По градинки и полянки , пълно с Майски бебчета и майки . Тема 2

• 11 892
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, кога се ходи на контролен преглед при гинеколога? Месец след раждането или след като свършат лохиите? При мен вече е само зацапване, минах на ежедневни превръзки. Като звъннах на моя лекар и му казах, че съм родила преди 4 седмици той не ме пита дали е свършило течението, а направо ми записа час... newsm78

# 76
  • гр.Стара Загора
Hello  Heart Eyes
zruncho аз също ще си купувам и трите ваксини ,но педито ми каза че в деня на консултацията ще прегледа първо Ева,и ако всичко е ок щял да й я бие,а също така каза че много трудно се съхранявали и да не съм ги купувала до к-та и ма аптека и тогава особенно в тея жеги.
Аз още не съм подала документи за детски и еднократната помощ  Embarassed ами пусти мързел да ходя да се занимавам ама трябва все пак пари ще дават  tooth
Felina няма защо  Heart Eyes нали знаеш че още от коремчето на мама съм хвърлила око на Ксандър за Евелин  Two Hearts,а Сиси има такова излъчване-малка принцеса.
Сиска твоите моми и те много сладки особенно Божи кожата ти е одрала а Мина още малка да се каже  Hug
Каня се тази седмица да отида на фризьор че съм страшна  hahaha и на гинеколог

# 77
  • Варна
Здравейте и от мен.

Тази нощ се наспах - Ема спинка от 21.30 до 03.30. После чак в 7.30 яде. Направо не повярвах като погледнах часовника.

Аз да попитам за памперсите- за сега ползваме на Хъгис и съм супер доволна, никога не са ми пропускали, но ме привличат тези на Пуфис, нали са родно производство. Ама имам въпросче към ползвалите ги - имат ли еластичен колан на гръбчето или само лепенките се разтягат?

Излизаме по разходки чак надвечер, че много жега и тук, а пък и ми е трудно количката сама да я мъкна по стълбите, а като свърши работа тати идва с нас. Пък и нещо съм станала дезорганизирана и се мотам по цял ден докато свърша нещо... Embarassed

Хайде хубав ден от нас Two Hearts

# 78
  • София
Добър ви ден най-после. Малкият след като пак буди мама през по-малко от 3 часа цяла нощ реши като се събуди в 8 сутринта повече да не заспива.. Ама не ще и да го оставиш за малко, само плачеше, чак ей сега позамлъкна и успях да се изкъпя.. Ама и колики не са, само да го държиш си иска и това е, глезанкото  Mr. Green

Дано успеем днес следобеда да сме спокойни че да излезем за пустото му ЕГН.. Ще ни е най-дългата разходка пеша откак се е замътил в коремчето още  Crazy А довечера мисля да се къпем за пръв път, вече 2 дни най-после му е спокойно пъпчето  Heart Eyes

# 79
  • София
Привет и от нас!
Как я карате в тези жеги?Малкият от вчера и днес е толкова нервен в горещините,на личицето му се появиха малки пъпчици от жегата.Сега съм го оставила гол голеичък и заспа.А уж у нас не е толкова горещо.Тази вечер спа на отворена врата на терасата,и сутринта като първите откачалки в 7.00ч тръгнахме на разходка,спа през цялото време.
Ох дано да се захлади,че не ми се мисли!
П.П. на младежа още не му е паднал пъпа,а е вече на 20 дена newsm78
  Таня,моля се всичко да е наред с малката Лили. Praynig

# 80
Zruncho, и на нас ни препоръчаха да си купим ваксина, а да не ползвам безплатната. Но доки изписа пентаксим. Но и нея не можем да я намерим. Но сега като прочетох поста ти отивам да питам за тетраксима

# 81
  • Sofia
Такаааааа, свеки си замина преждевременно. Явно не съм била достатъчно учтива и се е усетила  Mr. Green Тъкмо ми стана гузно, че така се получи, и тя веднага ме ядоса. Взе да увива пак бебето, че му било хладно.  ooooh! У нас е 27 градуса, дами, а на него му било студено......
Мислех да го изкарам само по боди навън, но понеже видях как ме гледа, метнах и един гащеризон без ръкави. Тя започна обаче да го завива с пелена. Реших да трая и да го отвивам като мога. Прибрахме се, събличам го, той целия изпъпчен. Лошо ми стана. И като почна един рев, рев, задави се, черви се, не можем да му сменим наакания памперс. Оправихме го криво ляво, сложих бодито, а тя - ами ританки. ТАка избесняяяяях. Какви ританки, бебето е прегряло....
ПРиключвам с тази тема. Само да добавя, че си е оставила или забравила едни дрехи. Сигурно нарочно иска да ме държи в стрес, че пак ще се върне някой ден. Thinking

ТА да ви питам за пъпките- дали все пак са от прегряване, притеснявам се да не са от нещо друго. newsm78

Много ви се възхищавам за ранното ставане.

Моят човек заспа, приспан от тракането на клавиатурата ми  Party

Усепх в жегите и внимавайте!

# 82
Бебс защо чак сега ще му вземете ЕГН-то  newsm78 Моя мъж взе на ДЕни докато аз още бях в болницата и на първата седмица си го записахме в общината.
ние днес неможахме да се оправим за сутрешна разходка и довечера ще водя малкия с мен в салона, за да си приведа косата в ред че на нищо не прилича  #Silly Дано да бъде послушен

# 83
  • София/Варна
Сигурно нарочно иска да ме държи в стрес, че пак ще се върне някой ден. Thinking
За 10лв. ще и ги пратиш експресно по куриер Wink

# 84
  • София
Еми в болницата припознаването става чак в деня на изписването, не можело по-рано, а ЕГН-то излизало 15 дни след изписването в общината.. То днес май че стават ама нямаше как да ида предните дни  Embarassed Ако и днес успея, че навън е такъв ужас, страх ме е да го изведа в тая жега, а не е толквоа близо общината, няма и сянка по пътя, пеша ще сме.. Много се чудя дали да не оставя за утре сутринта newsm78

Мисля, че при някои куриери и по-евтино ще излезе  Mr. Green

# 85
  • Велико Търново

ТА да ви питам за пъпките- дали все пак са от прегряване, притеснявам се да не са от нещо друго. newsm78

90% съм сигурна,че е прегрят.Мина вчера и днес е по рокли с тънки презрамки,естествено не е завита,освен ако не спи и то с един тънък парцал Blush

# 86
Еми в болницата припознаването става чак в деня на изписването, не можело по-рано, а ЕГН-то излизало 15 дни след изписването в общината..

явно в провинцията стават по-бързо нещата  Mr. Green

# 87
Джиджи-биджи, нали съм от ползващите Пуфис да кажа - нямат както Хъджис ластиче на гръбчето. Само лепенките са еластични. Но въпреки това съм много доволна. Вземи си ако искаш само няколко бройки да пробваш, че ако не ти харесат да не те е яд.

desive, разсмя ме с дрехите на свекърва ти  Laughing Бъди нащрек Mr. Green

С жегите се оправяме като за съжаление се прибираме към 12.30. Излизаме отново след 17.30.
Но пък така имам достатъчно време да си форумствам на воля  Mr. Green

Понеже заглавието на темата ни е такова, че реших да ви покажа днес как си почива Калинко  Grinning

http://diksi.multiply.com/photos/hi-res/63/25?xurl=http%3A%2F%2F … 2Falbum%2F63%2325
http://diksi.multiply.com/photos/hi-res/63/24?xurl=http%3A%2F%2F … 2Falbum%2F63%2324
http://diksi.multiply.com/photos/hi-res/63/23?xurl=http%3A%2F%2F … 2Falbum%2F63%2323

Зрънчо, аз ще слагам пентаксим. Толкова ме е страх от тези ваксини, ама нейсе......
На Митко преди 3 години слагах Инфанрикс. Това е Тетраксим без полиомиелит. Полиото му беше отделно. Така, че може ако не намериш  да пробваш този вариант щом не искаш противоменингитната компонента.

# 88
Уф, че жега...Ние преди малко се прибрахме от ходене по дофтори и разходка. На малкия му понесе въпреки жегата. Голяма съм патка зажмоцана  ooooh!. 1 час се редих на опашка при моето джи-пи за последния болничен, който ми се полага, а се оказа, че той се получавал от педиатъра. Добре, че двамата поне са кабинет до кабинет, та успях да си го взема от педито и да се консултирам с него за хапването на бебо и за хъркането му. Оказа се, че има стафилококи и ни изписаха капки Торбекс. А през това време мъжо и Велизар обикаляли около поликлиниката и като излязох мъжо беше слънчасал.
И ние ще купуваме Пентаксима, сега ме притеснихте с информацията, че я няма по аптеките...
Относно ортопеда - взима се направление от педиатъра, това направление важи за преглед и консултация, а ако искате и преглед с ултразвук (който всъщност е целта на прегледа) ви е нужно друго направление, което се издава от ортопеда или си заплащате УЗИ-то ако му е изчерпан лимита, както беше в нашия случай. Ние ходихме в МЦ Ортомед, който се намира в двора на Ортопедията в Горна баня, защото си имаме наследствена обремененост със ставите. Между другото Мадам Стасита, миналата седмица и вие да сте ходили в същия център?
Да споделя опита си с количката. Взехме си комбинирана на Чиполино-Ултра с големи гуми, лека, с превъртаща се дръжка. Това с превъртащата се дръжка се оказа прецакня, по-удобно е с обръщащ се кош. В кошницата отдолу нищо не може да се сложи, докато коша е в напълно легнало положение, а когато бебето е обърнато към мен и въртящите се гуми се падат отзад е напълно неуправляема, отделно че коша е много открит и се притеснявам бебо да не изпадне някъде.  Ясно е нахендрих се, но това е положението да съм гледала какво взимам, много ме беше яд, но вече ми мина след като моя много близка приятелка ми даде да ползвам нейната количка, която е Чико Trio for me със зимен кош, летен и столче за кола. Е няма такъв танк! Нагърмяха ми капилярите в очите при 1-я опит да я смъкна по стълбите! Много тежка бе, а за маневреността да не говорим - не може 1 бордюр да качи - мъъъъка. Моичката май ще се окаже по-добрия вариант! Уф, отивам да успокоявам бебсъна, че пак нададе вой.

# 89
При нас припознаването стана в първия работен ден, защото родих в събота и никой нотариус не работи тогава, а акта ни за раждане беше готов точно  една седмица след като ме изписаха-явно си зависи от болницата (ако припознаването се прави там) и общината Simple Smile Еднократната помощ за раждане ще си я взема сега в понеделник,срещу 5 лв. за обработката на документите, но можех да си я взема и в деня, в който си взех акта за раждане и подадох документите, щеше да ми струва 10 лв. Mr. Green
Ние нали се озовахме без количка в един момент и сега се припичаме на терасата-добре ,че е голяма и има място за принца и шезлонга му:) Тази сутрин ми е спа там от 07 до 11ч. когато много напече и сега чакам да стане 5 и пак го мятам да прави тен Simple Smile От кога мога да го метна в квнгурото,че искаме да ходим да оглеждаме за колички и искам да го взема с нас, за да си я хареса и той Simple Smile
desive78 и аз имам подобен проблем с мойта свеки-в нас е 26 градуса,а тя ходи след мен като империалист и мята разни пелени по бебето-щяло да умре от студ.. ooooh! След един особенно мил разговор,как това е моето бебе и ако някой ще го прегрява или изстудява,това ще съм само Аз,тя сега го раздава жестоко наранена,ноо пак се явява с дебелите дрехи с ръка... #2gunfire
Дикси, твоя красавец открил плажния сезон на полянката- няма такъв кеф,а Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт