Юли 2006 - Тема 84

• 15 371
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Привет юлски мами!
Преди малко се прибрахме от морето и реших да ви хвърля едно око. Иска не съм останала с впечатление, че Марти има проблеми с кг. Наистина като тръгнат на училище е трудно да ги контролираш какво ядат. В нач. на уч.год давах на Михаил пари да си купува слетобедна закуска, но той най-редовно си купуваше неща, които аз не бих му купила - коли, близалки, шок.яйца и тем подобни. Тогава му купих една кутия и започнах да му слагам в нея плод, морков, корни или нещо подобно. От начало връщаше кутията пълна, но като се настоя гладен започна да си изяжда закуската от нея.
Съгласна съм и, че често пълнотата е генетично заложена. Децата ми са слаби, ние с баща им също, но ги ограничавам защото тия храни им влияят на нервната система, превъзбуждат ги, развалят им зъбките. Желираните бонбони пък знам, че предизвикват запек.
Нани големи сладури са децата ти, а Калин изглежда толкова оформен вече! Hug
Вчера моят мъж се обади и ми благодари, че го търпя вече 10 год, а ма аз му казах, че него не е трудно да го търпи човек, че на ли в повечето време все го няма.
Иска и аз преди години водих Михаил на басейн, но сега с двамата сама не смея. Не мога да плувам, а пък Мишо цяла зима ходи на плуване и си е повярвал, че е голям плувец Laughing и ме е страх без контрол да го пускам в басейна. Миналата година влизаше с жилетка и бях спокойна за него.

# 121
Иси, как така нямат малки междучасия? Shocked Струва ми се абсурдно. Горките дечица. Confused
нямат и аз бях изумена ,нооооооооооооо това е тъжната истина и това е практика не само в нашето училище. Само пишат ли пишат . Моя син не знае като се смесят два цвята какво се получава ,добре че боядисвахме двамата яйцата на Великден та разбра. Колкото повече деца са с добър резултат на олимпиадите ,толкова министерството повишава заплатите. За това моята сестра беше вечно с малка заплата ,защото тя се занимаваше с всичко. Не стига ,че 5 часа седат в училище ,ами и като си дойдат в къщи само се нахранва и започва да пише до 19 часа. По 4-5 листа текстове и задачи изписва. Не веднъж и казахме на родителските срещи ,защото има майки учителки и те са загрижени ,но ефект имаше само първите седмици ,после всичко се повтаряше. Е кажете ми с този застоял живот как да не пълнеят и по-зле ще става. Аз умишлено не го записах на шах въпреки неговото огромно желание ,но пак щеше да седи. За храната съм съгласна и моя девер отказва да спазва каквито и да е правила. Но и свекърва ми има вина постоянно му носи пастички и сладкиши и фастъчки и му ги оставя до главата докато гледа телевизия да си "хруска".Да не говорим и тя какво буре е станала ,свекър ми постоянно и се кара ,но файда никаква. От моя стра няма с наднормено тегло ,а има едри хора. Сестра ми е малко пълничка сега ,но тя се разболя от Хашимото след претърпяна жестока катастрофа.
Ани когато идвахме във Варна Марти не ходеше на училище ,сега е с коремче и бузки и сега пак му се скарах искал да яде супа с принцеса ,отказах му категорично и казах супа без хляб.
Всички ме питат до кога ще ги контролирам ,ами докато живеят при мен ще има контрол после няма да мога.Аз съм сигурна ,че и цигари ще пробват само навик да не им става.

# 122
Ехооо здравейте как сме,аз няма да се включвам по темите които разсквате,че ме мързи да пиша нещо Rolling Eyes

Нан що така не ти хареса тортата,много сметана ли сложи,аз сложих повече шоколад по- малка кофичка сметаната,и става,малко киселее наистина не си е истински вкус на торта ,а тази на Неделя-бялата неделя ми е любима,някой ако има рецептаааа, Blush

# 123
  • somewhere over the rainbow

Нан що така не ти хареса тортата,много сметана ли сложи,аз сложих повече шоколад по- малка кофичка сметаната,и става,малко киселее наистина не си е истински вкус на торта... Blush
Ахам Peace И то не приятно /когато продуктите са добре подбрани, различните вкусове се допълват ... като при един чийзкейк например/, а като вкисната. Сложих продукти точно като в рецептата, не си позволявам да експериментирам от първия път. Още ми е чудно как толкова хора я превъзнасят в темата newsm78

# 124
Ами за последното си отговори сама,само име и каквото и да дадеш е свято,навсякъде е така името е важно- какво е вътре съдържанието   ooooh! не чак толкова,има иначе хубави рецепти Peace
Аз и Бритни се чудя кой я харесва ама има хора я харесват

За кусането и тем подобни Ямболски диалекти съм звяр,мразя ги да не ги чуя(нищо лично към Иси видях че и тя не долюбва Ямбооол,)ама като чуя кусам,кукучка и няма да изреждам да не си ги сещам сега,еми мразя това звучене щото свеки така говори тя е от ямбол и така

Днес я хванахме при другата снаха гугукат си,ама тя още е в началото 2 години са заедно и е любимата снаха,аз съответно- звяр,не е казала че ще ходи ние решихме да минем да видим стринката,и стана конфузно,то нестига че в къщи се поминаваме и и там да се гледаме,тръгнахме си набързо  Mr. Green

Одеве не искаше да гледа Юл ,ние като ходим на двора и гледаме да не я взимаме с нас ,ама не всеки път иска да я гледа баба и,не можела,и два часа си готви манджа,затова ни отряза,нека си зготви ама маха нашто дяте ще гледа,не го ли била глдАла какво сме искали вече

А ма и ние, то друго внуче се задава ние се бутаме

Изтрещявам,понякога се ядосвам че не и взехме боксониера,ама то и мъжа не искаше да си дава парите за панел,сега ще си копаме на двора Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 125
А ма и ние, то друго внуче се задава ние се бутаме

Eli, защо ли ми се струва, че долавям капка ревност? Wink
Споко, ще се справите и без нейна помощ. Не веднъж си казвала, че кафетата, прическата, и ред други неща са пред това да гледа детето когато имате работа.

Ние се запътихме към басейна днес, но този където ходим още не е отворен. Чааак другата седмица ще можем да го посетим.
Момчетата в къщата бяха напълнили техния, но водата беше студена за Ема 24 градуса и само се топна 2 пъти и изрева, че има стуууд. Joy
Та така, ще чакаме да отвори басейна и да се постопли водата при момчетата та да ходим да се плицикаме.

Хайде лека вечер.

# 126
Ааа Да Ронка аз щях да го добавя към поста,защото е така,ние не сме долюбваните в случая,искаше внучета, но на думи,другия е Любимия син,другия е мамеее,ние сме вечно мразените и недооценените,то не се вижда какво правим ние ,и като живеем заедно е така,който е по-далече е по-на сърце Peace но чак да ревнувам директно от нея(от другата снаха) -НЕ аз толкова се радвам за тях- от сърце, но от свеки се дразня Peace

Нашата е дълга за разказване но то и няма нужда Whistling

# 127
  • София
Ели-вие не се ли отделихте от свекърва си?За какво го купихте тоя имот-само за почивка ли?Ужасно е,че не се разбирате.Вие си се радвайте на детенце и така...то си е за нея като не иска да прекарва повече време с малката-тя губи!
За затлъстяването и аз гледах рекламата за предаването-ще го гледам.И двете неща са вярни-че е наследствено и че застоялия начин на живот играе голяма роля.Не мога да повярвам,че в някои училища няма малки междучасия и физическо Shocked-тия хора не са в ред!Като си спомня колко тичахме по коридорите едно време...Като ходих на изследването за съвместимост с храните лекарката ми каза,че децата имат съвсем различен метаболизъм и до 5год. възраст изцяло преработват храната,не оставали вредните неща-незнам доколко е вярно.Аз съм станала сто кила,и като Рони вярвам,че ако бях внимавала какво ям и се ограничавах нямаше да стане така.Нужна е воля,която ми липсва и като се разшири корема после много бързо се пълнее,направо лавинообразно.Това е-цигарите отказах,вредните храни-не!Надявам се като започна работа да се разнообразя и да отслабна,че много тежи,направо незнам как оцеляват много пълните хора-ужасно е!
Нанни-синчетата са ти страхотни!Как порасна малкия за нула време!

# 128
  • София
Много сте писали тия дни, едвам ви изчетох. Аз от сряда съм болнични, трябва поне до края на другата седмица да стоя с Яна вкъщи. Гледам максимално да сме навън, такива са съветите на докторите, а и тенът й се промени, не е толкова бледа вече. Пие антибиотик за пневмонията, противоалергични, защото се обрина кой знае от кое лекарство точно, сироп за кашлица, витамини  Sad. Решили сме другата седмица да я заведем и на горски въздух за 2-3 дена, вероятно над Кюстендил.

Аз днес съм й сърдита, защото втори ден не ще да спи следобяд. След час и половина песнички, приказки, стихчета, носене като бебе и убеждаване, че и от тази детска градина ще ни изгонят, ако не се научи да спи, направо си я натупах и се отказах  Rolling Eyes.
После ходихме в градинката и като я видях колко мило се държи с всички деца, как ходи да се запознава с тях и да ги черпи с пуканки, ме хвана яд на мен си, то диването си е такова, какво да го правиш   33uu.

Дидито, онзи ден бяхме в Западен парк и там има една такава костенурка като в парка Заимов. Питам я: "Помниш ли с кой сме идвали тук?", имах предвид, че сме ходили с наши приятели там миналото лято. Тя не се сети за тях, а ми вика "С едно момченце Влади", помни, че си играха с Влади в костенурката март месец като се видяхме  Simple Smile.

Иначе не спира да бърбори и все по-добре се изразява. Онзи ден я водих в Южния парк, след като бяхме на лекар и звъним на баща й. Вика ми: "Дай да се обадя на тати" и после: "Ало, тати, ние сме в Южния палк и чакаме да ни донесат пилешки хапки и пължени картофи. После ще ходим да ловим патета". После реши, че няма какво повече да му казва и ми върна телефона Laughing. (Има там едни пластмасови патета, дето се ловят с въдица и после си избираш подарък, много обича и все кукли си избира).

В понеделник имат тържество в градината, ще я заведем, защото само ни кара с баща й да пеем песничките, които са учили за случая.

Нани, тия форнети и на нас са ни любими, Яна им вика сиренки, а колегите - целулитки. На мен ми се виждат супервредни, като гледам как вадят дълбоко замразено тесто и ги пекат с някакви плънки, ама какво я да правя  Rolling Eyes.

НАН, на патерици искам да ти честитя рождения ден с най-най-добри пожелания   bouquet  bouquet  bouquet!
Анет, и на теб пожелавам всичко най-добро и по-дълго време, прекарано със съпруга ти!

А по повод столовете, се сетих за една моя история. Сядам аз, държейки чаша вино, на един дървен стол в една хижа и той се разпада под мен. Аз вдигам на високо чашата и не знам как не успявам да я разлея при падането. Един колега протяга ръка към мен, аз очаквам, че за да ме вдигне, а той ... пое чашата  Joy.

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 02:07 от Betta

# 129
  • някъде
 bye
и аз не мисля.че е удачно да се ядат тези банички вместо хляб. Между другото хлябьт е много полезен и децата имат нужда от него- на няколко места сьм го чела. PeaceРазбира се не трябва цял ден само хляб да набиват Laughing
Ние снощи бяхме на гости на наши приятели, живеещи на 2 мин от нас и беше много хубаво- на тераската на прохладно, скаричка, биричка, децата гледаха детски филми на една малка масичка до нас и така близо до 12 вечерта.
Ели, много е кофти, че не се разбирате, давай зор на мьжа по-бьрзо да стане кьщата и да се местите Peace
Моята свекьрва е добра жена и се разбираме, никога не ми е казала нещо накриво, винаги ни помага с каквото може, като остана без работа и живееше при нас водеше Алекс на плаж, на разходки, играеше си с него и никога не се е оплакала за нищо.
Дидито и аз сьм пьлна, да не кажа дебела Embarassed и много ми тежи, но пустата му воля никьде я нямам. От както см родила зациклих на едни кила и не мьрдам, и колело за вкьщи купих, но няма кой да го вьрти:ooooh: Преди да забременея винаги сьм била 55-60кг, а от 3 години си седя на 75 Confused
а това за децата без междучасия #Crazy ooooh!

# 130
  • София
Бетта-Ама така е-ти като не се сещаш за нас,поне Янчето ти напомня-звънни,елате!Или вкъщи на хладничко,или в парка да поиграят!Много ти е умничка,ама пусто много боледува-давайте повече имуностимулатори и витамини.Дано оздравее бързо!
А колегата ти голям джентълмен hahaha-няма що!
Дидка-много хубаво сте си изкарали-браво,и аз така най-обичам.Ние често се събираме на нашата тераска,само дето изгледа не е хубав-блокове,блокове...отвсякъде.И аз като теб,откакто родих не съм смъкнала,а напротив-малко по малко пълнея-ужас направо!Обожавам да си хапвам,имам чувството че постоянно съм гладна.И аз мисля да си взема кростренажор,че нямам никаква възможност да отида на фитнес,така поне Влади като заспи ще мога да поспортувам.
Ронка-как сте в тези жеги?

# 131
Привет сладурки! Hug

Дидка, наистина добре сте си изкарали. Ние редовно си правим подобни сбирки на двора в къщата където живеехме преди с голяма компания и 3 девойки-Ема и още 2 нейни приятелки. Peace

Бетта, много сладко това Яне! Heart Eyes

Дидито, живуркаме...не се търпи тази жега, повярвайте! Не знам как ще изкарам цяяяло лято?! Whistling Надявам се поне скоро да изпадне квартира и да се преместим, че тук като напече и нощем не се спи. Tired

Иначе аз съм много доволна, имаме напредък в имената. Тъй като на мен Филип много ми харесва...гледаме един филм и Калин се съгласи, че звучи добре и най-важното е интернационално. Та май Филип ще е. Simple Smile Абе докато не се роди и не ни изпишат няма да знаем как ще е със сигурност. Crazy

# 132
 wavey...ще гледам да се включа по-късно Hug Hug Hug

# 133
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте!
Ние бяхме на път няколко дни. Сега приключих с   wash 1ironing и др. и си откраднах малко време да ви навестя.
На който му се гледат снимки - Крушунските водопади и околността:
http://pepolina.multiply.com/photos/album/19/19#1

Betta, дано бързо се оправи Яна!

Didito, много й е харесал цирка на Вяра. Тя ходи вече за втори път  и наистина е впечатлена.

Диди, знам, че е трудно в чужбина, далеч от близки и приятели. Само вие можете да си прецените кой вариант е по-добър за вас! Лично аз, ако имам шанса да изляза в чужбина, до последно бих драпала да си остана там -  не заради себе си, заради детето. Късмет, каквото и да решите  Hug!

Nanny, като стана дума за направлеията за ортопед, се сетих, че  нашата лекарка ни отказа такова за 4-тия месец. После писах запитване до сайта на НЗОК и от там ми отговориха, че направление се полага. Така че си искайте. На моя приятелка детенцето стана вече на 2.5 м, а личната им все още се помотва с даването на направление  Rage.

Jorji, раздвижи ли се търговията? Дано имате много успешен сезон!

При мен е пълна тъпотията, Ронка. Започнах работа преди месец и сега пак съм в света на големите. Толкова сме гнусни, че ми идва нон стоп да си ходя бременна и с една сюрия деца, че да ми е по-истински животеца.
newsm10

За хапването на “лоши храни” – аз съм много против / макар, че аз самата не мога да им устоявам/. Сладко, шоколад давам само в много краен случай – ако се е присетила и много се размрънка. Иначе обикновени бисквити хапва всеки ден. Научила се е като дойдат с баща й да ме вземат от работа, да си взема едни бонбонки /които са сложени в салона за клиенти/, но се опитвам да й отвличам вниманието. Чипс и др. от сорта е опитвала 1-2 пъти. Форнети много обича, но избягвам да купувам и се карам на бабата като донесе.

Тортата на Leo съм я правила многократно – издънка нямам. От втория път съставките ми са на око. Между другото – правя я без рулата – смесвам само другите продукти и ги изсипвам в една пластмасова купа и като се втвърди, я обръщам. За да се стегне добре, винаги залагам на малко повече желатин.

Лека от мен!
Спорна седмица ви пожелавам!

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 21:00 от pepi111

# 134
  • somewhere over the rainbow
Хелоу Hug
Тъкмо ми доведоха Даяната от Карлово и някак ми стана хубаво. Иначе 2-3 дни се бях смотала Rolling Eyes
Да ви разсмея малко: Сега гледаме някакво филмче по Дискавъри с маймуни. На Даяна са й много интересни и винаги ги гледа много вторачено. За да насърча интереса й, почвам да обяснявам: Виж как се катерят по дърветата. Малките чакат тяхната мама да им донесе храна и т.н. Даяна ни говор ни стон. Накрая се обръща към мен и пита: Ти сега на кой говориш? Аз: На теб, на кой друг. Тя: Ама аз не съм те питала! ... и се вторачва пак в тв-то Shocked

А преди малко я доведе свеки и тръгна да си ходи, като вика: Хайде чао, бабо! А Даяна: Е, не си тръгвай още де, изпуши една цигара! Laughing

Просто не мога да повярвам как копира думи и поведение. Много сериозно трябва да внимаваме какво говорим пред нея.

ПП. Пепи, в момента най-големият проблем ни е "Защо Вяра е взела моето колело? Малко да го покара ли? Crossing Arms" /за това, дето се бута става въпрос, със синята дръжка/. Много свежи снимки! Hug

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 20:59 от N_A_N™

Общи условия

Активация на акаунт