Да се научим да работим с Excel

• 130 210
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Относно това да избира с какъв процент да умножава, функцията е IF - ако знаеш английски, лесно ще я разбереш. Ако не - чети тук

# 436
Мерси, Lara!

# 437
  • София
Моля  Simple Smile
Ето и отговорът на вторият въпрос

За да не се утежнява формулата, може да използваш резултата и, за да делиш на него.
Иначе цялото това нещо може да се вгради във вече споменатата функция IF

# 438
Lara, златна си!И друг път са ми обяснявали, но ти го направи, така, че да разбера.

# 439
  • София
Имам известен опит ...
Просто така е най-лесно да го разбереш.

# 440
Бих искала и из да попитам нещо...Имам много важна таблица в която две от колоните се състоят от хиперлинкове.Тъй като съм сортирала останалите колони, тов а объркало връзките и сега линковете не са активни.Има ли начин да ги възстановя newsm78...
Ще се радвам на помощта ви Hug

# 441
  • Galaxy 13197853088
хммм какво общо има активността на хиперлинка със съдържанието на другите колони?

# 442
Ми аз това се чудя... newsm78 .Лошото е, че не съм ги използвала скоро и даже незнам в кой момент са се загубили връзките, само последно добавяни са активни...Не съм променяла нищо което може да въздейства върху линковете  Rolling Eyesединствено това сортиране... Rolling Eyes

# 443
Здравейте,
имам проблем с ексел и ще се радвам ако можете да ми помогнете!
Опитвам се да копирам една таблица от word в excel, но т.к. има цени и за разделител е използвана точка вместо запетая, excel не ми ги разчита! Какво мога да направя, без да променям ръчно цените защото са много?

Предварително ви благодаря за отделеното време! Simple Smile

# 444
  • София
Маркираш колоната с цените. Натискаш ctrl+F - в отвореното прозорче Find and Replace на второто табче Replace в първото поле пишеш точка, а във второто поле - запетая и натискаш бутона Replace All

# 445
Аз май нещо съм се пообъркала Rolling Eyesили и аз не знам дали някой не ми беше пипал служебния компютър  Thinking-в крайна сметка таблицата ми наистина беше преместена  и за това ми бяха игубени връзките към хиперлинковете...

# 446
Вчера ми се наложи да филтрирам резултатите от една таблица, но не успях. Трябваше да извадя редовете, които се отнасяха само за 2010 год. В една колона бяха записани дати по следния начин: дд.мм.гггг Имах редове за още 3 години.

Не можах да ги филтрирам и затова реших да ги сортирам по колоната с датата, но Excel ги подреди по ден и всичко се обърка.
Затова открих с find-replace всички клетки, в които имаше 2010 год и ги оцветих в червено. Изтрих останалите и си направих справката.

Как мислите - може ли да стане по по-лесен и нормален начин?

# 447
  • Galaxy 13197853088
Ако го обърнеш гггг.мм.дд дали няма да стане.
Другото което съм правил е когато самото поле е текстово а не дата, си отделям в една колона само годината с функцията left/right  и сортирам по тази колона.

# 448
трябва да използваш contains и да напишеш 201 във него. Тоест филтрираното да съдържа 2010. Отиваш на филтър избираш custom, от падащото меню избираш contains, пишеш до него 2010 и ще ти ги сортира 100% Peace

# 449
Я да се запиша  Hug
Уж съм добра в ексела нооооо човек се учи докато е жив!

Общи условия

Активация на акаунт