най -накрая и прозрачно течно фимо и аз си закупих , сега се чудя какво да правя с него ! То е подходящо за трансфер на картинки ,но къде да търся подходящи -някой да помага!
duma-nova, с течното фимо можеш да :
1. правиш трансфери
2. го ползваш като лепило при многократното печене и добавянето на акценти
3. да си направиш .... как да го преведа на БГ ..... на английски е molds ..... нещо като отливка, с помощта на която да правиш по-нататъка еднакви печати, релефи, фигури .....
4. го нанесеш като завършващ слой върху изпеченото изделие ... мисля че се постига ефекта на епоксидната смола

Ако имах на разположение течно фимо може би щях да съм ти по-полезна, но за съжаление досега не съм намирала. А май с новия вносител на ФИМО ще ни се случват само хубави неща занапред  Mr. Green

anixi, добре дошла при нас   bouquet  Като за 1ви опит герданчето ти е станало много добре. Поздравления. Да си го носиш с много усмивки и гордост

# 549

ето и част от мартеничките,които направих .
Тези с котетата са за кучето Joy Joy

http://farm3.static.flickr.com/2768/4370213038_dfbdab82ef_o.jpg

http://farm5.static.flickr.com/4006/4369464043_92a4ff7690_o.jpg

# 550
Здравейте! waveyani69 Много свежи мартеници,особено ми хареса голямата котка със сърцето и извитата опашка  Grinning,значи кучето ще се закичи с нея  LaughingАз се включвам с едно уроче за портокалчета,лесно и ефектно.На руски е,но има и картинки.Исках да си направя нещо свежо за лятото,въпреки че храните от полимерна глина не са ми любими.
http://community.livejournal.com/polymerclayfimo/2681087.html#cutid1
Моят резултат е малко през пръсти,но за следващия опит си взех поуки Simple Smile

# 551
Купих го от фирмата която е вносител на Фимо , би трябвало да го има и в Слънчоглед
В Слънчоглед няма течно фимо и няма изгледи да има  #Cussing out
duma-nova, ще споделиш ли с нас откъде можем и ние да си купим и колко струва ориентировъчно?  Praynig

# 552
  • Sofia
Ани69,много сладки фигурки....ако имаш още покажи,моля  bouquet

# 553
Здравейте, нещатата, които правите са адски красиви. Искам да ви попитам от какъв магазин си купувате тези въженца, висулките за обеци и разни подобни неща на кото закачате изработените фигурки. И още 1 въпрос - моята глина не е цветна и не получавам чак такива красоти като вашите... може би защото започнах преди 2 дни да си играя с ФИМО Simple Smile
Благодаря!

# 554

Общи условия

Активация на акаунт