Добри школи за подготовка на кандидат - гимназист

• 165 245
  • 905
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Нещо не разбрах. Хем казвате, че не разбирате  нещата по математика, хем очаквате на чиста монета да се приеме  преценката ви, че тестовете им са небивало сложни. Rolling Eyes  Имам  много помагала на Веди, както и много на други издателства. Тези на Веди са структурирани така, че  върху даден материал като  сложен може да се определи само така нареченият Т-тест. В останалите от дяла задачите са почти с пряко приложение на формули и теореми. Направени са примерно тест 56А и 56Б, 57А и 57Б, 58А и 58 Б. Вторият с нищо не е по-сложен от първия, задачите са подобни, но просто са с други числа. И е естествено да бъде така, нали целта е плавно затвърждаване  и надграждане. Едва 59 тест е така нареченият Т тест с по-голяма сложност. Номерата са условни, целях само да илюстрирам схемата на тестовете им.

Друг е вече въпросът с помагалото на Веди с комплексни тестове по изпитния формат в 2 модула. Там, във вторите модули, има наистина по-сложни и интересни задачи. Но нито някой учител ще ги даде на контролно в училище, нито децата са стигнали до материала, необходим за решаването им. Peace

И трето, откъде черпите информация за   масово отличните постижения на Веди? Няма статистика, която да показва от коя школа децата са най-добре представили се. И е нормално да е така. Отлично справили се има от всяка, както и такива  с посредствено представяне на изпитите. Такава е политиката на всички школи, парадират с резултатите на отличниците, а "услужливо" пропускат да споделят, че имат и възпитаници със слаби резултати. И това далеч не важи само за Веди.

# 541
  • София
Та то няма статистика за успеваемостта по училища на ВО, пък какво остава за школите. Да не говорим пък за учителите по математика в някои училища, наети незнайно как.

Сега ме накарахте да го купя тоя сборник, дано не е повече от 5-6 лева.

# 542
  • София
Ако е този, който ми предлагаха на Славейков в събота, е 15лв. Ама е голям формат, ако ме разбирате. Crazy

# 543
  • София
За един сборник?

Между другото в курсовете си Златилов( Междучасие) препоръчва сборника на Просвета (той е съавтор с още двама, цената не е 15 лв) и трудните (според мен) задачи са отделени от тези за простосмъртни. Дори не знам какво точно се решава на курса, но предполагам, че не са само от сложните.

# 544
  • София
Ако е този, който ми предлагаха на Славейков в събота, е 15лв. Ама е голям формат, ако ме разбирате. Crazy

Същият, голям формат и зелен. Има такъв и по БЕЛ, пак голям формат, май червен. Преиздават се от години. Говоря за 7 клас, иначе имат подобни сборници и за 6 клас.

# 545
  • София
Да, аз точно за 6то класника се бях засилила да вземам. Накрая взех един "скормен" на Анубис за 6,50лв. Sunglasses

# 546
  • София
kopche, cкромен или не като цена, сборникът е готин, аз много го харесвам.  Има и лесни задачки, има и по-завързани, особено в тестчетата за ЗИП. Mr. Green Добра ти е покупката.

# 547
  • София
 Flutter Hug Благодаря, du, nette Nixe!
Стига да има и кой да го ползва... ooooh!

# 548
Ние имаме малък опит със сборник на Веди, по препоръка на математичката ми. Мисля, че е много добре синтезиран тъй като учителката ни препоръча да решава по следната схема:
 - задачите от високото ниво В - ако допусне грешка се връща  на едно ниво назад и решаваме от Б, ако и там имаме грешка пак ниво назад и така на А.
Ако няма грешки от ниво В, минава на следващата тема  Simple Smile
Цяла година решавахме по сборника на Архимед и за него мога да кажа само хубави неща.
Въпрос на избор на учителя и родителя Simple Smile

# 549
Миши-Тети, първо не съм mariapetrova и второ не съм целяла да правя антиреклама на Веди. И трето имаме големи проблеми с учителката по математика в училище и съм доста стресирана и фрустрирана. Това ме кара да подозирам липсата на обективни критерии за оценяване по математика. Може и да търся под вола теле, но в България нещата са далеч от нормалното. Не е нормална тая истерия и психическото затормозяване на иначе умни и добри деца. Но това е друга тема. Между другото ми олекна от всички мнения тук. Благодаря ви, мили майки! Ще се готвим, пък каквото има да става да става!

eine in Rente gegangene Nixe, благодаря за мнението! Почуствах облекчение, защото детето ми ходи в школа "Школото" и много си харесва учителите там!

# 550
Миши-Тети, първо не съм mariapetrova и второ не съм целяла да правя антиреклама на Веди. И трето имаме големи проблеми с учителката по математика в училище и съм доста стресирана и фрустрирана.

Съжалявам, mariapopova, не е било нарочно  Simple Smile  За съжаление всички сме доста стресирани от образователната система в БГ. Такова чудо по мое време не е било, да седим всяка вечер до 12 да учим. Изтощени и разсеяни сме и ние, и децата още повече.

# 551
kopche, cкромен или не като цена, сборникът е готин, аз много го харесвам.  Има и лесни задачки, има и по-завързани, особено в тестчетата за ЗИП. Mr. Green Добра ти е покупката.

А какво ви е мнението за сборника на издателство коала на Пенка Рангелова и колектив. Питам Ви защото сина ми решава оттам наред. Купих и на Паскалева сборника и на анубис ама то не остава време. Става въпрос за 7 клас. Доколкото разбирам по бел на веди са добри материалите.

# 552

А какво ви е мнението за сборника на издателство коала на Пенка Рангелова и колектив. Питам Ви защото сина ми решава оттам наред. Купих и на Паскалева сборника и на анубис ама то не остава време. Става въпрос за 7 клас. Доколкото разбирам по бел на веди са добри материалите.
И мен ме интересува. Дъщеря ми е в 6 клас и решават в училище по него. На мен ми допада, но не знам как е в сравнение с другите сборници.

# 553
   Има ли някой отзиви за тази школа? http://lernbg.com/

# 554
Здравейте мами, искам да попитам следното : кои от школите/ чиито услуги вие сте ползвали/работят на следния  принцип:   Започват работа с децата от началото на септември и вървят по-напред с материала по български и математика от училище. Така децата всъщност научават материала в школите, а в клас си затвърждават знанията . Така поне според мен  децата изкарват по-добри оценки и са по уверени са в себе си ! Моля ако някой има инфо да сподели!

Общи условия

Активация на акаунт