По градинки и полянки , пълно с Майски бебчета и майки . Тема 2

• 11 718
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро, сладуранки! Аз си гушкам младежа и чаткам с една ръка. Вчера бяхме на консултация и Пухчо е вече 5180 и 57 см. Ръката бързо трябва да заяква. И аз се метнах на кантара та съм минус 15 кг  Flutter.
Малко ми е мъчничко - баткото замина на лагер и сега десет дена как ще се оправя самичък. Знам, че ще е добре и се радва, сутринта така бързаше  да се метне в автобуса, че даже не се и цункахме.

Дендри, и моите гърди са меки, а като изцеждам количеството е повече. Просто млеконадоят се е регулирал.

# 136
  • Plovdiv
Добро утро и от мен   bouquet Момичета благодаря за отговорите след малко излизаме на разходка ще потърся и крема и силиконовите зърна, дано помогнат. Приятен ден на всички  Hug

# 137
Здравейте на всички и от мен. нашето момче много го мъчат коликите, поне това си мисля че е. хапва си добре кърма и след 10 мин започва да стене от болка сякаш, стене, стене и като пръцне и спира до след няколко минути пак. нещо като спазми са май. това ли са коликите според вас. до сега съм му давала само чая на Хип с копър, но не виждам ефект.нахранен е, преобут е, вода давах, неиспира да плаче. май трябва да се насоча към някакви капки, си мисля аз.

Хубав ден на всички, и повече сън, почивайте когато можете  Hug  bouquet

# 138
  • Sofia
Добър ден и от мен. Ние най-накрая направихме първата ваксина. Порева малко,но бързо му мина. Обаче докторката ме смути. Обърна го по корем и той както винаги започна да се нерви. Тя попита дали го обръщаме. А ние действително рядко го правим. Първо не се сещахме и се оказа в един момент, че в тази поза трябва да може вече да вдига глава, а той горкия не може да помръдне. После започнахме да го поставяме за малко и тези ни започна да вдига главичката за малко. Обаче пак се нерви и накрая все стигаме до рев.Вчера го сложих, а той направо си заспа  ooooh! Та днес докторицата заяви - Нещо е много отпуснат, трябва повече по корем... Отпуснат значи бил, какво ще рече това  #Crazy
Нещо и масажа не го владеем добре. И това не му харесва и на бързо правим няколкото масажирания, които успяхме да запомним от сестрата.
Вие как сте в тази област?

lianka завиждат ти за смъкнатите килограми. Аз качих 16, в болницата свалих 6 и така си и останах  Crossing Arms Изобщо не помръдвам. Нямам нито една дреха , която да ми стане. Чудя се дали е само от кг, защото някои от панталоните съм ги носила и почти на същите кг, или нещо съм се разширила доста в таза?

# 139
desive78, въобще не съм за завиждане! Има още за сваляне, а  и аз се бях наляла доста преди да забременея. От дрехите от миналото лято ми стават само няколко поли с ластик отгоре, нито една блуза или потник обаче не ми минава през бюста  Laughing, мъж ми ме изпрати да си купя нови, защото веднъж съм се "видяла с цици". Е, не отказах  Joy
Не се притеснявай за бебчо.Просто почни да го поставяш по-начесто за кратко по коремче. Ще разбере какво се иска от него. Като започне да надига главица, ще му укрепнат по-бързо мускулчетата на вратлето и по-бързо ще си задържа главата изправена.
 На Вики пък докторката се огледа, че има по-стегнат мускул от едната страна на вратлето и сега трябва да го слагам да спи на другата страна и да го масажирам за отпускане.

# 140
И мойте гърди са вече меки  но младежа си папаше.
Като дойде време за хранене все пак се усеща коя е пълна с мляко и коя е давана последния път но не са напрагнати и твърди.
Аз вчера кърмих сто пъти . Яде яде и пак гладен. Та си папахме мнооого пъти. Купих си чая на ХИП и да ви кажа пих 2 дози и вече има ефект. Наляха ми се гърдите. Нещо се поошашках вчера но с чайчето се оправиха нещата. Папкахме в 9 сутринта и още спинкаме.
И бадеми хапвам и си мисля че много помагат за кърма също. Така като ми намалее си всимам по едно пакетче и си хапвам през деня.

# 141
  • София
привет и от мен Hug
качих още малко снимки на младежа с уникалната прическа Laughingв момента спи на рамото ми,и аз като албански митничар пиша с едната ръка Mr. Green
днес го дават малко по-хладно така,че дано днес не е така изнервен както беше вчера.

# 142
Добър ден и от нас.Аз днес за сефте изцедих кърма от няколко дни насам.По принцип избягвам да се цедя, че и без това имам много, та да не я стимулирам.Дадох й на Рая от шишето, хапна почти всичките 100 мл,само дето сега ме е страх дали ще засуче пак от гърдата.Давам чайчето от копър на ХИП и съм доволна.
Дени, нормално е в началото гърдите да са твърди и на буци.И мойте бяха така и си взех лецитин да пия.На 3 ден вече не се втърдяваха и не ме боляха.Лецитина е хранителна добавка и е безвреден, помага за отпушване на каналите.После се регулираха според нуждите на бебка.
В предишния ми пост съм сбъркала името на доктора-ортопед във Военна болница.Казва се Драганов, ако някой има нужда, имам му номера.
Бебз, радвам се, че си наблизо!Ако имаш нужда от нещо, казвай без да се притесняваш-храна, вода, пари, работа,мутри Mr. Green каквото трябва!Аз съм малко джаста-праста!Казвам директно каквото мисля, не се притеснявам да искам помощ и да предлагам помощ на много близки и на малко познати! А за кафето, когато искаш, ще се уговорим Hug
Момичета, кажете ми за коликите, до кога се появяват най-късно, че да не го държа тоя ИНФАКОЛ повече?
Стискайте ни палци-днес сме на преглед при дерматолжката в 19 поликлиника и много се притеснявам Sick

# 143
  • София

Относно великият НОЙ Mr. Green,мисля тези дни да го посетя в кораба му на Стамболийски и да видя до кога ще се туткат с парите ми.Чакам си пари още от 1-ви април,това дете и майка му най-вече Mr. Green да не карат на фотосинтеза я!

Защо не се обадиш на телефоните на НОЙ да си спестиш едно разкарване. Аз така един ден се бях надъхала, защото нямаше движение по един мой болничен. Като се обадих се оказа, че парите са преведени. Те имат допълнителна информация освен тази,  която излиза при справката с ПИК
Можеш ли да ми дадеш тел.на НОИ или,която мама ги знае,защото в тия жеги не смея много да пътувам с малкият от Младост до Стамболийски.Да звънна и да видя какво става.То средата на юни стана,аз си чакам парите от 1-ви април.

# 144
Бебз, направо не знам, напълно ти разбирам "истерията", защото знам, че и аз самата съм готова да изям някого с парцалите, ако си хвърля боклуците из дома ми, докато аз в тоя дом гледам дете. Но не бива да си късаме нервите, миличка, защото нови няма да ни поникнат, а евала никога няма да чуем. Моля те да се щадиш емоционално, доколкото ти е възможно - заради детето.
И аз да се оплача, малкият го хванаха издалеко коликите (на 2 седмици сме) и прекарахме една кошмарна нощ, преди да му взема съответните чайчета и капки. Водих го и на педиатър, свалили сме 40г Sad((((((((( толкова ми стана тъжно, като чух - нали уж трябва да се наддава, защо така, дали всичко ще се оправи, как мислите. Натъквала ли се е някоя на такъв яд? Около 200г е смъкнал бебешокът от раждането си насам. И е все гладен, кърмя и не стига.
   Миика, може ли да споделиш малко подробности. Колко се роди  младежа, колко ви изписаха, ако знаеш и най-ниското му тегло в болницата. Това първо мерене ли ви е на кантара на педиатъра и колко кг го изкара на него. Как протича кърменето ви и колко на брой хранения имате, от едната или от двете гърди. Имаш ли проблеми с гърдите, разранявания, как изкара жълтеницата? Извинявай, че толкова много въпроси ти задавам, но искам да съм наясно със ситуацията за да мога да ти отговоря адекватно на въпроса. Какво ти препоръча вашия педиатър? Как се чувства бебчо?
До Айла и Каърен - първо,благодаря за  отзивчивостта,момичета. Значи, кърмя на поискване и докато го видя, че е спокоен и вече сам пуска гърдата. После добавям към 40мл АМ и малко водичка или чай от копър. Следващо хранене е след около 3ч. 200 и няколко грама е свалил от раждането си. Първо мерене ни беше,да. Най - напред с пеленката и после  без нея - нея я изкараха към 300г.

# 145
  • София/Варна
miika, а чая от копър защо го даваш веднага след ядене? И по колко наакани и напишани памперси имате?

# 146
Ianka: Разбирам те ,защото и аз изпратих нашия батко при баби и ще го видя чак края на юли.
Беба е надалла 500гр за три седмици,голям- малък човек.Направихме вече две разходки в Морската градинка и беше супер,малко сред хората Simple Smile Joy

# 147
Здравейте МАЙ-чета!

Преди всичко честити мъничета на всички мами и татковци   bouquet Много радости, усмивки и милиони щастливи мигове заедно!!!  Hug

Ще се радвам да ме приемете във вашата банда  Flutter Аз също съм майска мама, нашето слънчице Андриан се роди в Токуда на 28Май, 3.960 кг, 52см. Раждането (нормално) не беше от най-леките, тъй като се наложи да "поема" 2 банки окситоцин след като бебо не пожела да се появи няколко дни след термина. Но всички болежки отминаха и сега се радваме един на друг вкъщи  Simple Smile По време на бременността влизах няколко пъти да ви чета по диагонал, но тъй като не можех да съм активно пишеща поради заетостта си с работата реших да отложа регистрацията си за момента когато ще успявам да съм повече време тук. Сега вече след като Анди оформя някакъв режим, на мама й се отдава възможността да отдели малко време и на себе си, и на тате и на нета  Peace
Ние сме в кв. Гоце Делчев и разходките в Южния парк са ни супер удобни, ще се радвам ако има и други мами сред вас, с които да споделяме времето си там  Hug
Желая ви хубав ден и спокойни бебешорчета   bouquet

# 148
Добре дошла dari_bg  bouquet

# 149
dari_bg  добре дошла    bouquet .
Момичета да ви се похваля днес ходихме за акта за раждане, после подадохме документи в социалните и накрая отидохме на консултация. Рая е качила 1кг и е пораснала 5 см. за скромните си 20 дни  newsm44. Педиатърката малко ме поскастри че много я храня и щяла да стане четвъртита  Crazy , ама на мен не ми пука храня си я на поискване и кво ако стане по пухкава , важното да е здрава .
Дендри мила и аз съм така гърдите ми са меки и от 2 дена Рая само търси да яде. Бях почнала да се притеснявам , че ми е намаляла кърмата, а то се оказа че бебка си папа добре.

Общи условия

Активация на акаунт