Да се научим да работим с Excel

• 130 140
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Благодаря Мартин,  Hug

Оставила съм си го за домашно довечера и утре ще ви се похваля или оплача в зависимост дали аз ще надвия таблиците или те мен.  Mr. Green

# 256
няма за какво. За съжаление Google.docs скапа форматирането на датите, но формулите май още работят.

# 257
И аз много благодаря на Марто Simple Smile Разгледах ги тези IF-ове и ми се изясниха.

# 258
Здравейте!
Неможах да прочета всичко,но ако може да ми помогнете...искам да си сваля урлд ексел и паур поинт.С уиндоус виста съм.Пробвах да си сваля от гутън,но пи исписва,че няма съвместимост с компа ми.

# 259
  • Galaxy 13197853088
да си го краднеш искаш , така ли?

# 260
 Shocked Shocked Shocked Shocked
Mi незнам...така ли се води?Просто искам да си инсталирам,знаете ли как става?

# 261
  • Galaxy 13197853088
http://www.microsoft.com/bulgaria/partners/cities.aspx?city=sofia

ето тук пише за фирмите в София които ще ти помогнат

# 262
Здравейте а аз имам следното питане.Имам в първата колонка имена на хора но те са над 1500 и в друга колонка ЕГН.
Кажете ми как най-бързо и лесно да открия повтарящите се имена или ЕГН за да ги изтъркам с някоя формула ако е възможно.с Филтъра е трудоемко нещо по лесно.
И искам примерно също така и да  изкарам колко именна Ани ми са повтарящи.
Дано ме разбрахте мерси предварително . newsm78

# 263
Здравейте а аз имам следното питане.Имам в първата колонка имена на хора но те са над 1500 и в друга колонка ЕГН.
Кажете ми как най-бързо и лесно да открия повтарящите се имена или ЕГН за да ги изтъркам с някоя формула ако е възможно.с Филтъра е трудоемко нещо по лесно.
И искам примерно също така и да  изкарам колко именна Ани ми са повтарящи.
Дано ме разбрахте мерси предварително . newsm78
в новия Ексел има remove duplicate функция
в стария ексел - с пивот или е така, ох опитах се да ти прикача снимка ама не можах
та отиваш на Filter - advanced filter - и чекваш uniqe records only Peace
дай ми жокер с кой о тдвата си, за да помогна Hug

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 16:37 от Moon Walk

# 264
не те разбрах много ами прати ми я на dimka_1812@abv.bg

# 265
# 266
не те разбрах много ами прати ми я на dimka_1812@abv.bg
gotovo Peace

# 267
  • София
Може и с Ексел 2003 да стане.
Сортираш колонката с ЕГН-тата по големина и в съседна колона до нея правиш разликата между всяко ЕГН и горното му.
Където се получат нули, значи ЕГН-то се повтаря с горното и може с филтър да сортираш колонката с резултатите да ти покаже само нулите и да ги изтриеш.
Ако ЕГН-тата са ти в колона B, в клетка C2 въвеждаш =B2-B1 после копираш формулата надолу и така нататък.

# 268
За 2003 най лесно е с пивот и най бързо, но може и по описания начин Peace

# 269
Според мен най- лесно и сигурно ще е с пивотна таблица. Условието е имената и EГН тата да са изписани по един и същи начин.

Общи условия

Активация на акаунт