Фимо, въздушна глина

• 128 118
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Irinche добре дошла във форумчето!  bouquet Страхотни миниатюри:оригинални,изпипани и свежи!Както се вижда са направени с много любов и усещане  за детайла smile3501 Надявам се да занимаваш още с полимерна глина и да продължаваш да ни радваш!Аз не съм виждала формичките ,за които говориш.Мисля,че няма да се намерят в БГ.Алтернатива е силикона,но не знам дали става да се запича с него.По-скоро колкото да изкараш формичка и да запечеш без нея.За гипсът също ,не мисля става да се запече с него.

# 616
  • Бургас
Здравейте, за две седмици изчетох всичките 40 страници на темата. Много хубави неща сте натворили, аз не мога да се похваля с толкова добри постижения. smile3501 Аз се запалих по фимото преди 2 години.
Тогава сътворих тези щуротии http://www.martenici-rossy.com/za_zakichvane_fimo.html

После за повече от половин година имах здравословни проблеми и не можех да се занимавам с тези неща. Преди две седмици открих, вашия форум търсейки уроци и идейки за бижута от фимо. Даже успях да натворя 3-4 колиета от уроците, които сте публикували тук, ще ви ги пусна в близките 2-3 дена, защото още не съм ги снимала, а и май имам проблеми с лака, който си купих.

Имам няколко въпроса към тези които са се занимавали повече.
Купих си паста машинка от един магазин за домашни потреби за 25 лв обаче много ми залепва фимото по валяците. Кажете какво да направя за да не се получава така (най-вероятно причината е смотаната машинка ама не ми се дават пари за оригинална).

И другото от магазина, от който си купувам фимото ми предложиха лак (аз си купих сатен за да не е толкова лъскаво) обаче много странно на пипане ми се струва, че лепне много слабо не знам дали се заблуждавам, утре ще го снимам бурканчето да ми кажете някой ползвал ли е такъв и, ако да какви са му впечатленията.

И последното, което искам да питам е мисля че Vokade спомена на някоя от предните страници, че продава част от нейните колиета, ако може да ти пиша на лични по този въпрос.

# 617
  • Габрово
RossyB, недей така скромно- щуротийките ти са прекрасни  Peace
Аз вчера видях, че в миражчето продават паста машина за 56 лв. и много й се чудя, но май не си заслужава при условие, че не съм много продуктивна и съм още аматьорка.

# 618
RossyB , много симпатични мартенички си направила   bouquet
Има някаква вероятност лакът да лепне, но това е само в началото, все пак му е нужно малко време да изсъхне добре. Ако и след 24 часа продължава да лепне, значи не е подходящият лак за целта. Малко по-трудно се намира лак за фимото, който да не лепне и в тази връзка аз предпочитам да не ползвам лак Wink

# 619
 RossyB ,добре дошла във форума!  bouquetМного се радвам,че все повече хора се присъединяват,а още повече когато преоткриват за себе си удоволствието от работата с полимерна глина. Hug Много хубави и добре поднесени мартенички!Значи да очакваме скоро и снимки на колиета Wink По първото въпросче,поздравления за паста машината.На мен също много ми лепне полимерната глина(не е от машината).Поръсвам валячетата със талк и това е.Когато си разстеля пласта го изтривам леко със влажни кърпички(гледам да имам такива подръка),за да махна излишъка от талк.За втория въпрос съм съгласна с Art0fRali,че ако лака лепне след 24 часа,значи са ти продали неправилния лак.Не стига само да е на водна основа,но и да е акрилен.Така,че ако продавачките не са сигурни,по добре не си взимай.Добър вариант е специалният лак на Фимо,поне знаеш,че ще ти свърши работа.Аз съм за лака,той предпазва от механични увреждания и избледняване на цветовете.Освен това ако правиш изделия за подаръци и продажба лака придава завършен вид и нещата не са аматьорски Simple Smile Не използвам лак(само полирам с дънки) когато преднамерено искам ефекта да е по-натурално бижу WinkНо преди лака шлифовам с шкурка.Очаквам въпросите ти,RossyB,на лични  Simple Smile

# 620
  • Габрово
Айде да пусна и аз продукцията от последните ми напъни  Grinning
Снимах ги така лъскави, а после ще пробвам да махна гланца от иадемата по начина който Art0fRali  ми каза, но не се знае дали ще стават за снимка тогава Wink

За да замажа недостъците се постарах да имат поне хубав фон снимките и сложих и камъни(идеята краднах от вокаде) Blush

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 12:43 от valkata78

# 621
Ах, че хубавини сте напускали пак. Много ме изкушаватеееее.

Ето едно сайтче в Англия, където има интрументи за Фимо - http://www.phasepatch.co.uk/acatalog/Polymer_Clay.html

Има доставка до БГ.

# 622
Ако някой е писал преди - извинявам се за дублажа. Фирмата, която е генерален вносител на Фимо за България се казва Декар М, http://www.dekar-m.com/catalog/eberhardfaber/EberhardFaber_hobi/index.php . Офисът им е близо до хотел Плиска, цените мисля са малко по-ниски, отколкото в магазините, имат пълна гама продукти. Не работят в събота, доколкото знам... Или май само до обяд.

# 623
  • Бургас
Art0fRali, интересното е, в началото лака много бързо изсъхна и като, че ли не лепнеше, а на другия ден като ги пипнах много се учудих като усетих че леко ми лепне по ръцете. Даже имам чуството че колкото повече стои като че ли още повече лепне.

Момичета, предможете ми някакъв друг лак защото не мога да си лакирам произведенията.

# 624
ето ги моите човеци Mr. Green Mr. Greenвсе още само "хвърчащи глави" небоядисани даже!

# 625
Много са хубави!

# 626
  • Бургас
Здравейте, ето моите произведения, тези които не съм лакирала не съм сглобила и затова ви показвам само формичките.

http://www.compass-bg.net/snimki/

JuliS, много интересни глави си заформила.

# 627
Rossy B, много са яки тези бижута! Това с ефекта на напукване как се е получило?
Аз имам оригинален лак за Фимо, ползвах го веднъж, но не съм никак доволна, не се нанася равномерно и по миризмата според мен си е най-обикновено разредено C200. Аз си реших проблема, като ползвах лак за нокти (прозрачен), но моите детайли бяха дребнички, незнам как би станало при по-големи площи.

# 628
Всеки път като отворя темата и ме има какво да ми зарадва окото, много творите- браво! Grinning

Irinche в темата за Декупаж използват тази техника за напукване, но да ти кажа честно и аз не разбрах как точно става, така, че ако Rossy подскаже ще съм и много благодарна. Grinning

И аз си имам питане. Този яхтен лак (ако някой го е ползвал де) добър ли е? Има ли опасност да наруши цвета. А аз ползвам в момента бяла, самосъхнеща глина и акрилни бои. И другата питанка ми се създаде вчера, докато бях в Метро за глина. Там няма фимо, но има доста видове моделин. Някой може ли да ми каже каква е разликата между двете? Мисля в темата за самоделни бижута, пишеше, че някой е ползвал моделин от всичко по лев. Но малко ме съмнява опаковка от  3лв. с 10 цвята вътре да става за нещо. А на опаковката не пише нищо за начина на употреба. И все пак не е при пластелините, а си е с надпис "моделин".

Пия кафе и за какви щуротии мисля преди работа. Grinning

# 629
А, супер, тъкмо ще намеря приложение на напукващия лак Simple Smile
Sober, този вид моделини са правени от полимери, които встъпват в химична реакция при печене и не са съвсем безвредни. За фимото официалната информация е, че е нетоксичен до температура 120 градуса, после почва да отделя вредни газове. Аз веднъж си заврях главата във фурната по време на печене и ми стана доста зле за около денонощие, оттогава пека фимо само в отделна фурна и на терасата. От здравословна гледна точка може би по-добре да не рискуваш с полимери, които нямат точни инструкции.

Общи условия

Активация на акаунт